Номер 003 за 05.01.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вплине епідемія грипу А/H1N1 на ваш спосіб життя в цей період?
так, буду уникати місць великого скупчення людей, підвищуватиму імунітет, носитиму маску
імунітет зміцнюватиму, натовпи обходитиму, але намордника - не начеплю
хіба що цибулі з'їм і перцівки перехилю
ніяк не вплине
а що, в нас є якась епідемія?
ще не визначився(-лася)
     

Солдати, до бою!
Пережити епідемію грипу без втрат — завдання українців на найближчий місяць
Наталя РОТАЙ   

Рівень захворюваності українців на грип та ГРВІ поки не досягнув тієї позначки, коли можна говорити про епідемію. Але така ситуація триватиме недовго. Як прогнозують українські медики, уже через декілька тижнів нас накриє грипозною хвилею. У поліклініках виростуть черги до ЛОР–лікаря, в аптеках спорожніють полиці з найпопулярнішими протизастудними ліками. Кого епідемія захопить у першу чергу? Як позбутися симптомів захворювання, не наживши при цьому ускладнень? Відповіді на ці й інші запитання «УМ» шукала у столичних медиків.


Сила «смердючої троянди»
Грип боїться часникового духу, цибулячих сліз та смородинового «чаю»
Наталка ПІДГІРНА   

Чорна смородина в усіх її видах вважається найактивнішим народним засобом, здатним полегшити стан пацієнта при грипі та застуді. Ягода цінується, в першу чергу, за високий вміст вітаміну С. На 100 грамів чорної смородини припадає 170 міліграмів вітаміну, який покращує імунітет. Сушені, свіжі, заморожені ягоди або смородинове варення заливають окропом і вживають до трьох склянок вітамінного напою на день. Якщо ягід немає, можна нарізати з кущів смородини жменю сухих гілочок, залити окропом і пити отриманий «чай» перед сном. Щоправда, прихильники фітотерапії мусять з обережністю ковтати аптечні порошки й таблетки, які також містять «ударні» дози вітаміну С. Інакше можна постраждати від передозування.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Світ
Економіка
Точка на карті
Постаті
Право
Свято
Здоров'я
Культура
Мандрівки
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ