This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=609 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-15. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Гунько Олександр

Журналіст відділу Коментарі "Газети по-українськи"

Про себе:
Я народився і виріс на Херсонщині. Тоді була імперія, і краще жилося в провінції біля моря (хоч і Каховського). Тебе ніхто не чіпав, і можна було вивчати Шекспіра і Франса, співати Висоцького й Івасюка, потихеньку хіпувати на рок-тусовках, а на святкових демонстраціях, проходячи повз трибуну, тримати дулю в кишені.Потім настала перебудова і гласність, прийшла незалежність, і скрізь було місце для подвигу. Виборчі кампанії стали суцільним адреналіном, а курси біоенергетики, ритмології і трансцендентальної медитації цілком замінили "Стислий курс ВКП(б)".Але тепер усе найцікавіше відбувається в столиці. Як найбільш тліюче вогнище трипільської культури, вона прогресує вшир і вглиб, вправо і вліво, вперед і назад.Приростає, як на дріжджах, регіонами, стає опорою Батьківщини і потроху забуває соціалістичний запопадливізм.Тому я в цей час у цьому місці. І знаю, чому. Щоб вести свій щоденник життя нашої любої України.

Всі тексти автора
 

Як обдурити Черновецького?

Скажу прямо: обдурити гендляра, та ще й такого видатного, практично неможливо. Навіть Юлю він зумів обвести навколо пальця, вигравши дострокові вибори в столиці. А заодно ошукав усі інші так звані “політичні сили”.Взагалі біографія “Льоні-Космоса” повна романтики і темних плям. Дитинство і юність його були неспокійними. Він рано залишився без батька, який залишив сім’ю. Мати вдруге вийшла заміж. До навчання в школі Льонця особливого ентузіазму не проявляв, зате охоче “брав участь в дрібних крадіжках і ходив в підручних в місцевих авторитетів”, як написала Наталья Меньшова на сайті “Нова політика”. Його начебто навіть хотіли посадити, але мама-адвокат “відмазала”.

Кажуть, у восьмому класі за незадовільну поведінку і неуспішність майбутній мер усіх киян навіть був виключений з школи. Останні два класи йому довелося доучуватися чи то в “вечірці”, чи то у престижній школі, куди дітям простих смертних входу не було.
Після закінчення школи він трохи працював слюсарем на авіазаводі і був призваний на службу у Внутрішні війська, куди “товариші з приводами” не потрапляли. Про армійську службу вертухая Черновецкого розповідають, що він начебто був “кулею” – золотою рибкою на посилках у “авторитетів” зони, яку охороняв. І начебто зумів “відзначитися” перед керівництвом: чи то когось великого здав, чи то “грохнув” при спробі до втечі, за що заслужив на напрям на юрфак.
У 1977 році мама вдало передала свого космічного сина в руки невістки Аліни Айвазової. Її батько Степан Айвазов був у той час крупний тбіліським “цеховиком”, валютником, скупником і антикварником, наближеним і вхожим до високих кабінетів.

Не дивно, що, одружившись, Черновецкий перебирається з Харкова до Києва.з солідним підвищенням і чотири роки служить старшим слідчим в прокуратурі Київської області.

Колишній двієчник і хуліган пише дисертацію і викладає у вузі. У 1989 створює концерн “Правекс” (”Право. Економіка. Соціологія”). Проте, замість заявленого юрконсультування, контора займається скупкою і перепродажем квартир, золота й інших цінностей єврейських родин, що виїжджають у Ізраїль. З часом Льонця відкриває біржу нерухомості, мережу магазинів і банк, виходить на ринок газу.

Обороти від “єврейського бізнесу” були настільки високими, що, коли до 10-річчя Конституції знадобилися золото і камені для виготовлення ексклюзивного примірника Основного Закону вартістю 60 тис. дол., керівництво Верховної Ради звернулося до Леоніда Черновецкого. До кінця 1992 року Льоня-Космос стає мільйонером. Примножити “нажите нелегкою працею” йому допомагає нігерійський проповідник Сандей Аделаджа, з яким, як кажуть, у 1996 році чоловіка познайомила Аліна. Секта приносить непогані доходи і забезпечує електоральну підтримку.

Не дивно, що людина з такою біографією легко ошукує тисячі і тисячі співвітчизників. Не так давно на засідання Антимонопольного комітету мер пообіцяв знизити тариф на метро на 30 коп., а в наземному транспорті – на 50 з 23 січня. А це вже настає завтра. Перевіримо, чи “зробить” усіх Льонця іще раз?

Між тим фахівці підрахували, що за той час, коли діяли нові тарифи, на 30-50 копійках кияни переплатили 18 мільйонів гривень.

І ось тепер знову почалася роздача гречки “улюбленим бабусям”. Колега розповів, як він ходив до жеку по питанню квартплати і побачив там чергу стареньких за продуктовими пайками від блоку Черновецького. Одна бабця натхненно заявила:

- Все воры! Один он – человек! Еще и по 200 гривен нам к пенсии доплачивает…

А от консьєржка у будинку обурювалася:

- Навіщо мені кіло тухлої гречки?! Хіба я сама не можу купити?

І все-таки я зустрів людину, яка обдурила Черновецького!

Сьогодні вранці їхав на роботу на муніципальному автобусі. Біля мене сіла жіночка бальзаківського віку. Я придбав квиток за 2 гривні у кондукторки і закомпостував його. Моя сусідка ж відкрила свою сумочку і дістала з неї саморобний конверт. Там у неї було з десяток закомпостованих квитків. Вона знайшла серед них потрібний – із таким відтиском, як у компостерів цього автобуса. Приготувала його на випадок перевірки. Решту заховала назад.

Я зрозумів, що жінка таким чином і дурить мера. Назбирала закомпостованих квитків і їздить з ними безплатно. Економить на цьому кілька десятків гривень щомісяця.

Звичайно, це дрібниця порівняно з тими сумами, які крутяться у Космосі, та все ж приємно. Хоч хтось дурить Черновецького…

5 коментарів

Коментарі відвідувачів
  1. 5. Автор

    4. Hans 22.01.2009 15:59
    Цiкаво – скiльки таких, “iз дулeю в кiшенi”, як ота панi в автобусi?

    Думаю, що небагато. Більшість українців уже втратили генотип козаччини і махновщини.

  2. 4. Hans

    Важко додати щось бiльше, нiж: “Кожен народ заслуговує на своїх урядовцiв”…
    P.S. Цiкаво – скiльки таких, “iз дулeю в кiшенi”, як ота панi в автобусi?

  3. 3. андрій

    З того, що зменшення плати за проїзд переноситься на лютий видно, що Черновецький знову всіх надурив. А авторові велика подяка за крихту відомостей. Шкода, що відсутні факти, для яких діє термін давності в діяльності цього гендляра.

  4. 2. Автор

    Еге ж. Тільки жаль, що бабці не виходять в інтернет.

  5. 1. bomj

    нам, простим смертним, далеко не завжди відомі високі шляхи нашого керівництва. як співалося в їхній християнській пісеньці – “его пути выше, чем мои…”

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!