This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/comments/11642/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-19. The original page over time could change.
«Шахтар» (Донецьк): широко крокуючи Лігою Європи
Коментарі

«Шахтар» (Донецьк): широко крокуючи Лігою Європи

18.09.2009 09:08:00

Українські клуби свої виступи у Єврокубках розпочали більш ніж впевнено. Після того, як у Лізі чемпіонів київське «Динамо» переграло казанський «Рубін» (3:1), переможний настрій українців підтримав і донецький «Шахтар», який розгромив у першому матчі групового раунду Ліги Європи бельгійський «Брюгге» - 4:1.

Ліга Європи. Груповий етап. 1 раунд

«Брюгге» (Бельгія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна) – 1:4

Голи: Герартс (62) – Гай (11), Вілліан (19), Срна (35), Кравченко (75).

Брюгге (Бельгія): Де Флігер, Клюковскі, Вермюлен (Хуфкенс, 46), Алькарас, Сімейс, Оджиджа-Офоє (Дарден, 64), Герартс, Перішич, Дірар, Акпала (Куемаа, 64), Сонк.

Шахтар (Донецьк, Україна): П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Левандовскі, Гай (Кобін, 46), Фернандіньо, Жадсон (Полянський, 71), Вілліан (Кравченко, 63), Луіс Адріано.

Попередження: Алькарас (37), Дірар (47), Акпала (60), Сімейс (74) – Адріано (67).

Підопічні Мірчи Луческу зробили гру вже на 35 хвилині, коли Даріо Срна зі штрафного  забив бельгійцям вже третій гол. А перед цим Олексій Гай та Вілліан вже поставили свої автографи на воротах голкіпера «Брюгге» Де Флігера. На перерву команди пішли за переконливої переваги «шахтарів» - 3:0.

На початку другого тайму гра вирівнялася, і, скориставшись розслабленістю «гірників», «Брюгге» розмочив рахунок – отримавши м’яч на лінії воротарської зони Герартс розстріляв Пятова – 1:3. Пропущений гол, сколихнув «помаранчево-чорних» і  вони знов взяли гру під свій контроль, а за п’ятнадцять хвилин до завершення основного часу забили вчетверте. Вкотре спрацював стандарт – м’яч після удару зі штрафного Кравченка пролетів повз бельгійську стінку і влучив у кут воріт – 4:1. Такий остаточний рахунок матчу.

Після першого туру Ліги Європи, донецький «Шахтар» очолив турнірну таблицю групи «J». В активі гірників – три очки, так само як і в французької «Тулузи», котра у гостях здолала сербський «Партизан» 3:2.
Наступну гру «Шахтар» проведе вдома 1 жовтня. Суперником донеччан буде «Партизан».

Інформаційний центр «Україна-2012»    

Повернутись на попередню сторінку


Інститут збірних України: рік не можна назвати провальним

На Конгресі Федерації футболу України була дана оцінка виступам українських футболістів у цьогорічних міжнародних турнірах. Таку місію взяв на себе Голова комітету національних збірних команд, заслужений тренер України Семен Альтман.
Незважаючи на непотрапляння головної команди країни до Чемпіонату Світу в ПАР, висновки видатного наставника були доволі позитивними: «Звичайно, що нам вже недостатньо зупинитися за крок до світового чемпіонату...».

Маркіян Лубківський: «Гасло Євро-2012 - абсолютно практичне»

Очільник Місцевого організаційного комітету Євро-2012 Маркіян Лубківський на черговому Конгресі Федерації Футболу України підвів підсумки роботи МОКу в цьому році (власне, з моменту її створення).
За словами посадовця, було успішно виконано наразі головне завдання Організаційного комітету - формування високопрофесійної команди, яка здатна вирішувати весь комплекс завдань щодо організації турніру.

Символіка Євро-2012 під охороною

У зв’язку з презентацією логотипа УЄФА ЄВРО 2012™ Місцевий організаційний комітет (МОК) «Євро-2012 Україна» нагадує громадськості про дотримання вимог УЄФА щодо правової охорони та захисту його інтелектуальної власності.
Наша держава гарантувала УЄФА захист прав інтелектуальної власності відповідно до законів України та чинних міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України – йдеться у повідомленні прес-служби МОК.

Онлайн-бронювання засобів розміщення: перспективи і перешкоди

Досвід країн, які проводили попередні Чемпіонати Європи з футболу не може бути застосований в Україні, адже наша система інфраструктури розміщення значно відрізняється від тої, що існує в західноєвропейських країнах. Про це сьогодні під час круглого столу «Засоби розміщення та системи онлайн-бронювання туристичних послуг на Євро-2012» сказав Заступник Міністра України з питань сім’ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв. Захід був організований Інформаційним центром «Україна-2012».

У підготовці до Євро-2012 Донецьк витратив 4,6 мільярда гривень

Протягом 2010-2011 років на підготовку Донецька до Чемпіонату Європи з футболу місту потрібно освоїти мінімум 8,4 мільярда гривень. Про це під час вчорашньої прес-конференції сказав міський голова столиці Донбасу Олександр Лук’янченко. За словами мера, у ці 8,4 мільярда входять будівництво аеровокзального комплексу, реконструкція дорожньої та транспортної інфраструктури міста. Як зазначив мер Донецька, на реконструкцію внутрішніх доріг необхідно 600 мільйонів гривень.

Євро-2012 будуть охороняти не лише державні служби

Начальник Департаменту Державної служби охорони при МВС України (ДСО) Віталій Грицак повідомив кореспондента Інформаційного центру «Україна-2012» про те, що їхня структура буде проводити навчання та ліцензування приватних охоронних фірм, які планують працювати на Євро-2012. «Суб’єкти господарювання, недержавні охоронні фірми, які бажають приймати участь в Євро, повинні пройти відповідну процедуру ліцензування.

Мішель Платіні: «Східна Європа отримає значно більше, ніж футбольне свято»

«Я щасливий, що Україна та Польща пройшли цей непростий, але плідний шлях. Більшою мірою через кризу ми були змушені застерегти Україну щодо термінів підготовки до чемпіонату. Тоді, у травні, наші експерти мали численні побоювання щодо проведення чемпіонату в Україні. Тепер ситуація змінилася докорінно, залишились лише такі дрібниці, як строки будівництва аеропортів у Донецьку та Гданську», - зазначив президент УЄФА Мішель Платіні.

Історія логотипу Євро-2012

Логотип бере свою візуальну основу від «витинанок», традиційного мистецтва різання паперу, що поширене в сільських районах Польщі та України як данина поваги до флори і фауни регіону. В основі емблеми – квітка, яка символізує кожну із країн-організаторів єврочемпіонату. В середині композиції розташовується футбольний м’яч, який уособлює емоції та пристрасть турніру.  Стебло квітки уособлює структурний аспект континентальної першості, УЄФА й європейського футболу.

Євро-2012 в Польщі та Україні: творимо історію разом

Перед святинею України Михайлівським собором вся Європа та світ стали свідками дива –морозним грудневим днем на офіційній презентації логотипу та слогану чемпіонату Європи розпустилася Квітка Євро-2012. На україно-польському ґрунті виросла яскрава рослина нової ери європейського футболу. Недаремно логотип Євро являє квітку з двома дзвіночками – Україна та Польща гучно заявлять про свою дружбу та партнерство заради футбольного свята на весь світ.

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

Упродовж минулого тижня найбільше уваги польських ЗМІ було зосереджено на засіданні Виконкому УЄФА на португальському острові Мадейра, де вирішувалася доля проведення Євро-2012 в Україні, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу. Популярний в Польщі інтернет-портал Onet.pl повідомляє, що до чотирьох польських міст-учасників Євро-2012 (Варшава, Вроцлав, Гданськ та Познань) та українського Києва долучилися також Донецьк, Львів і Харків. За Києвом закріплено право провести фінал.

Мішель Платіні: «Ми довіряємо Україні та Польщі проводити Євро-2012»

Президент УЄФА Мішель Платіні на прес-конференції, що підсумувала Виконком УЄФА на Мадейрі, оголосив рішення, які потішили українців. Донецьк та Львів затверджені в якості приймаючих міст Євро-2012, Харків також призначений, як організатор матчів турніру. «Завдяки зусиллям і навіть жертвам, на які пішов Уряд України, ми даємо зелене світло формату 4 на 4. Фінал турніру відбудеться у Києві», - сповістив Мішель Платіні. Пан Платіні підтвердив, що експерти УЄФА не залишать Україну.

Іван Васюник: "Україна та Польща проведуть турнір на найвищому рівні"

Європейська футбольна асоціація довіряє Україні і бачить у ній надійного партнера. На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник у своєму коментарі щодо рішення Виконкому УЄФА про проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 у чотирьох українських містах - Києві, Донецьку, Харкові, Львові - та фінального матчу у столиці України, повідомила Інформаційному центру "Україна - 2012" прес-секретар віце-прем'єра Галина Русин.

Мартін Каллен: «Я на власні очі побачив прогрес України»

Після Виконкому УЄФА на Мадейрі Директор турніру Євро-2012 Мартін Каллен дав ексклюзивний коментар кореспонденту Інформаційного центру "Україна-2012", в якому обґрунтував позитивне для України рішення Союза європейських футбольних асоціацій. «Ви, справді, дуже багато зробили в усіх містах. Те, що я побачив на власні очі - всі докладали максимум зусиль, об‘єднували ці зусилля і важко працювали, тому щомісяця можна було спостерігати прогрес і зростання рівня готовності України».

УЄФА підтверджує приймаючий статус чотирьох міст України. Офіційний реліз

На другий день своєї роботи в Фуншалі, на Мадейрі, Виконавчий комітет УЄФА розглянув і обговорив стан підготовки інфраструктури в Україні у зв'язку з проведенням фінальної частини турніру Чемпіонату Європи 2010-12 років. До вашої уваги офіційний реліз УЄФА щодо рішення Виконкому на Мадейрі. Виконавчий комітет УЄФА підкреслює, що наразі існує величезний обсяг роботи, який повинні виконати всі приймаючі міста і уряд України.

Коментар Президента України Віктора Ющенка з приводу підтвердження УЄФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні

Я вітаю рішення Спілки європейських футбольних асоціацій, УЄФА, яким підтверджено статус Донецька, Львова, Харкова як приймаючих міст фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, а Києва – як міста проведення фіналу чемпіонату. Євро-2012 – це наш загальнонаціональний проект, це – наша гордість і справа нашої честі.

Юлія Тимошенко: «Сьогодні перемогла Україна!»

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко прокоментувала рішення Виконавчого комітету УЄФА щодо кількості українських міст, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Настрій у глави Уряду був святковим і недарма – на португальській Мадейрі Виконком УЄФА визначив, що кількість українських міст, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року дорівнює паритетним з Польщею чотирьом, а фінальний матч відбудеться у Києві!

УЄФА оцінив Україну на 100% – затверджено всі українські міста

Сьогодні Виконком УЄФА ухвалив рішення про розподіл приймаючих міст України та Польщі, які проведуть Євро-2012. Союз європейських футбольних асоціацій об’єктивно оцінив українські старання – Євро в Україні прийматимуть всі чотири міста Київ, Донецьк, Львів і Харків. Право поставити знак оклику в турнірі залишається за столицею України – фінальний матч Євро відбудеться на НСК «Олімпійський». Про це сказав Григорій Суркіс спеціальному кореспонденту Інформаційного центру "Україна-2012" Олександру Гливинському.

Григорій Суркіс: «Ми вистраждали своє право знову утвердитися в статусі приймаючої сторони»

Доленосному для України рішенню УЄФА передував виступ президента Федерації футболу України Григорія Суркіса перед іншими членами Виконкому. Інформаційний центр «Україна – 2012» наводить текст цього виступу.
"Дякую вам за ті професійні та неупереджені оцінки, які ви дали щодо підготовки України до Євро-2012. Я розумію і повністю поділяю вашу стурбованість тим, чи дасть насіння Євро, яке було посіяне на український ґрунт Виконавчим комітетом УЄФА в 2007 році в Кардіффі, хороший урожай...".

Ілля Шевляк: «Українські зусилля отримали справедливу оцінку»

Позитивне рішення – це підтвердження того, що Україна є надійним партнером для Європейської спільноти.  Ті зусилля, які докладались на всіх рівнях, отримали справедливу оцінку. Думаю, натхнення та відданість, з якими велась підготовка протягом останнього року переконали експертів УЄФА в тому, що нам можна довіряти.  Безумовно, це значне досягнення. За останні місяці ми змогли вирішити багато проблем і  тепер наші успіхи остаточно визнали і в УЄФА.

Рішення УЄФА підтвердило, що Європейська футбольна асоціація довіряє Україні - І.Васюник

Європейська футбольна асоціація довіряє Україні і бачить у ній надійного партнера. На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник у своєму коментарі щодо рішення Виконкому УЄФА про проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 у чотирьох українських містах - Києві, Донецьку, Харкові, Львові - та фінального матчу у столиці України, повідомила УКРІНФОРМу прес-секретар віце-прем'єра Галина Русин.


Коментарі 1 - 20 из 608
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2009
Програмування «Orion-studio»