This version of the page http://apitu.org.ua/microsoft (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-18. The original page over time could change.
Microsoft | Асоціація підприємств інформаційних технологій України

Microsoft

НаУКМА за допомогою технологій Microsoft отримала можливість надати корпоративну пошту студентам та випускникам

11 грудня, м. Київ – Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) спільно з «Майкрософт Україна» впроваджують безкоштовні сервіси Windows Live @ edu для студентів та викладачів.

Програма Live @ edu дозволяє створити безпечний комунікаційний простір для всіх учасників навчального та суспільного життя університету в єдиному домені ukma.edu.ua. Студенти та викладачі матимуть доступ до свого віртуального простору – поштової скриньки, календаря, контактів – з будь-якого пристрою, приєднаного до Інтернету, а також, при бажанні, і з мобільного телефону. Це значно полегшить комунікацію з майже 3500 студентів та більше 1000 викладачів та співробітників університету. Програма дозволяє користуватися сервісами Live @ edu і після закінчення університету.

Американська торгівельна палата в Україні за підтримки Microsoft провела конференцію з інформаційної безпеки

9 грудня Американська торгівельна палата провела Конференцію з питань інформаційної безпеки. В роботі конференції взяли участь Джон Теффт, Посол США в Україні, Хорхе Зукоскі, президент Американської торгівельної палати в Україні, Дмитро Шимків, генеральний директор «Майкрософт Україна», українські та зарубіжні фахівці з питань інформаційної безпеки та кіберзлочинності: представники МВС України, Федерального бюро розслідувань (Federal Bureau of Investigation, FBI) та Консультативної ради з питань міжнародної безпеки (Overseas Security Advisory Council, OSAC).

Відкриваючи конференцію, Хорхе Зукоскі підкреслив: «Сьогодні вперше в Києві зібрались за одним столом фахівці з інформаційної безпеки з урядів України та США задля обговорення важливих для бізнесу питань захисту комерційних та приватних інтересів в Україні, покращення знань щодо викликів інформаційній безпеці у регіоні та надання порад щодо вдосконалення інформаційної безпеки».

Під час дискусії учасники дійшли висновку, що наразі найбільш значною інформаційною загрозою є злочини нового покоління: хакерство, викривлення зовнішнього вигляду веб-сайта (deface), кіберпереслідування. Кіберзлочинність зростає найшвидше з усіх видів організованої злочинності. Однією з причин може бути те, що реалізація електронних злочинів, як правило, не є складним (95% фінансове шахрайство та крадіжки; 5% шпіонаж).

Microsoft випускає два нових рішення з корпоративної безпеки

3 грудня корпорація Microsoft оголосила про доступність фінальних версій двох нових рішень корпоративної безпеки: Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 та Forefront Unified Access Gateway (UAG) 2010. Нові рішення дозволять замовникам покращити захист своєї інформаційної інфраструктури та за менших ресурсних затрат підвищити операційну ефективність.

Із випуском Forefront TMG та UAG Microsoft пропонує фундаментально новий підхід до безпеки, який має назву Business Ready Security (Безпека, орієнтована на бізнес). Цей підхід полягає у тому, що безпека є передумовою розвитку бізнесу. Інформаційна безпека має допомагати підприємствам досягати бізнес-цілей, забезпечуючи управління ризиками. Рішення, які випускаються у рамках цього підходу, допомагають надати працівникам надійно захищений доступ до інформації, яка потрібна їм для виконання їхньої роботи.

Контрафактне програмне забезпечення: Microsoft закликає користувачів боротися

Редмонд (США) – Київ, 3 грудня 2009 – Сьогодні корпорація Microsoft заявила про запуск освітніх ініціатив та правових дій у понад 70 країнах з метою захисту споживачів і підвищення поінформованості про ризики використання контрафактного програмного забезпечення. Компанія «Майкрософт Україна» приєдналася до всесвітньої ініціативи, оголосивши старт регіональної інформаційної кампанії про шкоду піратства в Дніпропетровській області.

«Сьогодні споживачі всього світу, ставши жертвами контрафактних програм, об’єднуються проти комп'ютерного піратства. Нажаль, поки далеко не всі українці, особливо в регіонах, усвідомлюють ризики використання неліцензійного ПЗ, і не готові допомагати в боротьбі з піратами. Ми впевнені, що культура споживання продуктів інтелектуальної праці буде розвиватися в нашій країні, і люди прийдуть до розуміння, що красти чужі ідеї так само неправильно, як і автомобілі», – відзначив Юрій Омельченко, керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності компанії «Майкрософт Україна».

Определены лучшие ИТ-директора Украины 2009 года

30 ноября 2009 г. были названы победители второго всеукраинского конкурса ИТ-директоров «Best CIO 2009». В Киеве прошла торжественная церемония награждения, в рамках которой 10 лучших ИТ-директоров получили награды конкурса и специальные награды от партнеров события.

Отбор участников конкурса «Best CIO 2009» проходил в три этапа с апреля по октябрь 2009 года. В финал конкурса вышли 32 лучших ИТ-директора, которые представляют шесть отраслей экономики Украины, а также центральные и региональные органы государственного управления.

Члены жюри «Best CIO 2009» в составе экспертов отечественного ИТ-рынка выбирали победителей на основании детальных интервью с каждым финалистом. В рамках проекта проводилась оценка уровня зрелости ИТ-инфраструктуры предприятий, учитывалась эффективность развернутых бизнес-приложений и система управления ИТ в целом.

Український бізнес впроваджує Microsoft Dynamics AX 2009

Київ, 30 листопада 2009 р. – Українські компанії повертаються до планів щодо впровадження систем автоматизації. Зокрема увагу замовників привертає система управління підприємством Microsoft Dynamics AX 2009, представлена в Україні у жовтні 2009 року. Нова версія системи класу ERP допомагає українським підприємствам ефективніше працювати в умовах високої конкуренції глобального ринку, швидше реагувати на будь-які зміни бізнесу й управляти складними холдинговими структурами, забезпечуючи прозорість бізнес-процесів і максимальну віддачу від інвестицій.

Нова система викликала інтерес замовників ще до офіційного виходу. Компанія «Київський картонно-паперовий комбінат» однією з перших в Україні почала перехід на Microsoft Dynamics AX 2009. «Перехід на останню версію Microsoft Dynamics AX був здійснений вже в ході проекту впровадження ERP-системи. Нашу увагу привернули нові можливості аналітики та зручніший інтерфейс. Прискорення обробки даних, нові можливості аналізу бізнес-процесів та скорочення часу для прийняття на цій основі точних, вивірених рішень – це те, що необхідно будь-якому бізнесу», – відзначає Анатолій Некряч, начальник відділу АСУ компанії «Київський картонно-паперовий комбінат» і координатор ERP-проекту.

Директором «Майкрософт Україна» по роботі з державними органами призначений Владислав Радиш

24.11.2009 – «Майкрософт Україна» сьогодні оголосила про призначення Владислава Радиша директором по роботі з державними органами.

Радиш має 14-річний досвід у сфері ІТ, пройшовши шлях від системного адміністратора до директора із розвитку бізнесу Сisco в Україні. У цій компанії він реалізував масштабні консалтингові проекти для Національного банку України, Митної служби України та ряду найбільших українських компаній. До цього він очолював відділ системного адміністрування й розвитку мережі Utel та центр інженерного тестування «СпецМонтаж». Владислав – випускник Київського політехнічного інституту.

У «Майкрософт Україна» Радиш буде керувати продажами в державному секторі. Серед його пріоритетних завдань – не тільки легалізація програмного забезпечення в органах державної влади, але й створення рішень, які допоможуть державі більш ефективно надавати послуги громадянам країни, зокрема, у сферах освіти й охорони здоров'я.

Бачення хмарних обчислень і роботи в Інтернеті Microsoft стає реальністю

На конференції розробників Professional Developers Conference 2009 (PDC 2009) корпорація Microsoft оголосила про запуск платформи Windows Azure для комерційного використання з 1 лютого 2010 року, а також початок тестування бета-версій Silverlight 4, Office 2010 та SharePoint 2010.

Під час конференції PDC 2009, яка пройшла в Лос-Анджелесі 17 та18 листопада, корпорація Microsoft представила нові продукти й інструменти для розробників, які реалізують модель S+S (Software+Services, ПЗ+послуги). Розробка програмного забезпечення для Windows дає можливість програмістам адаптувати існуючі застосунки та створювати нові для широкого спектру продуктів – від мобільних пристроїв і комп'ютерів до споживчої електроніки – та поєднувати їх у єдиній «хмарі».

Американська торговельна палата покращує комунікації із членами організації за допомогою Microsoft SharePoint

10 листопада 2009 р., Київ – Американська торговельна палата в Україні (Палата, American Chamber of Commerce) у рамках проекту з оптимізації ІТ-інфраструктури впроваджує портал на базі Microsoft SharePoint 2007. Одна з найбільш активних і впливових громадських бізнес-асоціацій в Україні планує за допомогою порталу покращити взаємодію з компаніями–членами, структурувати інформаційні потоки та зробити роботу колективу більш ефективною. Портал стане основою для спільної роботи як співробітників Палати, так і для членів організації, які отримають доступ до інформації про проекти, події й дискусії на порталі.

«Американська торговельна палата на даний момент поєднує понад 600 компаній, які працюють у 16 комітетах і робочих групах. Найважливіше завдання нашої організації – надавати платформу для ефективного спілкування, обміну інформацією й досягнення загальних цілей. Завдяки порталу SharePoint наші члени отримають місце для ефективної взаємодії, оперативного доступу до інформації, для дискусій і прийняття колективних рішень. Завдяки новітнім засобам спільної роботи, на базі Палати вони зможуть ефективніше вирішувати загальні завдання», – відзначив на презентації проекту президент Американської торговельної палати Хорхе Зукоскі (Jorge Zukoski).

Інтернет-кафе можуть закупити ліцензійне програмне забезпечення Microsoft зі знижкою до 90%

9 листопада 2009 р., Київ. – Компанія «Майкрософт Україна» надала українським комп’ютерним клубам та Інтернет-кафе знижки до 90% на найпопулярніші програмні продукти корпорації Microsoft – Windows 7 і Microsoft Office 2007. «Майкрософт Україна» розраховує, що використання ліцензійного програмного забезпечення у комп'ютерних клубах сприятиме зниженню рівня піратства країни.

Працюючи в Інтернет-кафе, користувачі часто обмежені в доступних їм інструментах і не завжди використовують останні, найбільш безпечні й передові версії найпопулярніших програмних продуктів. Завдяки пропозиції «Майкрософт Україна» користувачі отримують унікальну можливість використовувати нове програмне забезпечення з Windows 7 та Microsoft Office 2007, а власники комп'ютерних клубів – додаткові можливості розвитку свого бізнесу.

Windows 7 з’явилася в українському рітейлі

Українські споживачі можуть придбати нову операційну систему Microsoft українською та російською мовами у великих роздрібних мережах України

31 жовтня 2009 року компанія «Майкрософт Україна» запустила продажі Windows 7 в українських роздрібних мережах. Вперше в день запуску нова операційна система Microsoft доступна українською та російською мовами у вигляді коробкових версій та попередньо встановленою на ПК. Понад 25 моделей комп’ютерів та ноутбуків на базі Windows 7 представлені у всіх провідних торгівельних мережах: FoxMart, Фокстрот, Ельдорадо, МегаМакс, Технополіс, Comfy, МЕТRО Cash&Carry, City.com, Unitrade, а також – популярних онлайн-магазинах.

«При розробці нової операційної системи були враховані побажання користувачів, і тепер працювати з новою Windows – ще зручніше, швидше, простіше и безпечніше, ніж раніше. Можу із впевненістю сказати, що Windows 7 – найбільш очікуваний реліз ОС за всю історію Microsoft. Це справді класний продукт, і я дуже радий, що українці мають можливість оцінити його уже сьогодні, як і мільйони людей у всьому світі», – сказав на презентації нової операційно системи Дмитро Шимків, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна».

Україна підписала договір про участь у Програмі урядової безпеки Microsoft

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України підписала договір про участь у Програмі урядової безпеки Microsoft, яка забезпечує доступ до кодів Windows, Windows Server та іншого програмного забезпечення корпорації.

Програма урядової безпеки надає державним органам доступ до інформації, яка допомагає оцінити ступінь безпеки продуктів Microsoft. Можливість ознайомитися з архітектурою Windows дозволяє компетентним урядовим структурам держав-учасниць програми створювати ІТ-інфраструктуру з високим рівнем захисту.

Зокрема, участь у програмі надає такі переваги:
Моментальний доступ до коду всіх останніх версій Windows, Windows Server та Windows Embedded CE. Згодом дію угоди буде поширено і на Microsoft Office

  • Моментальний доступ до коду всіх останніх версій Windows, Windows Server
    та Windows Embedded CE. Згодом дію угоди буде поширено і на Microsoft Office
  • Розкриття технічної інформації для фахового розуміння архітектури Windows
  • Розширені можливості для проведення аудитів інформаційної безпеки та конфіденційності
    даних, створення та підтримки безпечних систем та мереж
  • Доступ до криптографічного коду та засобів розробки програмного забезпечення
    (відповідно до експортних норм США)

Эффективное управление ИТ-инфраструктурой поможет снизить общие затраты на ИТ

Снижение темпов роста мировой экономики самым серьезным образом сказывается на инвестициях в информационные технологии. От ИТ компаний требуются еще более эффективные решения, инвестиции в которые принесут бизнесу заказчика максимальную пользу. Одной из наиболее приоритетных задач CIO в 2009 году является эффективное управление ИТ-инфраструктурой (согласно опросам среди участников конференций IDC более 60% отметили, что инвестиции в ИТ-инфраструктуру являются наиболее приоритетными).

В процессе развития ИТ-подразделений многие организации берут на вооружение модель управления ИТ-услугами. При этом первостепенное значение приобретает увязка задач бизнеса и возможностей технологической инфраструктуры, переход на следующий «уровень зрелости» - от управления ИТ к управлению бизнес-сервисами.

Обязательным условием при таком переходе является организация эффективного управления инфраструктурой, визуального мониторинга и контроля производительности ИТ-ресурсов. Современные способы управления должны основываться на процессном и сервисно-ориентированном подходах, обеспечивать соответствие между развитием ИТ-инфраструктуры и бизнеса в целом.

Windows 7 - впроваджують Українські компанії

22 жовтня стартують всесвітні продажі нової операційної системи Microsoft Windows 7. В Україні роздрібні продажі почнуться 31 жовтня.

Сьогодні корпорація Microsoft оголосила про всесвітній офіційний запуск нової операційної системи для персональних комп'ютерів – Windows 7 та серверної операційної системи Windows Server 2008 R2.

Енергетична компанія ДТЕК першою серед великих українських компаній впроваджує Windows 7 та Windows Server 2008 R2 у рамках масштабного інфраструктурного проекту, який охоплює 4000 ПК та понад 200 серверів. У результаті докорінних змін у сфері інформаційних технологій компанія розраховує знизити загальну вартість володіння ІТ-інфраструктурою на 32%.

Коментує Сергій Детюк, заступник директора із ІТ ДТЕК: «Стратегія розвитку ДТЕК на найближчі роки передбачає підвищення ефективності корпоративного управління, оптимізацію основних бізнес-процесів та впровадження нових технологій. Побудова нової ІТ-інфраструктури стала однією з ключових завдань Стратегії розвитку інформаційних технологій ДТЕК на 2009-2013 роки. В основу нової ІТ-системи було вирішено покласти новітні технології, доступні на ринку – Windows 7 та Windows Server 2008 R2».

WebsiteSpark відкриває нові можливості для українських веб-дизайнерів і хостинг-провайдерів

Компанія Microsoft оголосила про запуск в Україні проекту WebsiteSpark – глобальної програми, що дає можливість невеликим компаніям (до 10 співробітників), які професійно займаються веб-дизайном та надають послуги з хостингу сайтів, скористатися новітніми продуктами і веб-технологіями Microsoft. В рамках програми, веб-розробники отримують інструментарій для розробки та програмне забезпечення для організації хостингу, доступ до різноманітних ресурсів компанії та її партнерів, у тому числі до системи інтернет-навчання, а також технічну підтримку.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • далі ›
  • в кінець »