This version of the page http://www.president.gov.ua/news/14990.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-15. The original page over time could change.
Президенти України та Туркменістану обговорять щироке коло питань двосторонньої співпраці – І. Ванникова - Офiцiйне представництво Президента України
14.09.2009 13:06
 

Президенти України та Туркменістану обговорять щироке коло питань двосторонньої співпраці – І. Ванникова

Під час офіційного візиту Президента України до Туркменістану планується обговорення широкого спектру питань двостороннього співробітництва. Про це заявила сьогодні на брифінгу Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

«Природно, що візит Президента України до Туркменістану має пройти під знаком дуже важливої сфери – енергетичної. У двох країн є все для того, щоб ця співпраця була взаємовигідною та ефективною – ми готові активізувати співробітництво при розробці родовищ нафти та газу, модернізації нафтогазової галузі Туркменістану», – сказала І. Ванникова.

Водночас, зазначила вона, по-справжньому стратегічні відносини не будуються за рахунок лише одного, нехай і дуже важливого напряму. «Тому під час переговорів з Президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим буде обговорено весь спектр тем двостороннього співробітництва – у торговельно-економічній, сільськогосподарській, будівельній та транспортній галузях, розширення взаємодії у культурно-гуманітарній сфері, зокрема проведення днів культури України в Туркменістані», – повідомила Прес-секретар Глави держави.  

Про те, що нашу співпрацю ми будуємо на надійному фундаменті, свідчить відкриття Президентами України та Туркменістану залізничного мосту Атамурат-Керкічі через річку Амудар’я, що споруджений українською компанією «Укртрансбуд», та участь Глав держав в українсько-туркменському бізнес-форумі.

«Принципова позиція керівництва Туркменістану щодо посилення диверсифікації шляхів постачання вуглеводнів та збільшення кількості прямих контрактів із кінцевими споживачами створює добрий контекст для успішності запланованих двосторонніх українсько-туркменських переговорів», – сказала І. Ванникова.

14-16 вересня ц.р. Президент України Віктор Ющенко здійснить офіційний візит до Туркменістану.


Конституційні зміни

Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1053/2009
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників суду

Графік Президента

16.12.2009
Робоча поїздка на Київщину 
16.12.2009
Зустріч з обдарованими дітьми України з нагоди Дня Святого Миколая 
15.12.2009
Робоча поїздка до Одеської області 

Події

Робоча поїздка
до Волинської області

Акценти Президента

Аналітика

Фотоальбом


Президент відвідав 40-у бригаду тактичної авіації

Віртуальна екскурсія