Номер 003 за 05.01.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вплине епідемія грипу А/H1N1 на ваш спосіб життя в цей період?
так, буду уникати місць великого скупчення людей, підвищуватиму імунітет, носитиму маску
імунітет зміцнюватиму, натовпи обходитиму, але намордника - не начеплю
хіба що цибулі з'їм і перцівки перехилю
ніяк не вплине
а що, в нас є якась епідемія?
ще не визначився(-лася)
     

Плівки не мовчать
Кримські керівники «відмиваються» від телефонної «компри»
Василь ДРАГОЛЮК   

Новий рік кримські очільники, спікер Анатолій Гриценко і фактично відставлений начальник тутешньої міліції Анатолій Могильов (офіційно він наразі перебуває у відпустці), зустріли не зовсім весело. Адже, нагадаю, в останній робочий день грудня на офіційному представленні міністром МВС Юрієм Луценком в. о. керівника кримського Главку міліції генерала Миколи Ільїчова як доказ «провальної» роботи попереднього керівництва оприлюднили «убивчий» аудіозапис. І зробив це з неприхованим задоволенням радник міністра і «гроза кримських бандитів» нардеп Геннадій Москаль.


Нація, яка спивається
За даними Всесвітньої організації здоров’я, 40 відсотків українських підлітків вживає алкогольні напої
Ярослав ТРАКАЛО   

У рамках дослідження ВОЗ було опитано понад 200 тисяч учнів п’ятого, восьмого та десятого класів у 41 країні світу. Отримавши результати, вчені склали список держав, де підлітковий алкоголізм набув загрозливого масштабу, повідомляє «Німецька хвиля». Так, Україна посіла першу сходинку, а на другому місці — Ізраїль: любителів «напоїв з градусом» серед підлітків та молоді в Україні зафіксовано 40 відсотків, у Ізраїлі — 28. Третє місце — за чеськими неповнолітніми. А ось Росія — п’ятнадцята. І замикають сумний перелік Ісландія та Ірландія.


«Бичачий брід» на замку
Через великий шторм пошуково–рятувальні роботи у Керченській протоці тимчасово призупинили
Василь ДРАГОЛЮК   

І досі невідомою залишається доля восьми членів екіпажу болгарського суховантажу «Ванесса», що затонув 3 січня. Нагадаємо, напередодні вдалося врятувати лише одного моряка і знайти тіла ще двох загиблих. Учора через 5–бальний шторм, 4–метрові хвилі і велике обледеніння у їхніх пошуках не могли взяти участь гелікоптер Мі–8 і плавзасоби МНС. Рятувальна операція, по суті, обмежилась лише моніторингом погодної та льодової обстановки, оперативним інформуванням та обстеженням наземними групами берегової лінії Азовського моря від мису Чагані до кордону Криму з Херсонською областю по Арабатській стрілці. Тобто виконанням частини завдань, що визначила спеціальна комісія на чолі з міністром транспорту і зв’язку Йосипом Вінським, котрий напередодні побував у Керчі.


Шоу триватиме
У Миколаївському театрі згоріли декорації. Але жоден спектакль не відмінять
Інф. «УМ»   

У розпал новорічно–різдвяних канікул біда прийшла в Миколаївський академічний український театр драми і музичної комедії. У четвер серед білого дня там виникла пожежа на складі м’яких декорацій. Приборкувати вогонь вирушили кілька пожежних підрозділів — 45 рятувальників та 10 одиниць спецтехніки. Спільними зусиллями вогнеборцям зрештою вдалося приборкати вогонь. Як повідомляє Центр пропаганди Головного управління МНС області, на той час будівля й дах складу вже були охоплені вогнем. Адже склад був напакований великою кількістю дерев’яних і м’яких декорацій, які спалахнули, мов солома. До того ж приборкувати вогонь заважав сильний вітер, що роздмухував полум’я. Загальна площа займання становила 84 кв. метри. Наразі сума збитку і причини пожежі встановлюють.


Пожертвуйте безготівкою
У дніпропетровській синагозі встановили банкомат для пожертвувань
Сергій ДОВГАЛЬ   

Пожертвування з готівкою асоціювалося завжди. Проте життя на місці не стоїть. Усе більше людей користуються банківськими картками. Отож і пожертвування вони можуть робити без зайвих клопотів з готівкою. Саме такі міркування рухали керівництвом Дніпропетровської синагоги, де встановили банкомат для пожертвувань, аналогів яким на Дніпропетровщині та й будь–де в Україні ще спробуй пошукати.


Кіловати для корови
На Запоріжжі від струму загинуло півферми
Андрій БАГНЮК   

Біда сталася січневого надвечір’я у селі Таврія Веселівського району: на племінній фермі державного підприємства «Соцземлеробство» замикання електродроту спричинило смерть 89 корів. За прогнозом начальника районної філії МНС Віктора Сиротюка, якби НП «припізнилася» хвилин на двадцять, то були б і людські жертви: доярки вже квапилися на вечірнє доїння.


Японці обіграли американців
«Тойота» випереджає «Дженерал Моторс» і може стати лідером світового автомобілебудування
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Американський автомобільний концерн «Дженерал Моторс» 2008 року, судячи з заяви японської компанії «Тойота», втратить титул найбільшого світового виробника автомобілів, який незмінно утримував упродовж останніх 76 років. Японський концерн оголосив, що наступного року збільшить виробництво автівок на п’ять відсотків і поставить на ринок загалом 9,85 млн. авто.


Чекайте на спекотищу
Британський прогноз: 2008 рік тепліший

За прогнозом Британської метеорологічної служби, 2008 рік увійде до десятки найспекотніших за всю історію метеорологічних спостережень. Середньорічна температура цього року буде на 0,37 градуса за Цельсієм вищою від середньорічної довготермінової — за період 1961—1990 років.


НОВИНИ ПЛЮС


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Світ
Економіка
Точка на карті
Постаті
Право
Свято
Здоров'я
Культура
Мандрівки
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ