This version of the page http://www.molodist.com/international_jury (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-17. The original page over time could change.
МОЛОДIСТЬ Київський мiжнародний кiнофестиваль
 

Міжнародне журі кінофестивалю молодість-2009


 Міжнародне журі розглядає лише ті фільми, що входять до конкурсної програми кінофестивалю, а також визначає переможців у наступних категоріях:

  • Гран-прі за найкращий конкурсний фільм (10.000 доларів США та статуетка «Скіфський олень»);
  • Приз за найкращий студентський фільм (грошова або матеріальна нагорода вартістю 2 500 дол. США);
  • Приз за найкращий короткометражний фільм (ігровий, анімаційний, документальний) (грошова або матеріальна нагорода вартістю 2 500 дол. США);
  • Приз за найкращий повнометражний ігровий фільм (грошова або матеріальна нагорода вартістю 2 500 дол. США);
  • Приз імені Іва Монтана найкращому молодому актору фестивалю (1,000 євро);
  • Дипломи журі.
Цьогоріч у складі міжнародного журі:

 

Тоні Ґатліф
Голова міжнародного журі
Режисер (Франція)

Знаний режисер Тоні Ґатліф народився у 1948 році у французькому Алжирі, має циганське коріння та вважає себе громадянином світу. Означення «знаний» і дефініція «режисер» далися йому нелегко й не одразу – переїзд до Парижа та напружена праця протягом багатьох років були присвячені торуванню шляху від злиднів, у яких виріс, до світу кіно.
Починаючи кар’єру чистильником взуття, хлопець швидко перекваліфікувався на актора, а згодом зрозумів, що хоче бути режисером. І перші позитивні результати цього рішення, які принесли популярність, з’явилися із фільмом
LES PRINCES (1983), що започаткував серію етнічних робіт та привернув до циганської тематики увагу публіки, яка після цієї стрічки із захватом сприймала всі дальші роботи режисера.
Окрім глядачів, режисер незабаром зацікавив і більш серйозне коло шанувальників: один з музичних фільмів Тоні Ґатліфа LATCHO DROM помітили в Каннах. Вперше – але далеко не востаннє. Справжній фурор згодом викликав фільм
EXILS, який у 2004 році отримав «Золоту пальмову гілку» за найкращу режисуру. Кожною своєю новою стрічкою, Тоні Ґатліф заперечує попередню, все ж дотримуючись однієї стабільної лінії – циганської тематики та музичності у кіно (як вважає сам режисер, музика – це і є пам’ять його народу). Режисер рідко знімає професійних акторів, вважаючи їх «несправжніми». І як результат – з його легкої руки щоразу народжується «живе» кіно, в якому вдало і дивно поєднюються гра та життя.

Фільмографія

2009 Сам по собі
2006 Трансильванія
2004 Вигнанці
2004 Види Європи
2002 Свінг
2000 Я йду
1999 Я народився від лелеки
1997 Дивний чужинець
1995 Світ
1995 Лукумі, кубинський танцюрист румби
1993 Щасливої дороги
1990 Гаспар і Робінзон
1989 Не плач, моє серденько

 

Вальдемар Дзікі
Генеральний директор ТРК «Україна»
,
режисер та продюсер (Польща-Україна)

Вальдемар Дзікі – один із провідних та незалежних продюсерів Польщі, а в Україні – ще й генеральний директор ТРК «Україна». Народився 28 вересня 1956 року, і ось вже 25 років свого життя присвячує телебаченню та кінематографу. Вальдемар – режисер та продюсер багатьох документальних фільмів, серіалів і театральних вистав. Засновник двох незалежних кіностудій Dziki Film та In Desert and Wilderness. А ось власний режисерський талант Вальдемар втілив у стрічках KARTKA Z PODROZY (1985), CUDOWNE DZIECKO (1987), PIERWSZY MILION (2000)... За діяльність у сфері кінематографу Вальдемар отримав більше 30-ти нагород на різноманітних міжнародних фестивалях, а його активна громадянська позиція виявляє себе в участі у багатьох суспільних організаціях: Європейській академії Кіно та Телебачення, Раді культури Прем’єр-Міністра Кшиштофа Білєцького, Державного Комітету Кінематографу Польщі, Художньої Ради при кіностудії Кароля Іжиковскі.

 

 

Фільмографія:

2000 Перший мільйон
1994 Банк не від світу цього(?) (ТБ)
1994 Lazarus
1987 Молодий чарівник
1985 Листівка

 

Алєксандр Алєксандровіч Віноґрадов
Митець (Росія)

Народився у 1963 році в Москві. Алєксандр Віноґрадов – сучасний російський художник-концептуаліст, впливовий митець міжнародного рівня. Автор працює в арт-дуеті з Владіміром Дубосарскім. У них навіть спільна альма-матер – Московський академічний художній інститут ім. Сурікова. Своєю творчістю авангардний союз художників ламає суспільні стереотипи у світі тиражованих образів та ґламурних мрій. Співпраця почалася у 1994 році з малювання картин на замовлення, зображення російської дійсності: малинових піджаків, джипів та самоварів… Але коли ці символи, масово тиражуючись, перестали мати будь-який митецький сенс, з’явилось їх переосмислення і парадоксальне поєднання: відтепер на картинах оголені дівиці радіють на фоні берез, а Сталлоне малює Шварценеґґера в колі дітей. Дотримуючись вимог соцреалізму, митці все ж творять кардинально відмінне. Образи ніби впізнавані, але промовляють інакше. Картини ніби й досі на замовлення, але тільки «ніби». Справжньою є лиш іронія, очима авторів.

 

 

 

Владімір Перісіч
Режисер, сценарист (Сербія)

Владімір Перісіч народився у 1976 році у сербському Бєлґраді. З режисурою вперше мав справу на факультеті драматичних мистецтв у кіношколі La Femis у Парижі, там же здійснив і перші творчі спроби – відзняв кілька короткометражок. Дипломну роботу, фільм DREMANO OKO (2003), презентував на конкурсі Cinefondation у рамках Каннського фестивалю та на багатьох інших кінозаходах. Стрічка отримала приз як найкращий фільм на Фестивалі Мюнхенської кіношколи. Відтак, у 2009 році Владімір Перісіч знімає новий фільм – ORDINARY PEOPLE, який представлено і на кінофестивалі «Молодість» у позаконкурсній програмі «Східний експрес». Режисер звертається до теми насилля, з яким упродовж своєї історії часто має справу Югославія, та яке провокує пересічних молодих людей до протистояння. Автор досліджує його причини, проблему добра і зла за умов війни та питання вибору – на якому ж боці стояти? І в суміші історично-політичного бруду режисеру все ж вдається віднайти красу, здавалося б, нічим не примітних людей…

 

 

Фільмографія:

2009 Пересічні люди
2003 Сонне око

 

Іван Малкович
Поет, видавець (Україна)

Відкритість на обличчі, делікатність у жестах та самобутність поетичного таланту – все це і не тільки – Іван Антонович Малкович, народжений на Гуцульщині 1961 року. Освіту здобував у Івано-Франківському музичному училищі та в Київському державному університеті ім. Т.Шевченка на факультеті філології. Знання спочатку знайшли свою реалізацію в педагогічній практиці, а потім вийшли і на більш широкий горизонт: літредактор у видавництві «Веселка» (1986-1987), «Молодь» (1987-1989), дитячому часописі «Соняшник» (1991-1992), головний редактор дитячих програм на «Укртелефільмі» (1993). Водночас відбуваються і власні творчі спроби І.Малковича: збірка поезії «Білий камінь» (1984), «Ключ» (1988), «Із янголом на плечі» (1997). Багато віршів покладено на музику, а сам автор став одним із організаторів першого пісенного фестивалю «Червона рута». А вже з 1992 року Іван Малкович – засновник і успішний директор видавництва дитячої літератури «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», знане дітлахами та дорослими у багатьох країнах світу.

© Molodist international film festival
   
Традиційні програми
Призи та переможці
Про фестиваль
Регламент
Майстерня талантів: про проект
Фотогалерея
Архів
Вхід
login
password

Зареєструватися

пошук
Розсилка
Бажаєте отримувати новини?
e-mail - некоректне значення
Партнери
Всі партнери 

МКФ Молодість: вул. Саксаганського, 6, Київ, Україна, 01033
Телефон/факс: (+380 44) 461 9803 (дирекція/бухгалтерія); 289 2335 (програма/прес-служба/дистрибуція).
© МКФ Молодість | Дизайн та концепція сайту: UpLab & Denis Nikitenko | Програмування та техпідтримка: UpLab
Копірайт та умови використання інформації | Як це працює