This version of the page http://www.pravda-naroda.org.ua/news/2009-09-30-165 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-16. The original page over time could change.
Молоді БЮТівці навчаються в Криму - 30 Сентября 2009 - Правда народа
Реклама
Недвижимость Киева
Недвижимость Украины
Меню сайта
Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Наш опрос
Нужна ли правда народу?
[ Результаты · Архив опросов ]
Всего ответов: 28
Форумы НДД "Счастье народу"
Размести свою статью, информацию, предложение на всех информационных форумах НДД "Счастье народу", и она попадет на первые страницы поисковых систем Интернет, а это значит, что ее прочитают тысячи людей. Об этом подробнее на сайте:

Информ-Эхо
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 0
Гостей: 0
Пользователей: 0
Новые сайты
[15.01.2010][Недвижимость]
Компания ARGO: оформление земли в Черногории, недвижимость в Мелине (0)
[15.01.2010][Товары и услуги]
Растения - купить или срезанные цветы оптом в Москве - обращайтесь к нам! (0)
[15.01.2010][Товары и услуги]
G-Flora.ru: продажа растений, заказ садовых цветов (0)
[15.01.2010][Товары и услуги]
Товары для рыбалки на Shop-for-fishing.ru: спиннинги Daiwa, летние удочки (0)
[15.01.2010][Товары и услуги]
Мы предлагаем: аккумуляторы для ИБП (0)
[15.01.2010][Новости и СМИ]
Частные объявления, бегущая строка: подайте объявление на Centrob.ru (0)
[15.01.2010][Товары и услуги]
Фиалки куплю, купить папоротник нефролепис - с доставкой! (0)
[15.01.2010][Отдых и развлечения]
Армия генерала Власова, ветераны РОА - все об армии РОА на Aleksrr.ru (0)
[15.01.2010][Товары и услуги]
Скупка ракушек - узнайте больше на Fortunafavet.ru (0)
[15.01.2010][Культура и искусство]
Wedpro.dp.ua: известные фотографы, свадебные студийные фотографии (0)
Каталоги сайтов
Меню сайта
  • Новости
  • Актуальные материалы
  • Информация о сайте
  • Актуальные материалы
  • Форум "Правда народа №1"
  • Форум "Правда народа №2"
  • Голос народа
  • Конференция
  • Статьи журналистов
  • Каталог сайтов №1
  • Каталог сайтов №2
  • Обратная связь
      Суббота, 16.01.2010, 15:38
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Правда народа
Форма входа
E-mail:
Пароль:
Забыл пароль | Регистрация
Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » Молоді БЮТівці навчаються в Криму
Молоді БЮТівці навчаються в Криму
15:48
З 24 по 26 вересня в АРК (Малий Маяк) з ініціативи ГО «Центр політичних студій та аналітики» та сприяння Фонду Фрідріха Науманна в Україні був проведений семінар на тему «Посилення ролі неурядових організацій . Можливості впливу на розробку та впровадження регіональної політики». У семінарі взяли участь 26 активістів ВМГО «Батьківщина Молода» з південних областей України (Кіровоградська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізької та АР Крим (Сімферополь) та 3 представники ГО «Молодіжна демократична організація» з Білорусі.
Організаторами, модераторами та доповідачами на семінарі були Віктор Таран, заступник голови ВМГО «Батьківщина молода» та директор Центру Політичних студій та аналітики, Андрій Шекета, заступник голови «Батьківщина молода», керівник Виконавчого Секретаріату ВМГО «Батьківщина молода», міжнародний секретар ВМГО «Батьківщина Молода» заступник директора ГО «Центр політичних студій та аналітики» Олена Медвєдєва та керівник департаменту навчання ВМГО «Батьківщина Молода» заступник директора ГО «Центр політичних студій та аналітики» Олександр Коваленко». На семінарі була присутня Гайке Дьорренбехер, керівник Проекту Фонду Ф. Науманна в Центральній та Східній Європі. З лекцією виступила Вікторія Сюмар, журналіст, виконавчий директор ГО «Інститут Масової Інформації».В ході дискусій, рольових ігор, брейн-рингу між учасниками семінару були розглянуті та обговорені такі питання:
- Механізми прямої демократії на місцевому рівні; громадські слухання, місцеві ініціативи, місцевий референдум (з якою виступив депутат Деснянської райради від БЮТ Олександр Коваленко)
- Питання співпраці місцевих рад та адміністрацій (доповідач депутат Дарницької райради від БЮТ Віктор Таран)
- Проведення лоббіської кампанії на місцевому рівні (представляв Андрій Шекета, депутат Закарпатської облради)
- Робота зі ЗМІ. Проведення PR-кампанії на місцевому рівні (Вікторія Сюмар)
- Громадськість на захисті своїх прав. Поняття advocacy, найкращі практики в Україні (Олена Медвєдєва).
В кінці семінару було сформовано 3 команди, які презентували свої проекти, метою кожного з яких було вирішення проблем на місцевому рівні шляхом проведення лоббіської кампанії. Члени команд презентували план проекту, який вони збираються втілити в життя. Теми проектів були такими: «Реконтрукція спортивних майданчиків в м. Одеса», «Будівництво нової школи в Миколаєві», «Будівництво лабораторії для боротьби з цитомегаловірусною інфекцією». Проект розроблявся за такою схемою: врахування політичного клімату країни та вибраного регіону, де існує невирішена проблема, визначення цілей та задач кампанії, відбір ключових гравців та вісника, створення ключового повідомлення та визначення механізмів його донесення, пошук організаційних ресурсів, визначення прогалин і труднощів та оцінка проекту.
Розробка вищезазначених проектів надала можливість молодим активістам вдосконалити теоретичні та практичні навички через виправлення помилок та неточностей, які були виявлені та відкориговані модераторами на семінарі. Вони усвідомили розглянуті можливості і шляхи впливу на розробку та впровадження регіональної політики, а також роль неурядових організацій в цьому процесі. Презентації робіт в малих групах пройшли на високому рівні.Присутні на семінарі білоруси розповіли про діяльність громадських організацій в їхній країні. Вони зазначили про обмежені можливості впливу з боку неурядових організацій на регіональну політику та відсутність лоббіської кампанії як такої на місцевому рівні в Білорусі. Як зазначив член ГО «Молодіжна демократична організація Білорусі», проблема обмеженої свободи будь-якого впливу наявна через суцільну вертикаль влади. Тому білоруські колеги бажають і надалі співпрацювати у цій сфері, ділитися досвідом, надавати та приймати поради.Активісти ВМГО «Батьківщина молода» були задоволення проведенням семінару та вдячні за його організацію. Вони обмінялися контактною інформацією між собою та бажають продовжувати подільшу співпрацю з різними регіонами України, а також з Фондом Ф.Науманна.
Просмотров: 153 | Сайт: "Правда народа" | Добавил: http | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Зарегистрируйся на сайте!
Донеси свою правду народу!
Не будь безразличным к судьбе других людей, к судьбе своей Родины!
Copyright MyCorp © 2010