This version of the page http://www.shanson.ua/service/p11.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-01. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 128kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 64kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Январь'2010 »
П В С Ч П С В
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
09:00 21-09-09
21-09-2009 08:52

Народження Дербюджету-2010 обіцяє бути складним. Так, головний фінансовий закон країни зазнає чималої критики. Здебільшого його називають популістським і складеним за незрозумілою макроекономічною базою. Глава президентського секретаріату Віра Ульянченко каже, що порушено порядок формування цього документу. За її словами Кабмін ухвалив проект за зачиненими дверима не запросивши на засідання представника президента. Разом з цим, вона висловила припущення, що Держбюджет-2010 буде ухвалено у Парламенті за наслідками змови двох мегафракцій – ПР та БЮТ. В інтервью телекомпанії АСТВ Ульянченко сказала наступне, цитуємо: «Вже є така інформація, що, можливо, за домовленістю двох мегафракцій бюджет буде ухвалено. Він вигідний тим двом фракціям, які давно співпрацюють і демонструють у таких питаннях спільну позицію".»

Починаючи з понеділка Уряд матиме повну інформацію про клієнтів банків. Щоправда, таємні дані стануть відомі лише в тих установах де здійснюється рекапіталізація, пише КоммерсантЪ-Украина. Крім того, НБУ дозволив банкам розкривати банківську таємницю про своїх клієнтів іншим кредитним установам при видачі ним кредитів і банківських гарантій. Банкіри кажуть, що і так діляться з колегами інформацією про неблагонадійних клієнтів, а послаблення необхідні банкам, які братимуть на себе активи ліквідовуваних установ.Окрім цього, НБУ дозволив розкривати банківську таємницю "особі, на користь якої відчужуються активи і зобов'язання банку при виконанні заходів, передбачених програмою фіноздоровления| банку, або під час здійснення процедури ліквідації.

Надати допомогу у відродженні українського села пообіцяв білоруський президент. Олекесандр Лукашенко заявив, що білоруси готові надати всебічне сприяння у відновленні сільгосппідприємств. «Якщо Україна захоче, то протягом п'яти років вона зможе відновити своє сільське господарство. Якщо буде бажання, щоб Білорусь підключилася до цього процесу, — ми допоможемо», — сказав Лукашенко. На його думку, причиною непростої ситуації в українському сільському господарстві стало те, що там «загралися в ринок». Олександр Лукашенко також заявив про готовність збільшити постачання білоруської сільськогосподарської продукції на український ринок.

Рівень безробіття у США не спадає, а робити прогнози, що буде далі ніхто не береться. Зокрема, в Білому домі заявляють, що адміністрація Барака Обами, поки не може впоратися зі зростаюсою кількісттю безробітних. У найближчі два місцяці не варто осікувати якогось покращення, каже американський лідер. «Не дивлячись на те, що ми бачимо загальне одужання економіки, стабілізацію на фінансових ринках… я хочу прояснити, що, ймовірно, картина на ринку праці значно не поліпшуватиметься, а навіть може погіршати протягом декількох місяців. І ми, швидше за все, не побачимо масового створення нових робочих місць до наступного року», — сказав Барак Обама. Показники безробіття виявилися дуже інертними і, швидше за все, вони в останню чергу наздоженуть економічні показники. Глава Білого дому, також уточнив, що на саміті G20 в Піттсбурзі 23-24 вересня має намір винести на обговорення світових лідерів питання ринків праці.

комментарии (0)

20:00 18-09-09
18-09-2009 20:37

Глави українського та російського урядів зустрінуться, однак, дата поки невідома. Речниця українського премєр-міністра заявила, що наразі мова йде про перенесення часу зустрічі двох премєрів, а не про відмову однієї із сторін від перемовин. Міжурядова комісія з економічного співробітництва відбудкеться цієї осені. Однак, за пропозицією російської сторони її перенесли з жовтня на листопад. Москва пропонує провести перемови у Ялті за день до саміту глав урядів кораїн-СНД. Це підтверджує і речник російського прем'єра Дмитро Пєсков. Точний час проведення буде визначений додатково – сказавПєсков. Нагадаємо, що російська сторона перенесла дату зустрічі двох урядовців. Вона мала відбутися у жовтні.

Членство у ЄС нашій країні поки не світить. Про те, що така перспектива для України є примарною каже представник ЄС із зовнішньої та спільної політики Хав’єр Солана. У ЄС не приховують свого розчарування політикою Києва, каже Солана. Представник євроспільноти охарактеризував теперішні відносини як глибоку фрустрацію. І Віктору Ющенку, і Юлії Тимошенко – відомо про таке ставлення Заходу, каже він. Водночас представник ЄС заявив про вагомість Росії в системі європейської безпеки. Без участі Москви – сказав Солана — стабільність на континенті неможлива.

Чергового хабарника спіймали правоохоронці на Київщині. Так, під час отримання хабара до рук стражів порядку потрапив заступник мера міста Вишневе. За словами глави МВС Юрія Луценка, посадовець вимагав майже п’ять мільйонів гривень у підприємця за виділення під будівництво комерційного центру 10 гектарів міської землі. Заступника міського голови було затримано під час отримання першої частини хабара у сумі 2,5 мільйонів гривень. Наразі тривають слідчі дії, сказав міністр.

В Новгородській області Росії ввели комендантську годину для неповнолітніх. Таку ухвалу було затверджено обласною думою. А ініціатором такого нововведення стала місцева прокуратура. Згідно розпорядження, починаючи з 16 вересня, неповнолітні мешканці області не можуть знаходитися в громадських місцях без супроводу дорослих після 22 години. «При цьому у разі порушення цього правила громадяни повинні будуть заплатити штраф. У прес-службі прокуратури зазначають, що на території області вночі неповнолітніми здійснюється більше чверті всіх правопорушень.

 

комментарии (0)

19:00 18-09-09
18-09-2009 20:34

На Київщині та Кіровоградщині призначили губернаторів. Так, згідно ухвали Президента, посаду голови Київської ОДА обійме Віктор Вакараш. Кіровоградську область очолив Володимир Мовчан. До сьогоднішнього дня Віктор Вакараш був виконуючим обов'язки голови Київської облдержадміністарції. Раніше Кабінет міністрів рекомендував Президенту призначити на цю посаду мера міста Українка, що на Київщині, Павла Козирева. Нагадаємо, що крісло київського губернатора стало вакантним після того, як Віра Ульянченко, яка обіймала цю посаду, була призначена керівником президентської адміністрації.

До 30% неточностей міститься у держреєстрі виборців. Такі дані оприлюднили у комітеті виборців. Там зауважують, що формування електронної картотеки виборців є низьким. Зокрема, таких неточностей налічується від 10 до 30%. Разом з цим, виборці були не дуже активними у процесі уточнення даних реєстру. Голова КВУ Олександр Черненко констатує, що загалом по країні таким правом скористалися лише 2% виборців. Відсутність будь-якої активності зафіксували серед жителів сіл. Вони просто не могли дітстатися районних центрів, щоб узгодити свої дані. 20% виборців взагалі не отримали листівок щодо уточнення своїх даних у реєстрі.

На українську землю з Індії повертаються моряки з судна Радомишль. Екіпаж покинув борт корабля у пятницю вранці. Очікується, що в суботу вони прибудуть до Одеси. Як нагадує прес-служба мінтрансу, теплохід Радомишль прибув до Індії 1 лютого минулого року. Корабель знаходився в аварійному стані і призначався для продажу на металобрухт. Протягом цього часу на судні переюувала команда у складі 11 осіб. Напередодні українське дунайське пароплавство отримало дозвіл Мінтрансзв'язку для продажу корабля.

Українці прагнуть здобути освіту у престижних бізнес-школах за кордоном. Сподіваються зробити кар'єру не стільки на батьківщині, скільки на Заході, пише у свіжому випуску журнал Корреспондент. Кількість громадян України, що здають єдиний тест GMAT, результати якого бізнес-школи використовують для прийому студентів, за останні чотири роки зросла майже вдвічі. У 2008-му 147 українців здали тест в Україні та 376 — за кордоном. При цьому українців не бентежить, що за рік навчання потрібно викласти в середньому $ 100-120 тисяч, оскільки це вливання може окупитися з лишком. Як визнають власники дипломів МВА, за допомогою заповітної корочки вони насамперед сподіваються осісти за кордоном у престижній західній компанії і при високій платні, яка може обчислюватися в межах $ 110-170 тисяч на рік, і в останню чергу розраховують знайти відповідну роботу або відкрити свій бізнес на батьківщині.

 

10:00 17-09-09
17-09-2009 11:25

  ОБСЄ допоміг Україні грішми. Цього разу на утилізацію високотоксичної речовини — меланжу. Угоду про це підписали Генсек організації та представники міноборони України. Утилізувати меланж почнуть у грудні — робитимуть це на російських підприємствах за європейський кошт. За рік мають переробити більше трьох тисяч тон небезпечної речовини.

  Харківський університет заміновано. Студентів та викладачів національного університету ім.Каразіна вивели з приміщення навчального закладу. Анонімний дзвінок про замінування надійшов до приймальні ректора близько 9 години ранку. Експертними службами проводиться перевірка будівлі. Правоохоронці, що працюють на місці поки що відмовляються коментувати інцидент.

  У Кременчуці 20 дітей отруїлися. Відомо, що діти поїли у шкільній їдальні гречану кашу і сосиски, після чого відчули себе погано. Зараз вони перебувають у дитячій лікарні Кременчука. Стан здоров`я постраждалих середньої тяжкості.

комментарии (0)

18:00 16-09-09
16-09-2009 19:03

Колишній заступник голови НБУ О.Савченко тепер працюватиме у Мінфіні. Таке рішення ухвалили у Кабміні. Нагадаємо, що Савченко 11 вересня звільнився з посади у Нацбанку. При цьому він зробив низку гучних заяв з приводу причин своєї відставки. Зокрема, екс-банкір сформулював її так: «у зв`язку з незгодою з валютно-курсовою, монетарною і кредитною політикою, яка проводиться керівництвом Національного банку і веде до дестабілізації валютного курсу, спаду валового внутрішнього продукту, збільшення кількості неплатоспроможних банків, мільярдних втрат заощаджень населення і підприємств, а зрештою – до безпрецедентного зниження життєвого рівня населення.

Заступник голови Парламенту Микола Томенкопросить розібратися із зарплатами чиновників НБУ. Він надіслав листа Раді Нацбанку в якому звернувся до цього органу стосовно інформації, що останнім часом активно обговорюється у пресі, а саме щодо значного збільшення заробітних плат керівників Нацбанку. Парламентрій просить Раду НБУ перевірити факти щодо підвищення у півтора-два рази зарплати вищого керівного складу Нацбанку і дати роз’яснення стосовно доцільності та обґрунтованості такого підвищення в умовах економічної кризи.

Попри заборону грального бізнесу азартні люди не залишилися без улюблених розваг. Так, в нашій країні продовжують діяти підпільні гральні заклади. Зокрема, у Дніпропетровську виявили елітне казино, що працювало нелегально. Воно розташувалося у центрі міста. Гравці потрапляли до зали лише за допомогою телефону. Більше того, випадковим людям дорога у казино була закрита. Оперативники виявили в казино понад 20 осіб персоналу, за ігровими столами знаходилося стільки ж клієнтів. За фактом незаконної діяльності казино порушили кримінальну справу. Між тим, деякі власники грального бізнесу знайшли, як стати легальними і не мати проблем із законом. Вони змінили вивіски на гральних залах і перепрофілювалися в інтелектуальні клуби, спорт парі та інші.

Міжнародні валютні інституції вважають, що світова економіка потроху оговтується від кризи. Голова МВФ Домінік Стросс-Кан каже, що азіатські країни випереджають решту світу на шляху до відновлення економіки. Але цей під'йом поки дуже слабкий. При цьому він додав, що не очікує другої хвилі кризи. Не дивлячись на це, безробіття, ймовірно, буде зростати і в майбутньому, попередив він. Разом з цим, Стросс-Кан спростував точку зору деяких аналітиків, очікуючи другого етапу глобальної рецесії. Глава МВФ також відзначив, що не бачить ризику гіперінфляції в результаті застосування урядових стимулів, і закликав до жорсткішого ринкового регулювання.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2009 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.