This version of the page http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rozyasnenya/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-20. The original page over time could change.
Кіровоградська обласна рада - Лист роз'яснення
 


 

Лист роз'яснення

Головам сільських, селищних, міських, районних у містах,
районних рад.


            Представництво Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Кіровоградській області повідомляє.
            Відповідно до ст. 1 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (далі Закон) регуляторний акт -це:
            прийнятий уповноваженим регуляторним органом нормативно-правовий акт, який або окремі положення якого спрямовані на правове регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між регуляторними органами або іншими органами державної влади та суб'єктами господарювання;
            прийнятий уповноваженим регуляторним органом інший офіційний письмовий документ, який встановлює, змінює чи скасовує норми права, застосовується неодноразово та щодо невизначеного кола осіб і який або окремі положення якого спрямовані на правове регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між регуляторними органами або іншими органами державної влади та суб'єктами господарювання, незалежно від того, чи вважається цей документ відповідно до закону, що регулює відносини у певній сфері, нормативно-правовим актом."
            Статтею 1 Закону визначено орган місцевого самоврядування як регуляторний орган, тому при прийнятті регуляторних актів повинен керуватися Законом.
            Згідно ст. 31 Закону "Сільські, селищні, міські, районні у містах, районні та обласні ради з метою реалізації покладених на них цим Законом повноважень у здійсненні державної регуляторної політики можуть створювати у своєму складі постійні комісії з питань реалізації державної регуляторної політики або можуть покладати ці повноваження на одну з існуючих постійних комісій відповідної ради (далі - відповідальна постійна комісія).
            Виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад з метою реалізації покладених на них цим Законом повноважень у здійсненні державної регуляторної політики створюють у своєму складі в межах граничної чисельності структурні підрозділи з питань реалізації державної регуляторної політики або покладають реалізацію цих повноважень на один з існуючих структурних підрозділів чи окремих посадових осіб відповідного виконавчого органу ради (далі - відповідальний структурний підрозділ),
            Організаційне забезпечення здійснення державної регуляторної політики сільським, селищним та міським головою здійснює відповідальний
структурний підрозділ виконавчого органу сільської, селищної, міської ради."
            Також, ст.41 Закону передбачено, що " Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, винні у порушенні порядку регуляторної діяльності, встановленого цим Законом, притягуються до дисциплінарної відповідальності відповідно до закону."
            Враховуючи, що Представництво є спеціально уповноваженим органом щодо здійснення державної регуляторної політики пропонуємо Вам, при необхідності, звернутися до Представництва за методологічною допомогою стосовно надання роз'яснень щодо правових та організаційних засадах реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

Адреса: м. Кіровоград, вул. Луначарського,20


Контактні телефони: 24-45-61, 24-94-85 (сектор регуляторної політики та розвитку підприємництва Представництва)


Важливо

Пленарне засідання двадцять дев'ятої сесії обласної ради п'ятого скликання відбудеться 22 січня 2010 року о 10.00 в сесійному залі обласної ради.

Орієнтовний перелік Перелік

Iнформацiя щодо проведення щорічної оцінки

Оголошується конкурс на здобуття обласних премій “ Духовний скарб Кіровоградщини” та премії імені Володимира Ястребова

Бізнес план "Добудова і введення в експлуатацію Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд" поданий головою ОДА Мовчаном В.П,

Спростування стосовно оприлюдненої в "електронних ЗМІ" у публікації "На угіддя Лозінського насувається голод. Їх відберуть?"

Біля джерел степової Скіфії Невідоме про відоме

© 2010. Кiровоградська обласна рада