NO REDIRECCT
This version of the page http://kino.oboz.ua/conference/conference.php?id=723 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-16. The original page over time could change.
Новости кино, кинопремьеры, кинозвезды, фото знаменитостей, Голливуд, кино в Украине - КиноОбоз
ОБОЗ.ua
УаПортал
Мобильник
Кияни
Киев-2000
ВидеоОбоз
Блоr Бродского
Обозреватель
СпортОбоз
АвтоОбоз
ШоуОбоз
МузОбоз
Работа
Все сервисы
В сети
КиноОбоз
Web-конференція  
Ірен Роздобудько

4 червня на «КіноОбозі" відбулася веб-конференція письменниці Ірен Роздобудько, присвячена прем’єрі фільму за романом письменниці «Ґудзик»

Читайте також:

Роман Ирэн Роздобудько экранизировали


Дата проведення: 2008-06-04 12:00:00
Список всіх заданих запитань
 
На головну
 
16. Злата: Це не стосується Гудзика, але все ж таки.
Виховання жінки - це автобіографічно чи ні? Ці думки головної героїні, це вигадка чи це те що Ви дійсно відчуваєте? Я спочатку подумала, що цієї книжкою Ви хотіли розповісти про свої внітрішні переживання, але в книжці головна героїня засуджує письменників, як пишуть про себе.
Ця книжка запечила мене за живе. Вас порівнюють з Коельо, але Коельо ховається! :)
Ірен Роздобудько: Я дуже вдячна таким своїм читачам. Я думаю, що ми на одній хвилі з ними. А це найголовніше для мене.
Злата має на увазі книжку «Дванадцять або Виховання жінки в умовах, непридатних до життя». Одразу хочу сказати, що я ніколи не буду займатися стриптизом в своїх книжках. Колізії життя моїх героїв – я їх настільки багато чую інших, що я ніколи не буду писати про себе. Це не є літературною майстерністю для мене.
Зараз дуже багато людей, особливо молодих, талановитих, які починають писати, хочуть писати про себе – про свої сексуальні досвіди, про свої пригоди, про свої мандри. Це дуже гарно. Це треба виписувати і далі піде література. Я думаю, що література – це узагальнення якогось загальнолюдського досвіду. Коли ти бачиш очі, нігті жінки чи чоловіка, кінчик волосся і вже ти можеш вибудувати весь його характер, всю його історію.
А що стосується думок – звичайно, в кожну книжку я вкладаю те, про що я думаю в дану мить, в даний період життя. Автобіографії там немає, але всі мої думки – я думаю, що під більшістю з них я підписалася б і зараз. Під 90% тих думок. Адже, час іде, можливо, щось змінюється.
До речі, «Ґудзик» зараз я б написала стилістично жорсткіше.
15. Аня: Для того, чтобы писать, нужен богатый личный опыт. И позитивный, и негативны. У Вас в жизни чего было больше?
Ірен Роздобудько: Пятьдесят на пятьдесят, звичайно.
Але я завжди налаштована на позитив. І завжди витягала себе з болота за волосся, як барон Мюнхгаузен.
14. Алина: Расскажите, пожалуйста, о своей семье.
Ірен Роздобудько: Була двічі одружена. Зараз насолоджуюся свободою. Маю доньку-скульптора.
13. Наталія: Порадьте щось починаючому сценаристу+письменнику, в якого є багато ідей, бажання писати, але немає відповідної освіти і зеленого поняття до кого звертатися, щоб показати свої доробки.
П.С. Нещодавно перечитала майже всі Ваші книжки. В щирому захопленні. Емоцій, реакцій, думок - купа. Ви пишете серцем. Дякую за той оазис літературної гармонії, який Ви створююте!
Ірен Роздобудько: Шляхів багато. Принесіть свій сценарій на продакшн-студію. Зараз їх дуже багато. Наприклад, Star-Media, A-Media, Productoin Film UA… Стукайте – і вам відчинять.
12. Віка: Скажіть будьласка, чому здається, що чоловічі глянцеві журнали типу Men's Health, Maxim набагато цікавіші ніж жіночий глянець? Дякую.
Ірен Роздобудько: Відверто кажучи, я не читаю глянцевих журналів. Взагалі. Знаю тільки той, в якому працюю – «Караван історій. Україна».
11. Иша: Не считаете ли вы, что чтение глянцевых журналов приводит к деградации?
Ірен Роздобудько: Вважаю. Але, дивлячись яких.
10. Наталья: Никоим образом не в обиду. Скорей от восхищения.Ваш вариант украинского -перевод себя с русского,интуитивно нащупанный и подгоняемый музыкальным слухом под галицкий стандарт, отголоски из детства и прошлых жизней?
И по поводу увядших цветов. Почему так схематичен конец и рано подняты руки?
Ірен Роздобудько: Я не думала, які там акценти – галицькі… В мене дуже багато читачів в західній Україні, і вони кажуть, що в мене гарна мова. Тоді я кажу: «Господи Боже мій, я сама з Донецька і в принципі в мене не може бути ніяких галицизмів». Щоправда, я дуже люблю слово «філіжанка» :)
А взагалі, моя українська мова базована ні на чому, окрім любові. Я люблю українську поезію, я взагалі люблю нашу країну – таку досить дивну, яка не завжди повертається до тебе обличчям, тому немає в мене проблем ніяких щодо мови. Можливо, якусь родзинку й додає те, що я двомовна.
«Рано підняті руки…» Не знаю. Я так не думаю. Взагалі-то ця книжка невелика за обсягом, але фільм буде в чотири рази більший за книжку. Якщо «Ґудзик», навпаки, стистуний до однієї серії і з нього багато чого ми викинули, то, навпаки, з «Зів’ялими квітами» зовсім інша історія – книжка маленька, а кіно чотирисерійне. От там ми точно рано не піднімемо руки, рано ми не здамося.
Я завжди пишу свої романи, як один великий вірш. Можливо, тут в мене енергія думки раніше закінчилась. Але потім, на жаль, я не можу повернутися і розвинути це. Навіть, якщо сценарій велетенський, він в чотири рази більший, ніж книжка, я думала: може, мені повернутись і зробити ще один варіант видавання «Зів’ялих квітів»? Але я розумію, що я цього не зроблю.
9. евгений: Украинские политические страсти могли бы стать темой нового романа?Есть и отравления и убийства и революция .и предательства и многое другое.Шекспир отдыхает.Или тяжело освоить эту тему?
Ірен Роздобудько: В мене є політична комедія абсурду «Оленіум». Я там все сказала, що думаю про сучасну політику.
8. Тимка: Які книжки ви читаєте? чи залишається на це час і натхнення? Яка література вам подобається найбільше - сучасна, класична, історична, готична, пригодницька, казки......
Ірен Роздобудько: Я багато читаю. Відкриття останнього часу – британський письменник Луї де Берньєр – дилогія «Світ і війна». Там є все: і історія, і любов, і дитинство, і політика.
Саме зараз читаю Салмана Рушді «Опівнічні діти». Взагалі, можна написати список велетенський :)
7. Кіноман: Якби у вас була можливість запросити будь-якого відомого актора зніматися у своєму фільмі, кого б ви запросили?
Ірен Роздобудько: Я вже задоволена участю Гафта, Чурсіної і Немоляєвої. Я б запросила уклінно Аллу Демидову і дуже б хотіла написати сценарій для Ади Роговцевої. Але це не від мене залежить – обирають продюсери.
6. Данило: Пані Ірен, вибачте за банальне запитання, але я все ж таки запитаю. Які ваші творчі плани на найближче майбутнє? що готуєте новенького?
Ірен Роздобудько: Написана половина роману, який називається «Неприкаяні або Дві хвилини правди». Я хочу довго писати, щоб це був великий роман. Я захоплена зараз кіно, тому в мене в роботі сценарії, думки щодо кіно…
5. Марія: Чому із всіх українських авторів лише Ви маєте можливісь знімати фільми по своїх книжках? в чому тут секрет? українське кіно майже вмерло. То ж поділіться секретом - як сьогодні можна зняти український фільм в Україні?
Ірен Роздобудько: Мені завжди говорили, що в мене книжки кінематографічні. Читач читає і бачить картинку. Можливо, через те мене самі знайшли продюсери.
Українське кіно тільки починає жити. І, можливо, завдяки маленьким продакшенам, які зараз заробляють на це кіно гроші в найближчому зарубіжжі, продаючи туди такі фільми, як, скажімо, «Ґудзик».
Коли наш ринок розів’ється, будемо знімати українське кіно. Обов’язково.
4. Б: У Гудзику грають відомі актори? назвіть, будь ласка, по іменах :)
Ірен Роздобудько: Анатолій Пашинін («Украдене щастя»), Вікторія Ісакова («Острів», «Полювання на піранью»), Антін Мухарський, Олег Маслєнніков.
В «Зів’ялих квітах» грають Немоляєва, Чурсіна, Гафт, Кортнєв, Кабо, Вікторія Ісакова, Олена Захарова.
В «Марті» - Бєроєв, Федосєєва-Шукшина, Марія Порошина.
На «Острові» - Неллі Уварова, Євген Стичкін.
3. Макс: Які ваші твори вже екранізовані і які ви плануєте екранізувати?
Ірен Роздобудько: «Ґудзик» вже екранізований. Зараз в процесі – «Зів’ялі квіти викидають» і два оригінальних сценарію (не за книжками) «Почати с початку. Марта» і «Таємничий острів». В процесі роботи два сценарію – один психологічний трилер і одна драма. Назви робочі.
2. Дарина: Зняти фільм - це досить дорога справа. Хто фінансує зйомки фільму?
Ірен Роздобудько: Ну, це питання не до мене.
Фільм знятий на продакшені. Я не знаю, чи можна розголошувати ці цифри.
1. Інеса: Пані Роздобудько, кому першому прийшла ідея екранізувати ваші твори?
Ірен Роздобудько: Перші до мене звернулися продюсери – Юлія Чернявська, Олег Щербіна. Це FreshProdaction UA щодо «Зів’ялі квіти викидають».
На головну

При любом использовании материалов сайта гиперссылка на сайт обязательна.
Редакция может не разделять точку зрения авторов статей и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.
© Интернет-холдинг «ОБОЗ.ua»: О компании Разместить рекламу Связаться с нами
ОБОЗ.ua | УаПортал | Обозреватель | АвтоОбоз | ВидеоОбоз | КиноОбоз | МузОбоз | СпортОбоз | ШоуОбоз | Кияни | Киев-2000 | Мобильник Все права защищены