This version of the page http://www.personal-plus.net/296/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-08. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №44 (296) 11-17 листопада 2008 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss
Актуально

Стосунки з Путіним «з чистої сторінки»

В інтерв’ю швейцарській газеті «Трібюн де Женев» прем’єр-міністр Юлія Тимошенко знову звинуватила президента Віктора Ющенка у базуванні на «особистих інтересах», коли він намагається все ж досягти своєї мети — проведення дострокових парламентських виборів в Україні. Проти цього різко виступає сама Юлія Тимошенко, про що вона знову нагадала в інтерв’ю, передає «Радіо Свобода».
[ читати далі... ]

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ ХОЧЕ ГОЛОВУ ЯЦЕНЮКА

Депутат Партії регіонів Владислав Лук’янов зареєстрував у парламенті проект постанови про відкликання голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.
[ читати далі... ]

У ЗМІ буде морально-етична цензура

Уряд за пропозицією Національної ради з телебачення і радіомовлення і Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі ініціює підписання з керівниками засобів масової інформації громадського договору про захист моралі в інформаційному просторі України.
[ читати далі... ]

Ультиматум Литвина

Фракція блоку Литвина погрожує не голосувати за президентські та урядові законопроекти, якщо Верховна Рада України відмовиться скасувати положення антикризового закону про прожитковий мінімум.
[ читати далі... ]

Україна отримала перший транш від МВФ

Перший транш стабілізаційного кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) розміром 4,5 млрд. дол. надійшов на рахунки Національного банку України (НБУ).
[ читати далі... ]

З монументом не встигають...

Через тиждень в Україні розпочнеться вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-33 років. В рамках цих заходів у Києві пройде міжнародний форум, брати участь у якому вже погодилися вісім глав держав, передає «Німецька хвиля» з посиланням на МЗС України.
[ читати далі... ]

МОН започаткувало Всеукраїнську краєзнавчу акцію учнівської та студентської молоді «Колосок Пам’яті»

Для збереження пам’яті про національну трагедію та активізації дослідження Голодомору Міністерство освіти і науки започаткувало Всеукраїнську краєзнавчу акцію учнівської та студентської молоді «Колосок Пам’яті».
[ читати далі... ]

Крок уперед

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає, що визнання Європарламентом Голодомору злочином проти людства є лише першим кроком, і хоче підтримки України Євросоюзом в Генеральній асамблеї ООН.
[ читати далі... ]

Подорожчає проїзд у поїздах

Міністерство транспорту і зв’язку планує в 2009 році щоквартально підвищувати на 5% тарифи на проїзд у поїздах внутрішнього та дальнього сполучення, повідомив міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський.
[ читати далі... ]

Нас рекламуватиме CNN

Найближчим часом інформацію про сучасну Україну, про її можливості, красу та самобутність побачать жителі більш ніж 150 мільйонів осель в цілому світі, повідомили у прес-службі телеканалу.
[ читати далі... ]

СБУ оприлюднить списки корупцірнерів

Керівник української Служби безпеки Валентин Наливайченко у ефірі ICTV підтвердив, що СБУ оприлюднить матеріали справ, що підтверджують причетність депутатів ВР до корупції.
[ читати далі... ]

ФПУ примусило уряд з собою рахуватися

Верховна Рада України 31 жовтня 2008 року роз­глянула у другому читанні законопроект «Про першочергові заходи щодо запобігання нега­тивним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів Украї­ни» № 3309-4, внесений Прези­дентом України. У цьому доку­менті міс­титься антисоціальна норма щодо відтермінування до 1 січня 2011 року встановлення розміру міні­мальної заробітної плати на рівні прожиткового міні­муму для працездатних осіб.
[ читати далі... ]

Розпустили учнів по домах

У місті Калуш Івано-Франківської області через відсутність опалення призупинено навчання у 5 школах. Як повідомили у відділі освіти Калуського міськвиконкому, з 10 листопада у школах №2, 4, 5, 7 та 10, які не опалюються, навчання тимчасово призупинено.
[ читати далі... ]

Провокація не пройшла

Псевдофанати футбольного клубу «Арсенал» відпущені.
[ читати далі... ]

Слухати наших політиків небезпечно для здоров’я!

Громадсько-професійна організація «Українська медична спілка» публічно звинуватила вітчизняних політиків у діяльності, що межує зі злочином. Йдеться зовсім не про хронічне обрізання й без того куцого бюджету Міністерства охорони здоров’я, як може видатися на перший погляд.
[ читати далі... ]
Економіка

Парафіяни Сандея Аделаджи можуть втратити свої вклади

Працівники столичної компанії Kings Capital, яка потрапила у скандал з поверненням вкладів, стверджують, що грошей людям вже не повернуть. Переважна частина клієнтів — парафіяни церкви Посольство Боже очолювана чорношкірим пастором Сандей Аделаджа, повідомляє газета 15 хвилин.
[ читати далі... ]

Ющенко — «категоричний оптиміст»

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з представниками місії МВФ. Центральною темою зустрічі стали наслідки світової фінансової кризи для України і шляхи її подолання.
[ читати далі... ]

Зарплати зрізали майже вдвічі

На Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча відбулося зниження заробітних плат майже вдвічі. Про це сьогодні журналістам повідомив генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Владимир Бойко.
[ читати далі... ]

НБУ назвав покупця Промінвестбанку

Австрійський холдинг Slav AG придбав 68% акцій Промінвестбанку, повідомив керівник тимчасової адміністрації НБУ в Промінвестбанку Володимир Кротюк.
[ читати далі... ]

Банки без 9 мільярдів

Минулого місяця обсяги депозитів в гривні зменшилися на 9,2 млрд. або на 2,7% і склали 330,9 млрд. грн. (у вересні було 340,1 млрд. грн.).
[ читати далі... ]

Список боржників

НАК «Нафтогаз України» закликає керівників місцевих органів влади і підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ) терміново забезпечити розрахунки за газ, спожитий з початку опалювального сезону 2008-2009 рр. Про це вчора, 10 листопада, повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина, передає УНІАН.
[ читати далі... ]

Доріг не буде?

Morgan Stanley може поставити вимогу до Укравтодору достроково погасити кредит у розмірі $ 930 млн, пише Комерсант-Україна в статті Укравтодор збився з дороги.
[ читати далі... ]
Погляд

Кризи можна передбачати

Весною 1997 року в Кремлі було створено Економічне управління Президента РФ. Михайла Хазіна призначили заступником керівника. Перше завдання — доповідь Єльцину про економічне становище Росії. Працюючи над докладом, Хазін та його колеги зрозуміли, що наприкінці літа, початку осені 1998 року в країні станеться дефолт. Якщо, звісно, терміново не змінити економічну політику.
[ читати далі... ]

Чим спричинене прискорення інфляції?

Вже другий місяць поспіль в Україні спостерігається зростання споживчих цін. До того ж, якщо у вересні інфляція становила лише 1,1%, то в жовтні — вже 1,7%.
[ читати далі... ]
Світ

Обама виведе війська з Іраку

Вашингтон погодився вивести американські війська з Іраку до кінця 2011 року.
[ читати далі... ]

Шопоголіки прискорили кризу?

Американські шопоголіки, які, на думку громадськості, рухають світові ринки вверх своєю маніакальною пристрастю до покупок, виявилися крайніми за часів депресії. Тепер громадська думка звинувачує їх в тому, що своєю невідповідною доходам купівельною активністю вони підірвали не лише власний бюджет, але і спровокували третю хвилю кризи — кредитних карток, повідомляє РІА Новості.
[ читати далі... ]

Росія не любить кордони

Росія намагається «посунути» кордони в Керченській протоці, а також в Чорному і Азовському морях у бік України і тим самим зменшити її територіальні води.
[ читати далі... ]

Лівія хоче наші танки

Україна веде переговори з Лівією про постачання зброї.
[ читати далі... ]

ПДЧ для україни перенесуть на рік?

Посол США в Україні Уїльям Тейлор допускає, що здобуття Києвом Плану дій членства в НАТО (ПДЧ) можливо в 2009 році.
[ читати далі... ]

Про малий прикордонний рух

Угоду про малий прикордонний рух між Україною та Польщею буде ратифіковано до кінця цього року — початку наступного, на це сподівається надзвичайний і повноважний посол Польщі в Україні Яцек Ключковський. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві, передає УНІАН.
[ читати далі... ]
Суспільство

Час творити Українську національну громаду

Головний закон держави — чинна Конституція України — починається словами «Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей…». Це означає, що юридично Український народ — це громадяни України всіх національностей, тобто етносів. Ці етноси України мають законне право відстоювати свої етнокультурні, економічні та політичні інтереси шляхом створення національних (етнічних) громад. Так, за станом на 2007 р. в Україні зареєстровано 39 національних громад із всеукраїнським та міжнародним статусом — повідомляє на своєму інтернет-сайті Державний комітет України у справах національностей та релігій.
[ читати далі... ]

Трагедія «Нерпи»

Попереднє розслідування причин інциденту на російському атомному підводному човні «Нерпа», який забрав життя 20 людей у Японському морі, виключає втручання членів екіпажу в роботу системи пожежегасіння, заявив сьогодні губернатор Хабаровського краю Віктор Ішаєв. «Так званий людський чинник, не виявлено», — сказав він, передає Інтерфакс-Україна.
[ читати далі... ]
Джерела

І напоїли санскрит праукраїнські джерела

Продовжуємо публікацію уривків з книги відомого філолога Станіслава Губерначука «КАРБИ ТРИПІЛЬСЬКОЇ ДОБИ В УКРАЇНСЬКИХ ГЕОГРАФІЧНИХ НАЗВАХ ТА ІМЕНАХ ОСОБОВИХ»
[ читати далі... ]

Не розкритий злочин

У житті так буває, що людина, яка стала свідком таємного і не розкритого злочину — злочину кривавого і підступного, потім подумки часто повертається до нього, особливо тоді, коли опиняється на місці трагедії, — її оповивають думки і спогади, що як у кадрі німого кінофільму висвітлюють жертви, кров, руїни — і вона відчуває себе винною в тому, що не розкрила злочин і не розповіла про нього людям, щоб його засудити.
[ читати далі... ]
ХУ ІЗ ХУ

«ГЕРОЇ» ЧАСІВ НІКОЛАЄНКА

Герой Володимира Висоцького Глеб Жиглов якось сказав: «Злодій повинен сидіти у в’язниці. Вірно?». Вірно, пан Жиглов, вірно. Але не завжди стається так, як гадалося, або бажалося.
[ читати далі... ]

Розшукується Куликове поле

Хтось із дотепників назвав Радянський Союз «країною з непередбаченою історією». Справді — трактування тих чи інших подій найближчого і найдальшого минулого на радянських теренах часом ґрунтовно змінювалося в залежності від генеральної лінії ВКП(б) і КПРС.
[ читати далі... ]

Мільйон доларів на піар

БЮТ і секретар Ради нацбезпеки України витратили в 2007 році майже мільйон доларів на поліпшення свого іміджу в Америці.
[ читати далі... ]
Нам пишуть

«Какая ель, какая ель...»

І в Росії, і в Україні все частіше з’являються публікації, автори яких ставлять перед собою одне, але абсолютно немислиме завдання — посварити українців і росіян. Прості люди з тривогою спостерігають за підступами чужинців. Наша газета, як істинно українське видання, вважає за необхідне висловитися з питання взаємин між росіянами та українцями.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

«Майбутнє України в наших руках»

Юрій Мірошниченко днями був гостем Дискусійного клубу Міжрегіональної Академії управління персоналом.
[ читати далі... ]

Перші серед перших

Економіко-правовий технікум здобув першість у футбольній лізі МАУП серед першокурсників.
[ читати далі... ]

Студентські роки не забути!

Сьогодні у МАУП відбувся урочистий випуск студентів Українсько-Російського інституту менеджменту та бізнесу ім. Богдана Хмельницького Міжрегіональної Академії управління персоналом. 130 випускників стаціонарної форми навчання досягли освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» і отримали відповідні дипломи (20 з яких — з відзнакою). Академія підготувала нових фахівців зі спеціальностей «Менеджмент» («Економіка та управління бізнесом»), «Управління персоналом і економіка праці» («Економіка та управління персоналом»).
[ читати далі... ]

Заочники отримали дипломи

Сьогодні відбулась урочиста церемонія вручення дипломів студентам заочної форми навчання, а нині молодим фахівцям — спеціалістам в галузі психології та соціології. Документи про вищу освіту — дипломи бакалавра, спеціаліста та магістра МАУП отримали 137 випускників інституту. 18 студентів закінчили навчання з відзнакою.
[ читати далі... ]

Успішне завершення навчання

Сьогодні відбулась урочиста церемонія вручення дипломів студентам заочної форми навчання, а нині молодим фахівцям — спеціалістам в галузі психології та соціології. Документи про вищу освіту — дипломи бакалавра, спеціаліста та магістра МАУП отримали 137 випускників інституту. 18 студентів закінчили навчання з відзнакою.
[ читати далі... ]
Автосалон

Hyundai представляє новий дизельний двигун

Hyundai Motor уявила детальну інформацію про свій новітній дизельний двигун R, призначений для легкових автомобілів.
[ читати далі... ]

Найбільший автовиробник світу на межі банкрутства

General Motors повідомляє про можливе банкротство, передає РБК-Україна із засланням на Euronews.
[ читати далі... ]

Renault готує три електрокари

Французька компанія Renault заявила про плани з розробки трьох місь­ких електрокарів. Одним з них стане фургон Kangoo, друга модель буде заснована на базі Megane, а третя нагадуватиме Renault Twingo, передає Лента.ру.
[ читати далі... ]

Nissan Motor може придбати 20% акцій Chrysler

За неофіційними даними, японський автовиробник Nissan Motor має намір придбати 20% американської компанії Chrysler і включити її до альянсу з французькою Renault SA.
[ читати далі... ]

Honda початку продажу Life

Нова модель Honda Life, продажі якої в Японії стартують в найближчу п’ятницю, за словами самих творців, робилася з врахуванням всіх сучасних вимог до мінікарів, а значить, володіє всім, що потрібне для успіху.
[ читати далі... ]

нове життя Honda Accord

[ читати далі... ]

кабріолет F430 16m Scuderia Spider

В поточному році на паризькому Motor Show була представлена Ferrari California.
[ читати далі... ]
Наука

Японці виростили тканину мозку

Японські вчені оголосили, що зуміли виростити тканину головного мозку із стволових клітин. Фахівці Науково-дослідного центру біології розвитку в місті Кобе на заході Японії сподіваються, що в майбутньому це допоможе в лікуванні серйозних захворювань.
[ читати далі... ]

Тварин захистять

Єврокомісія запропонувала проект закону щодо захисту прав тварин. Учені ставляться до нього скептично.
[ читати далі... ]

Вітамін D захищає від радіації

Експерт із радіології Департаменту охорони здоров’я Нью-Йорка Деніел Хейс встановив, що одна з форм вітаміну D може захистити людський організм від радіоактивного опромінення невисокої інтенсивності.
[ читати далі... ]

Що псує здоров’я?

Медики стверджують, що маніпуляції політиків свідомістю людей із приводу кризи погіршують здоров’я українців. Про це говориться у звернені членів Українського медичного союзу до політичної еліти України.
[ читати далі... ]

Чому люди вірять у Бога?

Учені Оксфордського університету розпочали широкомасштабні між­дисциплінарні дослідження, мета яких — знайти наукову від­по­відь на питання: чому люди вірять у бога?
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85