This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=341 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-16. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Гунько Олександр

Журналіст відділу Коментарі "Газети по-українськи"

Про себе:
Я народився і виріс на Херсонщині. Тоді була імперія, і краще жилося в провінції біля моря (хоч і Каховського). Тебе ніхто не чіпав, і можна було вивчати Шекспіра і Франса, співати Висоцького й Івасюка, потихеньку хіпувати на рок-тусовках, а на святкових демонстраціях, проходячи повз трибуну, тримати дулю в кишені.Потім настала перебудова і гласність, прийшла незалежність, і скрізь було місце для подвигу. Виборчі кампанії стали суцільним адреналіном, а курси біоенергетики, ритмології і трансцендентальної медитації цілком замінили "Стислий курс ВКП(б)".Але тепер усе найцікавіше відбувається в столиці. Як найбільш тліюче вогнище трипільської культури, вона прогресує вшир і вглиб, вправо і вліво, вперед і назад.Приростає, як на дріжджах, регіонами, стає опорою Батьківщини і потроху забуває соціалістичний запопадливізм.Тому я в цей час у цьому місці. І знаю, чому. Щоб вести свій щоденник життя нашої любої України.

Всі тексти автора
 

Цирк на дроті? Ні, це забавляється українська влада

Події останніх двох днів у політикумі України уже викликають не подив, а гомеричний сміх – невже знову розпуск парламенту?

А таки до цього йде. Причому усе настільки змішалося в українському домі, що вже у пересічного обивателя голова обертом іде: хто зараз там із них зрадник, а хто “справжній державник”.

А між іншим, уже не до сміху. Бо треба щось із цим робити. Можливо, ввести, як для посади президента, обмеження у можливості бути народним депутатом утретє поспіль?

Тоді б, напевне, нардепи дорожили своїми місцями.

А пригадайте, яка була істерія, коли півтора року тому Віктор Ющенко розпустив Верховну Раду?

Нині ж депутати практично одностайно апатично вислухали заяву президенту. Бо упевнені, що знову прийдуть на ті ж місця. Дехто вчетверте, а дехто вп’яте. І ніяк ми, народ, на них не в змозі вплинути.

Бо не хочемо убити у собі Черновецького.

Тож так і залишимося глядачами у цирку на дроті, в якому забавляються наші можновладці.

42 коментаря

Коментарі відвідувачів
  1. 42. Algoritm

    Это точно! Капусту очень они любят!

  2. 41. Анонімний

    КАЗЛЫ

  3. 40. Aвтор

    39. Санчес Рамирез
    Так усі ж діти Крішни – і боровички, і коротишки… Сонце світить і добрим, і злим.

  4. 39. Санчес Рамирез

    38. Aвтор 12.09.2008 13:25
    Разницу понимаешь:громадяне / ГРАЖДАНЕ
    Я говорю о журналистах, если не понял.
    Есть те,вроде коротича, для котрых на первом месте стоит “пропускная работоспособность личного унитаза” и бабло… а есть другие, такие как Л.Колосов, Р.Стуруа, Г.Боровик… Не понял, значит не дано. Спроси у Кришны, он разяснит в чем разница…

  5. 38. Aвтор

    37. Санчес Рамирез
    Так і зараз усі громадяни своєї країни. У чому проблема?

  6. 37. Санчес Рамирез

    35. Anonymous 12.09.2008 09:41
    А еще советские журналисты были ГРАЖДАНАМИ свое СТРАНЫ. Например журналист-международник, собкор. “Известий” Леонид Колосов…
    Понимаю, вам и вам подобным это имя ничего не говорит. К примеру он неоднократно встречался с Папой Римским ИоанномХХIII, Отто Скорцени, главарями сицилийской мафиии, руководителями масонской ложи “П-2″,сумел добиться выгодного для СССР контракта по “сделке века” с концерном “ФИАТ”, после чего “совки” начали ездить на “копейках”. Работал в Италии, Франции, Испании…(Для штандартерфюрера-филолога Вешняка: Л.Колосов был полковником КГБ).

  7. 36. Aвтор

    Радянська журналістика була тоталітарною, а нині в Україні вона вільна, тобто жовта – пише те,що краще купується читачем.

  8. 35. Анонімний

    34. вова
    Советские журналисты были идеологическими работниками, а мы просто занимаемся газетным бизнесом.

  9. 34. вова

    Автору.Тогда в чем разница между Вами и Советскими журналистами?

  10. 33. Санчес Рамирез

    Анонс:”911.Расследование с нуля” Первый Канал всемирная сеть, пятница,21.25 Время киевское

  11. 32. Автор

    Скоро “шістка” й велика буде, коли Китай усіх пошле…

  12. 31. Володимир

    Анекдот: По инициативе Джорджа Буша будет создана новая организация – аналог “Большой восьмёрки”.
    В неё будут входить Украина, Грузия, Польша, Латвия, Литва и Эстония.
    Называться она будет “Мелкие шестёрки”.

  13. 30. АлексМак

    Хорошая сатира. Действительно актуально.

  14. 29. Санчес Рамирез

    Мы с детства любим цирк К визиту Буша в Украину
    Мы с детства любим цирк…
    Звери, акробаты… Жонглеры, лилипуты, маг-факир…
    Весь вечер на манеже – “рыжий” клоун,
    Любимец взрослых зрителей… И детей кумир…

    Но есть другой цирк… Под названьем “Украина”…
    Народ 17-ть лет, невольно, в нем сидит…
    Одни и те же “трюки” смотрит с “кислой миной”…
    Меняется лишь в цирке реквизит…

    И вот, с гастролями к нам едет “свежий” клоун…
    C гастролями… в День Дурака…
    Техасский клоун-даун Жора, смешной такой…
    Нам этот Жора – “на фига”!!!…

    Cвоих хватает “даунов”… Одна умора,
    Как только включишь новостной телеканал…
    На Банковой… Под “куполом”… В Кабмине,
    Где Тимошенко Юля правит бал…

    Сценарий всем известен Жоры представленья:
    Он будет Витю в НАТО приглашать…
    А клоун Витя, в знак согласья, в умиленьи
    И в зад… И в губы будет Жору целовать…

    © Copyright: Санчес Рамирез, 2008

    Актуально и сегодня…

  15. 28. Автор

    27. Вова
    Ну не скажіть! У простоті часом криється великий зміст. Іноді написати просто складніше, ніж складно.

  16. 27. вова

    Автору.Так чего себя так утруждать?Для нас босоты,хватило бы и заголовка.Написали бы как на заборе,- два слова и хватит.Народ сразу и соберется, как мухи на г..о.С вас за подсказку 25%.

  17. 26. Автор

    24. вова
    Коли я прийшов у газету, мене теж коробило від поверховості, але потім я зрозумів, що в цьому щось є: газета робиться для сотень тисяч людей, а не зля одиниць інтелектуалів, я кі й так знайдуть потрібну для себе інформацію.

  18. 25. Лора

    Вова, ты что со Львова. Узнаю почерк. А статья эта писалась специально, чтобы мы свои коменты писали. Автор со своей задачей справился, деньги получает не зря. Только что написано, а мы уже комментируем. Что касается цирка на дротІ, то меня лично это даже развлекает. Мне интересней наблюдать живой цирк, чем смотреть сериалы идиотские. Зрелищ то хочется, а времени нет по театрам и музеям ходить. Мне без них летом даже скучно как-то было. Я еще помную совдеповские времена с Леней Брежневым – ото тоска была. А это кайф! Есть что послушать и посмотреть – тот вор, та предательница, тот убийца-отравитель, а этот изменник родины. Где, в каком сериале такое увидишь. Да они по линии сюжета и в подметки не годятся этому цирку.

  19. 24. вова

    На всякие выпады,я не обижаюсь.А Ваш рівень в ваших постах.Такое ощущение,что Газета по-украински собрала в одну купу одних Черновецких,все где-то летают.Во всех статьях ГПУ-одна вода.Нет объективного анализа,выводов,происходящего в нашем гос-ве и за рубежом.Констатация фактов,с неким перевертыванием.Как-то все не солидно.Да могу понять,нехватка денег,трудно нанять журналистов с большой буквы,этаких корифеев своего дела.Чувствуется в стиле редакции то,что она не понимает сама,- чего хочет.
    А чего я здесь пасусь? Так это ради общения…..даже с уродами.Хобби.Не ображайтесь.Вы нормальные люди,я так надеюсь,но свою работу делаете на двойку.Если честно,то в статьи журналистов я не вникаю,просто бегло прочитываю.Читаю в основном отклики.А вот здесь, есть и солидные комментарии,и даже очень солидных людей.

  20. 23. Автор

    22. Татьяна
    Желание покупаться на подачки политиков во время выборов.

  21. 22. Татьяна

    К Черновецкому никак не отношусь. Но то что он личность, так єто точно. Так что Ві предлагаете убить в себе?

  22. 21. Автор

    18. вова
    Істеричність, з якою ви клеїте мені ярлики, не знаючи ні рівня моїх знань, ні освіти, ні психологічного стану, говорить про більш серйозний діагноз, ніж я спочатку думав.

  23. 20. Автор

    Це така зневажливо-гумористична характеристика чогось балаганного.

  24. 19. Володимир

    Вибачаюсь, відстав, живу на Уралі. А що таке цирк на дроті?

  25. 18. вова

    Шіро дякую вам за підсказку.Про історію, філософію, психологію,-это не ко мне,а скорее всего к вам.Видно,что у вас парапсихология пересилила все эти науки и в мозгу пошли необратимые процессы.Мои сочувствия.Дико извиняюсь,не с тем общаюсь.Да,и последнее.Раз у вас все так плохо,то мое пожелание,-не читайте таких как я,и життя стане кращим.

  26. 17. Автор

    13. вова
    Шановний, ви на всіх постах несете одну й ту саму маячню. Вам явно треба хоч трохи повчитися. Хоча б таких наук як історія, філософія, психологія, – я вже не кажу про ведичні і парапсихологічні науки.

  27. 16. Автор

    12. Олександр
    Крішна – це Верховний Бог-Особа. Він знаходиться в серці кожного, навіть якщо людина не є прихильником його вчення. А щодо “найпідлішої інформаційної війни”, так з точки зору матеріалізму вона велась в усі віки і у всіх країнах, за будь-яких режимів. З точки зору права – не можна скопом звинувачувати представників якоїсь професії в усіх гріхах бездоказово. Та й відповідальність і перед законом, і перед Богом носить індивідуальний характер. Кожен відповідає лише за свої конкретні вчинки. Якщо ж ви судите з точки зору моралі, то це неоднозначно, бо абсолютна більшість людей на Землі – ситуативні моралісти. Тобто вчиняють морально тільки до тих, хто й до них вчиняє так само. Ніхто ж не підставляє другу щоку негіднику і не віддає дві шкури тому, хто одну з нього вже здер. З погляду ж вічності – “не судіть і не судимі будете”, – казав Ісус Христос. Навіть Бог не судить людину до тих пір, доки вона не віддасть Йому душу. Бо кожен виконує свою кармічну програму. Така воля Крішни.

  28. 15. sl

    нах цей продажний кнесет під номером 6

  29. 14. Іван

    13. вова Вау-у! Знімаю шляпу! Це вас природа наділила “таким даром.”

  30. 13. вова

    А мы, в 2004г.,вам говорили,убеждали,просили,но вам все было по барабану.Вы восхваляли Ющенко,который пробираясь через лежащих на входе в Верх.Раду, пацанов-охранников,наступая им на лица,затем трясущимися руками хватал библию и кричал,что он президент.Нас тогда ни кто не слушал,мол это было так романтично(как пахне ковбаса),майдан,все в экстазе,барабаны,песни…..ну и всякая другая хренотень.Логики,-полный ноль.Вот и сейчас автор говорит,что его наделил даром бог.Может ЧЕРТ?Это не дар.ДАР у Пушкина,Гоголя………..Дар писателя публициста,это видение настоящего,будущего,через прошлое.А так, просто что-то ляпнуть.????Где анализ,покаяния за допущенные ошибки,признания этих ошибок?Вот и сейчас,как и 4 года назад,умные люди говорят,не лезьте в НАТО,создавайте нормальные отношения с Россией,не трогайте историю,язык,-и Украина воистину станет гос-ом,а не распадется на части,которые и нахрен ни кому не нужны.

  31. 12. Олександр

    Шановний Олександр Гунько!
    Лише дві Ваші цитати:
    “І ніяк ми, народ, на них не в змозі вплинути.”
    “Пишу тому, що природа наділила мене таким даром. Тому я виконую своє призначення на цій Землі. А прочитає той, кому це призначено. На все воля Крішни.” стверджують,що журналіст пише, аби писати. І це не лише Ваша особиста позиція. Переважна більшість пишучих журналістів вважає, що їх справа “півняча” – прокукорікав, а там…
    Вже більше двадцяти років в Україні ведеться найжорстокіша і найпідліша за всю історію дежави інформаційна війна. Війна без правил, без законів.
    Ось пишу, а в цей час вчора обраний зам голови ВРУ Томенко веде голосування по призначенню селищних та міських голів адміністрацій. Вже як не стараються телеоператори як найменше показувати зал засідань, а неможливо сховати “багатоверстатників”,які голосують ще за кількох відсутніх “обранців”. І те, що Томенко цього “не бачить”, зайвий раз підтверджує рівень совісті “політика”-депутата, який тут же веде мову “щоб вибори відбулися демократично і чесно”.Зала напівпорожня, а на табло “зареєстровано майже 400 депутатів.А якщо “зареєстровано,то вже завтра ніхто не доведе скільки ж їх було насправді.
    І це лише єдиний “живий” приклад порушення Конституції,законів,присяги,етики тощо.
    Безпосередню участь в цьому беззаконні приймають жураналісти та телеоператори, які явно не вважають себе громадянами України під час виконання своїх професійних уподобань (саме так). А відтак можна писати що завгодно з приказкою:”Моє діло півняче…”.
    А стосовно “волі Крішни” – невже “Газета по-українськи” є громадський часопис прихильників Крішни? Якщо ні- то що Ви там робите в такому разі?

  32. 11. Автор

    10. Іван
    Пишу тому, що природа наділила мене таким даром. Тому я виконую своє призначення на цій Землі. А прочитає той, кому це призначено. На все воля Крішни.

  33. 10. Іван

    9. Автор Нащо ж тоді взагалі писати? За гонорар?

  34. 9. Автор

    7. Бульба
    Мої опуси народ не читає, бо в нього нема ні компи, ні інтернету. Та і взагалі, народ – у полі.

  35. 8. патріот

    Для чого Україні такий баласт у вигляді верховної (з)ради?Повністю безвідповідальні люди.А згідно Конституції-влада належить народу-НЕ ДЕПУТАТАМ.Розігнати їх,хай керує уряд і президент.Законів “понастворювали”,ще б так виконували..Пора народу брати владу!!

  36. 7. Бульба

    Автору. А це не ти добре працював на те щоб ци подии трапилсь. Своими опусами розколював народ. А зараз вин -з народом.

  37. 6. Радель

    Добре було б, якби нашим парламентарям (усім вкупі), поставити КЛІЗМУ! Давно доведено, що психічні захворювання частково є передумовою запору! Можна поважати психічні вади Вінсента Ван Гога, того ж таки Врубеля, але депутата – НІКОЛИ! Що вдієш – “Пузаті в пузо все втоптали!!! Давно помічено – “Не надто перевантажуйте свій шлунок!”. Хоча, інколи, здається, що українці думають не головою (себто мозком), а ПУЗОМ! КОВБАСА І САЛО – Українські Боги, а вже потім – Перун, Мокоша, Мара, Лада, Ісус Христос зі своїм Християнством врешті-решт!ДЕПУТАТ – це перш за все інфантильність та незахищеність, а звідси і комплекси! Немовлята просто! Р-Р-Р-Р-Р-Р! Аж зло бере!!!

  38. 5. Автор

    Мелкая то мелкая, а выборы в столице второй раз выиграл.

  39. 4. 10

    Прочитал. Нет, на афоризм не тянет. Не характерная личность, мелковатая, не яркая.

  40. 3. Автор

    Читайте на блозі мій пост “Убити Черновецького”.

  41. 2. Іван

    Чого ж ще “осанніх днів”? Вже давно регочемо, аж живіт болить! Що ви пропонуєте?

  42. 1. 10

    Автору. Что вы имеете в виду “Бо не хочемо убити у собі Черновецького.”??

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!