Номер 007 за 12.01.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вплине епідемія грипу А/H1N1 на ваш спосіб життя в цей період?
так, буду уникати місць великого скупчення людей, підвищуватиму імунітет, носитиму маску
імунітет зміцнюватиму, натовпи обходитиму, але намордника - не начеплю
хіба що цибулі з'їм і перцівки перехилю
ніяк не вплине
а що, в нас є якась епідемія?
ще не визначився(-лася)
     

Не чіпайте сфінкса
Олег БОРОВСЬКИЙ   

Якщо ви роздумуєте над тим, щоб поставити перед своїм будинком копію стародавнього єгипетського сфінкса, чи маєте достатньо засобів, щоб вибудувати будинок у формі єгипетської піраміди, то врахуйте і те, що за такі забаганки будете змушені відрахувати енну суму грошей єгипетській владі. Невдовзі на розгляд парламенту Єгипту надійде законопроект про відрахування за авторські права за виготовлення будьякої древньоєгипетської пам’ятки в натуральну величину, повідомляє БіБіСі.


Зворушлива арія пилососа
Славко ФЕРТ   

Завтра у Лісабоні, в театрі «Сау Луїш», відбудеться світова прем’єра опери «Злі машини» за лібрето та в постановці Террі Джонса. Автор — колишній учасник британської комедійної театральної та кінотрупи «Монті Пайтон», тому і опера відповідає пересмішницькому характеру лібретиста: головні арії на сцені португальського театру виконають... пилососи, фени для сушіння волосся та паркометри (автомати для оплати вартості паркування машини). Опера складається з кількох скетчів у стилістиці театру абсурду. Автор та постановник виконує і кілька ролей — на сцені він перевтілюється то в жінку середнього віку з крикливим голосом, то в обуреного джентльмена в капелюсі. Музику до опери написав португальський композитор Луїш Тіноко.


«Шара» в музеях

З 1 січня 14 національних музеїв Франції започаткували піврічну кампанію безкоштовних відвідин. Без жодної оплати в один, визначений музеєм, день можна оглядати постійні експозиції, зокрема, в музеї мистецтва Азії «Гюіме» (Guimet), мистецтва Середньовіччя — «Клюні» (Cluny), музеї авіації в Ля Бурже, морського музею в місті Тулон на півдні Франції та в кількох замках і палацах.


Кінобум у Польщі
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Минулого року польські кінотеатри відвідали більше 32,5 мільйона глядачів, відкрила касову статистику газета «Жечпосполита». Це абсолютний рекорд, що претендує на звання буму. Поляки, які тримають першість у Європі за кількістю проданих квитків на вітчизняні фільми — 40% від загального прокатного асортименту, нарікають, що на першому місці в 2007 році опинився голлівудський мультик «Шрек Третій» (3,4 мільйона глядачів).


І був день перший...
На «Нашому Різдві» в столичному Палаці спорту були і «наші партизани», і «наш Івасюк», і наші люди. І сам Ал Ді Міола — на розігріві у Чубая
Валентина КЛИМЕНКО   

«У наступному році фестиваль «Наше Різдво» буде правильним, — запевнив на прес–конференції в УНІАН його засновник, режисер і продюсер Михайло Крупієвський, — спочатку «Різдвяне шоу» з вертепами, колядниками, відповідним репертуаром артистів, а наступні 3–4 дні — сольні концерти найкращих, найвідоміших наших і закордонних зірок. І відбуватиметься він, власне, у різдвяні дні, а 7–8 січня, ймовірно, транслюватиметься в прямому ефірі. У цьому ж році все вийшло задом наперед — у четвер два повноцінні сольники: американського найзаслуженішого гітариста Ал Ді Міоли з нашим знаменитим модерним бандуристом Романом Гриньківим та Тараса Чубая з оркестром і своїм гуртом, а в п’ятницю, як привіт, «Різдвяне шоу» — з чортом і ангелом, вертепом etc.


Володимир Гришко: Я співатиму лише в найкращих театрах, за найкращих умов і за шалено високі гонорари
Щойно повернувшись із гастролей у США, наш тенор озвучив нові плани
Людмила ОЛТАРЖЕВСЬКА   

Позавчора співак Воло­димир Гришко повернувся із тривалого творчого відрядження до США. Три місяці наш тенор співав у «Метрополітен Опера», а в березні знову візьме курс на Нью–Йорк.


Переробки в Передєлкіно
На місці колишньої дачі Довженка у славетному письменницькому «заповіднику» вже немає ні його будинку, ні саду. Подейкують, на цих меморіальних квадратних метрах хазяйнує онук Зураба Церетелі
Сергій ТРИМБАЧ   

Кінець року 2007–го, грудневий ранок, Москва. Разом із доктором медицини, відомим московським наркологом Тарасом Дудком рушаємо автомобілем в одне зі столичних передмість. Ні–ні, потреби лікуватися від алкогольної залежності не маю. Усе простіше — Дудко є племінником видатного митця Олександра Довженка, і ми прошкуємо до Передєлкіно, знаменитого містечка, в якому колись мав дачу класик українського та світового кіно.


Увертюра до фіналу
Захист прав споживачів книжок

«Україна молода» підтримувала Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» від самого його започаткування. Регулярно, аж із 1999–го, наші читачі знайомилися з виданнями–лауреатами в семи номінаціях рейтинґу. Така тісна співпраця рано чи пізно мусила завершитися входженням «України молодої» до складу організаторів «Книжки року». Це сталося нині, і відтепер щодругу суботу шанувальники вишуканого і різноманітного читання відкриватимуть постійну сторінку «Книжка року», яка буде знайомити їх із найцікавішими новинками книжкового ринку, з перебігом експертного оцінювання річного репертуару українських видань, з літературними уподобаннями відомих усій країні експертів, а також із насиченим подіями життям книжкового і довколакнижкового світів.


Чудеса з видавничої скриньки
Святкове Новоріччя, котре триває, зберігає актуальним питання про книжку як найкращий подарунок. Що ж подарувати малечі?

НОМІНАЦІЯ «ДИТЯЧЕ СВЯТО»
1. Аттила Могильний. Мавка і мурашиний князь. — К.: А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА, 36 с.
2. Люба П’ятночко. Ходить котик по лавочці. Забави для наймолодших. — Л.: Свічадо, 64 с.
3. Царівна–жаба. — К.: Грані–Т, 48 с.
4. Попелюшка. — К.: Махаон–Україна, 38 с.
5. Володимир Верховець. Правила безпеки на дорозі для малят. — Х.: Книжковий «Клуб Сімейного Дозвілля», 64 с.
6. Різдвяна зірничка. — Л.: Видавництво Старого Лева, 32 с.
7. Святкова читанка. — К.: Країна мрій, 80 с.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Військо
Суспільство
Історія
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ