This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=112 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-19. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

{nocache:b8dea930647cf01def16e1b20c5b5506#0}
ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ

Питання, в тому числі стандартні, відповіді на які є на сайті, НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ.


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  31.08.2009 12:32:38 Олександр
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Доброго дня. Майже щоденно мені приходиться переправляти невеликі пакунки (2-5кг) через провідників потягів з Одеси в Київ. Скажіть, як це можна робити офиційно? Чув про послугу Укрзалізниці "експрес пошта". При ній передачі здійснюються через бригадира поїзда. Не могли би ви більш детально розповісти про цю послугу. Зокрема цікавить: обмеження по габаритам, массі, порядок оформлення та вартість таких відправлень. Завчасно дякую.
  Відповідь: Шановний пане Олександре! Інформуємо вас, що з метою покращення обслуговування пасажирів на вокзалах та в поїздах на Одеської залізниці введена в дію агентська послуга по доставці поштових відправлень і бандеролей по Україні “Експрес-передача”. На основі розрахункової калькуляції з 01.03.2007 року на послугу “Експрес-передача” встановлені такі ціни: пакунок вагою до 1,0 кг – 7,0 гривень; пакунок вагою до 5 кг – 10,0 гривень; пакунок вагою до 20 кг – 15,0 гривень. Перевезення окремих відправлень пасажира в пасажирських поїздах дозволені лише по території України. При оформленні “Експрес-передачі” відправнику пакунка видається квитанція, корінець квитанції залишається у провідника, як підтвердження виконаної послуги перевезення. В квитанції зазначено: станція відправлення передачі; прізвище одержувача; станція призначення передачі; прізвище відправника; кількість пакунків цифрою та письмово; число, місяць, рік прийняття до перевезення передачі; підпис провідника, який прийняв та оформив передачу; підпис відправника; підпис одержувача. Контроль за збереженням всіх прийнятих до перевезення в поїзді “Експрес-передач” забезпечує начальник поїзда. При прийомі “Експрес-передача” підлягає візуальному догляду на предмет заборонених до перевезення предметів та речовин. Відповідальність за попередження одержувача покладається на відправника. На станції призначення видача пакунка (конверта) проводиться на підставі документа, який підтверджує особу одержувача. Звертаємо Вашу увагу, що на даний час причетними фахівцями залізниці проводиться відповідна робота щодо вдосконалення та впорядкування технології надання вищезазначеної послуги. Для того, щоб скористатися цією послугою, Вам необхідно звернутися до начальника поїзду або чергового помічника начальника вокзалу Одеса-Головна.

  31.08.2009 11:55:31 Оксана
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Час від часу мені доводиться користуватися поїздом 205/206 (Київ-Феодосія). Визнаю одразу, для нормальної людини витримати цей поїзд - справжнє випробування як у моральному, так і у фізичному відношенні. Я не запитуватиму, чому в цьому потязі використовуються списані вагони, де навіть у спальному вагоні не працює кондиціонер, - знаю наперед, якої відповіді чекати. Або чому туалетний папір з"являється тільки після дуже наполегливого нагадування і "пояснень" провідника, що в усьому поїзді немає паперу. Звідки ж тоді він потім з"являється? Проблема в іншому. Чому, видаючи чергове розпорядження, адміністрація Укрзалізниці ніяк не контролює його виконання? Чому провідники, коли їм вказується на їхні ж обов"язки, допускають відверте хамство по відношенню до пасажирів? Йдеться про позитивне розпорядження (червень 2009р.) про цілковиьту заборону паління в поїздах, включно з тамбурами. Слід сказати, що далеко не в усіх вагонах про це була інформація. Але в одному з них таки була, завдяки чому можна було дізнатися, що про цю саму заборону провідник повинен був повідомляти пасажирів, він же повинен був слідкувати за тим, щоб в тамбурах не палили. Чи буде несподіванкою для Вас, якщо я скажу, що нічого подібного в діяльності провідників мною помічено не було (так само, як жодного разу за всю дорогу як в один кінець, так і в інший, не була оголошена ця інформація по гучномовцю - про це є окремий пункт у згаданому наказі). Можливо, за час, який минув, уже все всім відомо? Але ж ні! Знайшлося достатньо бажаючих попалити в тамбурі протягом рейсу, навіть в тому тамбурі, де й раніше було заборонено - з боку провідника. На моє прохання слідкувати за цим процесом провідниця зло відповіла, що в неї СВОЇХ справ вистачає. Якщо слідкувати за порядком у вагоні, не її справа, то, може, хтось займає НЕСВОЄ місце? А тепер конкретні дані. Йдеться про рейси Київ - Феодосія 22 серпня 2009 року (13 вагон) та Феодосія - Київ 29 серпня (11 вагон). В усьому іншому провідники були адекватні і навіть доброзичливі. І ще одне, де знаходиться начальник поїзда і як його в разі потреби можна викликати?
  Відповідь: Повідомляємо, що для більш детального розгляду Вашого звернення, а також згідно з Законом України «Про звернення громадян» необхідно надіслати письмову заяву з викладеними конкретними фактами та прикласти проїзний документ (або копію) на адресу начальника Південно-Західної залізниці: 01034, м. Київ, вул. Лисенка, 6. Також повідомляємо, що начальник поїзда, який знаходиться у штабному вагоні, за викликом провідника вагону може підійти до пасажира за його вимогою.

  31.08.2009 11:21:58 Наталия
  Пропозиції
  16.08 выехала поездом Киев - Варшава. Приобретая билет за сумму превышающую 800грн, я не знала, что поездка включает экстремальные развлечения. Еще при посадке удивило состояние поезда. Международный поезд в таком ужасном состоянии. Но потом все разъяснилось, когда перед границей поезд заполнили банды контробандисток-сигаретниц, вооруженных отвертками. Как железная железная дорога может терпеть такое?! Поезд разбирается по кускам, везде прячутся сигареты. При этом страдают обычные пассажиры, оплатившие проезд. Потом поляки вооруженные ломиками начали крушить все подряд (и корридор и купе). После чего наш вагон вообще отцепили. Спасибо бригаде поезда, которая пересадила пассажиров нашего вагона в другой. А с другой стороны эта же бригада (не сомневаюсь в том что и остальные бригады) покрывают контрабанду. Поезд Киев - Варшава - позор для Украины. А мне как пассажиру, потратившему достаточно крупную сумму на билет, очень бы хотелось подать в суд на Украинскую железную дорогу за такое издевательство. И хотя мое обращение не является официальным обращением гражданина, в соответствии с ЗУ "Об обращения граждан", но надеюсь вы не оставите его без внимания и примите меры.
  Відповідь: 17.08.2009 під час проходження прикордонно - митного контролю поїзда № 68 сполученням Київ -Варшава у конструктивних порожнинах вагону 12261 польськими митниками виявлено партію тютюнових виробів, вагон відчеплено, пасажирів переведено у інші вагони. За сприяння поїзної бригади у порушенні паажирами прикордонно - митних правил звільнено з роботи начальника поїзда Скорохода, провідників вагона Костюченка, Парасасюка та оголошено догани командно - інструкторському складу вагонної дільниці ст. Київ -пасажирський.

  31.08.2009 11:08:54 Андрій
  Пропозиції
  Доброго дня! Недавно їхав в потязі 085/086 Львів - Сімферополь в купейному вагоні, цього дня поїзд мав фірмовий склад. Вагони всередині і ззовні виглядали дуже гарно. Виникло таке запитання, чи можливо лишити фірмовий склад в цьому потязі постійно, цілорічно? Так само, як це є у потязі 088 Ковель - Сімферополь. Дякую!
  Відповідь: Шановний п.Андрію ! У зв"язку з відсутністю на залізниці достатньої кількості пасажирських вагонів, які відповідають категорії фірмового, залізниця не має можливості призначити на цілорічно курсування поїзда № 8685 сполученням Львів – Сімферополь фірмовим складом.

  30.08.2009 20:39:45 Сергей
  Пропозиції
  Я хочу відкрити залізничну касу в м.Луганськ, що для цого треба зробити? Завчасно дякую за відповідь!
  Відповідь: Шановний Сергію! На залізниці вже відкрито оптимальну мережу квиткових кас, що знаходяться в приміщеннях сторонніх організацій. Дані квиткові каси відкриті на підставі укладених договорів і в повній мірі враховують інтереси залізниці, так - як, насамперед, відкриті в удалених від залізниці районах. Згідно з умовами даних договорів всі організаційно - технічні умови необхідні для нормальної роботи квиткової каси забезпечуються за рахунок другої сторони, при цьому право отримання в полному обсягу тарифа за проїзд та комісійних зборів за продаж проїзних документів залишається за залізницею. Для розгляду питання щодо доцільності відкриття квиткової каси, розташованої в приміщенні сторонньої організації, насамперед, необхідно надати заяву на ім’я начальника ДП Донецька залізниця з зазначенням конкретної адреси, за якою планується відкриття даної квиткової каси. При позитивному прийнятті рішення щодо відкриття квиткової каси надається стандартний пакет документів для укладання договорів.

  30.08.2009 18:42:14 Ігор
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Скажите пожалуйста какое меню в вагонах-ресторанах, кафе, на какие направления, возможность предварительного заказа данного меню, кто занимается у Вас данным вопросом (конт.номер), либо это другая компания (к примеру кейтеринг). Жду ответ. Спасибо.
  Відповідь: Асортимент страв вагонів – ресторанів (кафе) та дозволених для реалізації в них товарів промислового виробництва, узгоджується з органами державного санітарного нагляду на залізничному транспорті України. На кожній залізниці при однаковому середньому рівні закупівельних цін, ціна реалізації значно коливається із – за різної купівельної спроможності та суми понесених витрат. Контингент відвідувачів вагонів – ресторанів (кафе) дуже різноманітний, тому в залежності від попиту пасажирів і залежить меню (асортимент продукції), що реалізується в вагонах – ресторанах (кафе) та розмір реалізаційної ціни. Постачання продуктів харчування здійснюється місцевими виробниками та постачальниками згідно асортименту продукції, що користується попитом у пасажирів. Головним критерієм вибору постачальника є безпосередньо рівень ціни на товар, який напряму залежить від місцезнаходження постачальника та витрат на доставку.

  30.08.2009 17:23:04 Игорь
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  В поезде 432 Одесса-Харьков отправление 30 августа из Одессы, вагон 4 повышенной комфортности не работает кондиционер. В вагоне ужасно жарко. Проводник отказывается включать кондиционер ссылаясь на то что выбивает свет. Куда жаловаться? По какому телефону и кому писать жалобу?
  Відповідь: В ході розгляду даного звернення встановлено, що на шляху прямування поїзду №432 сполученням Одеса-Харків у вагоні №4 вийшов з ладу кондиціонер (вихід з ладу автоматичного вмикача вентиляції). Дану несправність полагодити на шляху прямування не надавалось можливим. По прибуттю поїзду з рейсу, дана несправність була усунута в пункті формування. За недостатній контроль, щодо роботи установки кондіціювання повітря поїзний електромеханік Череватенко М.П. позбавлений преміальних виплат за вересень 2009 року. Слюсаря з ремонту холодильного устаткування Шушпанова, за порушення вимог технологічного процесу щодо виконання технічного обслуговування –позбавлено преміальних виплат за вересень 2009 року. Керівництво пасажирської служби приносить Вам свої вибачення, за незручності які виникли на шляху прямування. Направити письмове звернення по зауваженням, які виникають на шляху прямування, Ви маєте можливість на адресу (65012, м. Одеса, Пантелеймонівська, 19), зателефонувати 727-45-62.

  30.08.2009 15:31:51 Анатолій
  Подяки
  Шановні панове! За висоокоякісне обслуговування пасажирів, підтримання у відмінному санітарному стані вагонів, доброзичливість, охайність, відмінне виконання своїх посадових обов"язків, висловлюю щиру подяку та слова вдячності наступним провідникам: - провіднику вагона №7 фірмового поїзда №176 Хм - Київ відправленням зі ст. Хмельницький 16.08.09; - провіднику вагона №1 фірмового поїзда №175 Київ - Хм відправленням зі ст. Київ-Пас. 22.08.09; - провіднику вагона №2 поїзда №350 І.-Фр. - Харків відправленням зі ст. Волочиськ 24.08.09. Надзвичайно приємно, що молоді кадри здатні забезпечити таку увагу до пасажирів, за що Вам велике людське спасибі. Додатково прошу донести дану інформацію до керівництва провідників з метою відзначення їх у межах вагонних дільниць.
  Відповідь: Повідомляємо, що Ваше звернення прийнято до відома. Для детального розгляду, просимо Вас, направити письмове звернення та прикласти копію проїзного документу до Управління Південно-Західної залізниці за адресою: 01034, м. Київ, вул. Лисенка, 6.

  30.08.2009 14:44:53 Костянтин
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  30.08.2009 р. приблизно о 11.50 я звернувся у квиткову касу № 3 вокзалу Запоріжжя-1 за квитком Запоріжжя-1 – Мелітополь на поїзд № 295/296 Івано-Франківськ – Сімферополь відправленням 30.08.2009 о 12.08. Через те, що дублюючий монітор терміналу касира не працював, я не мав смоги спостерігати за діями касира. Виявилось, що, навіть не поцікавившись потрібною мені категорією вагону, вона оформлює квиток у плацкартний вагон, про що повідомила тільки перед самою роздруківкою квитка. Оскільки мені потрібен був квиток у купе, я відмовився від цього квитка і попросив квиток у купейний вагон № 00. У відповідь касир сказала, що такого вагону в поїзді немає. Я звернув її увагу на те, що це додатковий вагон і він внесений до системи АСК ПП УЗ окремо від основної групи вагонів ниткою 296Ш. На це касир безапеляційно заявила, що поїзд Івано-Франківськ – Сімферополь має номер 296Л і вагону № 00 в ньому немає. На мою думку, ця інформація не відповідала дійсності, тому що за даними системи "Е-Квиток", інтернет-шлюзів до системи "Експрес" на сайтах Південної, Октябрської та Москов-ської залізниць на момент мого звернення до каси у вагоні № 00 поїзда 295/296 було 16 вільних місць. У зв’язку з вищевикладеним прошу: 1. Пояснити на якій підставі мені було відмовлено у продажу квитка. 2. Роз"яснити причетному касиру, що не в її компетенції є самостійне вирішення, в вагоні якої категорії повинен їхати пасажир. 3. У разі, якщо буде встановлено, що на момент звернення у касу була можливість продати квиток у вказаний мною вагон, покарати причетного касира за неналежне обслуговування. 4. Забезпечити роботу дублюючих моніторів терміналів у касах вокзалу Запоріжжя-1, щоб дати змогу пасажирам контролювати дії касирів. 5. Вжити заходів по недопущенню подібних випадків у майбутньому.
  Відповідь: Шановний Костянтине! Ваше звернення розглянуто в пасажирській службі Придніпровської залізниці. Проведеним службовим розслідуванням встановлено, що 30.08.2009 року до квиткового касира каси № 3 Буднікової О.В. звернувся пасажир для придбання проїзного документа до ст. Мелітополь на поїзд 295/296 Івано-Франківськ - Сімферополь відправленням 30.08.2009 року. Квитковий касир не з’ясувала з пасажиром всі необхідні дані для оформлення проїзду, а саме категорію вагона в якому бажає здійснити поїздку пасажир, і оформила проїзний документ в плацкартний вагон. На вимогу пасажира оформити проїзний документ в купейний вагон № 00, квитковий касир відмовила, посилаючись на відсутність такого вагону у складі поїзда. Згідно з довідкою архіву АСК ПП УЗ на момент звернення пасажира 30.08.2009 на поїзд №295/296 від ст. Запоріжжя до ст. Мелітополь у вільному продажу були в наявності місця у купейний вагон №00. За неналежне виконання своїх посадових обов’язків, що привело до обґрунтованої скарги пасажира, квитковому касиру Будніковій О.В. наказом начальника вокзалу оголошена догана. Дублюючий монітор терміналу каси № 3 був в технічно справному стані, але через недостатню яскравість екрану інформація висвітлювалася не чітко. На даний час дублюючий монітор замінено. З матеріалами звернення ознайомлені всі причетні працівники вокзалу Запоріжжя - 1, на планерних нарадах з квитковими касирами проведені додаткові інструктажі щодо дотримання вимог «Інструкції квиткового касира» та етики спілкування з пасажирами. Керівництво пасажирської служби приносить Вам свої вибачення за скоєні незручності.

  30.08.2009 14:00:15 Костянтин
  Обслуговування у приміських поїздах
  Скажіть будь-ласка, про долю станції "БОРИСЛАВ" і чи буде відновлене залізничне сполучення з Дрогобичем та рештою світу?
  Відповідь: Шановний Костянтине Степановичу! На Ваш запит повідомляємо, що поїзди приміського сполучення №№ 952/953, 954/955, 956/957, 958/951 Дрогобич-Борислав-Дрогобич, які курсували до листопада 2003 року, визнано нерентабельними, оскільки приносили залізниці невиправдані експлуатаційні витрати. Слід відмітити, що переважна більшість пасажирів які користувалися залізничним транспортом, мають право на безкоштовний проїзд. Збитки понесені залізницею за перевезення пасажирів-пільговиків в приміському сполученні, в повному об’ємі не компенсуються. З метою зменшення експлуатаційних витрат, залізниця і надалі вимушена відміняти нерентабельні приміські поїзди. Тому, відновлення курсування поїздів приміського сполучення на дільниці Дрогобич-Борислав є недоцільним. Керівництво дирекції просить Вас з розумінням віднестись до прийнятого рішення, оскільки робота залізниці як і цілої країни в теперішніх умовах направлена на скорочення витрат.