This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/comments/11247/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-16. The original page over time could change.
Анатолій Беркута: «Будівництво київського стадіону випереджає спорудження варшавського»
Коментарі

Анатолій Беркута: «Будівництво київського стадіону випереджає спорудження варшавського»

08.09.2009 14:00:00

Україна матиме фінал Євро-2012 у Києві – такий прогноз дав Перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута. За його словами, у Донецьку, Харкові та Києві нині немає особливих ризиків щодо проведення єврочемпіонату, а проблемні питання Львова можна вирішити за рахунок активізації роботи влади міста. Про це Анатолій Беркута повідомив на прес-конференції, що сьогодні пройшла в Інформаційному центрі «Україна-2012».

В першу чергу літаки…

За словами заступника міністра Мінрегіонбуду, проблема Сходу в контексті Євро-2012 – донецький аеропорт. «Проектна документація по аеропорту «Донецьк» вже розроблена. Очікую, що експертний висновок по об’єкту з’явиться за двадцять днів. Тобто, коли буде підписана уся документація, тоді й розпочнеться основне будівництво», - наголосив Анатолій Беркута. І додав, що попри те, що будівництво аеропорту поки не розпочалося, підготовчі роботи під спорудження терміналу та злітно-посадкової смуги вже проходять.

Пан Беркута наголосив, що вирішення технічних питань, які стосуються готельного господарства «шахтарського міста», знаходиться на фінішній прямій.

Із дахом у «Олімпійського» все в порядку

Що ж до головного об’єкта Євро-2012 – стадіону НСК «Олімпійський» у Києві, то за словами високопосадовця, у будівництві спорткомплексу є ряд труднощів, які пов’язані насамперед із «проблемним» розташуванням споруди під горою у центрі міста. «Головне завдання – реалізувати технологічні рішення, які прописала у проекті німецька компанія «GMP», - підкреслив Анатолій Беркута. І якщо підготовчі роботи та улаштування фундаменту і трибун стадіону виконували українські працівники, то до конструювання даху, за словами пана Беркути, будуть залучені вже іноземні фахівці: «У тендері на виготовлення даху перемогла дніпропетровська компанія «Майстер-профі». У неї на субпідряді будуть німецьке та японське підприємства. Остання компанія буде займатися виготовленням склотканини, яка перекриватиме стадіон. Вартість цього перекриття – 750 мільйонів гривень».

За словами Анатолія Беркути, 250 мільйонів гривень передбачається для виділення авансу на замовлення металоконструкцій та вантів (ці надміцні троси в Україні не виготовляються).

Крім того заступник міністра наголосив, що попри те, що проект спорудження Національного стадіон у Варшаві створили і затвердили раніше, аніж план розбудови київської арени, роботи на стадіоні «Олімпійський» випереджають будівництво на майбутній головній футбольній споруді Польщі.

Львів: успіх у готельному господарстві, недоліки у підготовці аеропорту та стадіону

Львів дещо відстає від решти міст у будівництві об’єктів Євро-2012. Це можна зрозуміти зі слів Анатолія Беркути, який зазначив, що наразі, попри успіхи міста Лева у підготовці готельного господарства, у будівництві аеропорту та стадіону є проблеми.

За словами високопосадовця, проектна документація на спорудження злітно-посадкової смуги та стадіону у міста є, і на цих об’єктах вже проходять роботи. Однак, через інженерно-технологічні складнощі, які виникли при будівництві, проектна документація обох споруд може змінитися. Що ж до проекту будівництва терміналу аеропорту «Львів», то його ще потрібно затвердити: «Нині ми вкладаємося в усі графіки будівництва цих споруд. Однак, упродовж місяця потрібно вирішити усі питання, бо потім у нас можуть виникнути проблеми», - зауважив Анатолій Беркута.

Локомотив Євро

На переконання Анатолія Беркути, найкраще підготовлений до Євро-2012 – Харків: «Технологічних питань, яких було б неможливо вирішити, у «першої столиці» немає. Кабінет Міністрів України нещодавно затвердив проект будівництва та реконструкції стадіону «Металіст». Спорудження аеропорту йде з певним випередженням встановленого графіка. А проблеми із розміщенням, якщо такі і будуть, можна вирішити за рахунок інших, наближених міст», - зазначив заступник міністра Мінрегіонбуду.

Сергій Ющишин і Ільєнко Юрій (фото), Інформаційний центр «Україна-2012»

Повернутись на попередню сторінку


Євро-2012 будуть охороняти не лише державні служби

Начальник Департаменту Державної служби охорони при МВС України (ДСО) Віталій Грицак повідомив кореспондента Інформаційного центру «Україна-2012» про те, що їхня структура буде проводити навчання та ліцензування приватних охоронних фірм, які планують працювати на Євро-2012. «Суб’єкти господарювання, недержавні охоронні фірми, які бажають приймати участь в Євро, повинні пройти відповідну процедуру ліцензування.

Мішель Платіні: «Східна Європа отримає значно більше, ніж футбольне свято»

«Я щасливий, що Україна та Польща пройшли цей непростий, але плідний шлях. Більшою мірою через кризу ми були змушені застерегти Україну щодо термінів підготовки до чемпіонату. Тоді, у травні, наші експерти мали численні побоювання щодо проведення чемпіонату в Україні. Тепер ситуація змінилася докорінно, залишились лише такі дрібниці, як строки будівництва аеропортів у Донецьку та Гданську», - зазначив президент УЄФА Мішель Платіні.

Історія логотипу Євро-2012

Логотип бере свою візуальну основу від «витинанок», традиційного мистецтва різання паперу, що поширене в сільських районах Польщі та України як данина поваги до флори і фауни регіону. В основі емблеми – квітка, яка символізує кожну із країн-організаторів єврочемпіонату. В середині композиції розташовується футбольний м’яч, який уособлює емоції та пристрасть турніру.  Стебло квітки уособлює структурний аспект континентальної першості, УЄФА й європейського футболу.

Євро-2012 в Польщі та Україні: творимо історію разом

Перед святинею України Михайлівським собором вся Європа та світ стали свідками дива –морозним грудневим днем на офіційній презентації логотипу та слогану чемпіонату Європи розпустилася Квітка Євро-2012. На україно-польському ґрунті виросла яскрава рослина нової ери європейського футболу. Недаремно логотип Євро являє квітку з двома дзвіночками – Україна та Польща гучно заявлять про свою дружбу та партнерство заради футбольного свята на весь світ.

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

Упродовж минулого тижня найбільше уваги польських ЗМІ було зосереджено на засіданні Виконкому УЄФА на португальському острові Мадейра, де вирішувалася доля проведення Євро-2012 в Україні, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу. Популярний в Польщі інтернет-портал Onet.pl повідомляє, що до чотирьох польських міст-учасників Євро-2012 (Варшава, Вроцлав, Гданськ та Познань) та українського Києва долучилися також Донецьк, Львів і Харків. За Києвом закріплено право провести фінал.

Мішель Платіні: «Ми довіряємо Україні та Польщі проводити Євро-2012»

Президент УЄФА Мішель Платіні на прес-конференції, що підсумувала Виконком УЄФА на Мадейрі, оголосив рішення, які потішили українців. Донецьк та Львів затверджені в якості приймаючих міст Євро-2012, Харків також призначений, як організатор матчів турніру. «Завдяки зусиллям і навіть жертвам, на які пішов Уряд України, ми даємо зелене світло формату 4 на 4. Фінал турніру відбудеться у Києві», - сповістив Мішель Платіні. Пан Платіні підтвердив, що експерти УЄФА не залишать Україну.

Іван Васюник: "Україна та Польща проведуть турнір на найвищому рівні"

Європейська футбольна асоціація довіряє Україні і бачить у ній надійного партнера. На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник у своєму коментарі щодо рішення Виконкому УЄФА про проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 у чотирьох українських містах - Києві, Донецьку, Харкові, Львові - та фінального матчу у столиці України, повідомила Інформаційному центру "Україна - 2012" прес-секретар віце-прем'єра Галина Русин.

Мартін Каллен: «Я на власні очі побачив прогрес України»

Після Виконкому УЄФА на Мадейрі Директор турніру Євро-2012 Мартін Каллен дав ексклюзивний коментар кореспонденту Інформаційного центру "Україна-2012", в якому обґрунтував позитивне для України рішення Союза європейських футбольних асоціацій. «Ви, справді, дуже багато зробили в усіх містах. Те, що я побачив на власні очі - всі докладали максимум зусиль, об‘єднували ці зусилля і важко працювали, тому щомісяця можна було спостерігати прогрес і зростання рівня готовності України».

УЄФА підтверджує приймаючий статус чотирьох міст України. Офіційний реліз

На другий день своєї роботи в Фуншалі, на Мадейрі, Виконавчий комітет УЄФА розглянув і обговорив стан підготовки інфраструктури в Україні у зв'язку з проведенням фінальної частини турніру Чемпіонату Європи 2010-12 років. До вашої уваги офіційний реліз УЄФА щодо рішення Виконкому на Мадейрі. Виконавчий комітет УЄФА підкреслює, що наразі існує величезний обсяг роботи, який повинні виконати всі приймаючі міста і уряд України.

Коментар Президента України Віктора Ющенка з приводу підтвердження УЄФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні

Я вітаю рішення Спілки європейських футбольних асоціацій, УЄФА, яким підтверджено статус Донецька, Львова, Харкова як приймаючих міст фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, а Києва – як міста проведення фіналу чемпіонату. Євро-2012 – це наш загальнонаціональний проект, це – наша гордість і справа нашої честі.

Юлія Тимошенко: «Сьогодні перемогла Україна!»

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко прокоментувала рішення Виконавчого комітету УЄФА щодо кількості українських міст, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Настрій у глави Уряду був святковим і недарма – на португальській Мадейрі Виконком УЄФА визначив, що кількість українських міст, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року дорівнює паритетним з Польщею чотирьом, а фінальний матч відбудеться у Києві!

УЄФА оцінив Україну на 100% – затверджено всі українські міста

Сьогодні Виконком УЄФА ухвалив рішення про розподіл приймаючих міст України та Польщі, які проведуть Євро-2012. Союз європейських футбольних асоціацій об’єктивно оцінив українські старання – Євро в Україні прийматимуть всі чотири міста Київ, Донецьк, Львів і Харків. Право поставити знак оклику в турнірі залишається за столицею України – фінальний матч Євро відбудеться на НСК «Олімпійський». Про це сказав Григорій Суркіс спеціальному кореспонденту Інформаційного центру "Україна-2012" Олександру Гливинському.

Григорій Суркіс: «Ми вистраждали своє право знову утвердитися в статусі приймаючої сторони»

Доленосному для України рішенню УЄФА передував виступ президента Федерації футболу України Григорія Суркіса перед іншими членами Виконкому. Інформаційний центр «Україна – 2012» наводить текст цього виступу.
"Дякую вам за ті професійні та неупереджені оцінки, які ви дали щодо підготовки України до Євро-2012. Я розумію і повністю поділяю вашу стурбованість тим, чи дасть насіння Євро, яке було посіяне на український ґрунт Виконавчим комітетом УЄФА в 2007 році в Кардіффі, хороший урожай...".

Ілля Шевляк: «Українські зусилля отримали справедливу оцінку»

Позитивне рішення – це підтвердження того, що Україна є надійним партнером для Європейської спільноти.  Ті зусилля, які докладались на всіх рівнях, отримали справедливу оцінку. Думаю, натхнення та відданість, з якими велась підготовка протягом останнього року переконали експертів УЄФА в тому, що нам можна довіряти.  Безумовно, це значне досягнення. За останні місяці ми змогли вирішити багато проблем і  тепер наші успіхи остаточно визнали і в УЄФА.

Рішення УЄФА підтвердило, що Європейська футбольна асоціація довіряє Україні - І.Васюник

Європейська футбольна асоціація довіряє Україні і бачить у ній надійного партнера. На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник у своєму коментарі щодо рішення Виконкому УЄФА про проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 у чотирьох українських містах - Києві, Донецьку, Харкові, Львові - та фінального матчу у столиці України, повідомила УКРІНФОРМу прес-секретар віце-прем'єра Галина Русин.

Григорій Суркіс: «Не припиняймо процесу підготовки!»

11 грудня Виконавчий комітет  УЄФА, засідання якого триває на португальському острові Мадейра, прийме рішення щодо кількості міст-господарів  Євро-2012 в Україні, а також -  місця проведення фінального матчу турніру. Вердикт членів Виконкому буде оголошено на прес-конференції, що розпочнеться  в готелі «Рейд Пелес» о 14:15 за українським часом. Напередодні президент Федерації футболу Григорій Суркіс поділився своїми думками.

Виконком УЄФА на Мадейрі: робота розпочалася

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс сьогодні прибув до міста Фуншал, що на португальському острові Мадейра, для участі у заключному в цьому році засіданні Виконавчого комітету УЄФА. Як відомо, на Виконкомі, що відбувається 10-11 грудня, розглядається стан підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Як наслідок, буде прийняте рішення про остаточне затвердження списку міст-господарів Євро-2012 з боку України.

Євро-2012: Хронологія створення мрії

До чергового епохального для України рішення УЄФА залишаються лічені години – 11-го грудня на Мадейрі Союз європейських футбольних асоціацій нарешті визначиться з представництвом нашої країни на єврофорумі, а також місцем проведення головного матчу турніру. Наразі нам залишається лише сподіватися на те, що європейські футбольні посадовці на чолі з Мішелем Платіні високо оцінили прогрес України в справі підготовки до Євро і віддадуть право запросити до себе найкращі збірні Старого Світу чотирьом українським містам, а фінал залишиться у власності НСК «Олімпійський».

«Донбас-арена» – козир Донецька перед Виконкомом УЄФА

«Донбас-арена» стала першим спортивним об’єктом Євро-2012, який прийняв футбольних уболівальників– це сталося 29-го серпня 2009-го року. Планується, що після чемпіонату цей стадіон буде приймати фінали єврокубків – на це у Донецька є всі підстави, адже нова споруда відноситься до класу «Еліт» і в Центрі та на Сході Європи їй нема рівних. У цьому пересвідчилась і група працівників Інформаційного центру «Україна-2012». Вже три з лишком місяці арена повноцінно функціонує.

Завтра УЄФА скаже, які українські міста прийматимуть Євро-2012

Сьогодні, у другій половині дня, розпочалося дводенне засідання Виконкому УЄФА, яке цього разу проходить на португальському острові Мадейра. Головними питаннями на заході стануть затвердження остаточного списку міст-організаторів Євро-2012 з боку України та вибір місця проведення фінального матчу. Своє рішення щодо долі українських приймаючих міст УЄФА оголосить завтра, 11 грудня, під час прес-конференції, яка розпочнеться в 14.15 за київським часом.


Коментарі 1 - 20 из 603
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2009
Програмування «Orion-studio»