This version of the page http://www.vidrodzhenia.org.ua/novynki.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-05. The original page over time could change.

 

Заснована 17 серпня 1990 р.

Свій до свого – в цьому сила наша і нашої держави

 

 

Зареєстрована 21 листопада 1991 р. Петром та Олександром Бобиками, Василем Іванишиним

 

Свідоцтво про внесення до Державного реєстру суб’єкта видавничої справи ДК № 1695 від 18.02.2004 р.

 

 

Головна

Історія

Наші книги

Новинки

Магазин

Прайс-лист

Читальня

Пишіть нам

 

 

Ці та інші книги нашого видавництва Ви можете придбати в книжкових магазинах Вашого міста і,

____________________________________________________________________________________________________________________________________________­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_

або замовити накладною платою електронною поштою и

 

Ірина Вільде

 

Метелики на шпильках. Б'є восьма. Повнолiтнi діти

2-е видання

 

Три повісті Ірини Вільде – „Метелики на шпильках“, „Б'є восьма“ і „Повнолітні діти“ – стали у свій час етапним явищем у розвитку модерного стилю в українській літературі. Це був свіжий струмінь психологізму, легкої грайливости слова, химерности образу, а заразом – маніфест нової жіночности. Цикл є своєрідним „епосом Юности“, художнім міфом про Чернівці, віконцем у ментальний світ західноукраїнської молоді міжвоєнної доби.

Книжка адресована всім шанувальникам українського красного письменства.

Рік видання: 2009. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 488 с.

Обклад.: м'яка (крейдяний, 300 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-225-6 (серія)

ISBN 978-966-538-226-3

 

Серія «Український модерн»

подивитись

Ціна: 25,00 грн.*

 

 

 

Улас Самчук

 

Кулак. Месники. Віднайдений рай:

Роман, новели, оповідання

 

До книги вибраних творів визначного українського прозаїка Уласа Самчука ввійшли: соціяльно-психологічний роман „Кулак“ (1937), цикл героїко-реалістичних оповідань „Месники“ (1932), збірка модерністських новел „Віднайдений рай“ (1936), – які досі не перевидавалися в Україні. Кожне з них висвітлює маловідомі грані творчої палітри У. Самчука – автора інтелектуально-волюнтаристського дискурсу, майстра ускладненої форми малої прози. Пропонована книжка заповнює істотну лакуну в творчости письменника, який потужно вплинув на українську літературу і культурну свідомість міжвоєнної доби.

Цим виданням ВФ „Відродження“ розпочинає книжкову серію „Вісниківська бібліотека“, в якій планується випускати твори авторів, що були більшою чи меншою мірою пов'язані із журналом „Літературно-науковий вісник“ (від 1933 р. – „Вісник“), який виходив за редакцією Дмитра Донцова у міжвоєнний період. Вісниківство свого часу стало цілісним явищем у світоглядному й естетичному планах, визначально вплинуло на формування ідейної і моральної парадигми українського націоналізму XX ст., тому його традиція потребує широкого і всебічного висвітлення та неупередженого тлумачення.

Видання адресоване широкому колу читачів, шанувальникам та дослідникам українського красного письменства.

Рік видання: 2009. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 488 с.

Обклад.: м'яка (картон Galerie Vision з тисненням, 235 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-212-6 (серія)

ISBN 978-966-538-213-3

 

Серія «Вісниківська бібліотека»

подивитись

Ціна: 25,00 грн.

 

Юрій Горліс-Горський

 

Холодний Яр

 

Книга розповідає про збройну боротьбу за Українську державу під жовто-блакитним прапором Української Народної Республіки та чорним прапором Холодного Яру, на якому було написано – «Воля України – або смерть!»

Події відбуваються на теренах сучасних Черкаської, Кіровоградської та Вінницької областей, у Києві, Полтаві й на території тодішньої Польщі.

Рік видання: 2008. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 432 с.

Обклад.: м'яка (папір крейдяний, 250 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-211-9

 

Серія «Українська воєнна мемуаристика»

подивитись

Ціна: 22,00 грн.*

 

 

Іван Франко

 

Нарис історії українсько-руської літератури. (До 1890 р.). З остатніх десятиліть XIX в.

 

Видання відкриває серію «Золота Франкіяна», у якій планується випустити особливо значущі наукові, художні та публіцистичні твори Івана Франка, насамперед ті, що були замовчувані у совєтську добу або обійдені увагою видавництв. До першої книжки серії ввійшли дві історико-літературні праці І. Франка – «Нарис історії українсько-руської літератури до 1890 р.» та «З остатніх десятиліть XIX в.», які становлять цілість із визначеної теми. Обидві студії містять винятково багатий фактологічний матеріял, проникливий аналіз літературного процесу, влучні оцінки художніх творів, несуть низку вартісних узагальнень щодо української культури. Ці праці стали віхами в історії розвитку українського літературознавства.

Книжка адресована учням ліцеїв і коледжів, студентам-гуманітаріям, літературознавцям і літературним критикам, широкому колу дослідників та шанувальників української культури.

Рік видання: 2008. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 464 с.

Обклад.: м'яка (картон Galerie Vision з тисненням, 235 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-209-6

 

Серія: «Золота Франкіяна»

подивитись

Ціна: 25,00 грн.*

 

 

Володимир Домбровський

 

Українська стилістика і ритміка. Українська поетика

 

Видання презентує перший фаховий українськомовний підручник із теоретичного літературознавства авторства талановитого філолога Володимира Домбровського (1883–1925). Книжка складається з двох частин, що творять концептуальну цілісність, охоплюючи предмет «Вступ до літературознавства» у теоретичному й історичному аспектах.

Книжка адресована насамперед учням старших класів загальноосвітніх шкіл і гімназій, гуманітарних ліцеїв і коледжів, студентам, літературознавцям і літературним критикам, широкому загалові дослідників та шанувальників красного письменства.

Рік видання: 2008. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 448 с.

Обклад.: м'яка (картон Galerie Vision з тисненням, 235 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-200-3

 

Серія: «Cogito: навчальна класика»

 подивитись

Ціна: 20,00 грн.*

 

 

Павло Штепа

 

Українець і москвин: дві протилежності

 

У цій книзі Павла Штепи – автора широко відомих в українському світі праць «Московство» та «Мафія і Україна» – подано широкоформатний зіставний аналіз характерологічних рис українців і росіян, показані взаємини між цими народами в політичному, економічному, культурному, релігійно-конфесійному та ін. аспектах.

Видання вирізняється величезним масивом залученої інформації, однозначністю інтерпретацій історичних та ін. фактів, безкомпромісністю авторської позиції. Тому – залежно від ставлення до української ідеї – воно викличе гарячий схвальний відгук в одних читачів і обурення в інших.

Видання книги «Українець і москвин» є відповіддю на нескінченний потік антиукраїнських публікацій у Росії й Україні та на такі ж висловлювання багатьох російських політиків і московських п’ятиколонників на українській землі.

Адресоване науковцям, політикам, студентам, широкому загалові читачів.

Рік видання: 2008. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 688 с.

Обклад.: м'яка (папір крейдяний, 250 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-181-5

 

Серія: «Постаті та ідеї»

 подивитись

Ціна: 25,00 грн.*

 

 

Павло Штепа

 

Московство: його походження, зміст, форми й історична тяглість

 

Видання 7-е

       !!!  П Р О Д А Н О !!!

 

У книзі на багатому історичному матеріалі, фактах, свідченнях численних російських та закордонних авторів аналізуються передумови, витоки, закономірності виникнення, розвитку і занепаду Російської імперії. Автор з позицій патріота України всебічно розглядає історичне підґрунтя визвольних змагань свого народу за здобуття незалежності, створення української держави, пророкує їхнє переможне завершення. Ця книга є скороченим варіантом видання 1968 року, здійснене в Торонто (Канада). Зокрема, вилучено ряд використаних автором матеріалів тогочасної радянської преси, які спростовані плином часу, втратили свою актуальність.

Книга розрахована як на фахівців – істориків, політологів, так і на широкого масового читача.

Рік видання: 2008. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 416 с.

Обклад.: м'яка (папір крейдяний, 250 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-195-2

 читати (pdf-формат)

Ціна: 25,00 грн.*

 

 

Наталена Королева

 

Без коріння. Во дні они. Quid est Veritas? (Що є істина):

Повість, роман, новели, оповідання, спогади

 

Авторка належить до найориґінальніших українських письменників XX ст., її творчість десятиліттями була заборонена в совєтській Україні через християнську і національну зорієнтованість. До книжки увійшли твори на автобіографічну і євангельську тематику: повість «Без коріння» – про юнацьке сприйняття Києва напередодні Першої світової війни, збірка оповідань «Во дні они», в яких поетично зображено духовну ситуацію в Юдеї часів Христа, роман «Quid est Veritas?» («Що є істина?»), в якому подано художню версію теми сприйняття европейськими народами євангельського слова; новели, оповідання, спогади. У стильовому плані – це цікавий варіянт літератури «консервативного модернізму», неоромантичне ствердження сили духу і туга за надзвичайним, в ідейному – це українська концепція «католицького відродження», віра в потребу вічного релігійного і морального піднесення. Більшість творів перевидаються в Україні вперше.

Книжка адресована всім шанувальникам українського красного письменства.

Рік видання: 2007. Формат: 60х84 1/16. Обсяг: 672 с., з іл.
Обклад.: м'яка (картон Galerie Vision з тисненням, 235 г/м кв., плівка глянц).

ISBN 978-966-538-185-3

 

Серія: «Український модерн»

 подивитись


Ціна: 25,00 грн.*

 

 

 

  * Ціна вказана без урахування вартості доставки книги до адресата.

 

Наверх

 

© Видавнича фірма «Відродження», 2007 р.                                                                           Всі права застережені                                                                            © І. Бабик, 2007 р.