This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=108 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-06. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Кобиляцька Вікторія
Журналістка (м. Черкаси)Вчуся любити життя і себе в ньому. Бо поза ним ще не пробувала. Пишу, бо в цьому є потреба. Потреба, яку конче необхідно задовольнити. І без цього ніяк.
Всі тексти автора
 

Завагітніти через відсутність бюстгалтера?

У Швеції вже кілька місяців розвивається доволі незвична кампанія: жінки намагаються довести громадськості, що мають право плавати у басейнах країни без ліфчика. Вимоги шведських феміністок полягають у тому, щоб відбулася десексуалізація бюсту. Мовляв, це вже питання рівності, і якщо жінки змушені носити бюстгалтери, то чому чоловіки їх не носять. Зовсім іншу ситуацію спостерігаємо у США. Там якось затримали жіночку, яка швендяла вулицями топлес. Але для поліції Нью-Йорку все закінчилося більш ніж трагічно. Суд вирішив, що чоловіки й жінки мають рівні права, а тому можуть безперешкодно оголювати верхню частину тіла. Тож поліція, згідно рішення суду, змушена була заплатити 30 тисяч доларів затриманій жінці, яка провела 12 годин у відділку.

Українські жінки, про такі глобальні речі, як “десексуалізація бюсту” навіть не мріють. Адже в нашій країні це хоч і буде епатажно, але не буде так прибутково, як, наприклад, в Америці. Цікаво, а як відреагували б українські чоловіки на подібні акції? “Познайомлюся із пристрасною дівчиною або жінкою з великими грудьми, яка мріє отримати тепло і гармонію в житті”, –– таке оголошення я надибала на сторінках однієї газети. І задумалася. Як все просто: ти йому –– великі груди, а він тобі –– тепло і гармонію…

У будь якому довіднику із сексопатології можна прочитати, що фетишизм –– це стан, коли статеве збудження викликає будь-який визначений предмет (наприклад, частини тіла). А також, що зустрічається фетишизм майже винятково в чоловіків. Багацько представників чоловічої статі є фетишистами, коли мова йде про жіночі груди. Для них має значення розмір. І форма. І пружність. Власне, груди є потужним сексуальним символом, самодостатнім символом, саме лише споглядання якого приносить деяким чоловікам задоволення.

Жінки на це реагують по-різному. Хтось використовує цей факт, маніпулюючи чоловіками, комусь це просто подобається, комусь байдуже. Декому смішно. Дехто, як наприклад, шведські феміністки, вдається до радикальних заходів. А мені чомусь пригадалася одна давня історія.

З Оленкою ми дружили, коли вчилися разом у школі. Після закінчення сьомого класу вона поїхала відпочивати в “Артек”. А коли повернулася, то дуже змінилася. Веселе і безтурботне дівчисько кудись зникло. Оленка стала трагічною і серйозною. Ми майже не спілкувалися. Минуло чимало часу, поки вона наважилася мені про все розповісти.

Виявляється, перед поїздкою у табір Оленці купили перший бюстгалтер. Вона дуже тішилася з цього. Відразу після приїзду вирішила випрати білизну. Розвісила все на мотузочці у ванні. А коли наступного дня прийшла забрати, то дуже здивувалася. Все було на місці, окрім ліфчика. Хтось безсоромно приробив йому ноги. Звісно, неприємно. Але не робити ж із цього трагедію?! Оленка одягнулася і пішла на сніданок. Форма у всіх артеківців була однакова: білі блузки і сині шорти або ж спіднички… Навіть не знаю, чи вдалося Оленці тоді поснідати. Всі хлопці вмить захотіли з нею познайомитися, подавали один одному якісь знаки, гигикали і шепотілися. Оленка зрозуміла, що так вони реагують на її прозору блузку. Точніше, на те, що під нею. Відразу виникло бажання кудись втекти і заховатися. Але тікати було нікуди, а попереду –– двадцять днів у таборі.

Що там ще трапилося, я не знаю. Оленка тоді розплакалася і не розповіла мені всіх подробиць. Сказала тільки, що коли повернулася додому, то у неї була серйозна затримка місячних. Чому? Вона сама не могла зрозуміти. Будь-який лікар-гінеколог, напевно, сказав би, що це через стрес, або через зміну клімату. Чи знайшов би іншу причину. Але Оленчина мама більш глобально підійшла до проблеми. Вона почала кричати щось про те, як це гидко –– спати з хлопцями, і які від цього можуть бути наслідки, і що доведеться робити аборт… Так Оленка дізналася все, чого не знала про стосунки хлопця і дівчини. Але її мама не вдавалася у подробиці, тому подруга кілька тижнів була майже впевнена, що завагітніла через те, що безліч хлопців постійно витріщалися на її груди…

Скажу чесно, я, крадькома від чоловіка, таки написала sms на номер, вказаний у тому оголошенні. Щось типу: “Хочу тепла і гармонії! А який для цього має бути розмір грудей?”. Відповідь не забарилася. Чолов’яга написав, що хотів би дізнатися про мене більше, і що “розмір не має значення, а головне –– душа”…

115 коментарів

Коментарі відвідувачів
  1. 115. Шевчук

    105. Ігорь
    Але хочу нагадати милим леді, що вміло підібраний бюстгалтер може надати жінці набанато більше привабливості, ніж оголені груди.
    Поддерживаю! Но, поверьте, очень неприятно смотреть на обвисшую грудь. Вот смотрю передачу “Голые и смешные” и наслаждаюсь. А ещё больше наслаждаюсь реакцией жертв розыгрышей. По моему большая часть передач снимается в Одессе.

  2. 114. Batyar

    Виключно проти топлес!Вважаю це вульгарним.Десексуалізація бюсту неможлива.З таким самим успіхом можна говорити про десексуалізацію геніталій.Хтозна, може скоро жінки взагалі схочуть ходити і без трусиків?Для чого зайве лахміття, основне ж-привернути до себе увагу.А це якраз те що треба!

  3. 113. Вікторія

    Дякую, Василю, за коментар, побажання і за увагу до моєї писанини. Буду писати, якщо це справді комусь цікаво

  4. 112. Василь

    Вікторіє.Ми всі іноді мислимо стереотипами.”А також, що зустрічається фетишизм майже винятково в чоловіків”.От узагальнень я б не робив.Кожна людина – неповторна,незалежно від статі.Є , звичайно ,риси ,яких люди набувають у процесі виховання.Чи то у суспільстві, чи у сім”ї-але то інша річ.Прочитав Вашу дуель з romario – і зрозумів , що у всіх нас багато спільного,значно більше , ніж розбіжностей.Думаю тільки, що проблеми,які нам підкидає час від часу наш північно-східний сусід,керовані південним сусідом з близького сходу.Та це вже політика. Пишете ви гарно ,заставляєте людей думати.Не еротичними місцями ,а мізками.А вже від рівня IQ залежить і глибина думки.Пишіть,дай Боже
    Вам здоров”я і снаги.

  5. 111. lily

    To President, ну прочитавши ваш комент з приводу того що жінка в наш час може робити вантажником, для отримання заробітної плати на рівні з чоловіком стає трішки не по собі, до чого такі крайнощі??? Справа в тому, що у чоловіків дуже гарно розвинений інстинкт суперництва і тому на роботі ( у свому коменті я орієнтуюся на інтелектуальну працю)вони починають сприймати жінок як суперників і вести з ними гру, тим самим намагаючись собі довести що вони кращі, і в багатьох речах забувають, що вони конкурують все таки з жінкою.

  6. 110. President

    Спеціально, ексклюзивно і лише тільки для пані Вікторії (ну як можна відмовити такій жінці!):
    “Жизнь женщины сложна и вечно склонна к укоризне: То нету в жизни мужика, то есть мужик, но нету жизни.”

    Важка у наших жінок доля,
    І часто тягне до ниття:
    Нема життя без чоловіка,
    Є чоловік – нема життя…

  7. 109. President

    “Стосовно праці, то у нашій країні жінки отримують зарплатню на 28 відсотків нижчу, ніж чоловіки.”

    Колись я працював у одній із поважних київських фірм. Було у нас два офіс-менеджери – Славко(чоловік) і Наталя(жінка). Отримували ОДНАКОВУ зарплату, але, коли привозили канцелярію і витратні матеріали, то Славко на своїй зміні допомагав розвантажувати машину, а Наталя – ніколи. Однакові права, однакові обов’язки, однакова зарплатня – а відношення різне…
    Мене, як Президента, дуже турбує те, що за роки нашої Незалежності зникло 305 сіл, молодь їде у місто. І це при тому, що Україна – аграрна держава. Оцініть ціни на продукти, пов’яжіть це все із природними негараздами, глобальним потеплінням і визнайте: через десять років продуктова проблема буде найголовнішою у всьому світі. Але ж хто тоді буде копати грядки і колоти дрова? Ліси – в жахливому стані, ерозія вивітрює грунти, земля виснажена… Висновки робіть самі.
    P.S. Ніколи не бачив, щоб жінки тягли холодильник або піаніно на будь-який поверх у багатоповерхівці. Хоча професія вантажника їм теж доступна… Чоловіки на однаковій посаді із жінкою можуть зробити щось більше, ніж цього вимагає посадова інструкція (відремонтувати меблі, настроїти принтер, полагодити замок і т.д.). Ось чому їхня зарплата вища…

  8. 108. Вікторія

    Так, весела цитатка. От якби її ще українською якось перекласти
    Що ж стосується статистики, то про подібні цифри ніц не знаю. Але чомусь мені здається, що хлопці так само поспішають поїхати із села, як і дівчата.
    У будь якому випадку – дякую за увагу до моїх текстів. Коментарі вже давно перейшли у зовсім інше русло. Я так розумію, що тема себе вичерпала.

  9. 107. President

    Пані Вікторіє!

    У Вашій, Черкаській області, у Корсунь-Шевченківському районі, у мене є така цікавенька статистика – кількість весіль у селах, кількість жителів яких перевищує 1000. Статистика за 2005 (на 20 сіл) – 47, 2006 – 34, 2007 – 28 весіль пар, вік яких – 20-35 років. Дівчат і жінок у селі важко і з вогнем знайти, намагаються ще після школи виїхати в місто… Одружуються там, і далеко не на сільських хлопцях…

  10. 106. President

    Жизнь женщины сложна и вечно склонна к укоризне: То нету в жизни мужика, то есть мужик, но нету жизни.

  11. 105. Ігорь

    Безперечно, гарний бюст є дуже вагомою складовою жіночої привабливості,як і добре розвинені грудні м,язи у чоловіка підвищують його привабливість для жінок. Це одна з елементарних аксіом людськоі сексуальності( принаймі в цивілізованних країнах). Я не абиякий прихильник фемінізму, але повністю підтримую право жінок на “неносіння” ліфчика. Але хочу нагадати милим леді, що вміло підібраний бюстгалтер може надати жінці набанато більше привабливості, ніж оголені груди.

  12. 104. Вікторія

    Респект панові Президенту за такі змістовні і розширені коментарі. Але, на жаль, не в усьому можу з Вами погодитися. Чому це жінки виходять заміж тільки за урбанізованих? Неправда! Я виросла у селі. Більшість моїх однокласниць вийшли заміж саме за сільських парубків і нітрохи про це не шкодують. Що стосується мене, то брати ж ніхто не хотів!
    “Більшість того, що легко сходить з рук жінці, чоловікові не прощають” – як на мене, то можна спокійно перефразувати цю репліку і вона так само лишиться справедливою. Стосовно праці, то у нашій країні жінки отримують зарплатню на 28 відсотків нижчу, ніж чоловіки. Нещодавно була на одному круглому столі, то там представники влади стверджували, що гендерної дискримінації у нашій країні немає, а те, що жінкам платять менше, то вони, мовляв, самі винні, що погоджуються на таку маленьку зарплату. Не знаю, хто винен, але коли ти приходиш влаштовуватися на роботу і тебе не хочуть брати, бо маєш маленьку дитину, а отже тобі рано чи пізно знадобиться брати лікарняний, то це ненормально. Тому, звісно, доводиться іти туди, де зарплата мізерна, але все красиво і офіційно і можна ходити на лікарняний. Але це лише дріб”язковий приклад, насправді у нашій країні існує багато подібних проблем і те, що вони ніби-то вирішені на папері, ще не означає, що їх взагалі немає.

  13. 103. Ы

    И г-н Президент, не правда, что у женщин больше прав чем у мужчин, все это только на бумаге, а в реальной жизни, даже в развитых странах зарплата за одинаковую с мужчиной работу у женщины будет меньше, они конечно там борются с этим, Но до сих пор факт остается фактом.

  14. 102. Ы

    “Повірте, чоловіки можуть змінюватися на краще, хоча і повільно. Заради такої ЖІНКИ я пішов би на великі компроміси зі свого боку.”
    А я так слышала обратное: Женщина выходя замуж надеется на то что мужчина изменится (в лучшую сторону), а он не меняется, а мужчина, женясь на стройной красавице, надеется что она никогда не изменится, а она (к сожалению) меняется и очень быстро. ))

  15. 101. President

    Більшість того, що легко сходить з рук жінці, чоловікові не прощають. Правий МУЖЧИНА (один із дописувачів): права рівні, обов’язки різні. Кодекс законів про працю в Україні містить цілий розділ “Праця жінок”. Розділу “Праця чоловіків” я не знайшов. Хоча 24 стаття Конституції України гарантує всім рівні права, незалежно від статі. Якщо жінка одягне чоловічий одяг, вона викличе лише посмішку та невинне осудження або навіть захоплення. Що буде, коли жіночий одяг одягне чоловік – здогадайтеся самі. Якщо жінка ходитиме з оголеними грудьми – нічого, ми, чоловіки, звикнемо. Біда буде потім – а що з такими грудьми стане через рік такої ходьби? Ось чому груди у країнах Третього світу перестають бути фетишем – сам фетиш стає таким негарним, що на нього і дивитися вже не хочеться…
    Ходіть, шановні жінки, як хочете. Тільки потім не смійтеся із шотландської моди на українських вулицях…
    І ще – мені особисто подобаються сучасні, розкуті, хай будуть проколоті, незакомплексовані жінки. ЖІНКИ, а не “тварі”. Нехай така жінка навіть у журналах періодично оголюється – аби була доброю дружиною і кохала мене за те, який я є, яким мене створив Бог, соціум, батьки і природа. Повірте, чоловіки можуть змінюватися на краще, хоча і повільно. Заради такої ЖІНКИ я пішов би на великі компроміси зі свого боку.

  16. 100. President

    Та як Вам сказати, пане Президенте…Мені певною мірою пощастило. Бо мій чоловік частково урбанізований – народився у місті, але багато часу проводив у селі, тому для нього не проблема посадити картоплю чи скопати ділянку.
    А чого питаєте? Не сподобалася Вам моя репліка-узагальнення?

    Ось у чому, вельмишановна пані Вікторіє, проблемка. Останнім часом у багатьох статтях жінки тільки і роблять акцент на тому, що перевелися чоловіки. Ось і Ви написали, що тільки чоловікові із села під силу щось важливе зробити. Та чомусь не бачу я, щоб жінки поспішали виходити заміж за чоловіків неурбанізованих, а воліють жити з урбанізованими, оскільки вибір дано робити лише ЖІНЦІ. Висновок: 1. Бачили очі, що купували, а тепер їжте, хоч повилазьте. 2. Маємо те, що маємо… і більше нічого не маємо. 3. Або не скаржимось на чоловіка, або розлучаємося з ним.
    Не сприйміть за особисте, але мене трішки ображає, якщо чоловіків, народжених у селі, рівняють на словах із хорошими господарями, а на ділі жодна дівчина із міста (корінна) навіть не гляне в його сторону… То які ж, все таки, вони – чоловіки неурбанізовані? Кращі за урбанізованих чи гірші?

  17. 99. Bird Flu

    Ну разошлись насчет прилично или неприлично оголять груди. Это все зависит от менталитета. Почему-то в диких племенах никто не возбуждается при виде женской груди. Все нормально. А в Арабских странах если увидят оголенные руки уже катастрофа. Сама видела автомобильную аварию из-за того что две девушки переходившие дорогу были в блузках без рукавов: заемтьте не те, совсем без лямочек, а просто безрукавки. Так что, по-моему, прежде чем ограничивать женщину, мужчины, застегните свои ширинки!

  18. 98. Володимир

    Киянину респект!

  19. 97. чоловік

    обманює Вікторія:)
    Я дуже урбанізований і їй не пощастило: навіть цвяха не вмію забити в стіну, грядку невідомо коли “перекопував” – мабуть у бабусі років 15 тому…

  20. 96. protiv

    To 62. Киянин 03.04.2008 09:09 Ты cам-то понял , что написал??????? Твои слова: “Вам, шановний, потрібна гумова жінка. Цнотлива, тільки Ваша, без шк.звичок, глистів, пірсінгу та власного обличчя.
    Хороші люди є і серед “соврємєнних” і серед совкових сірих мишей. Але якщо за умови інших рівних параметрів, я б вибрав “современную проколотую, оголенную, распущенную”, а не закомплексованого морального інваліда, як мати дівчинки з розповіді Вікторії.”

  21. 95. Вікторія


    Та як Вам сказати, пане Президенте…Мені певною мірою пощастило. Бо мій чоловік частково урбанізований – народився у місті, але багато часу проводив у селі, тому для нього не проблема посадити картоплю чи скопати ділянку.
    А чого питаєте? Не сподобалася Вам моя репліка-узагальнення?

  22. 94. President

    “Grizzler, у Вас потужний нюх. Можете внюшкувати те, чого немає. Це вже мистецтво. Не вважаю себе феміністкою, а гендерні проблеми – це зовсім інше. За стереотипами живіть самі, якщо Вам це подобається. А стосовно останньої репліки, то вона, як Ви кажете, “попахує” (класне слово, до речі! м”яко кажучи, голослівністю. Бо це в селі чоловіки можуть колоти дрова чи орати поля. Максимум, на що здатні урбанізовані екземпляри чоловічої статі – забити цвяха в стіну. І то, не завжди це вдається зробити без жертв…”
    Пані Вікторія! Ваш чоловік – такий, урбанізований? Чи Ви вибрали собі чоловіка із села?

  23. 93. либерти

    Феминизм,по-моему,это одно из течений мазохизма,рожденное из-за неумения самореализации.В каждом обществе ДОЛЖНЫ сущ.определенные табу,особенно связанные с половыми признаками.И изменения этих табу должны происходить не революционным путем(25 лет назад ажурные колготки-чулки у нас одевали только ..,а сейчас даже бабушки не обращают на это внимания)Душа,конечно,хорошо,но пусть пока останется чего-нибудь из плодов запретных!

  24. 92. K&W.

    Divchata starux chasiv zhulu po 100 rokiv nuzless! Bez trysiv.

  25. 91. Мамба

    Киевлянин, а что, можно пропагандировать гомосексуализм??? Ну и где Вы такое видели? Т.е. типа попробуй – станешь геем??? Чесс слово, смешно. Им нужно родиться, а стать тем или иным невозможно. Потому как даже после подобной пробы человек все равно останется тем, кем родился.

  26. 90. kritikos

    Киянин
    Будьте здорові і не ображайтеся на таких недалеких людей, як я

  27. 89. kritikos

    Киянин 03.04.2008 13:43
    Χαι΄ρετε!
    Я бачу вас знову і неухильно тягне до обсмоктування різних слів, щоб не говорити по суті. Слова я добирав випадково, якщо це вас потішить. Але я, на відміну від вас, поважаю вибір кожного й не ставлю ярлики “збоченці” чи “злочинці” на тих, які не такі, як ми.
    Наше суспільство не врятує сьогодні жоден референдум чи жоден словник, чи жоден ерудит, як ви, який буде пояснювати комусь значення слова (я то знаю їх значення).
    Воно таке. Якщо завдання т.з. інтелектуала назвати когось моральним уродом і збоченцем, щоб показати, о він кращий, то чого чекати від людей, які не знають стількох слів? Справа не в знанні слів чи мов, а в іншому-культурі. Я можу вживати “нехороші” слова і нічого іншого не знати, але одночасно можу бути культурнішим, ніж “еліта”

  28. 88. Киянин

    2All
    Будьте здорові. Прощаюся.

  29. 87. kritikos

    lily 03.04.2008 13:23
    Люба Лілу! (сподіваюся ви таки жінка – це не образа і не щось погане, просто за псевдо може критися будь-хто,тим паче тут непокоїлись поширенням такого явища, як гомосексуалізм-дійсно погане явище:))
    Так ось, дорогенька Лілу! Я багато в чому підтримую вас. Але. По-перше, ви мені закидаєте речі, які мене не стосуються. Я не вживав ніяких реплік про “розмальованих”. Мальовані тут ні до чого:)
    Перепрошую, але ви неправильно мене зрозуміли. Це, мабуть, моя провина.
    Я не говорив категорично, що пірсинговані чи ще якісь – це погано, а азіатські жінки у паранджі і з поясом вірності- це добре. Я з вами погоджуюся, але можу так само вас звинувачувати в тому, що ви категорично не вважаєте людьми “консервативних” людей, натомість ідеалізуєте сучасність.
    Я, на відміну від багатьох інших, поважаю і тих, і інших. Тому аж ніяк не можу бути заангажованих, вузьким і так далі.
    Щодо знання “сучасних” речей чи несучасних-це вже теж ваша категоричність. Кожна людина знає те, що хоче знати. Я не можу не знати сучасність, бо я в ній живу і по суті не пізнав зріло навіть,як ви пишете, USSR. Так само, як і ви. Але у вас є юний максималізм, що засуджує все старе, а в мене вже його нема.
    Тому я за “середину”, тільки золото мені не подобається, я волію мати срібну середину:)

  30. 86. Киянин

    2 lily 03.04.2008 13:41
    “Жінки без бюсгалтерів на вулицях Києва -утопія, їх зразу згвалтують”(С)
    Коли жінка топлес на пляжі – її ж не гвалтують. У Києві на вулиці, це незвично. Але було б добре. По-своєму.
    Десь в Криму, біля моря ми з дівчатами по кілька днів навіть трусів не одягали – і все було добре. Щоправда тоді берег ще не заграбастали наші “друзья”.

  31. 85. Киянин

    2kritikos 03.04.2008 13:19
    ???демонструючи свою перевагу??? Nicht verstehen.
    Повертаємося до критерію нормальності.
    Ходити як хоче – можна, а гвалтувати – злочин.
    Гетеросексуальність – норма для виду Homo Sapiens, а гомосексуалізм – деструктивне відхилення, що веде до скорчення генофонду популяції та інших лих, ПЕРВЕРСІЯ. Гомосексуалістів не треба знищувати, їх можна терпіти, але допоки вони не поширюють цю заразу в головах людей, руйнуючи НАШ ГЕТЕРОСЕКСУАЛЬНИЙ СВІТ, завдяки якому ми всі народилися.
    Далі.
    Пірсинг, цнота й скромність – не заважають нікому.
    Хасиди, православні, католики – не заважають нікому, крім збоченців, злочинців.
    Шахіди мають на меті знищення інших людей, тому знищуються.
    Мені здається, що слова ви добирали випадково.

  32. 84. lily

    Жінки без бюсгалтерів на вулицях Києва -утопія, їх зразу згвалтують….

  33. 83. lily

    kritikos: не треба влаштовувати ніяких змагань, хто більше вип`є…
    Якщо людині комфортно з татуюваннями, пірсингом…, обов`язково знайдеться такий чоловік якому це буде подобатися…Кажете про жінок розмальовані…, чоловіки також не відстають у цих тенденціях і також розмальовані, перефарбовані…
    Щодо ознак нормальності – це адекватність і розуміння сучасних поглядів, або хоча б їхнє знання…
    Ваш коментар виглядає категорично: або така, або така, а це є неправильним, треба завжди вміти знайти так звану золоту середину

  34. 82. kritikos

    Киянин 03.04.2008 12:50
    Нарешті, ми заговорили по суті, а не демонструючи свою перевагу один перед одним чи над автором, чи над її героями.
    Це вже величезне досягнення:) За що дякую.
    Доведеться – попри нащ початковий антагонізм – погодитися з вами і з тою банальною істиною, що кожен має право вибрати, як ходити і жити, якщо це не заважає іншим. Але ж – у цьому й справа – комусь заважає пірсинг, комусь цнота й скромність, комусь – гомосексуали чи гетеросексуали, католики чи православні, хасиди чи шахіди… Проводити референдум?
    Та й авторка, як на мене, говорила про право жінки ходити, як вона хоче. Але ж погодьтеся – одразу на вулиці і при всіх її згвалтують… Ось у чім проблема.

  35. 81. lily

    Киянин 03.04.2008 12:50.
    Цілком згодна, Автор підняла дуже цікаву тематику, доки в нашій країні питання самореалізації і виховання дітей не будуть врегульовані законодавчо ми не можемо говорити про ніяку генерацію,подальшу інтеграцію і інтелектуальний розвиток.
    Нам потрібно відходити від стереотипів минулого, і дедалі більше приділяти уваги нормальному здоровому розвитку молодої індивідуальності, не знищувати її насаждаючи принципами і ідеями які існували за часів USSR, роблячи тим самим конфлікт особистості у самій собі. Нажаль в наших школах питаннями здорового розвитку не переймаються, був запроваджений предмет Валеологія, і на цьому досить, а в нашому ментальному розумінні цей предмет виглядає ще гірше ніж уроки “толерантності” у Німечинні.

  36. 80. Киянин

    2 kritikos 03.04.2008 12:28
    О, вже конструктивніше. На обстеження я з вами не піду – не ображайтеся на мене ще й за це. Щодо критеріїв вибору – дійсно, вони індивідуальні (хоча, погодьтеся, ви навели трохи дивні, якто проколи, чи пияцтво). Але я мав на увазі не стандартизацію жінок,а навпаки право кожної з них (і кожного з нас – чоловіків), бути індівідуальністю, особистістю. Робити пірсінг, або не робити. Ходити у глухому корсеті, або топлес.
    Межа нормальності тут одна – доки це не наносить шкоди іншим. Якщо батьки калічать психіку дітей, виправдовуючись наявністю психологічних комплексів: “в наші врємєна нас так учілі” – це ненормально. Бо порушує право дитини на нормальний розвиток особистості та право на психічне здоров’я. І в Європі, про яку пише Вікторія, це вже врегульовано законодавством.
    Але у такої регуляції є й інший бік. В Німеччині батьки не мають права захистити свою дитину від обов’язкових уроків “толерантності” (якщо не помиляюсь). Приходить до школи збоченець і Ваш син зобов’язаний слухати від нього матеріали, що пропагують гомосексуалізм.
    Отже межа повинна бути і тут. Як її провести? Поки не знаю. Подивимося на приклад наших сусідів – поляків. Як вони, найбільш набожна європейська нація, знайдуть компроміс між демократичними свободами та здоровим глуздом.

  37. 79. kritikos

    т.з. киянину – можемо разом пройти медобстеження:) Або обстежити жінок, і виробити стандарти, хто з них сучасний і здоровий, а хто – ретро, скажімо, советский, козацький, київськоруський. Мабуть, доведеться влаштувати для них змагання – хто більше водки вип’є, в кого більше тату в інтимних місцях і проколів у носі… Можна дослідити також, як чоловіки вибирають жінок – за принципом зірки на лобі чи лобку, за рівнем краси і в яких місцях, за ознаками нормальності і що це таке… Одним словом, поле для досліджень велике.
    Стосовно мене, якщо це вас так цікавить, то я себе нормальним, тобто сірим совком не вважаю. У нашій країні за офіційними даними, більше 80 % населення страждає на різні психічні відхилення. Для одних ці відхилення – добре, для інших – погане.
    Я не хочу бути нормальним, вдавати з себе суперправильного чи навпаки.
    Стосовно мами, то вона, як на мене, нормальна. Нормальна – це широке поняття. Гірше, коли їй по барабану, гірше, коли вона не показувала, не кричала про свою любов до дитини з народження до певного віку. Тоді й народжуються комплекси.

    Очевидно, що жіночі груди форевер, в кожного вони гарні по-своєму. Але не варто жінку вимірювати тільки розміром грудей чи іншими “критеріями”.
    Жінка не така, як ми. Інколи ми її ненавидимо, інколи наші інстинкти в меті просто переспати роблять нас рабами. А шлюб насправді все розставляє на місцях. Тоді стурбованих “героїв” стає менше.

  38. 78. Киянин

    2 lily 03.04.2008 10:52
    Респект! Згоден.

  39. 77. lily

    Прочитавши в мене виникла така думка, що більшість сучасних чоловіків бояться бачити разом з собою успішну, красиву жінку, в них від цього виробляється комплекс меншої вартості, тому вони і обирають собі у дружини советских, застойних женщин, бо разом з ними вони почувають себе героями

  40. 76. Киянин

    2kritikos
    Доречі, на мої питання Ви не відповіли.
    Вам цікавіше про інше…

  41. 75. Киянин

    2kritikos
    ))))))))))
    і що ми з Вами будемо робити.
    Поговоримо про геніталії? Чи про онанізм? Чи може про “обсирання”?

  42. 74. kritikos

    P.S.
    Так званому киянину:
    Якщо ви хочете перевірити, хто з нас нормальніший-можем у суботу зустрітися в місті, імя якого ви обгаджуєте своїми убогими текстами

  43. 73. kritikos

    Мабуть, нема потреби вказувати адресата, який себе велично зве киянином-адреса тут одна-клініка пожиттєва

  44. 72. kritikos

    Я розумію, що словесний онанізм для вас – єдина можливість самореалізації. Я глибоко вам співчуваю. Вам уже не допоможе жодна клініка, ані віртуальний статус киянина. Тож тіште себе і далі обсиранням інших. Що ще залишається людині, яка не здатна зробити щось хороше?

  45. 71. Киянин

    2All
    А ЦИЦЬКИ, ТАКИ, ФОРЕВЕР!

  46. 70. Киянин

    Вибачте, якщо образив. Але ж, ви свідомо висунули на обговорення свої міркування про свободу та голі груди, а також розповідь. Я висловив свої думки щодо цих двох частин топіку.
    Щодо матері дівчинки. У мене самого є діти приблизно того ж віку, що героїня Вашої розповіді. Тому питання сімейної моралі, виховання та можливих відхилень соціальної поведінки і психіки дітей, спровокованих комплексами та егоїзмом батьків, є для мене темою, в якій я регулярно вдосконалюю знання і практикуюся. Хоча і не є фаховим спеціалістом. Притримуюся висловленої раніше думки.

  47. 69. Вікторія

    Киянин!
    Є текст, у ньому – конкретна ситуація. Я написала про неї не для того, щоб хтось комусь ставив діагнози і ображав, тим паче не знаючи нічого про людину, окрім одного з епізодів її життя, хай і не найкращого. Можливо, просто варто зробити для себе висновки, не вішаючи ні на кого “ярлики”?

  48. 68. Киянин

    РPS 2 kritikos 03.04.2008 09:29
    Хоча, Ваш допис містить і клінічні ознаки.
    В одному реченні ви засуджуєте “покидьків”, зосередивши свою увагу на їхніх геніталіях.
    А в іншому – засуджуєте тих, хто когось засуджував до Вас.
    Роздвоєння?

  49. 67. Киянин

    PS 2 kritikos 03.04.2008 09:29
    Моє питання не є твердженням про Вашу ненормальність (на відміну від Вашого). Мені просто цікаво.

  50. 66. Киянин

    2kritikos 03.04.2008 09:29
    “Той, хто вважає когось моральним інвалідом”
    А Ви вважаєте ту “маму” нормальною людиною?
    А себе?

  51. 65. kritikos

    Той, хто вважає когось моральним інвалідом, є інвалідом куди серйознішим.
    Та й чоловіки, які захищають честь своїх геніталій і прагнуть показати себе вищими над жінкою не заслуговують більше, ніж статус покидьків

  52. 64. kritikos

    Той, хто вважає когось моральним інвалідом, є інвалідом куди серйознішим.
    Та й чоловіки, яккі захищають честь своїх геніталій і прагнуть показати себе вищими над жінкою не заслуговують більше, ніж статус покидьків

  53. 63. Киянин

    PS 2protiv 03.04.2008 08:46
    Доречі. Звісно, якщо ви читали “ВіМ”. Наташа Ростова, за Вашою класифікацією, цілком підходить під визначення “распущенной тварі”. Тільки не оголена

  54. 62. Киянин

    2protiv 03.04.2008 08:46
    “современную проколотую, оголенную, распущенную тварь”
    Бугага!
    Вам, шановний, потрібна гумова жінка. Цнотлива, тільки Ваша, без шк.звичок, глистів, пірсінгу та власного обличчя.
    Хороші люди є і серед “соврємєнних” і серед совкових сірих мишей. Але якщо за умови інших рівних параметрів, я б вибрав “современную проколотую, оголенную, распущенную”, а не закомплексованого морального інваліда, як мати дівчинки з розповіді Вікторії.

  55. 61. Киянин

    Проблема штучно вигадана.
    Так, потрібно більше свободи. Але цей “триллер” з ліфчиком ))
    ЦИЦЬКИ ФОРЕВЕР!!!

  56. 60. protiv

    А спросите мужиков – кого бы они взяли в жены – современную проколотую, оголенную, распущенную тварь или “застойную советскую женщину” (в стиле Наташи Ростовой)

  57. 59. Вікторія

    romario!
    Дякую за текст! Прочитала від і до. Ви не думали над тим, щоб створити собі блог?
    Переконалася, що недаремно писала свій текст, що спровокував наше спілкування.Нічого в цьому житті не буває випадковим

  58. 58. Чоловік

    Чесно кажучи, мені більше подобається та тема, на яку Ви зараз перейшли. Життєвий досвід – це більш важливо, бо скільки не живеш, а його все замало. Навіть, щоб життя сприймати з більшим оптимізмом, треба цьому навчитися на власних помилках або – щоб хтось навчив. Ось тут дійсно треба, щоб чоловіки и жінки одне до одного прислухалися….і придивлялися. Правда, в останньому випадку – природа переможе. Успіхів!

  59. 57. romario

    Вікторія, я дуже радий, що Ви не тільки не ображаєтеся, а ще й нащастя достойно вийшли з непростої психологічної ситуації, в яку я(каюся) навмисно Вас поставив. Насправді мені було цікаво(і можливо для Вас було корисно) подивитися на себе в критичній ситуації, коли Ви раптом з дослідника перетворюєтеся на піддослідного і як Ваше “Его” бунтує і пручається. В такій психологічній ситуації з людини як правило виривається в емоціях те, що сидить десь глибоко і в буденному житті смикає за ниточки напівавтоматичної стереотипної поведінки. І на щастя Ви показали себе з хорошого боку. Візьму на себе сміливість навіть поставити Вам діагноз: мила, не дурна, симпатична, в загальному психологічно здорова, молода особистість, що знаходиться в стадіїї активного розвитку Хоча є невеличка само-недооцінка і деяка психологічна інфекція сучасними модно-масмедійними заморочками типу вже обсмоктаної нами тези про “писимізм” і т.д. Вони(ці заморочки) до речі не є такими вже безпечними, як прийнято вважати. Бо саме деякі такі переконання часто і є причиною різких змін настрою, певної “складності характеру”, з якою, як вважається близькі і друзі повинні миритися і терпіти(деякі люди навіть пишаються цим і видають за індивідуальну “родзинку”). Відкрию Вам ще один секрет(а може і не секрет), що більшість людей, особливо молодого віку взагалі вважають, що періодичні не дуже глибокі депресії це нормально і навіть корисно!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
    Так от з усією відповідальністю можу Вам повідомити, що це не так! Такі явища це наслідок цілого комплекса неправильних підсвідомих переконань, в основі яких лежить субєктивна несвідома образа на щось, або когось(на світ, на Батьків, на себе, на друзів і.т.д.). В підлітковому віці ці явища виправдані природою процесу дорослішання особистості(Его) і є болісними ознаками прощання з дитячими ілюзіями! Але нажаль часто люди дорослішають, але не хочуть прощатися з внутрішніми, зручними для Его, але шкідливими для його господаря стереотипами поведінки і мислення. І самі ж потім страждають (а дехто страждаючи-кайфує) від ролі жертви “несправедливості світу”(як ото образа на всіх чоловіків чи ще щось).
    Лікується це одним способом – людина повинна побачити себе ніби збоку і оцінити свої вчинки, думки, наміри ніби з сторонньої, неупередженої і об’єктивної точки зору. Зрозуміти справжню глибинну мотивацію своїх дій(а не ту в якій хочеться переконати себе і оточуючих). Звичайно ж це не простий і тривалий процес, але він дуже захопливий і цікавий! І на мою думку саме це і є сенсом нашого життя – допомогти собі розібратися в собі, знайти гармонію і цим самим покращити життя оточуючим(адже приємно спілкуватися з позитивними і гармонійними людьми).
    Звичайно ж побачити себе з боку значно легше за допомогою аналітика(тому американці без аналітика, як росіяни без горілки), але мій життєвий досвід показує, що ця схема не є найкращою, бо на всіх людей не стане справді хороших аналітиків. А від середньостатистичного аналітика, людини-схеми, яка вислухає всі образи і жалі і ляпне у відповідь якусь стандартну словесну заготовку не приходить справжнє покращення, а тільки тимчасове полегшення, та ще й залежність може виникнути як від наркоти.
    Тому на мою думку найкраще лікування, це коли хтось поруч, хто знаходиться в стані надхнення зробить лише поштовх(що ми з Вами власне і зробили) і виведе людину з кола напівавтоматичного сліпого повторювання звичних стереотипів поведінки, а далі людина сама повинна шукати, спостерігати, працювати над собою і результати з часом вражають навіть невиправних скептиків.
    На рахунок того, чи я психоаналітик, то я справді люблю, як я називаю “прикладну” психологію, тобто знання, що допомагають мені краще розуміти свої вчинки і вчинки інших людей, а деколи й їхні думки. І найбільшим кайфом для мене є ті моменти, коли мені вдається допомогти моїм знайомим і друзям(деколи не помітно для них) вийти з психологічного глухого кута, в який люди деколи потрапляють. Але щоб не склалося враження, що я тут такий собі Доктор Борменталь, що ставить досліди на людях. Насправді спочатку я допоміг собі, бо в певний момент життя(вже досить давно) я став перед фактом, що маю шаленні психологічні проблеми, з якими ще трошки і не зможу впоратись. І як наслідок почав важко хворіти на умовно невиліковні недуги . І тільки тоді я звернув увагу на свої звички і відношення до життя(бо не мав вибору). Тому то мені, Вікторія, так знайомі ці фішки про “песимізм”,”мій розум недооцінюють” і.т.д.(бо все це мої ж колишні фішки .
    І тільки пройшовши дуже тривалий шлях власної переоцінки цінностей і власного переосмислення я вилікував себе від психологічних (і фізичних) проблем і за одно став трохи розбиратися в психології. Мало того, по трохи стало прогресувати і моє оточення найближчих людей, бо як і поганий приклад, добрий теж передається
    Але не сприймайте, будьласка Вікторія, описану мною історію на свою адресу. Бо у Вас насправді все не так як в мене було тоді, і Ви, як показав наш дослід маєте достатню буферну психологічну зону(тобто достатньо врівноважені). Я пишу так розлого і детально не для того, щоб Вас втомити, просто можливо хтось, хто знаходиться зараз в такому ж поганому стані, як і я колись(не бачить перспективи, не розуміє чому все так несправедливо і.т.д.) почитає мій комент і дізнається на моєму прикладі, що насправді все нормально і все можливо в житті перемогти. І вся справа тільки в мотивації. Якщо людина готова витрачати час і сили на своє майбутнє, щоб будувати його таким як вона того хоче, а не таким, яке воно хаотично виходить, тоді вперед і все вийде
    ———————-
    Якщо Ви, Вікторіє, все ще тут і все це дочитали, то дякую Вам за терплячісь і за те що поділилися трибуною ))

  60. 56. Вікторія

    romario!
    Я наразі не сердита, не переймайтеся. Хочете продовження дискусії – будь ласка!
    “коли Вас провокують(Ви ж бо це робите постійно і з “кайфом”)” – пардон, подібні тексти я пишу не так вже й часто. І кайф отримую не від провокації чи реакції читачів, а переважно від самого процесу написання. І потім – моя провокація мені видається дитячою і наївною порівняно зі справжніми провокаціями акул пера, до яких мені ще ой як далеко
    “А де ж глибина за яку Вас(як жінку) мають поважати і розгледіти чоловіки?” – на жаль, координати згаданої глибини дати не можу. Якщо її досі не розгледіли, то тут може бути дві причини: або її немає, або вона не всім доступна
    “коли чуєте думку відмінну від вашої то кричите “баста” і наказуєте всім замкнути пельки!!!” – але ж Ви “загнули”! “Баста” стосувалося завершення аналізу психічних відхилень, які Ви мені приписуєте: песимізму, нерозуміння чоловічої сутності і т.д. Я собі так думаю, що мені з Вами було би дуже цікаво поспілкуватися в реалі Ви бува не психоаналітик?

  61. 55. romario

    Вибачте Вікторія, що змусив Вас трохи розсердитись Але я це зробив як експеримент – я Вас зпровокував, щоб Ви відчули, як це, коли Вас провокують(Ви ж бо це робите постійно і з “кайфом”), для того щоб Ви не відчували себе “елітарною журналісткою”(в поганому сенсі слова), яка грається з “рефлексіями натовпу”. Якщо Ви вважаєте, що це добре, ну що ж, це також позиція і досить модна! А ле чи справді достойна? А де ж глибина за яку Вас(як жінку) мають поважати і розгледіти чоловіки?
    А на рахунок моїх думок про песимізм, то звісно то лише думки і Ви можете жити і живете, як Вам хочеться! І я в цьому справді радий за Вас, і ще раз перепрошую за втручання
    А на рахунок розжованості подачі, то Ви самі те ж саме робите, тільки трохи недожовуєте і даєте читачеві і кажете ніби то ще не жоване і ніби жуй сам. Але насправді Ви ж вже все за всіх придумали і прожували і коли чуєте думку відмінну від вашої то кричите “баста” і наказуєте всім замкнути пельки!!! Учіться чути й інших людей, а не лише себе, Ви ж бо мене спровокували(як Ви і зізнались, то саме цього і хотіли пишучи блог)…….
    Вибачте, що знову даю Вам несанкціоновану пораду, але сприймайте краще все з гумором і не так близько до серця. Бо Ваша емоційна реакція не дала Вам навіть почути моїх думок в попередньому коменті, які Вам якраз почути було би варто. Адже посмішка Вам стовідсотково пасує більше ніж сварливість і пихатість .
    Вибачте за відвертість(різкі терміни прошу сприймати як гіперболу і виразовий засіб) ))

  62. 54. Вікторія

    romario!
    Підозрюю, що ми з Вами так і не порозуміємося. Кожна людина сприймаєж світ так, як може. Я не є песимісткою. Але напади песимізму у мене бувають.Це що, злочин? Почуваюся зараз, ніби на прийомі у лікаря Але ж мене влаштовує моє життя. Я отримую задоволення. Надто від того, що пишу. Бути простішою не вмію. Гасло “щастя від розуму” мені імпонує більше, ніж “горе от ума”.
    Текст справді провокативний.І його хаотичність, відсутність чіткої змістовної лінії і т.д. – то є такий задум, стиль рефлексій, якщо хочете. Я завжди так пишу. І отримую від цього “кайф”, якщо хочете. Писати інакше не вмію. Дякую, що дали дуже точні характеристики на кшталт “неосмислене емоційна подача”, “дурнуватий заголовок” і т.д. Нецікаво писати так, щоб на поверхні була головна тема, розставлено всі акценти, пережовано і “безкоштовна доставка” прямісінько у чийсь ротик чи то пак свідомість.І взагалі, мені щось уже набридло все пояснювати. Думаю, що ми з Вами вже обговорили все, що тільки можна було. З усіх моїх коментарів вже можна на мене заводити досьє Тому, як психолог психологу, скажу: “Баста!”

  63. 53. romario

    Вікторія.
    Ви дивуєтесь, чому такий різнобій в коментарях і ніхто не помічає “виплеканої” Вами сюжетної лінії про стосунки мами і доньки? Тут змушений трохи Вас критикнути Якщо проаналізувати Ваш блог, то він написаний дуже хаотично в змістовому сенсі, без чіткої змістової лінії. Ви просто накидали якихось слабопов’язаних думок, а акценти зробили не на сенсі власне Ваших думок а на неосмисленій емоційній подачі, про яку я вже писав і яка досить штучно додає темі натягнутої конфліктності. Та щей заголовок дали, даруйте, якийсь дедолуго дурнуватий! І відкрию Вам секрет, що частина відвідувачів прийшли сюди не з приводу Вашої теми, а через разючий контраст між Вашим гармонійним фото і недолугим заголовком, аби подивитись, що ж примусило таку привабливу і симпатичну панянку написати таке дурнувате речення!
    Хоча, якщо Вашою ціллю було просто епатувати, провокувати, привернути увагу, та затягнути на свій блог побільше людей, то Ви все зробили правильно. Але щось судячи з Ваши коментів, здається що Ви не цього хотіли……..

    І ще одне. Змушений повернутися до Вашого коментаря, щодо мого коментаря про Вашу тезу, щодо песимізму, як якогось привілею :-0 Даруйте, але це вже схоже на якийсь нарцистичний мазохізм!!! Поясню. Виходить що Ви, аби довести самій собі свою “непересічність”, “наявність розуму”, “неординарність особистості” і інший блуд(на якому Ви судячи з частоти акцентації так сильно зациклені), готові жити в песимістичному настрої, періодично заганяючи себе в депресію??? Вікторіє, Ви мене розчарували
    Повірте я знаю достатньо людей, які при справді неординарному розумі є невиправними оптимістами і гармонійними особистостями, які постійно дарують радість собі і своїм близьким! А тут Ви зі своїм песимізмом??? Це ж тільки отруює Вам життя! Викиньте цю самозакохану маячню з голови! Теза “горє от ума” вже давно не актуальна в наших краях. Тепер в наших краях, на щастя далеких від парадоксального беспробудно п’яного східно-сусідського менталітету, працює теза “щастя від розуму”!Бо ми тепер, нащастя, живемо у суспільстві, в якому кожен сам вибирає як йому жити і почувати себе щасливим чи нещасним. Отут справді потрібен розум, і не для того, щоб ним хизуватись, фетишувати, чи страждати, що його не помічають захованого за грудьми, вимацуючи конфлікти там де їх нема, а для того, щоб знайти правильну, конструктивну життєву позицію(Увага!звучить пафосно і банально, але має важливий практичний сенс!). Тому полишайте свій песимізм і дивіться на речі простіше )))))

  64. 52. Чоловік

    Абсолютно згоден з пані Лілією. Дозвольте потиснути Вам руку. Вважаю, що стосунки між жінкою і чоловіком, насправді повинні грунтуватися на взаємній повазі, але наші природні відмінності нікуди не сховаєш. Головне по-людськи на них реагувати и не бути при цьому, боже, збав, збоченцем.

  65. 51. Ліля

    Навколо класної теми чубитесь,панове! Може і дійсно акцент був на історії з подругою, але ж бачимо, ЩО зачепило більше! Природа наша така! Я таки не поділяю здивування з приводу, як це може бути аж наскільки важливим для деяких чоловіків. Чому деяких? Чому лише чоловіків? Орел вважає, що “цицьки – це тема для чоловіків, і виключно для чоловіків. Тільки чоловікам вона й цікава” І мене це збуджує та цікавить не менше.І дурні ті жінки, які хочуть позбутись захоплених поглядів на їхні груди!Біологічні чинники таки діють на всіх, хіба,можливо, є жіночки,які дусять в собі визнання цього і переконують у цілковитій духовності стосунків.Розмови про почуття і кохання-зовсім інше

  66. 50. Lizzy

    Вікторіє, а ви цих придурків не читайте, бо пропаде воля до життя. Прекрасний блог, видно, що є талант і точка зору. Придуркам: а ви не читайте статей, які вам не подобаються. Підіть почитайте книжку “Як не бути повним закомплексованим лузером”

  67. 49. Вікторія

    А як на мене, то “рідкісна пошлятина” – це Ваш коментар, шановний Nekto! Шкода, що Ви вважаєте себе “пересічним громадянином”, а ще більше шкода, що я Вам “забиваю голову”. Наступного разу обіцяю написати щось гіперактуальне. Але для себе, а не для Вас
    Warge! “Стаття ще раз доводить що мислити – то не жіноча чеснота”? Та ясно, що так! Мислити – це жіноча перевага

  68. 48. Nekto

    Какой только ерундой, вы – журналисты, не забиваете голову *пересічним громодянам*,какие только бездарные темы не поднимаете… И чему вас учили в университетах? Наверняка, не актуальности вопроса, скрывать женскую грудь или выставлять напоказ….
    Редкая пошлятина. эта статья…

  69. 47. Lizzy

    Ого, скільки невпевнених у своїй чоловічій спроможності чоловіків і мужчин повиповзало в коментарях! Панове, заспокойтеся. Деякі з вас спроможні на великі речі, але деякі тільки гавкають у коментарях про те, що чоловіки до чогось там краще пристосовані.

  70. 46. Warge

    Стаття ще раз доводить що мислити – то не жіноча чеснота.

  71. 45. Вікторія

    Та я й не мала на увазі, що собаки дурні, а люди розумні. сперечатися з Вами більше не хочу. Все одно, кожен залишиться при своєму. Але в будь якому разі – вдячна за увагу до моєї писанини

  72. 44. Чоловік

    Шановна пані Вікторія, хочу ще дещо доповнити. Ваш коментар, що ви “не хочете вірити”, на жаль лише свідчить, що ви “заплющуєте очі” на реалії. Хочу Вам також сказати, що людина не набагото відійшла від “собаки Павлова”. Бо з цієї собаки лише все почалося, а підтвердилося потім на звичайних людях. До того ж це лише нам, людям, хочеться, що собаки були дурними, а ми, люди, розумними. Але ж це далеко не так. Біда собак, лише в тому, що бог їх “обідив”, не дав рук і ніг, таких як у людей. І не дав їм більш досконалого голосового апарату, щоб вони могли сказати нам, людям, які ж ми дурні, якщо ігноруємо звичайні закони природи (дивись нижче).

  73. 43. Чоловік

    Пані Вікторія, ота “історія” – це перше,що звертає на себе увагу. Саме тому я й сказав про цивілізованість і статеве виховання, оскільки воно на дівчаток також поширюється. Але ж не хотілося вам казати, що порушена саме вами тема у такому контексті перш за все свідчить по певну неосвідченість “дописувачки”. Хоча, дивлячись на вашу гарну і привабливу фотографию, я впевнений, що ви в цьому житті знаєте набагато більше, ніж Ваша полруга. Бо я більш ніж впевнений, що на той час мама вашої подруги була впевнена, що ваша подруга не лише зняла сама з себе бюстгалтер, але й мала реальне “злягання” з хлопчиками. Тому й так переймалася цією проблемою. А у вашої подруги на той час не було достатньо знань, щоб правильно зрозуміти свою маму і поясни їй,що вона ще незаймана.

    Дозволю, собі не погодитися з чоловіком, який сказав про рефлекс, який є умовним. Шановний, якщо Ви звернули увагу, я казав про все “жіноче”. А по-друге, хочу нагадати Вам, що інтерес до жінки у вас з”явився набагато раніше, ніж ви її “пізнали”. Звідки ж цей інтерес: ви жінку ще не “пізнали”, а інтерес – вже є. Так умовне це, чи безумовне?

  74. 42. Вікторія

    Та ні, не сарказм. Мені подобається хід Ваших думок. А щодо теми для чоловіків… Взагалі, я писала не лише про груди. Текст писався через оту історію з моєю подругою, і сказати хотілося саме про те, як не треба розповідати підліткам про стосунки чоловіків і жінок… Але чомусь на це ніхто не звернув уваги.

  75. 41. Мужчина :)

    Ну не тільки для них. Ще діти є…
    Але чоловіків все таки більше .

  76. 40. Мужчина :)

    Завжди будь-ласка. Одне я не зрозумів – вашу реакцію – чи то сарказм чи то схвалення .
    У будь-якому разі дякую, і в будь-якому разі я не зміню свою думку.

  77. 39. Орел

    Ну так ясно, що цицьки – це тема для чоловіків, і виключно для чоловіків. Тільки чоловікам вона й цікава І не тіште, Вікторія, себе ілюзіями: цицьки взагалі існують саме для чоловіків.

  78. 38. Вікторія

    Мужчино! Ви мене дуже потішили своїми коментами. Так цікаво було читати Ваші роздуми
    А от щодо репліки чоловіка: “у дні овуляції жінку краще не відпускати від себе, якщо навіть вона тебе кохає, бо піде і знайде собі “коханця”” – що за маячня? Так, я знаю про цю “фішку”, може вона навіть має під собою якесь наукове підгрунтя. Але я в такі речі не вірю і не хочу вірити. Бо тоді мені доведеться визнати, що я ніколи не мала жодного плідного дня у своєму циклі. Як жінки, так і чоловіки мають дуже мало спільного із тими собачками, що на них Павлов проводив свої експеременти. Люди перш за все здатні мислити і відчувати, кохати врешті-решт. Тому категорично стверджувати, що рефлекси в чиємусь житті більше виражені – це абсурд. Тим паче, не якісь там споглядально-збуджувальні рефлекси, а й потреба сексу з ким завгодно тільки через овуляцію.
    Агов! Жінки! Хто-небудь може підтвердити чи спростувати цю думку? А то в мене таке враження, що тема цікава лише чоловікам, а жіноцтво якесь пасивне чи що…

  79. 37. Мужчина :)

    Також хотів би додати, що характер поведінки, який у народі карбується віками, за кілька років не змінити, не кажучи про те, що це взагалі не під силу обмеженій групі людей.
    Просто так взяти і проголосувати за відміну ліфона не вийде . Потрібні десятки років помножені на свідому схильність до цього більшості нації в кількох поколіннях.

    P.S. В Африці жінки навіть голі ходять – там це не викликає запитань і проблем. Тому всім агітаторам аля – груди це рефлекс, теж хочу помахати ручкою. Рефлексами керують гормони.
    А наша (чоловіча) реакція на груди – скоріше якраз умовний рефлекс, вихований нашим суспільством.

  80. 36. Мужчина :)

    Жінки просто вражають іноді. Я не проти рівності жінок і чоловіків, але без бюстгальтера Швеція отримає суперстрибок кількості туристів – однозначно.

    Також мушу зауважити всім любителям погратися в психологів та в розумні слова – всі ці фетишизми та всі інші жіночі -ізми видумали жінки і для жінок. Здоровому чоловіку такі речі в голову самі не прийдуть. Про збоченців-чоловіків мовчу. Мусимо лише констатувати, що разом з благами цивілізація несе повне вимивання будь-якого сорому та навіть будь-якої романтики у відносинах.
    Рівність жінок у правах з мужиками означає також рівність у обов’язках. Як наслідок – суперництво, а отже боротьба. Між жінкою та чоловіком, ще раз наголошу. А в цій боротьбі чоловіки однозначно перемагають, як більш пристосовані до боротьби та суперництва. Таким чином, щоб урівноважити терези, жінки повинні добитись БІЛЬШИХ прав ніж чоловіки. А це вже інша парафія .

    От така от навіть не психологія, а просто логіка.

    Просто знайте, що ми вас любимо за те, що ви такі тендітні та красиві, а ви нас за м’язи і силу. І добре, що поки що не навпаки

  81. 35. Чоловік

    Кохання – це також рефлекс, тільки дещо інший, але такої ж природи. Не мені розповідати жінкам, що якщо у них немає кохання до чоловіка, то й статевий потяг до нього значно слабший. Разом з тим, і це доведено наукою, у дні овуляції жінку краще не відпускати від себе, якщо навіть вона тебе кохає, бо піде і знайде собі “коханця”, який на підсвідомому рівні відповідає тому типу чоловіка, від якого у неї буде найміцніше, найздоровіше дитя.Вона потім повернеться і буде далі кохати тебе, але при цьому вже буде носити в собі дитя від іншого чловіка. Адже це факт. Саме генетики довели, що кожна девята дитина зачата саме з таких мотивів. Чистої води фетишизм, але тільки у жіночому виконанні. То де тут кохання? А наслідки які? Так що рефлекси в житті жінок більш виражені. І думають жінки про статеві “зносини” значно частіше, ніж чоловік. Це також доведено наукою. Продовжувати далі?

  82. 34. lily

    Прочитавши весь коментар склалося враження, що все життя чоловіка йде під впливом різних рефлексів, а якже кохання шановні, коли ви так наполягаєте на тому що у чоловіків при вигляді оголених грудей йде рефлекс, який є основою продовження роду, тоді чому в агонії ви згадуєте слово кохання, якщо у вас все на рефлексах тут не має місце ні душа ні кохання, тут має місце красиве лице, дупа і груди як у Памели

  83. 33. Вікторія

    Невже? А я думала, це коли чоловік дивиться на груди і сприймає їх, як щось звичайне та буденне

  84. 32. Чоловік

    “Безстатеві” – це по-вашому “десексуалізація”.

  85. 31. Вікторія

    Ото вже дякую!!! Раз не знаюся так на біології, як Ви, то вже відразу й не розуміюся на темі?! Грунтовні і неповерхові статті будете читати в ГПУ чи ще десь. А це блог. Як на мене, то його формат передбачає певні рефлексії. А що таке “безстатеві стосунки між чоловіком і жінкою”? Це коли чоловік і жінка при спілкуванні забувають про свою стать чи коли у них немає статевих стосунків?

  86. 30. Чоловік

    Поясню, чому – дописувачка. Тому, що, коли прочитав, то склалося таке враження, що писала особа, яка не розуміється на глибинних проблемах теми, але їй про щось треба було написати. То й написала, так – поверхово, як дилетан або як жінка, яка не є чоловіком і ніколи не буде чоловіком, і саме тому для неї є незрозумілою така поведінка чоловіків. Хочу наголосити при цьому – що і безстатевих стосунків між жінкою і чоловіком також не може бути. Природа цього не потерпить. Під поняттям “”природа” я маю на увазі те, про що сказав у першому своему коментарі.

  87. 29. Вікторія

    Прикольно! Мене назвали дописувачкою!
    Чомусь у мене склалося враження, що Ви мене більше підтримуєте, аніж не підтримуєте.
    Ще – не можу зрозуміти, чому текст коментують тільки чоловіки?

  88. 28. Чоловік

    Якби я не був чоловіком і не мав біологічну освіту, то мабуть би підтримав цю дописувачку.
    Але я особа чоловічої статі. І я знаю, що така реакція чоловіка на оголені жіночі груди і взагалі на будь що жіноче – це рефлекторна реакція. І назва цьому рефлексу – безумовний рефлекс, тобто генетично визначений. Якщо таких рефлексів у чоловіків не буде – то не буде й дітей на світі. Жінкам не буде від кого народжувати цих дітей. Це ще можна назвати проявом інстинкту розмноження виду, інстинктом самозбереження виду. Тобто подібні реакції чоловіка на жінку є інстинктивними реакціями, що дуже часто не піддаються розуму.
    Але я згоден, що такі реакції мають бути цивілізованими, тому тут вже вступає в дію інший аспект – власне йдеться про виховання хлопчиків. А цій справі, справі статевого виховання, на жаль жодна сім’я, і в першу чергу матері, не приділяють належної уваги. А потім страждають, і дивуються: чому ці чоловіки такі надто „чоловічі”?.

  89. 27. Вікторія

    romario!
    Дякую за такі розширені коментарі. Не вважаю, що всі чоловіки – сволоти. Більше того – чоловіків я люблю, але не всіх Стосовно тексту, то насправді – це невеличка провокація і в першому варіанті в ньому взагалі не йшлося про шведок. Це так, щоб “пожвавити сприйняття”. Основний акцент був саме на тій історії, яка трапилася із моєю подругою. Це мене вразило найбільше – що мати не може порозумітися з донькою,нормально розповісти їй про стосунки чоловіка й жінки, так, щоб це не виглядало якоюсь страшилкою. Але чомусь коментатори жодної уваги не звернули на цей інцидент.
    Щодо психологічної подачі, то може й маєте рацію, бо я часом буваю дуже негативною, але заспокоюю себе тим, що песимізм – привілей тих, хто мислить.

    Потьомкін!
    Спіть спокійно. Десексуалізації не буде. Навіть якби хтось цього дуже захотів, це неможливо у нашому суспільстві втілити так, як намагаються шведки. Хоча українці – нація далеко не сором”язлива, але вона також вміє сміятися над усілякими дивацтвами і навіть жорстко їх засуджувати.Крім того, вже йшлося про те, що життя є цікавішим, коли у ньому є щось таємниче, недосказане (чи то пак – недобачене)і хоча б частково недосяжне

  90. 26. Потьомкін

    Вікторіє, якщо Вас теж не приваблює ідея “десексуалізації грудей” (хоча з Вашої статті в мене склалося саме таке враження), тоді й десексуалізація всії інших статевих органів нам тежне загрожує Виявляється, ми однодумці.

  91. 25. romario

    Шановна Вікторія, я ні в’якому разі не хотів Вас образити і з задоволенням підтримав би Вас в “благородному” і “праведному” гніві направленому проти збоченців-чоловіків і т.д. Але я зауважив, що Ви – молода і приваблива дівчина транслюєте приховану образу на якийсь узагальнений образ чоловіка. Це явний признак, що тут щось негаразд? Можливо у Вас занижена самооцінка і ви самостверджуєтеся таким способом? Тому я, як людина з трохи більшим досвідом захотів Вам просто підказати, щоб Ви звернули на цей факт увагу. Повірте займатися своїм власним життям, розібратися в причинах і наслідках власних вчинків значно цікавіше і корисніше ніж струшувати повітря теоритизаторським згущуванням фарб.
    Всі чоловіки і жінки різні і давно вже зрозуміло, що вигукування гасел на кшталт – “всі чоловіки – сволоти” говорить або про недалекість людини, або про сильну особисту образу. на когось..А ви в своєму блозі власне це і робите, тільки в завуальованій формі.
    А коментував я власне не описану Вами “проблему” а Вашу психологічну подачу, бо Ви мені видалися симпатичною і цікавою людиною Якщо ж мої підказки Вам не знадобляться, то вибачайте. Успіху в житті )))))))))))

  92. 24. Вікторія

    Мої вітання всім читачам!:)
    Даруйте, але була у відрядженні і кілька днів, на жаль, не мала змоги читати всі коментарі. Про що дуже шкодую. Але про все по порядку:

    Шановний Потьомкін!
    Я написала, що чекала подібної думки від чоловіка. “А навіщо взагалі ота “десексуалізація грудей”? Життя стане менш цікавим”. Бо я з Вами погоджуюся. А Ви чомусь пишете про десексуалізацію вагін і пенісів. Я в шоці. Ви почитайте уважно – я ж у своєму тексті не писала про те, що вважаю, що має бути так або так. Я просто спонукала до роздумів. Я би сама ніколи не змогла отак от просто розгулювати вулицями і показувати всім свої груди. Але мені дещо незрозуміле інше: як це може бути аж наскільки важливим для деяких чоловіків? Чому “під своїм светром ти ховаєш душу” і для того, щоб ту душу побачити, треба неодмінно зняти той светр, як співає Кузьма? Власне, це мене цікавило найбільше, а фруктово-полуничну тему я не знаю, де Ви побачили. І нікого я напризволяще не кидала.А сексуальність моїх грудей мене цілковито влаштовує. На жаль, ще не розібралася зі всіма тонкощами публікації матеріалів у блогах, але можу дати посилання на цей текст, розміщений на Хайвеї із чудовою ілюстрацією. Сподіваюся, усім шанувальникам жіночих душ сподобається:http://h.ua/story/91109/
    Тепер romario.
    Скажу відразу – психолог із мене кепський. Негативний образ чоловіка, як чогось хтивого і недорозвинутого дійсно існує. Але, боюся, не лише у мене. Даруйте, але надто багато їх зустрічалося на моєму шляху. Проте, це не мій тип. Надаю перевагу чоловікам, з якими можна поспілкуватися про щось цікаве, і щоб вони при цьому звертали увагу перш за все на мене, як особистість, а не на розмір моїх грудей. Стосовно дорослої жінки, то дорослішати не поспішаю, не зважаючи на те, що одружена вже майже 6 років. Цей блог для мене зовсім не “забавка для власної значимості”, а тема не “висмоктана із пальця”. Якщо вважаєте її такою, то навіщо коментуєте?
    Чоловіка свого фетишистом не вважаю. Розповідати Вам, як йому подобаються мої груди не збираюся, хвала Господу – Ви не мій психоаналітик. Але знаєте що? Не сексуальністю єдиною. Є ще таке явище, як сублімація. Або взагалі- мозок жінки. Він набагато сексуальніший від грудей. Повірте мені. Може так само, як і чоловічий мозок сексуальніший від фалоса

    1!
    Цікаве у Вас псевдо Маєте якесь відношення до Одина (з наголосом на о)?
    Дякую за підтримку. Стосовно дупи, то це не я придумала. Це вже є такий стійкий стереотип, нав”язаний нашим людям переважно американськими фільмами.

    Ото й усе. Вибачайте за такий довжелезний трактат. Всім дяка за коменти

  93. 23. Потьомкін

    Та ні, 1. Ніхто не нападав. Дєвушка сама зачепила громаду фруктово-полуничною темою, відтак кинула своїх читачів напризволяще. Мабуть, набрала матеріалу для публікації в черкаській газеті, там і пише.

  94. 22. 1

    Напали на бідну Вікторію (автор, не сприймате близько до серця), відчепіться від неї, люди! Хоча мене також закікавила теза автора блогу про те, “чи можна про жінок сказати, що вони спочатку роздивляються дупу чоловіка, а вже потім зазирають у душу?”. Тобто є жінки, які в першу чергу (!) звертають увагу на чоловічі сідниці? Вперше чую)

  95. 21. Потьомкін

    Нє, хлопці, щось наша пані, перед тим активна у відповідях, підозріло відмовчується. Здається, ми її налякали своїми думками про її груди
    Ау, Вікторіє?.. Якщо Ви вже давно чекали на таку думку, як моя (Ваші слова), то куди подівалися?

  96. 20. romario

    Вікторія, як психолог психологу скажу Вам по секрету, що у вашому пості між рядками, за показним висвітлюванням ніби-то актуальної теми, читається прихована(можливо навіть від самої себе) власна недооцінка і страшок невдачі у стосунках з чоловіками, чи-то в минулих чи то в майбутніх!!! Зверніть увагу, що Ваша позиція включає в себе негативний узагальнений образ чоловіка, як чогось хтивого і недорозвинутого. Таким узагальненим образом, як правило, оперують люди(жінки чи чоловіки), які мають внутрішню невпевненість у собі, або образу на самого себе, яка виражається, як не дивно якраз у такому узагальненому звинуваченні протилежної статі.
    Хоча на фото ви виглядаєте як уже сформована і доросла жінка, та все ж зважаючи на смислові акценти, які ви робите у Вашому блозі я дозволю собі зробити припущення, що Ви ще не до кінця розумієте цю саму дорослу жінку в собі. А про якесь розуміння психології чоловіка звісно ж взагалі не може бути й мови. І що найпоказовіше, то Ви, як і належить дівчині-підлітку і не намагаєтесь її розуміти, а всі думки викладаєте з упередженої позиції конфронтації, щиро атакуючи незрозумілих для вас чоловіків і чоловіче мислення, як щось вороже і помилкове.
    Дуже дивним в цьому сенсі видається останній абзац, у якому стає відомо про наявність у Вас чоловіка?!?! Цівкаво чи вже давно Ви одружені? І чи ви також вважаєте його недолугим і обмеженим фетишистом за те, що йому подобаються Ваші груди? А може йому, як приємному вийнятку ви все ж таки це прощаєте??? Тоді блог це так – забавка для власної значимості, щоб прокайфувати, як інші люди палко обговорюють висмоктану Вами з пальця проблему ??????

  97. 19. Greg

    Фігня то є повна! Так вже склалось в нас історично, що груди – це сексуально. І незалежно від розмірів! Непотрібна десексуалізація, зовсім не потрібно оголювати інтим, щоб бути привабливою, скоріше навпаки… Зараз стільки можна побачити по ТВ голих цицьок і вагін, що нудить від цієї “краси”! Велике і голе – не завжди красиве. Головне, щоб жінка була ЖІНКОЮ: доброю, з почуттям гумору, чистою, приємно пахнучою – СКРІЗЬ! А все інше другорядне.

  98. 18. Член

    Я категорично проти десексуалізації!

  99. 17. Потьомкін

    Вікторіє, Вам заважає сексуальність Ваших грудей? Але чому?.. А наступним кроком, якщо погодитись із Вашим постом, буде десексуалізація, певно вагін і пєнісів… Вот так оні і вимєрлі

  100. 16. Вікторія

    Отут не можу з Вами не погодитися, Потьомкін! Давно чекала цієї думки.

  101. 15. Потьомкін

    А навіщо взагалі ота “десексуалізація грудей”? Життя стане менш цікавим

  102. 14. Андрон Конкретный

    наконец то хоть одна нормальная статья на этом сайте… тема сисек раскрыта-зачет!

  103. 13. Вікторія

    З Вами все ясно
    Даруйте, що не написала нічого такого, що могло би Вас зацікавити. “Збочинець”, очевидно, Ви. Мене можете називати збочЕнкою, якщо вже дуже хочеться.

  104. 12. Стьобка

    Мені чомусь більше до вподоби тема дуп і грудей, ніж їх десексуалізація))) Хто з нас збочинець?)))

  105. 11. Вікторія

    Банально, панове!
    Розпочали з грудей та їхньої десексуалізації, а закінчили гарними дупами…

  106. 10. Стьобка

    мені теж))))

  107. 9. Володимир

    А мені ще й гарні попи подобаються

  108. 8. Вікторія

    Grizzler, у Вас потужний нюх. Можете внюшкувати те, чого немає. Це вже мистецтво. Не вважаю себе феміністкою, а гендерні проблеми – це зовсім інше. За стереотипами живіть самі, якщо Вам це подобається. А стосовно останньої репліки, то вона, як Ви кажете, “попахує” (класне слово, до речі! м”яко кажучи, голослівністю. Бо це в селі чоловіки можуть колоти дрова чи орати поля. Максимум, на що здатні урбанізовані екземпляри чоловічої статі – забити цвяха в стіну. І то, не завжди це вдається зробити без жертв
    lily! Ваш комент мене найбільше вразив: “чоловіки реагують більше на великі груди і довгі ноги, погодтесь, а тільки потім у них іде аналіз душі людини”. Я от не можу збагнути – як це в них виходить? І чи можна про жінок сказати, що вони спочатку роздивляються дупу чоловіка, а вже потім зазирають у душу? Цікаво виходить…

  109. 7. Grizzler

    lily, чоловіки спершу реагують на фейс, а не на груди і ноги. Кому ті принади потрібні, якщо личко непривабливе. А аналіз душі в деяких випадках взагалі непотрібний, бо з одного погляду все видно;) Щодо тексту, то він відверто попахує фемінізмом… Шановні жіночки, живіть за стереотипами і не розпинайтесь про гендерну нерівність, бо її ніколи не було і ніколи не буде. Думайте тверезо, бо ви ж не будете за нас орати поля, колоти дрова і розвантажувати потяги:)

  110. 6. Артем

    lily, не погоджуюсь. Наприклад, мені подобаються в першу чергу розумні, чуттєві жінки. Зовнішність другорядна, головне лише щоб жінка слідкувала за собою. І все. Та й проблема не у зовнішньості, а у відношенні жінок до себе, бо занижуючи свою красу дівчина створює проблеми і собі і своїм близьким.

  111. 5. lily

    Артем,але чоловіки реагують більше на великі груди і довгі ноги, погодтесь, а тільки потім у них іде аналіз душі людини

  112. 4. Стьобка

    А мені подобаються саме такі фетіши:великі, пружні, красивої форми. Може я збоченець? Бугага)))))

  113. 3. Артем

    Коли кохаєш, то не важливо який розмір у твоєї дівчини.. Шкода дівчат та жінок, які цього не розуміють та чомусь комплексують… Зрозумійте, нам, чоловікам, подобаються усі жіночі груди. Але для нас це не головне, тим більше, що “на колір і смак товариша нема”. Перестаньте себе постійно зрівнювати з нав*язаним рекламою “ідеалом” і будьте собою.

  114. 2. lily

    Такі новації не для наших чоловіків

  115. 1. Олена П.

    дуже цікавий пост!

    —”Цікаво, а як відреагували б українські чоловіки на подібні акції?”—

    наші чоловіки у цьому плані вели б себе, перепрошую, як збоченці… те, що для громадян інших країн, приміром нудистський пляж, – для них є місцем, ще раз вибачаюсь, для споглядання-витріщання і певних дій руками…
    це просто дикість… один раз була на такому пляжі на Трухановому острові, і за дві години ми з подругою такого натерпілися… відчуття, наче ти порнозірка – всі ходять, уйкають і мішають відпочивати… а ми засмагали лише топлес…
    за цей час над нами в кущах “простояло” чоловіків з 8-10…
    от вам і “десексуалізація”…

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!