This version of the page http://mail.ua/static/help/reg (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-19. The original page over time could change.
Mail.ua - Реєстрація та Логін
Національна поштова система
Українська  ·  Русский  ·  English
Допомога
Зміст / Реєстрація та Логін

Реєстрація
Реєстрація нової адреси електронної пошти в системі Mail.UA безкоштовна.
При реєстрації Вам в першу чергу необхідно обрати уникальне ім'я, що буде використовуватись для входу в систему та являє собою основну частину Вашої електронної адреси (до символу @).
При виборі імені можна використовувати тільки англійську абетку (латинську). Наприклад, адреса nikolay@mail.ua - припустимо, а николай@mail.ua - ні. Система сама підскаже Вам в процесі вводу імені, чи є воно допустимим для реєстрації і чи вільне в даний момент (тобто чи не було це ім'я зайнято ким-небуть раніше).
Окрім ім'я для реєстрації потрібно ввести наступні параметри:
  • Пароль - секретне слово, за допомогою якого Ви зможете увійти до системи;
  • Ваше ім'я та прізвище;
  • Контрольне питання (наприклад "Ваш улюблений фільм") і відповідь на нього. Ця інформація буде використана у випадку, якщо Ви забудете свій пароль.
Важливо!
При виборі пароля намагайтесь не використовувати звичайні слова та фрази, а особливо ваше ім'я (чи ім'я одного з родичів), день народження, адресу, поштовий індекс, тощо, так як такий пароль може бути легко підібраний.
Довжина пароля має особливе значення: чим довший Ваш пароль, тим важче його підібрати.
Вибирати відповідь на контрольне питання треба дуже ретельно, так само як і пароль, так як зловмисник зможе отримати доступ до Вашої "поштової скриньки", якщо підбере правильну відповідь на контрольне питання. Краще за все буде ввести власне контрольне питання.

Після вводу всіх параметрів Вам надлежить пройти перевірку "на людину" (так звану CAPTCHA), тобто ввести число чи текст, що зображені на малюнку. Дана перевірка попереджає реєстрацію адрес за допомогою спеціальних програм.

Вхід у систему
Сторінка входу до системи містить рядки логіну та пароля, кнопку "Увійти" та посилання "Я забув пароль", по якій відбувається перехід на сторінку відновлення пароля. Система дає ввести логін/пароль не більше ніж 5 разів з однієї IP адреси. Після п'ятого разу - відображається сторінка відновлення пароля.
Відновлення пароля
Для відновлення забутого пароля необхідно виконати наступні кроки:
  1. На сторінці входу до системи клікніть на посилання "Я забув пароль";
  2. Введіть своє ім'я користувача та число або текст, що зображений на малюнку (перевірка "на людину"). Натисніть кнопку "Далі";
  3. Введіть відповідь на контрольне питання, що було обране Вами під час реєстрації;
  4. Якщо все пройшло нормально, то система запропонує Вам ввести новий пароль. Введіть його і натисніть кнопку "Далі".
Після успішного завершення всіх перерахованих операцій Ви можете увійти до системи зі своїм ім'ям та новим паролем.
Зміна пароля або контрольного питання
Змінити пароль або контрольне запитання можна на сторінці Налаштування / Користувач / Безпека.
Увага!
З метою запобігання крадіжки облікового запису система не дозволить Вам змінити і пароль і контрольне запитання за короткий проміжок часу. Між такими змінами має пройти не менше 1 тижня.
У разі виникнення підозри у спробі вкрасти Ваш обліковий запис (наприклад, не підходить старий пароль, хоча Ви його не змінювали), прохання відразу ж звертатися до адміністрації сервісу.

Змінено востаннє: 27.10.2009
Фото-акція  ·  Форум  ·  Про нас  ·  Правила користування  ·  Допомога