This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/103.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Про друге засідання Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
19.04.2002
Про друге засідання Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України

18 квітня 2002 року під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Є.К.Марчука, відбулося друге засідання Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки. В засіданні взяли участь члени Комісії та її трьох експертних груп.

Відкриваючи засідання, Секретар Ради національної безпеки і оборони України зазначив, що Україна катастрофічно відстає від провідних держав світу за рівнем і темпами розвитку національної інформаційної сфери. Це зумовлює небезпеку виключення України з процесів формування глобального інформаційного суспільства. Брак достовірної інформації про Україну у світі, створює передумови для інформаційної ізоляції нашої країни, яка нині часто сприймається світовою спільнотою, як "туманний острів" з невизначеними перспективами. Нерозвиненість інформаційної складової у діяльності державних структур призводить до послаблення двосторонніх комунікативних зв'язків між владою і суспільством.

Нажаль, гострота і нагальність цих проблем не вповні усвідомлюється державними владними структурами. Практично вся вертикаль державної виконавчої влади залишається не адаптованою до функціонування в умовах сучасного інформаційного суспільства. Про це свідчать, зокрема, результати контролю стану виконання Указів і доручень Президента України, що стосуються зазначеної проблеми.

Неодноразові (починаючи з 1997 року) доручення Президента України щодо необхідності підготовки Концепції інформаційної політики держави, у тому числі відповідне рішення Ради, до цього часу залишаються невиконаними.

На минулому засіданні вже йшлося про суттєві недоліки в реалізації Національної програми інформатизації (НПІ), яка діє з 1998 року, але все ще здійснюється без належного державного регулювання відповідних процесів, безсистемно. Основні причини неефективності впровадження програми полягають у недосконалих координації та міжвідомчому узгодженні робіт з інформатизації на галузевому та регіональному рівнях. Донині не здійснено комплексної перевірки ефективності використання бюджетних коштів на виконання НПІ та для потреб інформатизації поза цією програмою. Не забезпечено фінансування проектів інформатизації з Державного бюджету України виключно в межах НПІ.

Попри визначену Президентом України (Указ від 14.07.00 N887) необхідність створення до кінця 2000 року системи інформаційно-аналітичного забезпечення Президента України та органів державної влади, питання залишається не вирішеним в повному обсязі. Малоефективною виявилась робота у 2000 і 2001 роках спеціально створеної Урядової комісії. Дуже повільно просуваються роботи щодо розвитку національної складової глобальної інформаційної мережі Інтернет, не здійснено реальних кроків щодо впровадження в Україні електронного документообігу тощо.

Зазначено також про незадовільний стан виконавської дисципліни не тільки в окремих ланках центральної виконавчої влади, а і безпосередньо в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, про що свідчить стан виконання завдань, визначених в ряді Указів Президента України та його доручень. Спостерігається практика недостатньо обґрунтованих і узгоджених подовжень строків виконання Урядом і відповідальними органами державної влади окремих доручень Президента України. Серед основних причин такого стану речей Секретар РНБОУ назвав відсутність системності в організації роботи.

З доповіддю "Про стан виконання доручень Президента України у сфері інформаційної політики та інформаційної безпеки" виступив С.О.Довгий - Голова Державного комітету зв'язку та інформатизації, заступник Голови Міжвідомчої комісії.

С.Довгий поінформував зібрання про стан виконання вимог Указу Президента України від 06.12.2001 N 1193/2001 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 31 жовтня 2001 року з питання "Про заходи щодо вдосконалення державної інформаційної політики та забезпечення інформаційної безпеки". Виконаний аналіз свідчить про збереження негативних тенденцій в інформаційній сфері держави.

Йшлося, зокрема, про відсутність законодавчо визначених концептуальних основ інформаційної політики України, недоліки у системі організації роботи органів влади, на які покладено завдання щодо формування та реалізації політики у цій галузі, про шляхи підвищення ефективності використання бюджетних коштів для виконання Національної програми інформатизації. Голова Держкомзв'язку окремо зупинився на питанні погашення заборгованості Концерну РРТ за трансляцію державних теле- та радіопрограм, а також на проблемах розвитку мережі Інтернет в Україні.

С.Довгий надав ряд пропозицій щодо шляхів вирішення зазначених проблем. Зокрема, було запропоновано започаткувати довгострокову програму з умовною назвою "Електронна Україна", в рамках якої передбачити заходи щодо формування завершеної нормативно-правової бази, створення механізму інформаційної взаємодії органів влади усіх рівнів, впровадження електронного документообігу та забезпечення умов інформаційної безпеки тощо.

З інформацією про стан виконання доручень Президента України щодо розробки Концепції інформаційної політики України виступив І.С.Чиж - Голова Державного комітету з питань інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України, член Міжвідомчої комісії. Він поінформував учасників засідання про стан та плани Держкомінформу, на який покладено основну роль у підготовці Концепції, щодо завершення зазначеної роботи та її імплементації.

Учасниками засідання детально обговорено питання, що були включені до порядку денного, та надано низку конкретних пропозицій щодо заходів, які необхідно здійснити у терміновому порядку. Зокрема, проф. З.Кулик запропонував практичні кроки щодо вдосконалення нормативно-правового забезпечення пріоритетів національної безпеки в інформаційній сфері; академік І.Сергієнко поінформував про наявні можливості НАНУ у підготовці і перепідготовці фахівців у сфері інформатизації; Е.Кузнецов, заступник Генерального директора НКАУ, запропонував вжити додаткових заходів щодо розвитку національних супутникових телекомунікаційних систем; Ю.Сергеєв, держсекретар Міністерства закордонних справ України, поінформував присутніх про використання сучасних інформаційних технологій у системі МЗС та зазначив про необхідність орієнтації на міжнародні угоди і конвенції, в яких Україна є стороною, при вдосконаленні національного інформаційного законодавства.

Підсумовуючи обговорення, Є.Марчук запропонував членам комісії зосередити увагу на вдосконаленні технології роботи комісії, докласти зусиль на вирішення практичних прагматичних завдань інформатизації, а також доручив членам Комісії підготувати пропозиції для доповіді Президентові України щодо вжиття заходів, спрямованих на ліквідацію наявних недоліків у реалізації інформаційної політики держави.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші