This version of the page http://www.schaste-edino.org.ua/news/2009-08-24-90 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-04. The original page over time could change.
Київська влада заборгувала тяжкохворим понад 1 млн грн - БЮТ - 24 Августа 2009 - СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
МЕЖДУНАРОДНЫЙ ПОЛИТИЧЕСКИЙ ПРОЕКТ
СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
Понедельник, 04.01.2010, 07:55
СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
Меню сайта
Наш опрос
Может ли счастье стать объединяющим фактором для всех народов Мира?
[ Результаты · Архив опросов ]
Всего ответов: 6
Каталоги сайтов
Новости России
Сегодня в Украине
Главная » 2009 » Август » 24 » Київська влада заборгувала тяжкохворим понад 1 млн грн - БЮТ
Київська влада заборгувала тяжкохворим понад 1 млн грн - БЮТ
21:51
В Києві склалася ситуація, коли важкохворі та соціально незахищені категорії населення не мають можливості в повному обсязі отримувати безкоштовні ліки в аптеках та поліклініках за місцем проживання. Це пов’язано з великим боргом, який має Головне управління охорони здоров’я та три територіальні медичні об’єднання перед виробниками ліків за вже відпущені медикаменти, проінформували Главред у прес-службі Київського Блоку Юлії Тимошенко.

Як повідомив депутат фракції БЮТ Дарницької районної ради Віктор Таран, борг по Дарницькому району на серпень цього року становив 1 млн 197 тис. 201, 97 грн.

«Хворі мали отримувати ліки в аптеках та лікувально-профілактичних закладах за місцем проживанням. Витрати, пов’язані з видачею лікарських засобів, мали компенсувати місцеві бюджети. Проте на сьогодні ситуація більш ніж критична - тільки у Дарницькому районі борг міської влади за медикаменти становить більше 1 млн грн» – розповів депутат.

У серпні виповнюється 11 років з дня прийняття постанови Кабінету міністрів «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань». Постановою було уніфіковано список пільговиків, які мали право отримувати лікарські засоби безоплатно і на пільгових умовах та механізми отримання медикаментів.

«Однак сьогодні для багатьох людей, які за своїм соціальним статусом - ветерани війни, пенсіонери, діти-інваліди, інваліди 1 та 2 групи тощо, чи в силу дороговизни оплати лікування важких захворювань, таких як бронхіальна астма, СНІД, ДЦП, хвороба Паркінсона, туберкульоз, гострий вовчак тощо, - отримати ліки стає неможливим. Виробники ліків відмовляються надавати медикаменти, поки борг не погашений» - зазначає депутат.

Оцінюючи ситуацію Таран зазначив, що міській владі слід переглянути своє ставлення до фінансування системи медицини в місті: «Якби на найближчій сесії Київради депутати виділили додаткові кошти на погашення заборгованості, то це був би вихід з ситуації та порятунок для хворих та соціально незахищених».

Просмотров: 97 | Добавил: http | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Новости политики
Новости из России
Меню сайта
  • Главная страница
  • Информация о сайте
  • Счастье без границ
  • Форум
  • Голос народа
  • Обратная связь
  • Каталог сайтов
Форма входа
E-mail:
Пароль:
Забыл пароль | Регистрация
Календарь новостей
«  Август 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Реклама
Поиск
UCOZ предлагает
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 0
Гостей: 0
Пользователей: 0
Новости экономики
Новости России
Copyright MyCorp © 2010