This version of the page http://www.shanson.ua/service/p27.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-02. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 128kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 64kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Январь'2010 »
П В С Ч П С В
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
18:00 14-07-09
14-07-2009 17:57

Чергова спроба відновити роботу Парламенту. Замість 17-ї години засідання перенесли на 18-ту. Нагадаємо, що роботу у пленарному режимі, народні обранці намагалися розпочати о 16 та 17 годинах. Однак, погоджувальна нарада завершалися безрезультатно. Раніше фракція ПР вимагала, щоб питання про підвищення соціальних стандартів розглянули першим, в іншому разі раду заблокують. Саме це питання і стало підставою для блокування роботи парламенту протягом двох останніх тижнів, що у свою чергу, змусило депутатів повернутися до сесійної зали і забути про канікули.

Президент готовий прийняти лідерів фракцій Верховної Ради для проведення консультацій з розпуску Парламенту. Таку заяву зробив заступник глави Секретаріату Президента, Ігор Попов. Триває відлік 30 днів після яких потрібно буде проводити консультації з керівництвом Верховної Ради, з керівництвом фракцій для того, щоб ухвалити хворобливе для всіх рішення по розпуск парламенту", — сказав він. Попів також відзначив, що 2 серпня «спливає» 30-денний термін, впродовж якого народні депутати не змогли провести жодного пленарного засідання.

Зростання ВВП в нашій країні очікується у 2010 році. Такий прогноз зробили у МВФ. Разом з цим, у вітчизняному міністерстві економіки кажуть, що це зростання може скласти 3%. Саме така цифра міститься, в якості очікуваного показника в Меморандумі про співпрацю України і МВФ. Його було переглянуто для отримання третього транша кредиту. За наслідками перегляду програми співпраці між українською стороною та фондом, прогноз інфляції у 2009 році зменшили з 16% до 13%. Наразі всі в очікуванні засідання Ради директорів МВФ, де мають схвалити рішення про виділення третього таншу кредиту в розмірі $3,2 млрд.

Досить оригінальний спосіб бородьби з хабарництвом запропонували в одній з республік РФ. Так, міністр внутрішніх справ Хакасії, запропонував видавати грошову винагороду громадянам, які повідомлятимуть про хабарників. Як зазначив керівник відомства, така ініціатива була висловлена жителями республіки. Відтепер кожен, хто повідомив до органів внутрішніх справ про посадову особу, яка вимагає хабара, буде заохочений грошовою сумою. Розмір виплати визначатиметься у кожному конкретному випадку. Також уточнюється, що гроші виплачуватимуться зі спеціального фонду МВС. Додамо, що Хакасія входить до складу Російської Федерації і знаходиться у Східному Сибіру. Населення цієї респубілки складає трохи більше 538 тис чоловік.

комментарии (0)

16:00 14-07-09
14-07-2009 15:56

До позачергового засідання залишається менше 2-х годин, проте воно вже опинилося під загрозою чергової блокади. Зробити це обіцяє Партія регіонів. Наразі представники цієї політичної сили попереджають — якщо питання про підвищення соціальних стандартів не розглядатимуть першим – раду заблокують. Саме це питання і стало підставою для блокування роботи парламенту протягом двох останніх тижнів, що у свою чергу, змусило депутатів повернутися до сесійної зали і забути про канікули. Утім, напередодні спікер Володимир Литвин повідомив, що фракції домовилися провести останнє перед канікулами засідання конструктивно. Фракція БЮТ пропонує зосередитися на розгляді трьох питань — рекапіталізації банків, фінансуванні міст до Євро-2012 та змінах у законі про вибори президента. Остаточно, чи працюватиме Парламент сьогодні, стане відомо після погоджувальної ради. На неї лідери фракцій зберуться за 2 години.

Тим часом тривають кадрові перестановки у владі. Президент України Віктор Ющенко призначив Олександра Бірсана начальником Управління державної охорони України. Відповідний указ опублікований на офіційному сайті глави держави. Іншим своїм указом В.Ющенко звільнив з вказаної посади Валерія Гелетея.

Київські водії отримали можливість їздити швидше деякими вулицями міста. Нещодавно одразу на кількох великих вулицях змінили обмеження швидкісного режиму. Тепер на них можна їздити до 80 кілометрів на годину. Нововведення стосується одразу 14-х столичних вулиць: проспекту Бажана, Московського мосту, проспекту Возз'єднання, проспекту Перемоги та ще низки великих вулиць, пише Комсомольська правда  в Україні. Раніше в столиці можна було їздити зі швидкістю не більше 60 км на годину, пише видання. «Нові обмеження швидкості з'явилися згідно із рішенням Кабміну про доцільність підвищення максимальної швидкості руху. Власникам доріг, покриття яких дозволяє підвищити максимальну швидкість, дали можливість повісити нові знаки на 14 київських вулицях. Природно, це відбувалося за згодою ДАІ», — заявив глава прес-служби головного управління ДАІ МВС України в Києві Євген Кравець. Як повідомлялося раніше, 5 червня, вперше в Україні на автомобільних дорогах Києва проводиться установка електронних табло і керованих дорожніх знаків.

Вода Азовського моря чиста, але, ковтати  її під час купання фахівці все ж таки не радять. У місцевій СЕС кажуть – якість води Азовського моря на міських пляжах Орджонікідзевського, Приморського районів та селища Піщане  за мікробіологічними показниками відповідає санітарним вимогам. У той же час, ділянка міського пляжу №5 у районі судоремонтного заводу непридатна для використання у рекреаційних цілях, у зв’язку із відсутністю мереж централізованого питного водопостачання.

комментарии (0)

11:00 14-07-09
14-07-2009 11:11

  Юрія Єханурова призначено першим заступником глави Секретаріату Президента. Про це йдеться в указі Глави держави, Нагадаємо, 5 червня народні депутати прийняли проект постанови про звільнення з посади міністра оборони Юрія Єханурова. Він, на думку нардепів, не відповідає цій посаді. Рішення прийняли після того,як КРУ надало результати перевірки Міноборони, де зафіксовано зловживання при закупівлі продовольчих товарів, а також паливно-мастильних матеріалів. Єхануров намагався оскаржити рішення Верховної Ради в суді, проте 9 липня Окружний адміністративний суд Києва відмовив йому.

  З 23 липня в Україні посилюються вимоги до імпортного м'яса. До країни не впустять м'ясо, яке не перевірив Держкомітет ветмедицины. Згідно змінам, під дію закону потрапиляють сировина і продукція тваринництва, кормові добавки, премікси, корма для домашніх тварин. Нова вимога розповсюджується і на підприємства, що мають єврономер — дозвіл на імпорт тваринницької продукції в Євросоюз і до цих пір безперешкодно ввозили м'ясо до України. Таким чином, комітет розраховує зменшити об'єм ввезення в країну неякісного м'яса, на яке припадає близько 50% всього імпорту.

  МОЗ має намір дозволити добровільну вакцинацію проти кору та краснухи. Як заявив міністр охорони здоров'я Василь Князевич, вакцина не має зв’язку зі загибеллю краматорського школяра у травні 2008 року, який за день до смерті був щеплений. Князевич також додав, що у людей має бути право на добровільну вакцинацію. Нагадаємо, після смерті учня 11 класу, через погіршення самопочуття після вакцинації, були госпіталізовані 92 особи, зокрема 87 дітей. Внаслідок цього Генпрокуратура наклала заборону на проведення вакцинації проти кору та краснухи з використанням застосованої тоді вакцини після даних випадків.

  Даїшники пішли у гості до правопорушників. Ходять не на чай, а з вимогами заплатити штрафи. Даїшники виконують роль охоронців для співробітниць виконавчої служби. Ноу-хау ввели поки в Житомирі, але ідею можуть запозичити і даїшники з інших регіонів. Після перших рейдів штрафників повернули більше 360 тисяч гривень. Нагадаємо, порушникові на сплату дається до 15 діб. Потім виконавча служба має право перевірити банківські рахунки боржника, вивчити його матеріальне положення. Борг доведеться повернути, але до штрафу приплюсують 10% виконавчого збору.

комментарии (0)

15:00 13-07-09
13-07-2009 15:05

Вартість газу для населення найближчим часом може зрости. При цьому тарифи збільшаться двічі протягом 6 місяців, пише Комерсант-Україна з посиланням на власне джерело, близьке до компанії. Як уточнюється, наша країна пообіцяла Міжнародному валютному фонду підвищити вартість газу для населення. У НАК «Нафтогаз України» говорять, що за рік тарифи можуть зрости вдвічі. Разом з цим, експерти кажуть, що в цьому випадку збільшиться об'єм заборгованості споживачів. Востаннє вартість газу для населення підвищувалася в грудні 2008 року — на 35%. У Національній комісії регулювання електроенергетики, що регулює тарифи на газ, запевнили, що, якщо пропозиції уряду щодо підвищення вартості палива надійдуть, вони їх оперативно розглянуть.

В Україні знов заговорили про рекламу пінного напою. Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі заявила, що зовнішня реклама нав'язує його вживання, а в деяких програмах на телеканалах занадто детально зображається процес вчинення злочинів, пише видання Коммерсантъ-Украина. У звіті, опублікованому на офіційному сайті експертної комісії, наголошується, що в поточному році з вулиць практично зникла реклама тютюну та алкоголю, однак на кіосках, зупинках громадського транспорту і у вітринах продовольчих магазинів залишилася реклама слабоалкогольних напоїв.

У літаках можна буде користуватися мобільними. Це випливає з розпорядження уряду. Як пише «Главред», використання мобільного телефону під час польоту забороняли через те, що його сигнал постійно шукає покриття. А якщо не знаходить, то намагається працювати з електроприладами на борту, що й перешкоджає їхній злагодженій роботі. Але на висоті понад 3 тисячі метрів мобілка легко знаходить покриття наземних базових станцій. Тому, незважаючи на дозвіл говорити по телефону в польоті, під час набору висоти та посадки пасажирам доведеться вимикати апарати. В Євросоюзі дозвіл на користування мобільним зв’язком під час польотів діє вже рік.

І також зауважу, що дозвіл на розмови під час польоту – це не єдине нововведення. Так, напередодні набула чинності постанова Кабінету міністрів, що спрощує дозвільну систему для польотів малої авіації. Урядовці сподіваються, що це допоможе регіональним аеропортам нарешті отримати клієнтів, а також підштовхне авіабудування, пишуть ICTV. Відтепер пілоти тільки повідомляють свій маршрут за годину до вильоту, і якщо раніше диспетчер міг відмовити, то тепер виключно фіксує маршрут. За такими правилами літає вся Європа. Адже мала авіація піднімається в небо на кілометр, максимум півтора. Це так званий нижній простір – регулярні, чартерні, комерційні та інші літаки йдуть набагато вище, тож проблем з безпекою польотів немає. У Державній авіаційній адміністрації запевняють, що літати в українському небі тепер ще безпечніше. Адже у постанові уряду вперше за всю історію української незалежності виписали чіткий перелік порушень повітряного простору з відповідним адекватним покаранням для пілотів.

І ще одне повідомлення:

Херсонщина потерпає від нашестя каракуртів. Страждають насамперед люди – саме вони стають жертвами павуків. Отрута каракурта, або Чорної вдови, сильніша, ніж у гримучої змії або скорпіона, розповідають фахівці. Ці павуки пересуваються швидко, а нападають непомітно. Те, що людину вкусив каракурт, медики впізнають за яскравими симптомами: отрута цього павука вражає нервову систему. Крім різкою болю, потерпілий відчуває сильний страх. Якщо не надати людині допомогу протягом трьох днів, потерпілий може померти. Експерти закликають одразу ж звертатися за медичною допомогою у разі нападу павука. Ентомологи також говорять, що каракурт ніколи не нападає першим. Це захисна реакція.

комментарии (0)

10:00 13-07-09
13-07-2009 10:12

Вартість газу для населення найближчим часом може зрости. При цьому тарифи збільшаться двічі протягом 6 місяців, пише Комерсант-Україна з посиланням на власне джерело, близьке до компанії. Як уточнюється, наша країна пообіцяла Міжнародному валютному фонду підвищити вартість газу для населення. У НАК «Нафтогаз України» говорять, що за рік тарифи можуть зрости вдвічі. Разом з цим, експерти кажуть, що в цьому випадку збільшиться об'єм заборгованості споживачів. Востаннє вартість газу для населення підвищувалася в грудні 2008 року — на 35%. У Національній комісії регулювання електроенергетики, що регулює тарифи на газ, запевнили, що, якщо пропозиції уряду щодо підвищення вартості палива надійдуть, вони їх оперативно розглянуть. При цьому в комісії відзначили, що уряд ніколи не подає подібні пропозиції без урахування думки «Нафтогазу». У НАК зростання ціни на 30% вважають необхідним, повідомив прес-секретар «Нафтогазу» Валентин Землянський.

Кадрові перестановки у владі тривають. Так, Президент ухвалив рішення про звільнення начальника Управління держохорони Валерія Гелетея. Це відомство відповідає за безпеку перших осіб держави. На цю посаду Ющенко призначив Олександра Бірсана, пише «Сегодня». Цю інформацію підтвердив сам Гелетей. Від коментарів він ухилився. При цьому заявив, що на сайті президента указу ще не було. Як нагадує видання, Валерій Гелетей був однією з найбільш наближених до екс-глави СП Віктора Балоги людиною, і після відходу з посади останнього і призначення Ульянченко було зрозуміло, що незабаром його теж замінять.

В Північній Осетії прикордонники затримали групу українців. У них був відсутній дозвіл на перебування на території республіки, передає агентство РІА Новості з посиланням на співробітника прес-служби прикордонуправления ФСБ Росії з Північній Осетії. Згідно ухвали уряду РФ від 1992 році Північна Осетія, відноситься до категорії територій РФ з регламентованими відвідинами. Це означає, що, іноземні громадяни зобов'язані отримувати спеціальний дозвіл на перебування на території республіки. В тому випадку, якщо мова йде про перебуванні іноземних громадян в прикордонній зоні, то їм необхідно отримати спеціальний пропуск.

На боротьбу з новим вірусом грипу США виділять 1 млрд доларів. Зокрема ці гроші спрямують на створення вакцини проти вірусу грипу А. Очікується, що вакцина буде готова до жовтня 2009 р. також на цей місяць заплановано початок вакцинації проти нового грипу. Нагадаємо, що за останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на 6 липня в світі підтверджено 94 тис. 512 випадків захворювання людини грипом A(H1N1). При цьому 429 чоловік померли. Найбільша кількість випадків захворювання новим грипом зареєстрована в США (33 тис. 902 людини, з яких 170 померли).

В Японії легалізують трансплантацію органів людини. У новому положені, ухваленому Парламентом країни йдеться про те, що смерть людини наступає, коли у неї перестає функціонувати мозок. Такі зміни у законодавстві, покликані створити міцнішу легальну базу для пересадки внутрішніх органів. Нинішні поправки знімають також заборону на пересадку внутрішніх органів від дітей молодше 15 років, у яких зафіксована загибель мозку. Для цього необхідна письмова згода сім'ї.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2009 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.