This version of the page http://www.zankovetska.com.ua/articles/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Новини - Статті ||| ТЕАТР імені Марії Заньковецької у Львові
Реєстрація
 
Вхід
Велика сцена
Камерна сцена
Діючий репертуар
Анонси
Інтерв`ю
Статті
Події
Гастролі
Ремонт та реставрація
Історія театру
Історія у фотографіях
Історія будівлі театру
Технічні характеристики
Архів
Співпраця
Партнери
Контакти
Наші нагороди
Творчий склад
Адміністрація
Цехи

Новини

Анонси
Інтерв`ю
Статті
Події
Гастролі
Ремонт та реставрація

Адреса театру

м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

8(032) 235-55-83 (Каса)

8(032) 235-67-62 (Адміністрація)

Фото з вистави - Сватання на Гончарівці

Сцена з вистави

Головна Новини Статті

Статті

"Сватання на Гончарівці": мода на гарбузи

15.12.2009

     Батьки хочуть віддати дочку за багатого нелюба (хай він буде старим, некрасивим чи придуркуватим) - класичний сюжет в українській літературі й фольклорі. "Сватання на Гончарівці" Григорія Квітки-Основ'яненка серед них вирізняється: історія ця майже всуціль весела, з хепі-ендом, а крім того, український класик створив у п'єсі колоритний образ Стецька, чиє ім'я використовують як загальну назву. От і Федір Стригун, режисер вистави "Сватання на Гончарівці", прем'єра якої відбулася минулими вихідними на великій сцені театру імені Марії Заньковецької, напередодні так аргументував актуальність постановки: "Дуже багато в нас з'явилося Стецьків. У кожній сфері діяльності - свій Стецько".

Наталія Дудко
"Ратуша" 10.12.2009

Театр – це теж політика

10.12.2009

     Нещодавно Федір Миколайович Стригун, під час святкування свого бенефісу, зазначив, що 70 – це “золота” половина життя. Як би пафосно це не звучало, але життя актора, без перебільшення, – ціла театральна епоха. У його доробку – понад сотня сценічних образів і 16 кіноробіт. Як режисер він створив 30 вистав. Однак на цьому театральний корифей не зупиняється. Продовженням святкування ювілею стала постановка україн­ської класики – “Сватання на Гончарівці” Григорія Квітки-Основ’яненка.
Оксана Жила
"Львівська газета" 
10.12.2009 року, № 0 (1583)

Федір Стригун: «Багато стецьків у нас з’явилося. куди не подивишся – кругом свій Стецько»

07.12.2009

     Гумору ніколи не буває забагато, що вкотре підтвердили актори Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької, представивши минулими вихідними прем’єру – комедію на дві дії класика української драматургії Григорія Квітки-Основ’яненка “Сватання на Гончарівці”. “Сватання” – гарна крапка у святкуванні ювілею, 70-річчя, головного режисера – художнього керівника заньківчан народного артиста України Федора Стригуна.
Тетяна Козарєва
 "Високий замок"  07.12.2009


Святкування ювілею Федора Стригуна

30.11.2009

     У цю неділю 29 листопада в Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбувся урочистий вечір з нагоди 70-ліття художнього керівника театру, народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Федора Стригуна.

Тетяна Батицька
літеартурний редактор НАУД театру ім. М. Заньковецької

Директор театру Андрій МАЦЯК: «Для мене провідні актори і режисери театру – «священні корови»

20.11.2009

     Генеральний директор одного з найпотужніших театрів України – Львівського національного академічного українського драматичного театру імені М. Заньковецької не успадкував родинного фаху.


Тетяна Козирєва
"Високий Замок" 25.11.2009

Бенефіс Стригуна відклали

06.11.2009

    «Шановні глядачі! У зв’язку з карантином у Львові вистави з 30 жовтня до 22 листопада відміняються» – таке оголошення розчаровує всіх охочих відвідати вистави Львівського національного драматичного театру ім. М. Заньковецької.

Тетяна Козирєва
"Високий Замок" від 06.11.09

Федір Стригун: "Українці не готові до щастя"

05.11.2009

      Святкування 70-річчя народного артиста України, режисера й актора, художнього керівника театру імені Марії Заньковецької Федора Стригуна перенесли - цього разу через епідемію грипу. Народившись 1 листопада, на День усіх святих і в День смерті Митрополита Андрея Шептицького, Федір Миколайович завжди намагається якось обійти 1-ше число. Може, саме тому заплановані урочистості часто переносять, зокрема 65-річчя - через Помаранчеву революцію. "Мабуть, у цьому є якась закономірність. Може, тому, що це кінець року, в суспільстві акумулюється енергія, яка має виплеснутися", - розмірковує режисер, якого Президент України Віктор Ющенко нагородив з нагоди ювілею орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Наталя ДУДКО  
«Ратуша»
5 листопада 2009 року  

Вітання ювілярові!

01.11.2009

      "Знати, щоб знати. А може, ще більше знати, щоб могти … Більше могти, щоби більше діяти. Але в кінцевому рахунку і особливо:  більше діяти, щоб повніше існувати…"
(Тейяр де Шарден П.) 
 

     Художньому керівнику Національного академічного україн­сь­ко­го драматичного театру імені Марії Заньковецької, народному ар­тисту України Федору Стригуну.


"Університет Львівський Ставропигіон"
Іван Зязюн, президент Університету “Львівський
Ставропігіон”  
Ярослав Кміт, ректор Університету

Вітання ювілярові!

01.11.2009

       Вельмишановні Пане Федоре! З ювілеєм:  

    Зі словами найвищої пошани!
     І побажаннями постійної творчої наснаги!  


Степан Мігус з Родиною - Ольштин

12 3 Наступна >>

Партнери

2009 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA