This version of the page http://www.personal-plus.net/338/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-05. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №36 (338) 16 - 22 вересня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss
Актуально

Принцип доміно

Девальваційний шторм, що неабияк познущався над національною валютою в серпні і на початку вересня, зробив біднішими мільйони українців, при цьому примноживши капітали спекулянтів всіх рівнів. У таких випадках глави фінансових відомств інших країн або добровільно йдуть у відставку, або взагалі стають фігурантами гучних кримінальних справ.
[ читати далі... ]

Ухвалено бюджет

Кабмін ухвалив проект Державного Бюджету на 2010 рік. Рішення прийнято одноголосно всіма членами Кабінету Міністрів України, повідомляє урядовий портал.
[ читати далі... ]

Рішення на користь президента

Конституційний суд України визнав закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради таким, що не відповідає Конституції.
[ читати далі... ]

Мер нас нагріє?

Ціна гарячої води для киян може зрости вдвічі, якщо буде реалізована ідея Черновецького щодо укладання угод про плату за воду для підігріву. Про це заявив в інтерв’ю журналістам один із лідерів Блоку Віталія Кличка, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський.
[ читати далі... ]

Проблем немає

[ читати далі... ]

Обурені Профспілки

Федерація профспілок України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Кабінету міністрів України заморозити розміри державних соціальних стандартів і гарантій у державному бюджеті України на 2010 рік.
[ читати далі... ]

Мене­джери не страждають

Попри кризу зарплати в середовищі українських управлінців помітно виросли у порівняння з аналогічним періодом минулого року. Найбільший приріст помічено в таких позиціях як «Фінансовий директор», «Комерційний директор» та «Директор по маркетингу».
[ читати далі... ]

Штраф за смерть

Держгірпромнагляд встановив остаточні причини аварії на шахті ім. Кірова в місті Макіївка Донецької області 23 серпня, в результаті якої загинуло восьмеро гірників і ще 12 осіб отримали поранення.
[ читати далі... ]

Внутрішній ворог

Друга хвиля світової фінансової кризи майже не зачепить Україну. Найбільша загроза України — дефіцит Держбюджету, для покриття якого НБУ може проводити додаткову емісію гривні. Таку думку висловив колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник.
[ читати далі... ]

До булави треба голови

Шкода, що добряче призабута давня українська народна мудрість, винесена в заголовок коментарю. Будь-яка влада — від голови сільради і до Гаранта Конституції — вимагає, перш за все, розуму. Від того, хто цією владою обтяжений. І ще невідомо, де буває важче щодо інтелектуального напруження: у Києві на вулиці Банковій чи у маленьких Великих Колодах, П’ятихатках і Зачепилівках.
[ читати далі... ]

Вандали чи політики?

Невідомі вандали опоганили пам’ятник Тарасу Бульбі-Боровцю, який розташовується в центрі м. Березне.
[ читати далі... ]

Ціна хліба

У ситуації, коли держава готова надати виробникам дешеве борошно з аграрного фонду, ціна хліба для населення повинна не зростати, а зменшуватися. Про це заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка у Київраді, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський.
[ читати далі... ]

Дефіцит масла

У січні-серпні 2009 року до України було імпортовано більше 5 тис. тонн вершкового масла. Цей показник у 10 разів перевищує торішні обсяги зовнішніх закупівель. Різке зростання постачань викликане браком сировини в Україні, повідомляє газета Дело.
[ читати далі... ]

Каддафі фантазує, а історія застерігає...

Лідер Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамахірії Муаммар Аль-Каддафі вважає, що Україні не слід вступати в Європейський Союз, а доцільніше було б об«єднатися з Росією.
[ читати далі... ]

Список винних

Ростехнагляд уже склав перелік людей, яких варто покарати за аварію на Саяно-Шушенській ГЕС, що забрала життя більше 70 осіб.
[ читати далі... ]

Смерть за перелюб

Парламент індонезійської провінції Ачех схвалив закон, відповідно до якого вводиться смертна кара через побиття камінням щодо осіб, викритих у подружній зраді.
[ читати далі... ]

Ембарго продовжено

Президент США Барак Обама прийняв рішення продовжити на рік економічні санкції щодо Куби, які діють на підставі Закону про торгівлю з ворогом.
[ читати далі... ]
Влада і громада

РЖИЩІВСЬКЕ ПРОТИСТОЯННЯ

[ читати далі... ]
Економіка

Де взяти 33 мільярди?

Середньомісячна мобілізація коштів у наступні чотири місяці має зрости на 35%... З отриманих за вісім місяців доходів майже 40% пов’язані з творенням нових боргів...
[ читати далі... ]
Позиція

Правда за нами

1947 року польський шовіністичний уряд скоїв один зі своїх найкривавіших злочинів проти українців Закерзоння, назвавши злочинну операцію словом «Вісла», в якій близько 150 тис. українців були насильно вивезені з етнічних батьківських земель на території, що відійшли до Польщі в Помор’ї та Східній Прусії.
[ читати далі... ]
Плин

Земельні оборудки

Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу проти посадовців ДП Одеський регіональний філіал «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті земельних відносин», які незаконно намагалися вилучити з державної власності 90 га землі загальною вартістю понад 83 млн. грн. Про це повідомляє ІА «МІСТ-Одеса».
[ читати далі... ]

Викрили велику житлову аферу

Співробітники управління податкової міліції Києва спільно з працівниками Генеральної прокуратури України викрили велику житлову аферу.
[ читати далі... ]

Заборона на «Візир»

Державній автомобільній інспекції заборонили карати порушників, базуючись лише на показаннях «Візира».
[ читати далі... ]

СБУ розсекретила документи КДБ про Народний рух

Під час історичних слухань, що відбулися у Києві з нагоди 20-річчя Народного Руху України, було розсекречено архівні документи КДБ СРСР, зібрані наприкінці 80-х років минулого століття стосовно діяльності НРУ.
[ читати далі... ]

Стратегія, якої не було

Народне господарство України, після отримання країною незалежності, успадкувало з радянської економіки фундаментальні диспропорції і протиріччя.
[ читати далі... ]
Політикум

І знову про пільги для вступників: скасувати не можна залишити

У Міністерстві освіти підбивають попередні підсумки вступної кампанії 2009. Основне питання для обговорення — пільговики.
[ читати далі... ]

Новий варіант Великого герба України

У п’ятницю на розгляд комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування надійшов законопроект про Великий державний герб України, розроблений трьома народними депутатами, пише видання Коммерсантъ-Украина.
[ читати далі... ]
Трибуна

Національний дух українства в контексті метаморфоз соціального буття

Темою однієї з недавніх телевізійних дискусій за участю автора цієї статті був «Український вибір». Нами обстоювалася, здавалося би, незаперечна теза про те, що маємо дбати про розбудову не інакше як національної, етнічно означеної держави але не просто якоїсь умовно-ейфорійної-демократичної, правової і т. ін. Учасники дискусії, природно, висували власні аргументи всупереч нашій тезі, а по закінченню телепередачі один з її учасників, до речі, народний депутат майже спересердя зауважив: «Миколо Федоровичу, де ви сьогодні бачите національні держави взагалі?».
[ читати далі... ]
Урок історії

Православне духовенство і українське козацтво

Протягом багатьох тисячоліть релігія була тією цементуючою силою, яка об’єднувала народи, згуртовувала їх в єдиній меті, в єдиному прагненню, зміц­нювала волю, наповнювала життя високим змістом. Можна без перебільшення сказати, що віра була і є тим основним стовпом, на якому трималося і тримається суспільство.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Юридична допомога — кожній людині

Міцне теоретичне підґрунтя для фахівця — лише половина справи, важливо закріпити ці знання з фахових дисциплін на практиці. З цією метою при Інституті права ім. князя Володимира Великого Міжрегіональної Академії управління персоналом створено відповідний навчально-практичний підрозділ — студентський юридично-консультаційний центр «Центральна юридична клініка».
[ читати далі... ]

Без вибору

Не дивлячись на обіцянки Міністра освіти і науки Івана Вакарчука, нинішні першокурсники все ще не можуть обирати предмети для навчання за своїм бажанням.
[ читати далі... ]

В МАУП стартує другий етап І Студентської Спартакіади

В Академії, де навчається близько 40 тисяч студентів є немало таких, які навчальний процес вдало поєднують з активним заняттям спортом. До того ж тренуються вони неабияк — маупівці входять до збірних команд України і здобувають нагороди найвищої якості на найпрестижніших форумах планети.
[ читати далі... ]

Країні потрібні вчителі, гарні і різні

При Міністерстві освіти і науки України (МОН) створена робоча група з організації та проведення експерименту з підготовки педагогічних працівників за інноваційними технологіями. Таке рішення було прийняте на спільній нараді ректорів класичних та педагогічних університетів 10 вересня 2009 року.
[ читати далі... ]
Автосалон

Соціальні проїзні

[ читати далі... ]

15 тисяч гривень за склянку горілки

МВС України ініціює розгляд законопроекту, що припускає посилення відповідальності водіїв за водіння в стані алкогольного сп’яніння. Штраф за водіння у п’яному стані повинен скласти 15 тисяч гривень.
[ читати далі... ]

Змінено порядок проведення техогляду

У районах, де відсутні уповноважені на перевірку технічного стану суб’єкти господарювання, підрозділам ДАІ, як і раніше, дозволено самостійно проводити державний технічний огляд транспортних засобів на спеціально обладнаних для цього пунктах.
[ читати далі... ]

Ями бояться розголосу

Жителі Черкас придумали, як відремонтувати дорожнє покриття міста.
[ читати далі... ]

Водіїв напідпитку страчуватимуть

У Китаї до 60-той річниці КНР хочуть скоротити до мінімуму аварії на дорогах.
[ читати далі... ]

Нове життя Nissan Micra

З вересня в нас доступна для замовлення оновлена модель Nissan Micra.
[ читати далі... ]

Toyota відмовляє нетверезим

Японські компанії Toyota Motor і Hino Motor розробили систему попередження «п’яного водіння» і з сьогоднішнього дня приступають до її випробувань, повідомили в прес-службі Toyota Motor.
[ читати далі... ]

Найабсурдніші автозакони

В українських Правилах дорожнього руху є норма, згідно якої заборонено рухатися в лівому ряду, коли вільний правий. Будь-якій нормальній людині вона здасться абсурдною. Але...
[ читати далі... ]

Новий стандарт безпеки

У США почали застосовувати нові вимоги до безпеки автомобіля — там ввели стандарти на міцність автомобільних дахів. Автомобільні дахи перевіряють на міцність пресом. Європейський стандарт безпеки EURONCAP таких випробувань не передбачає. Близько 10 000 чоловік тільки в США гинуть щороку від нещасних випадків, пов’язаних з перекиданням автомобілів. Краще всього запобігає перевертанню автомобіля під час руху система ESP — електронна система динамічної стабілізації автомобіля, а також бічні подушки і шторки безпеки.
[ читати далі... ]
Здоров`я

Псевдодієтичні продукти

[ читати далі... ]

Правила здоров’я мозку

Мозок людини щодня піддається негативним діям і у першу реагує на наші перевантаження і на екологію, нездоровий спосіб життя. Якщо не допомагати нашому організму і мозку зокрема, то порушення роботи нервової системи, а значить і збій всього організму нам забезпечені. Для того, що б цього не відбулося, досить слідувати простим правилам.
[ читати далі... ]

Ефективна дієта для ледачих

Ви дуже ледачі, щоб сидіти на дієтах і ходити в спортзал? Це не проблема, стверджують західні фахівці. Вони розробили ефективний план для тих, хто хоче схуднути, не докладаючи до цього багато зусиль.
[ читати далі... ]

Бережіть ясна!

Правильний догляд за порожниною рота може знизити ризик розвитку ракових пухлин голови і шиї. Такий висновок зробили дослідники з онкологічного інституту Розуел-Парка (США).
[ читати далі... ]

Чим шкідливий аспірин

Здорові люди, які щодня приймають аспірин, аби зменшити вірогідність виникнення тромбів в судинах, лише піддають себе зайвому ризику кровотечі.
[ читати далі... ]

«Кісточки» очима фахівців

У передній частині стопи, котра несе значне навантаження під час ходьби, відбуваються суттєві зміни. Перша плеснова кістка починає різко відхилятися досередини, а разом з нею — і основа першого пальця. У результаті складається враження, ніби росте кісточка, а великий палець викривлюється назовні. Насправді кінець пальця залишається без змін, а внаслідок відхилення його основи досередини утворюється кут (гулька). При цьому інші плеснові кістки починають віялоподібно розширюватися, кінчики ж пальців залишаються на місці. Таким чином передня частина стопи набуває трикутної форми. Жінка помічає, що стопа поступово стає ширшою — черевики, зручні рік тому, нинішньої весни тісні. Виникає «конфлікт» між деформованою стопою і взуттям: шкіра на «кісточці» червоніє, розвивається хронічне запалення, котре іноді закінчується гнійним процесом з норицею. На підошві утворюється мозольна «подушечка» внаслідок перевантаження, бо перша плеснова кістка в умовах розпластаності втрачає свою функцію.
[ читати далі... ]
Різне

Хто він, Пауль Зільберт?

То ким він був насправді — Микола Кузнєцов, старший лейтенант НКВС СРСР, він же обер-лейтенант вермахту Пауль Зільберт? Унікальним радянським розвідником чи пересічним чекістським провокатором? Попри гучну дискусію часів перебудови, горезвісні «крапки над І» досі не розставлені. Зрозуміло поки що одне: реальний Кузнєцов не має нічого спільного з героєм популярних свого часу радянських книг і фільмів. Що ж, радянські спецслужби вміли зберігати свої таємниці.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85