Коментарі до Духовні роздуми http://www.rozdum.org.ua допомога у пізнанні Бога та мудрості життя Sat, 19 Dec 2009 04:12:50 +0000 http://wordpress.org/?v=2.6.5 Коментарі до Тіло і душа: боротьба за здоров’я від Voloshka http://www.rozdum.org.ua/?p=1334#comment-932 Voloshka Tue, 15 Dec 2009 16:56:07 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1334#comment-932 "Звички – прекрасні слуги, але дуже погані пани" написав якось письменник Оскар Уайльд. Відповідно, якщо дозволити маленьким мікробам зла бути "поганим паном" над собою, то доволі важко їх буде позбутися. Логічно втплтває, що краще робити з добрих справ милих слуг і вони допоможуть осягнути те, що "в серці не вмирає" і приносить мир і гармонію душі. Тому, треба боротися до кінця: або добрі слуги, або злі господарі... “Звички – прекрасні слуги, але дуже погані пани” написав якось письменник Оскар Уайльд. Відповідно, якщо дозволити маленьким мікробам зла бути “поганим паном” над собою, то доволі важко їх буде позбутися. Логічно втплтває, що краще робити з добрих справ милих слуг і вони допоможуть осягнути те, що “в серці не вмирає” і приносить мир і гармонію душі.
Тому, треба боротися до кінця: або добрі слуги, або злі господарі...

]]>
Коментарі до А ти віриш в Бога так, як хоче цього циган? від Olesia http://www.rozdum.org.ua/?p=1368#comment-931 Olesia Thu, 10 Dec 2009 18:55:41 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1368#comment-931 Напевно той, що просить, хоче лише якихось матеріальних благ. Можливо, жебракування стало для певних осіб професією, методом заробляння грошей, голосно причитати і випрошувати милостиню. І йдучи до храму, люди все ж таки дають гроші. Особисто я цього не роблю, бо у нашому храмі є скринька, для малозабезпечених, куди я, при кожній можливості, кидаю гроші, які будуть передані тим людям, які справді цього потребують. А благословення священика оцінити не можна. Адже ця допомога, яку може дати священик і в яку він щиро вірить, завжди підсилює нашу віру і дає надію. Напевно той, що просить, хоче лише якихось матеріальних благ. Можливо, жебракування стало для певних осіб професією, методом заробляння грошей, голосно причитати і випрошувати милостиню. І йдучи до храму, люди все ж таки дають гроші. Особисто я цього не роблю, бо у нашому храмі є скринька, для малозабезпечених, куди я, при кожній можливості, кидаю гроші, які будуть передані тим людям, які справді цього потребують. А благословення священика оцінити не можна. Адже ця допомога, яку може дати священик і в яку він щиро вірить, завжди підсилює нашу віру і дає надію.

]]>
Коментарі до Отак воно з тим, хто збирає для себе, замість щоб багатіти в Бога від Galynka http://www.rozdum.org.ua/?p=1362#comment-930 Galynka Sun, 06 Dec 2009 20:34:40 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1362#comment-930 Правду кажуть люди: "не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні", "живи, поки молодий"... . І часто в ці фрази ми вкладаємо такий зміст, що все в своєму житті треба попробувати, бо завтра вже можемо не встигнути, але не думаємо про те, що можливо , завтра ми вже не зможемо промовити молитву, яку відклали, бо надто стомлені, або подати милостиню, яку не подали, бо надто спішили... Завтра ми можемо не встигнути. І що важливіше: не встигнути пригнути з парашута чи не встигнти посповідатися? Тобі вирішувати що варто встигнути сьогодні, а що відкласти на завтра, якщо воно буде. Колись власники великих будинків наймали управителів, яким вони довіряли життєдіяльність будинку. Бог ставить мене управителем мого життя . Він довіряє мені життя. Чи зможу я після життя віддати йому ключі і сказати "я зробив все, що залежало від мене? чи буду боятись дивитись на Нього, бо я "нага"? Правду кажуть люди: “не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні”, “живи, поки молодий”... . І часто в ці фрази ми вкладаємо такий зміст, що все в своєму житті треба попробувати, бо завтра вже можемо не встигнути, але не думаємо про те, що можливо , завтра ми вже не зможемо промовити молитву, яку відклали, бо надто стомлені, або подати милостиню, яку не подали, бо надто спішили... Завтра ми можемо не встигнути. І що важливіше: не встигнути пригнути з парашута чи не встигнти посповідатися? Тобі вирішувати що варто встигнути сьогодні, а що відкласти на завтра, якщо воно буде.
Колись власники великих будинків наймали управителів, яким вони довіряли життєдіяльність будинку. Бог ставить мене управителем мого життя . Він довіряє мені життя. Чи зможу я після життя віддати йому ключі і сказати “я зробив все, що залежало від мене? чи буду боятись дивитись на Нього, бо я “нага”?

]]>
Коментарі до Чи буває життя без труднощів? від Voloshka http://www.rozdum.org.ua/?p=1114#comment-929 Voloshka Thu, 03 Dec 2009 16:03:18 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1114#comment-929 Видається мені, що труднощі непотрібно шукати, бо Христос дає нам хрест(який є тими ж нашими труднощами). А якщо ми ще додаємо собі ваги, то - або є глибокими аскетами, або - ...просто іронізуємо важкість хреста). оглянімося довкола - скільки узалежнених, сиріт, людей, що видаються щасливими, а насправді відчувають пустку у душі - якщо не маємо своїх проблем, то подивімося на тих, хто зламався під їхнім тягарем!!!Христос сказав:"Бо все, що зробили Ви одному з найменших оцих, те Мені ви зробили"... Видається мені, що труднощі непотрібно шукати, бо Христос дає нам хрест(який є тими ж нашими труднощами). А якщо ми ще додаємо собі ваги, то – або є глибокими аскетами, або – ...просто іронізуємо важкість хреста). оглянімося довкола – скільки узалежнених, сиріт, людей, що видаються щасливими, а насправді відчувають пустку у душі – якщо не маємо своїх проблем, то подивімося на тих, хто зламався під їхнім тягаремХристос сказав:”Бо все, що зробили Ви одному з найменших оцих, те Мені ви зробили”...

]]>
Коментарі до Прости нам наші провини, але не так, як ми прощаємо… від Voloshka http://www.rozdum.org.ua/?p=487#comment-928 Voloshka Mon, 30 Nov 2009 17:24:36 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=487#comment-928 насправді,є над чим задуматися........))) насправді,є над чим задуматися........)))

]]>
Коментарі до Тіло до раю, а що робити з душею? від Voloshka http://www.rozdum.org.ua/?p=1066#comment-927 Voloshka Mon, 30 Nov 2009 17:22:11 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1066#comment-927 Здається,вчені колись після досліджень оприлюднили інформацію, що людина у стані високої сконцентрованості може перебувати до 20 хв, далі увага послаблюється, а до години часу - розсіюється. Це ,звичайно, залежить і від кожного зокрема. Але.напевно,якби кожного разу,коли стаю на молитву,думала, що то може бути моя остання "земна" розмова з Богом.я би була куди уважнішою...Або краще просто усвідомлювати, що молитва - це ДАР, а не обов*язок...тоді пріоритетність змінюється...) Здається,вчені колись після досліджень оприлюднили інформацію, що людина у стані високої сконцентрованості може перебувати до 20 хв, далі увага послаблюється, а до години часу – розсіюється. Це ,звичайно, залежить і від кожного зокрема. Але.напевно,якби кожного разу,коли стаю на молитву,думала, що то може бути моя остання “земна” розмова з Богом.я би була куди уважнішою...Або краще просто усвідомлювати, що молитва – це ДАР, а не обов*язок...тоді пріоритетність змінюється...)

]]>
Коментарі до Хто є мій ближній? Хто може бути ближнім? Хто хоче бути ним? Хто є я? від о.Віталій http://www.rozdum.org.ua/?p=1354#comment-926 о.Віталій Sun, 29 Nov 2009 19:37:54 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1354#comment-926 Спасибі за чудове свідчення! Зворушило і водночас підтримало. Жива історія, яка спонукає до живих роздумів бути ближнім (близьким) для інших. Спасибі за чудове свідчення! Зворушило і водночас підтримало. Жива історія, яка спонукає до живих роздумів бути ближнім (близьким) для інших.

]]>
Коментарі до Хто є мій ближній? Хто може бути ближнім? Хто хоче бути ним? Хто є я? від Igor Kyrychenko http://www.rozdum.org.ua/?p=1354#comment-925 Igor Kyrychenko Sun, 29 Nov 2009 01:24:09 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1354#comment-925 вітаю! сьогодні, в суботу 28-го листопада, розпочався Різдвяний піст. ніколи не постив до цього, з недавніх лише пір став уникати молока і м"яса по середах та п"ятницях. так ось, постановив собі поститися цього разу. а було потрібно в цю суботу вийти на роботу. я, вирішивши перший день посту не їсти зовсім нічого, пив протягом дня сам лише чай. мій начальник, пакістанець і мусульманин, Таріком звати, запропонував мені печиво, на що я подякував і відповів, що пощуся. він здивувався, розпитував мене, а коли дізнався, що це в мене вперше, то щиро привітаві поздоровив мене з цим кроком. я такого не очікував почути, знав що сам він і постить і дотримується своєї віри, але такої щирої підтримки і схвалення мого кроку я ніяк не очікував. ось він був, я, його ближній. він добра і мудра людина, ми поважаємо один одного, ми ближні навіть на різних полюсах релігії. дякую вітаю!
сьогодні, в суботу 28-го листопада, розпочався Різдвяний піст. ніколи не постив до цього, з недавніх лише пір став уникати молока і м”яса по середах та п”ятницях. так ось, постановив собі поститися цього разу. а було потрібно в цю суботу вийти на роботу. я, вирішивши перший день посту не їсти зовсім нічого, пив протягом дня сам лише чай. мій начальник, пакістанець і мусульманин, Таріком звати, запропонував мені печиво, на що я подякував і відповів, що пощуся. він здивувався, розпитував мене, а коли дізнався, що це в мене вперше, то щиро привітаві поздоровив мене з цим кроком. я такого не очікував почути, знав що сам він і постить і дотримується своєї віри, але такої щирої підтримки і схвалення мого кроку я ніяк не очікував. ось він був, я, його ближній. він добра і мудра людина, ми поважаємо один одного, ми ближні навіть на різних полюсах релігії.
дякую

]]>
Коментарі до Легко стати найкращим, коли немає вибору. Важко “найкращому”, коли з’являється інший “найкращий” від Voloshka http://www.rozdum.org.ua/?p=1239#comment-924 Voloshka Tue, 24 Nov 2009 13:07:49 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=1239#comment-924 Пригадую, апостол Павло писав, що не варто себе ні з ким порівнювати, бо або станемо пихатими, або розчарованими... і то є так... взагалі-то, мені видається, що комплексом "найкращості" насправді більше страждають ті, хто у найтемніших куточках себе не думає про себе як про найкращого - швидше навпаки....а такою поведінкою швидше сам себе хоче у цьому переконати. таким людям насправді потрібна допомога... тих, хто розуміє причину такого їхнього стану. Пригадую, апостол Павло писав, що не варто себе ні з ким порівнювати, бо або станемо пихатими, або розчарованими...
і то є так...

взагалі-то, мені видається, що комплексом “найкращості” насправді більше страждають ті, хто у найтемніших куточках себе не думає про себе як про найкращого – швидше навпаки....а такою поведінкою швидше сам себе хоче у цьому переконати. таким людям насправді потрібна допомога... тих, хто розуміє причину такого їхнього стану.

]]>
Коментарі до Коли ти позбавляєш своїх дітей виявити їхню волю, ти позбавляєш їх багато …(Лист до батьків) від prostoZori http://www.rozdum.org.ua/?p=233#comment-923 prostoZori Tue, 24 Nov 2009 10:54:31 +0000 http://www.rozdum.org.ua/?p=233#comment-923 цікаво... знайшла частинку себе у цьому листі! Осадок залишився від того, що колись мене просто не прийняли з моїм рішенням! але час лікує! Прийшов день коли ми з мамою про все поговорили... зараз є набагато більше довіри до неї.... Богу подяка за все! цікаво... знайшла частинку себе у цьому листі! Осадок залишився від того, що колись мене просто не прийняли з моїм рішенням! але час лікує! Прийшов день коли ми з мамою про все поговорили... зараз є набагато більше довіри до неї.... Богу подяка за все!

]]>