Регіон Облдержадміністрація Районні держадміністрації Каталог послуг Прес-служба
укр | рус
14 січня 2010,
Пошук на сайті
Пріоритети
Поточна діяльність
Пропозиції
Зворотний зв'язок
Обласна рада
Посилання
Фото-новини
Каталог послуг / Громадянам України / Здоров’я
Здоров’я
Безкоштовне медичне обслуговування
Витяг із Кодексу законів "Про працю"


Стаття 169. Обов'язкові медичні огляди працівників певних категорій

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Перелік професій, працівники яких підлягають медичному оглядові, термін і порядок його проведення встановлюються Міністерством охорони здоров'я України за погодженням із Державним комітетом України по нагляду за охороною праці.


Типова інструкція з видачі та заповнення медичної довідки про стан здоров'я дитини, яка виїжджає за кордон у туристичну подорож, на відпочинок та оздоровлення


Медична довідка про стан здоров’я дитини, яка виїжджає за кордон у туристичну подорож, на відпочинок та оздоровлення, облікова статистична форма № 079-1/о (надалі довідка) - є обов’язковим медичним документом для дітей, які від’їжджають за кордон у туристичну подорож, на відпочинок та оздоровлення у складі організованої групи дітей.

Довідка засвідчує, що у дитини немає протипоказань для відправлення за кордон у туристичну подорож, на відпочинок та оздоровлення, а також інформує медичний персонал або керівника групи про стан здоров’я дитини для організації необхідних медичних заходів у період відпочинку.

Довідка видається лікувально-профілактичним закладом, під наглядом якого перебуває дитина, на підставі медичного обстеження, яке включає огляд лікаря та проведення загальних аналізів крові та сечі, якщо відсутні медичні протипоказання для виїзду дитини у туристичну подорож, на відпочинок та оздоровлення за кордон, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень.

Довідка не видається при наявності у дитини гострого або загострення хронічного захворювання, хронічного захворювання у стадії декомпенсації, туберкульозу, корости, педикульозу, у разі перебування її у контакті з інфекційним хворим.

Видача довідки фіксується в історії розвитку дитини (форма № 112/о), для вихованців загальноосвітніх навчальних закладів інтернатного типу - у медичній карті дитини (форма № 026/о), для дітей 15 – 17 років у медичній карті амбулаторного хворого (форма № 025/о).

Довідка підписується лікарем, який її заповнює, та керівником лікувально-профілактичного закладу.

У разі виникнення протягом періоду оздоровлення захворювань, травм, отруєнь, контактів з хворим на інфекційне захворювання на зворотному боці довідки робиться відмітка про це медичним працівником дитячого оздоровчого закладу або керівником групи під час туристичної поїздки або виїзду на відпочинок та оздоровлення.

У разі, коли для виїзду за кордон організованої групи дітей міжнародним договором України передбачено видачу інших медичних документів, діють правила міжнародного договору.


Здоров’я
Безкоштовне медичне обслуговування
Відповідальність медичних працівників
Довідник
Інформація про країни, при відрядженні до яких громадянам України надається невідкладна медична допомога на безоплатній основі
Інформація про надання медичних послуг громадянам України за кордоном
Лікування за кордоном
Нетрадиційна і народна медицина
Перелік безрецептурних ліків (.zip 132 Kb)
Профілактичні щеплення. Корисна інформація
Санаторно-курортне лікування


Архів новин
Анонси подій
Січень 2010
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
з  
по  

Анонси подій
14 січня 2010
  • 15:00 Засідання вченої ради Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, присвячене 70-річчю ректора ВНЗ Василя Тация, за участю керівництва облдержадміністрації. (Прокурорський корпус НЮА ім. Ярослава Мудрого, 4 поверх, зала засідань)
17 січня 2010
  • Вибори Президента України




Підписатись на розсилку
text html


© 2002-2009 Харківська обласна державна адміністрація
Адреса: 61200, м.Харків, вул. Сумська, 64
Телефон: (057) 700-04-12
E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua
Прес-служба:
Телефон: (057) 700-12-68, факс: (057) 700-03-31
E-mail: site@kharkivoda.gov.ua

© Дослідний центр медіатехнологій
Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані
на цьому сайті, дозволяється при умові вказання
посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання)
на офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

RSS 2