This version of the page http://www.cgntb.dp.ua/menu_1.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-13. The original page over time could change.
О библиотеке // ЦГНТ библиотека ГМК Украины
ГЛАВНАЯ
О БИБЛИОТЕКЕ
ПАРТНЕРЫ
ССЫЛКИ
КОНТАКТЫ
в нашем каталоге
116075
записей




  О библиотеке  
  Услуги  
  Координационно-методическая работа  
  Библиотека - производству  
  Страничка стандартизатора  
  Изобреталю и рационализатору  
  Охрана труда на производстве  
  Клуб Буккроссинга  
  Ученые металлурги Днепропетровщины  
  Аналитико-конъюктурные обзоры по странам  
  История металлургических предприятий  
  Интересные ссылки  
  Выставки
 
  Тематические просмотры
 




Авторские книги Стасовский Ю.Н. Хотим предложить Вам на нашем сайте книгу Стасовский Ю.Н. "Проектирование современных производств обработки металлов давлением: Учебник."
Купить здесь.



Научно-технический и производственный журнал «Металлургическая и горнорудная промышленность» Единственное в Украине специализированное издание, освящающее все проблемы ГМК. Журнал имеет государственную и зарубежную сферу распространения. Главная задача журнала – рекламная поддержка передовых технологий, публикация информации о новейших научно-технических достижениях.



Регистрация фирм выпуск. Процедурв регистрации ИП. Перерегистрация устава ооо 01072009год.




 
РАЗДЕЛЫ  //  О библиотеке



На правах рекламы:

О библиотеке
Фотогалерея нашої бібліотеки Відділ патентної документації ЦДНТБ ГМК України
Відділ обслуговування й організації фонду ЦДНТБ НМК України Відділ нормативно-технічної документації ЦДНТБ ГМК України
Відділ наукової обробки літератури Відділ методичної роботи ЦДНТБ ГМК України
Відділ комплектування Відділ бібліографічного обслуговування користувачів

Историческая справка.

Государственное учреждение "Центральная научно-техническая библиотека Горно-металлургического комплекса Украины" (ГУ "ЦГНТБ ГМК Украины") является отраслевым координационным центром библиотечно-библиографического обслуживания специалистов промышленности Украины и методического руководства работой научно-технических библиотек предприятий и организаций отрасли, отраслевым депозитарием, региональным центром системы МБА. Обслуживает пользователей с 1955 года. Справочно-информационный фонд ЦНТБ насчитывает 1,5 млн. печатных изданий отечественной и зарубежной литературы.

ДЗ "ЦДНТБ ГМК УКРАЇНИ" в січні 2010 року - 55 РОКІВ.

 

Після закінчення Великої вітчизняної війни почалася відбудова народного господарства України. Фахівці та вчені металургійної галузі приступили до відновлення науково-технічного потенціалу, що був знищений в роки війни. Для цього була потрібна сучасна та своєчасна якісна інформація. З цією метою наказом Міністерства чорної металургії України 11 січня 1955 року була створена технічна бібліотека. В 1959р. технічна бібліотека була перетворена в науково-технічну бібліотеку та введена до складу Дома науково-технічної пропаганди на правах самостійного відділу, тобто було визначено цільове фінансування бібліотеки Мінчорметом України. Цей факт сам за себе говорить про повне розуміння ролі та значення саме бібліотеки як основи науково-технічної інформації.

В грудні 1997 року бібліотека отримала статус юридичної особи і державний рівень. ЇЇ назва - Центральна державна науково-технічна бібліотека гірничо-металургійного комплексу України (ЦДНТБ ГМК України).

Основним завданням бібліотеки з самого початку було и залишається:

-повне, безвідказне забезпечення фахівців чорної металургії та суміжних галузей промисловості достовірною інформацією про передовий виробничий досвід, нове обладнання та прогресивні технології;

-сприяння запровадженню в практику діяльності підприємств галузі сучасних технологій; інформаційне супроводження та документальне забезпечення галузевих програм розвитку чорної металургії України.

-Документальне супроводження Національної програми розвитку ГМК України до 2011р.; та ін..

Ці завдання виконуються шляхом бібліотечно-біблографічного обслуговування наукових, інженерно-технічних працівників, студентів та інших фахівців - від робітника до міністра.

За 55 років створено унікальний фонд з чорної металургії і суміжних галузей промисловості - єдиний по кількості та якості в Україні. Документальний фонд бібліотеки налічує понад 1,5 млн. прим, науково-технічної літератури. Це і книги, і періодичні видання, і патентна та нормативно-технічна документація (каталоги, державні стандарти України, міждержавні стандарти; керівні документи; кошторисні, будівельні і санітарні норми і правила; норми і розцінки, тощо).

Цім різноманітним спектром літератури бібліотека обслуговує 1500 підприємств і органазацій усіх галузей промисловості та 25000 індивідуальних користувачів, серед яких -науковці, викладачі, інженерно-технічні фахівці підприємств галузі та інших галузей не лише Придніпровського регіону, а і інших регіонів України.

ДЗ "ЦДНТБ ГМК України" - регіональний центр міжбібліотечного обслуговування та єдиний в країні державний депозитарій з металургії.

Протягом усіх 55 років ЦДНТБ ГМК України є методичним та координаційним центром для науково-технічних бібліотек галузі, які тут не підвищують свою професійну кваліфікацію, завжди отримують методичну допомогу, пораду у будь-якіх складних сітуаціях.

З метою пропаганди наявного фонду літератури та залучення користувачів в бібліотеці щорічно проводиться багато масових заходів: книжкові виставки та перегляди літератури, дні інформації та дні фахівця, методичні семінари, тощо.

У рамках «Національної системи електронного інформаційного бібліотечного ресурсу» ЦДНТБ ГМК України впровадила у роботу бібліотеки автоматизовану бібліотечно-інформаційну систему, метою і завданням якої є:

- скорочення трудовитрат на виконання технологічних операцій, пов'язаних з комплектуванням,введеннямдоексплуатаціїфондівіБД,довідково-інформаційним забезпеченням користувачів системи;

- скорочення терміну пошуку і отримання інформації;

- забезпечення оперативного доступу до БД ЦДНТБ ГМК України; та ін.

ЦДНТБ ГМК України, як головна бібліотека галузі, розробила свою WeЬ-сторінку в інтернете: www.cgntb.dp.ua

Інформатизація сучасного суспільства сприяє вдосконаленню інформаційно-бібліографічної діяльності ЦДНТБ ГМК України, а також запровадженню нових підходів до організації довідково-бібліографічного обслуговування фахівців гірничо-металургійного комплексу України. Запорукою якісного, систематичного, оперативного та достовірного бібліографічного обслуговування користувачів галузі стало використання багатих інформаційних ресурсів на основі науково створеного довідково-інформаційного фонду документів, складовою частиною якого є електронна локальна база даних з металургії, що нараховує близько 60 тис. записів.

Найважливішим для ЦДНТБ ГМК України є забезпечення фахівців галузі найактуальнішою, найновішою та злободенною в технічному і технологічному відношенні інформацією. З цією метою ЦДНТБ ГМК України видає друковані інформаційні видання різного ступеня інформаційної насиченості та аналітико-синтетичної обробки. Найбільш популярними виданнями є "Гаряча лінія" - сучасний стан та проблеми розвитку металургії (за всіма металургійними переробами); аналітико-кон'юнктурні огляди "Металургія зарубіжних країн", що містять інформацію про сучасний стан металургії різних країн та ін.

Велике коло питань, які стоять перед бібліотекою, вирішує працездатний і дружний колектив кваліфікованих співробітників з багатим досвідом роботи в галузі бібліотечної справи. Очолює ЦДНТБ ГМК України Перепелиця Ирина Григорівна, вимоглива до себе та своїх підлеглих людина.

ЦДНТБ ГМК України застосовуючи в роботі елементи еко6номічного аналізу, адекватно реагуючи на зміни в потребах, ЦДНТБ ГМК України відчуває свою затребуваність у галузі. Бібліотека зустрічає рік творчіми наробками, натхненням і вірою, що й надалі вона займатиме провідне місце серед бібліотек галузі, буде епіцентром інформаційного кругообігу в сучасній Україні.

Інформація про ЦДНТБ ГМК України занесена до «Енциклопедії Сучасної України».

Наша адреса: 49027, м. Дніпропетровськ, вул. Дзержинського, 2З ЦДНТБ ГМК України. тел./факс: 46-12-91 тел.: 744-87-26; 770-23-12; 371-08-04.

е-mail: bibliot@ukr.net. www.cgntb.dp.ua

Директор ЦДНТБ ГМК УкраїниПерепелиця І.Г.


Основные направления деятельности ЦНТБ :

  • Создание справочно-информационного фонда по металлургии и смежным отраслям промышленности;
  • Издает сводный указатель периодических и информационных материалов, получаемых ЦНТБ и НТБ отрасли (ежегодник), экспресс-информацию, Библиографические тематические указатели, справки;
  • Осуществляет переводы с иностранных языков (английский, французский);
  • Предоставляет информационные услуги;
  • Генерирует документальные и фактографические Базы данных ЦНТБ;
  • Консультации :
      а) библиографические,

      б) о порядке оформления заявок на изобретение,

      в) по срокам действия ГОСТов.


Фотогалерея нашої бібліотеки
Відділ патентної документації ЦДНТБ ГМК України
Відділ патентної документації ЦДНТБ ГМК України обслуговує індивідуальних та колективних користувачів з підприємств та організацій гірничо-металургійного комплексу України та СНД, а також інші галузі промисловості.
Відділ обслуговування й організації фонду ЦДНТБ НМК України
Відділ обслуговування й організації фонду ЦДНТБ НМК України обслуговує індивідуальних та колективних користувачів з підприємств та організацій гірничо-металургійного комплексу та усіх регіонів України та СНД, є галузевим та регіональним центром МБА та
Відділ нормативно-технічної документації ЦДНТБ ГМК України
Відділ нормативно-технічної документації ЦДНТБ ГМК України обслуговує індивідуальних та колективних користувачів з підприємств та організацій гірничо-металургійного комплексу України та СНД, а також інші галузі промисловості.
Відділ наукової обробки літератури
Відділ наукової обробки літератури здійснює його систематизацію та організує довідко-пошуковий аппарат (каталоги, картотеки)
Відділ методичної роботи ЦДНТБ ГМК України
Центральна державна науково-технічна бібліотека України є координаційним та методичним центром для науково-технічних бібліотек та служб науково-технічної інформації підприємств та організацій гірничо-металургійного комплексу та регіонів України.
Відділ комплектування
Відділ комплектування комплектує довідково-інформаційний фонд з металургії та суміжних галузей виробництва, здійснює його систематизацію та організує довідко-пошуковий апарат (каталоги, картотеки)
Відділ бібліографічного обслуговування користувачів
Центральна державна науково-технічна бібліотека України обслуговує підприємства та організації, служби науково-технічної інформації та науково-технічні бібліотеки гірничо-металургійного комплексу та усіх регіонів України та СНД

РАСШИРЕННЫЙ ПОИСК

ПОДБОРКИ

КНИГИ

АНАЛИТИЧЕСКИЕ ОПИСАНИЯ

СТАНДАРТЫ

ПАТЕНТЫ






ГЛАВНАЯ    О БИБЛИОТЕКЕ    ПАРТНЕРЫ    ССЫЛКИ    КОНТАКТЫ   
Copyrights © ЦГНТБ ГМК Украины 2000-2010
Design and programming by Lemaryn