This version of the page http://www.archives.gov.ua/Law-base/Reg/2007.03.12-reg.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-21. The original page over time could change.
Регуляторні акти

Головна сторінка | Архів новин | Архіви в світі | Корисні посилання | Контакти | Карта порталу

Аналіз регуляторного впливу запровадження
проекту наказу "Про затвердження цін на роботи (послуги),
що виконуються центральними державними архівними установами
на договірних засадах"

Проблема, яку передбачається врегулювати

Проблема - діючі ціни на роботи (послуги), що виконуються центральними державними архівними установами на договірних засадах, не відповідають вимогам чинних нормативно-правових актів і не забезпечують надання якісних послуг.

Відповідно до Закону України "Про Національний архівний фонд і архівні установи" Національний архівний фонд (НАФ) є складовою частиною вітчизняної і світової історико-культурної спадщини та інформаційних ресурсів суспільства. НАФ перебуває під охороною держави і призначений для задоволення інформаційних, соціально-культурних, наукових та інших потреб суспільства, реалізації законних прав та інтересів громадян. Держава гарантує умови для зберігання, примноження і використання НАФ, сприяє досягненню світового рівня в розвитку архівної справи.

Національний архівний фонд - це сукупність документів, що зберігаються на території України, відображають історію культурного і матеріального життя її народу та інших народів, мають наукову історико-культурну цінність, визнані такими відповідною експертизою.

Центральні державні архівні установи - це архіви, що забезпечують облік, зберігання і використання архівних документів, формування Національного архівного фонду, здійснюють управління, науково-дослідну та інформаційну діяльність у цій галузі.

Державну політику в галузі архівної справи визначає Верховна Рада України.

Центральні державні архіви України створюються за рішенням Кабінету Міністрів України для постійного зберігання архівних документів загальнодержавного значення відповідно до свого профілю.

Згідно із статтею 35 "Платні послуги архівних установ" Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи", архівні установи можуть надавати за плату послуги з використання фізичними та юридичними особами відомостей, що містяться в архівних документах. Архівні установи можуть виконувати на платній основі роботи, пов'язані з науково-технічним опрацюванням і забезпеченням збереженості архівних документів. Роботи виконуються на договірних засадах з оплатою відповідно до цін і тарифів, затверджених згідно із законодавством.

Надання архівних довідок, необхідних для забезпечення соціального захисту громадян, надання фізичним особам для користування в читальному залі архівної установи архівних документів, що належать державі, територіальним громадам, та архівних довідок судам, правоохоронним, контрольно-ревізійним органам України, а також юридичним і фізичним особам, які передали зазначені документи на зберігання, здійснюється безоплатно.

Фінансування і матеріально-технічне забезпечення центральних державних установ здійснюється з двох джерел:

Цей кошторис має дві складові:

Формування дохідної частини спеціального фонду проекту кошторису архівної установи здійснюється на підставі розрахунків доходів, враховуючи обсяг надання тих чи інших платних послуг та розміру плати з розрахунку на одиницю показника, який повинен встановлюватись відповідно до затверджених Держкомархівом "Цін на платні послуги".

Під час формування показників, на підставі яких визначаються доходи архівної установи на плановий період, обов'язково враховується рівень їх фактичного виконання за останній звітний рік, а також очікуваного виконання за період, що передує плановому.

Доходи від надання платних послуг склали: за 2004 р. - 996,6 тис. грн., за 2005 р. - 1195,1 тис. грн., за 2006 р. надійшло надходжень до спеціального фонду 1469,9 тис. грн.

Право мати спеціальні кошти надається бюджетним установам за умови, якщо відсутня можливість організувати виконання робіт, надання послуг на засадах господарського розрахунку. Позабюджетна діяльність центральних державних архівних установ - надання платних послуг - пов'язана з їх основною діяльністю, доходи від якої спрямовані на здійснення видатків, передбачених в єдиному кошторисі, і не має на меті отримання прибутку.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1998 р. № 639 був затверджений Перелік платних послуг, які можуть надаватися архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів (далі - Перелік), відповідно до якого державні та комунальні архівні установи можуть надавати юридичним та фізичним особам платні послуги.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2004 р. № 1608 Перелік був доповнений новими видами платних послуг.

Ціни на послуги визначаються згідно з наказом Держкомархіву від 24.01.2001 р. № 6 "Про затвердження Порядку ціноутворення на роботи (послуги), що виконуються державними архівними установами" (зареєстровано Міністерством юстиції України 27.02.2001 р. № 175/5370) і повинні компенсувати витрати державних архівних установ на виконання послуг, передбачених Переліком. Перегляд цін має відбуватися при кожному підвищенні розмірів мінімальної заробітної плати і відповідному перегляді ставок заробітної плати для працівників центральних державних архівних установ.

Проект цін має замінити попередні ціни, затверджені наказом Держкомархіву "Про затвердження цін на роботи (послуги), що виконуються центральними державними архівними установами на договірних засадах" від 19 січня 2004 р. № 9 (зареєстровано Міністерством юстиції України 02.02.2004 р. № 145/8744).

Цілі державного регулювання

Проект цін розроблений для приведення розміру цін у відповідність до вимог законодавства та потреб центральних державних архівних установ, покращання їх фінансового положення, що сприятиме більш раціональному використанню коштів Державного бюджету.

Оцінка альтернативних способів досягнення цілі

В якості альтернативи до запропонованого засобу регулювання можливо розглянути питання про закріплення в законодавстві безоплатного порядку надання архівами послуг, зазначених в Переліку. Однак неможливість планування обсягів подібних робіт призведе до нераціонального використання бюджетних коштів.

Іншим альтернативним варіантом може бути законодавче (постановою Кабінету Міністрів України) закріплення базового розміру цін на такі послуги та встановлення правил їх індексації, при зміні розміру мінімальної заробітної плати, безпосередньо центральними державними архівними установами. Проте в цьому випадку постане необхідність проведення робіт з перегляду цін в кожній з центральних державних архівних установ, в той час як на сьогодні такий перегляд проводиться централізовано на рівні Державного комітету архівів України.

Механізм, який пропонується застосувати
для розв'язання проблеми

Ціни підготовлено з врахуванням розмірів посадових окладів працівників центральних державних архівних установ, визначених на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та постанови Кабінету Міністрів України від 20.02.2006 р. № 172 "Про встановлення посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298".

Обґрунтування можливостей досягнення визначених цілей

Затвердження нових цін на роботи (послуги), що виконуються центральними державними архівними установами на договірних засадах, дозволить впорядкувати ціни на роботи (послуги), збільшити обсяги власних надходжень центральних державних архівних установ, що спрямовуються на розвиток архівної системи та часткове покриття видатків центральних державних архівних установ, пов'язаних з їх функціонуванням, утриманням та експлуатацією.

Очікувані результати прийняття акту

Встановлення нових цін приведе до покращання фінансового положення центральних державних архівних установ, часткового покриття видатків центральних державних архівних установ, пов'язаних з їх функціонуванням, утриманням та експлуатацією, що в свою чергу приведе до зменшення обсягу видатків з Державного бюджету та більш раціонального використання бюджетних надходжень.

Показники результативності акту

Показниками результативності дії акту є:

Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта

Відстеження результативності регуляторного акта буде проводитися шляхом аналізу:

Обстеження буде здійснюватись шляхом обробки статистичної інформації, отриманої від кожної з центральних державних архівних установ.

Базове відстеження результативності даного регуляторного акту буде проведено до дня набрання чинності регуляторного акту.

З метою оцінки ступеня досягнення цим актом визначених цілей повторне відстеження результативності буде здійснене по закінченні бюджетного року, який почнеться після набрання актом чинності.

Після прийняття проекту акта відстеження його результативності буде здійснюватись Державним комітетом архівів України.


Голова Державного комітету     О. П. Гінзбург