This version of the page http://www.greenpes.com/authors/?author=96 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-06. The original page over time could change.
Автори видавництва | Офіційний сайт видавництва "Зелений пес"
English version





Якщо знайдете помилку, будь ласка, виділить її та натисніть Ctrl+Enter
Шмалько А, - інформація про автора

Андрій Валентинович Шмалько (псевдонім – Валентинов Андрій ) – народився 18 березня 1958 року в Харкові. Кандидат історичних наук, доцент Харківського Національного університету. Захоплюється археологією. Жанр в якому він пише, він сам називає „криптоісторія”. Андрій майстер слова, його книги читаються на одному подиху й не залишають байдужими нікого, хто хоча б одного разу до них торкнувся. Псевдонім Валентинов Андрій з`явився весною 1992 року, коли письменник підписався цим ім.`ям під романом „Ті, що порушили”.

Освіта – історик, античник.

Писати почав рано, ще в середній школі, але раніше це було лише хобі. Перший роман „Ті, що порушили” було видано у збірці „Книга Небуття”, після чого письменник Андрій Валентинов став відомим світові.

Призи та нагороди:

1997р. На конвенті фантастів „Аеліта” (Россія) Андрій Валентинов був удостоєний премії „Старт” – за кращий дебют в російськомовній фантастиці 1996 року (1а трилогія епопеї „Око Сили”). На конвенті фантастів „Фанкон” (Україна, Одесса) Шалько був нагороджений премією „Золотий Дюк” – за кращий дебют в фантастиці України 1996 року (1а трилогія епопеї „Око Сили”).

В 1999році в Харківській Центральній бібліотеці ім.. Короленко при Відділі рідкісних видань було відкрито персональний архівний фонд Андрія Валентинова – для роботи філологів та літературознавців, з періодичним проведенням експозицій.

2000р. На Міжнародному фестивалі фантастики „Зоряний міст - 2000” в Харкові роман „Рубіж”, написаний у співавторстві з А. Валентиновим, М. и С. Дьяченками та Г.Л.Олді за результатами голосування зайняв перше місце в номінації „Велика форма” та отримав приз „Зоряного моста” „Золотий Кадуцей”. На тому ж фестивалі спільний роман А. Валентинова та Г.Л.Олді „Нам тут жити” був удостоєний премії Університету Внутрішніх справ МВС України (м. Харків) „За правдиве та високохудожнє відображення праці органів охорони правопорядку та спецслужб в фантастичних творах”.

Мрія – написати щось легке, дуже кумедне, і, як не дивно, космічне.

Книжки цього автора, що видані нашим видавництвом
"Епос, якого нема"

Українську „Іліаду” скласти неможливо. Такий вирок підписали вітчизняному епосу фольклористи ХІХ століття після кількох невдалих спроб вплести у спільну художню канву думи – єдині збережені уламки колишнього величного українського епосу. Тепер нам з вами залишаються лише ці розрізнені скалки пам’яті й історії, духу й мистецтва. Шматочки смальти, яким не судилося стати єдиною мозаїкою. Висновок нищівний: адже українців фактично позбавили навіть надії на реконструкцію величного епосу. Так само, як і на його відтворення – на зразок фінської “Калевали”, що була зібрана, з’єднана наново у ХІХ столітті, а потім ще раз, у вдосконаленому варіанті - у середині ХХ. А може, нам, як і фінам, просто не треба слухати своїх фольклористів?

Андрій Шмалько упевнений, що таки не треба. Більше за те, він вважає, що ми давно мали би свою „Іліаду”, „Калевалу” чи „Епос про славного Гільгамеша”, якби підійшли до цього не механічно, а у спосіб, який більше відповідає первинній природі епосу. Відомий історик та письменник-фантаст не кидає слів на вітер і пропонує до уваги доскіпливого читача зібрану з окремих дум поему, підкріплену історично-фольклорною розвідкою.

Хтозна, а раптом саме цей текст через кілька років ввійде у шкільні програми як жива пам’ятка духу...

Пошук по авторах
 


Пошук по книжках
 
 
Нові
 книжки
Чарська Л.
Нотатки маленької гімназистки
редактор Сапко М.
Digital Романтизм: ver.2.0
Дяченки М. та С.
Ключ від Королівства