This version of the page http://upp.org.ua/news_5681.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-12. The original page over time could change.
Вибори міського голови Рівного. Перші проблеми
Вибори міського голови Рівного. Перші проблеми 
Вибори міського голови Рівного. Перші проблеми

Досить несподіваним став ранок перед відкриттям дільниць з виборів міського голови Рівного. Члени ДВК змушені були в екстреному порядку розпочинати свою роботу з виключення одного кандидата з бюлетенів шляхом маркування штампом «вибув».

Вранці у всі дільничні виборчі комісії доставлялась постанова ТВК про скасування рішення про реєстрацію Анатолія Куковського як кандидата на посаду міського голови на позачергових виборах міського голови Рівного 30 листопада 2008 року.
29 листопада 2008 року до територіальної виборчої комісії надійшла Постанова Piвненського окружного адмiнiстративного суду від 29.11.2008 року за позовом Харченка О.Б. кандидата на посаду міського голови міста Рівне на позачергових виборах 30 листопада до кандидата на посаду кандидата на посаду міського голови Куковського А.Г та ТВК i заяви Харченка О.Б. про скасування рішення тервиборчкому про реєстрацію кандидата на посаду мера Куковського А.Г.
З Постанови Piвненського окружного адмiнсуду вбачається, що позов задоволено, визнано протиправними дії кандидата Куковського щодо використання при фiнансуваннi передвиборчої агітації, кpiм коштів свого виборчого фонду, інших коштів, а саме оплату вартості агiтацiйниx матерiалiв в газеті «Piвне Ракурс» № 47 в сумі 1900,00 грн. згідно квитaнцiї від 27.11.2008 року в готівковому порядку.
До комісії також звернувся із заявою кандидат на посаду міського голови Харченко О.Б., в якій він вказує, що вказане рішення суду ним оскаржуватися не буде i просить скасувати постанову ТВК про реєстрацію Куковського А.Г. кандидатом на посаду міського голови.
Керуючись статтею 26, пункту 9 частини 1 статті 48 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», територіальна виборча комiсiя постановила скасувати своє рішення від 18.10.2008 року № 59 про реєстрацію Куковського А.Г. як кандидата на посаду міського голови на позачергових виборах 30 листопада 2008 року. Відповідно вciм дільничним виборчим комiсiям на виконання цього рішення внести зміни в текст виборчого бюлетеня шляхом використання штампу «Вибув» щодо Куковського А.Г.
Через це чимало дільниць не змогли відкритись вчасно (о 7:00). На дільницю № 90 це рішення ТВК надійшло о 7:30. на цей час на цій дільниці, за словами спостерігача Рівненського КВУ, на непроштампованих відповідним чином бюлетенях вже встигло проголосувати біля 15 громадян. На жаль, на деяких дільницях члени ДВК (зокрема, №№ 12, 45, 70) помилково проставили штамп «Вибув» напроти імені кандидата Харченка О.Б. замість Куковського А.Г. а на дільниці № 77 розпочали голосування, не проставивши штамп «Вибув» напроти кандидатури Ігоря Грубого, хоча рішення ТВК про це було прийнято набагато раніше. На дільниці № 7 замість штампу «Вибув» кандидатуру Анатолія Куковського у бюлетенях просто викреслювали. Відповідно всі ці бюлетені вже вважаються недійсними. Наразі ТВК найближчим часом має вирішити, як вирішити цю ситуацію законним чином.
Також від спостерігачів РОГО КВУ надходить інформація про скарги громадян на не включення до списків виборців.
Інформації ж про недопущення спостерігачів, довірених осіб кандидатів, представників ЗМІ поки що немає.





Святослав Дубов, КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон
29.11.2008



Немає записів в форумі
Пошук 
Отримати новини:
E-Mail:   
Періодичність:
Щотижня
Тричі на тиждень
Тижнево

Авторизація
Логін
Пароль
Введіть данні та натисніть "Enter"
 Новини
Уряд допоміг Чорноморському університету
04 січня 2010 року в Миколаєві відбулося урочисте відкриття нового корпусу факультету іноземної філології Чорноморського державного університету імені Петра Могили.
Олег Криницький, УПП
Миколаївський регіон

04.01.2010 | Далі>
На Рівненщині небіжчики до списку виборців не потраплять?
Завершується первинне уточнення персональних даних Державного реєстру виборців, яке тривало до 15 вересня. На думку експертів, це допоможе запобігти махінаціям на виборах, а “мертві душі” нарешті позбавлять права голосу.
Марина Попова, “Рівненська газета”, КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

25.09.2009 | Далі>
Мер Рівного обманув міський суд?
Рівненський міський суд на підставі листа мера Рівного Володимира Хомка вчора, 15 вересня, скасував свою ж ухвалу від 28 серпня 2009 року, якою було заборонено конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Рівне
Інформаційний відділ ГО „Спілка водіїв”, Рівенська „Спілка водіїв”
Рiвненський регіон

16.09.2009 | Далі>
У Рівному поділять ринок міських пасажирських перевезень?
10 вересня у Рівному відбудеться перерозподіл ринку міських пасажирських перевезень.
Інформаційний відділ, Рівенська „Спілка водіїв”
Рiвненський регіон

18.08.2009 | Далі>
Чем пахнет в Николаеве Европа?
В Николаеве сейчас жарко. Обычное времяпровождение граждан – загорание на пляжах черноморского побережья и употребление пива.
Олег Криницкий, УПП
Миколаївський регіон

14.08.2009 | Далі>
Статті: архів