This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=505 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-15. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Гунько Олександр

Журналіст відділу Коментарі "Газети по-українськи"

Про себе:
Я народився і виріс на Херсонщині. Тоді була імперія, і краще жилося в провінції біля моря (хоч і Каховського). Тебе ніхто не чіпав, і можна було вивчати Шекспіра і Франса, співати Висоцького й Івасюка, потихеньку хіпувати на рок-тусовках, а на святкових демонстраціях, проходячи повз трибуну, тримати дулю в кишені.Потім настала перебудова і гласність, прийшла незалежність, і скрізь було місце для подвигу. Виборчі кампанії стали суцільним адреналіном, а курси біоенергетики, ритмології і трансцендентальної медитації цілком замінили "Стислий курс ВКП(б)".Але тепер усе найцікавіше відбувається в столиці. Як найбільш тліюче вогнище трипільської культури, вона прогресує вшир і вглиб, вправо і вліво, вперед і назад.Приростає, як на дріжджах, регіонами, стає опорою Батьківщини і потроху забуває соціалістичний запопадливізм.Тому я в цей час у цьому місці. І знаю, чому. Щоб вести свій щоденник життя нашої любої України.

Всі тексти автора
 

Жіночі стереотипи щодо чоловіків

Чого тільки не писали блогерші на цьому сайті про чоловіків. Що ми мочимось не так і сякаємось не так. Забризкуємо дзеркало у ванны і не опускаємо кришок в туалеті. Що ми вічно голодні і мамчині синки. Що ми підступні пліткарі і розбещені імпотенти. І т.д і т.п. Тому настав час представити чоловічий погляд на жіночі стереотипи… щодо чоловіків.

Чоловіки схильні до мазохізму. Мовляв, “тільки-но чоловік бачить, що жінка до нього збайдужіла (або ж робить вигляд, що збайдужіла), тільки-но жінка бере батога і завдає ударів – справжніх чи уявних, або взагалі заявляє: “бейбі, нам не по дорозі”, як чоловік раптом розуміє, яким він був телепнем. Благає лишитися, мріє залізти під каблук і перебувати там до кінця своїх днів”. Насправді кожен другий чоловік тільки й мріє про те, щоб жінка до нього збайдужіла – аби знайти собі нову. Не вірите? Чому ж тоді практично половина шлюбів розпадається, а ходіння чоловіків “наліво” – незаперечний факт.

Чоловіки ходять в одних і тих же шкарпетках цілий сезон, доки не протруть їх до дір. А потім перуть їх руками і зашивають дірки. Або скручують у трубочки і розставляють по квартирі. Просто маячня якась! Можливо, так було у радянські часи, коли шкарпетки були нейлонові і часто-густо ставали дефіцитом. Тоді їх, дійсно, латали, але не чоловіки, а жінки. Сьогодні ж шкарпеток на прилавках море, а хто буде їх брудними ставити на європідлогу з підігрівом? Для брудної білизни в кожній родині є пакет чи корзина. У крайньому разі її кидають у пральну машинку.

Шлях до серця чоловіків лежить через шлунок і вони вічно голодні. Мовляв, серце і шлунок у чоловіка більше пов’язані, ніж у жінки. Але статистика говорить інше: на сьогодні ожиріння чи надлишкову вагу мають 35-36% українських чоловіків і 41% жінок http://www.novaera.te.ua/article_view.php?article=999 В Росії, як свiдчать дослідження, 30-35% жінок і 10-15% чоловіків страждають на ожиріння; в колишній Східній Німеччині ожиріння спостерігається в 20-30% жінок і 15-20% чоловіків. http://www.day.kiev.ua/64000/ Взагалі ж у світі товстих жінок удвічі більше, ніж чоловіків. То хто ж їстівна стать?

Чоловіки підступні. Ну це просто якийсь жарт. У літературі всіх віків і народів настільки описано підступність жінок, що про це навіть якось не хочеться говорити. Згадаймо знамениту фразу Вільяма Шекспіра: “О женщины, вам имя – вероломство!”

Чоловіки купують гантелі і користуються ними раз на рік. Цей стереотип тягнеться із радянських часів, коли у школах перед уроками проводили зарядку, на заводах – виробничу гімнастику, а по Центральному телебаченню щоранку транслювали фізрозминку. Нинішні чоловіки ніяких гантель і еспандерів не купують, вони дудлять пиво і горілку або “висять” в інтернеті.

Чоловіки хочуть, щоб із ними панькалися, бо вони – мамчині синки. Якщо хлопець виростає у нормальній і повноцінній європейській сім’ї, він ніколи не стане “мамчиним синком”, бо у нього є приклад батька, на якого він хоче бути схожим. Більше того – він буде соромитися надмірної уваги чи піклування матері або дружини. Мамчині синки виростають тоді, коли їх виховують бабусі і жінки без чоловіків.

Чоловіки будь-яку неприємність сприймають, як кінець світу. І ненавидять, коли до їхніх хвороб не ставляться без належної поваги. Насправді стресостійкість більше залежить не від статі, а від віку, раціональності та орієнтації людини на процес чи результат. Жінки здебільшого ірраціонали, орієнтовані на процес. Вони утворюють групу стрессогальмівних типів людей. Такі здатні протистояти стресу досить тривалий час, але з кожною новою стресовою хвилею їх сили виснажуються, і вони міняють тактику протидії на самоусунення, заганяючи всередину свої переживання. Якщо ж гасити емоції і заганяти переживання в себе, то це з часом позначається на здоров’ї і приводить до хронічних захворювань. Основною проблемою жінок є те, що вони, будучи орієнтованими на процес, ніби “зависають” у процесі стресу, не звільняються від причин, що його викликали. Чоловіки ж у свою чергу більше раціонали, орієнтовані на результат. Це група стрессотренованих. Людина, що належить до цієї групи, проходить свою “школу виживання”, підвищуючи з кожним разом міру опірності. Для неї характерна адаптація до екстремальних умов. Це досить стійкі до стресів люди, що налаштовані на результат і мають у своєму арсеналі безліч методів для досягнення мети. Навчитися справлятися із стресом для них – така ж мета, як підготувати і здати терміновий звіт. Так говорить наука: http://mbs-journal.ru/journal/articles.php?p=1&art=68 Та й взагалі, відомо, що жінки більш емоційні і сприймають будь-яку неприємність гостріше. Інша справа, що вони можуть стійкіше переносити біль – це особливість їхнього організму.

Чоловіки – пліткарі. Боже мій! Хто б казав! На це навіть не варто відповідати.

Чоловіки півдня можуть чекати на рибалці, коли клюне карасик, і не здатні почекати 15 хвилин, поки жінка вдягнеться. Ще один стереотип, побудований на асоціаціях з радянських часів. Тоді чоловіки, дійсно, ходили на рибалку і полювання, по гриби і ягоди, облаштовували дачі, балкони, антресолі тощо. Це вважалося хазяйновитістю. Нині ж дичини, риби, грибів і ягід повно круглий рік на всіх базарах. А справжній чоловік, як на мене, не буде довбати стіни і носитися цілі вихідні з молотком і дриллю. Він краще за ніч зробить сайт для крутої фірми, заробить тисячу баксів і найме спеціаліста для ремонту квартири. На рибалку ж нині, за соціологічними даними ходить один чоловік із П’ЯТИ ТИСЯЧ.

Чоловіки носять сімейні труси, до ділових костюмів вдягають білі шкарпетки, а ще носять сумочки своїх жінок. Чесно кажучи дві останні речі бачив, може, пару разів за все своє життя. А щодо трусів, то раджу жінкам звернути увагу на те, яких виробів більше в продажу – сімейних трусів чи плавок. Взагалі ж психологи говорять, що плавки носять більше чоловіки “західного” типу, а сімейні – “східного”.

Чоловіки забувають про день народження коханої і дарують квіти лише на 8 березня і на ранок після наради. Знову совковий стереотип. Сучасний чоловік взагалі не відзначає комуністичних свят, тим паче дня народження міжнародної хвойди Клари Цеткін. Зате з коханою у нього кожен день – іменини серця і квіти життя.

Чоловіки не поступаються місцем у транспорті. Господи, кому поступатися? Напівчоловічим істотам у джинсах і з розпатланим волоссям, які курять цигарки і п’ють пиво з “горлА” прямо на зупинках?

Чоловіки при першій зустрічі дивляться жінці на груди, а не в очі. Насправді чоловіки при першій зустрічі звертають увагу на очі, губи і волосся жінки. Доведено експериментальним шляхом. В усякому разі, так стверджує жіночий журнал “Наталі” http://www.natali.ua/materials/show.html?p=5&id=2093

Чоловіки комплексують щодо розмірів свого члена, постійно думають про секс, але думки в них розходяться з ділом і вони заміняють жінок ґумовими ляльками. Насправді чоловіки комплексують не щодо розміру, а щодо потенції. Бо знають анатомію і фізіологію жінки. А щодо гумових ляльок, то можна подумати, що вони продаються в кожній аптеці як пігулки від кашлю і чоловіки скупляють їх пачками! Секс-шопи у нас поки що така екзотика, що до них нормальний покупець, без психічних розладнань, не заходить. Та й закомлексованість заважає, навіть якщо людина має сексуальні проблеми. Взагалі складається враження, що деякі жінки дивляться на чоловіків як на якісь секс-машини, які працюють по натисканню кнопки. Милі дами, запам’ятайте: якщо ви дійсно милі і кохані і знаєте, на які “кнопки” в чоловікові треба натискати, то його слова ніколи не розходитимуться з ділом. Якщо ж ні, то робіть висновки.

 

81 комментар

Коментарі відвідувачів
  1. 81. Автор

    80. natalka 20.11.2008 16:05
    Вам пощастило!

  2. 80. natalka

    Mii cholovik:
    shkarpetki- na 1 den’
    dobre gotue
    patologichno chesnii
    ganteli- v shafi
    hoche yvagi, yak spaniel’
    vsi mepriemnosti-v sobi
    malo plitkarit’
    nosit simeini trysi bo zruchni#
    nizashcho me vizme mou sumochky
    bili noski- NI
    kviti ne darye bo v’yanyt’
    mii den’ nar.priblizno…
    mistsem postypaetsa
    divivsa na nogi…
    seksual’nii maniak )
    angliets

  3. 79. Автор

    78. Лізка 19.11.2008 17:13
    Звичайно, у самому пості не все можна висловити. Тому у коментарях я і прояснив свою позицію з деяких питань даної проблеми. Взагалі, на мою думку, час відходити від стереотипів у статевих відносинах і повертатися до відичних знань, якими володіли наші предки у давні часи.

  4. 78. Лізка

    Почитавши відповіді автора, змінила свою думку про його статтю. Тепер бачу, що вона, хоч стиль і залишає бажати кращого, написана з гарними намірами. Автору – молодець, що доклав зусиль, аби пояснити свою позицію.

  5. 77. nam ne po dorozi

    72 To Face. Pryklady, jaki vedyt do porozuminna-urivnjyvanna protylezhnyx statej. 1. Pryjom P-tabletok ( na kozaku nema znaku, a na divci, jak na mitci). 2. Pravo na Dekretnu vidpustku batka i materi. 3. Pry rozluchenni spilne vyhovanna ditej( vyhidni, podorozhi, simejni svata dni narod, vesillaj).
    4.Den(svato) materi i batka. 5. Chutlyva tema kuhnja, pokupky. I t.p.
    Meni vazhko bez nal. klaviatury, ale Vam vidpovidajy, ne ljybljy, shchob porych buv xtos zasmuchenuj.

  6. 76. Автор

    71. lily 18.11.2008 00:03
    Для азіатки поняття жінка-рабиня абсолютно нормальне. Це вас воно лякає. А в Середній Азії і на Близькому Сході жінки сприймають це як належне. Мені доводилося бувати кілька разів в Узбекистані (дружина звідти родом) і бачити таке.

  7. 75. Автор

    70. do Avtora 17.11.2008 23:41
    Саме таких жінок я і маю на увазі, говорячи про європейську родину.

  8. 74. Автор

    68. Face 17.11.2008 20:34
    Термін азіачина стосується нащадків монголо-татар – росіян, китайців і середньоазіатів. Японців американці привели до тями двома атомними бомбами. Інакше вони б і досі будували імперію і воювали за “ісконні” території.

  9. 73. Сергей Зубков

    Face !
    Не огорчайтесь. Мир устроен таким образом, что в нем всегда были и будут люди у которых узость кругозора вполне скомпенсирована твердостью убеждений))) Дурак – всякий инакомыслящий))))))))))))

  10. 72. Face

    To Face. 17.11.2008 22:49
    Teper z toboy vse jasno. Nam ne po dorozi
    _______________________________________
    Ya zovsim ne mav bazannya chims obrazity evropeyanok.Lishe zaproponuvav
    variant ruynasii gorezvisnih stereotipiv.Vam vazko vidmovitis vid bazannya vsyudi dominuvaty u stosunkah iz cholovskami i same tse prizvodit do bagatyoh neporozumin i navit strazdan oboh storin.A she ya trohy zasmucheniy
    tim,scho nam ne po dorozi.Pokazaly by priclad porozuminnya statey.

  11. 71. lily

    До Автора від 17.11.2008 11:30.
    Я би сказала так у кожній нормальній сім`ї ніякиї проблеми статті не існує, це стосується не тільки європейських родин, в нашій країні таких сімей не бракує. Дуже легко пояснювати азійщиною брутальне ставлення ” хан-панянка” до жінок, це просто підміна понять, так само можна сказати що саме Петро 1 заборонив “ходити в туалет” на вулиці, а людина яка в сучасний час буде справлять нужду на вулиці чи в парку, просто генетично повернулася у ті часи, начебто ага та подумаешь, так колись було всі пі…. і ка……. на вулиці, все нормально так колись було, то на нього спогади про ті часи наринули. Або за часів палеоліту чоловік виказував свою прихільність жінці ударом палки голові брав за коси і тягнув в печеру, ну то що ми скажемо – та любить значить б`є , це народна мудрість ще з часів прапрапрадіда. От так і виглядає Ваш аргумент що жінка-рабиня, а чоловік хан. Питання залишається в культурі, і даних пережитках минулого від яких треба звільнятись, шляхом адекватного виховання,світського виховання…, в нас суспільство дуже заангажоване, і поки ми від цього не звільнимось буде така ситуація. Самі й написали в своєму коменті жінка-рабиня, а якій жінці це сподобається?????, а ось і не кожній тому багато з них приймають більш радикальну позицію, і спроможні відстояти свою позицію, або бути незалежною від чоловіка і просто не бути учасником сентенції жінка-рабиня (посудомийка, куховарка), чоловік-хан.

  12. 70. do Avtora

    Shodit nalivo. Pospilkujtes iz zhinkamy na Zahodi, de dyskusii pro urivnjyvanna cholov. i zhin. stati tryvajyt desatylittamy. Pravda pro nyh nam potribna. Skladnyi shlah zhinok do ekonomichnoi nezalezhnosti v sychasnyx europ. krainah. Jak vony dobylys vysokoi kultury praci na robochomu misci? Chomu vony vmijy trymatys gordo i nezalezhno vdoma i na roboti? Molodi i posyvili zhinky – profesionaly vid informacijnyh tehnologij, polityky do vijskovoi tehniky. Kompetentni, obiznani. Vony gotovi buty nachalnykamy. Ix choloviky i dity dobre vyhovani- vony budut tjagatys u potjazi iz vashymy torbamy bez ruchok, jaki obirvalys v daleki podorozhi, jakshcho Vy vidpoviste: “Tak!” na ihne zapytanna: “Vam dopomogty?”

  13. 69. To Face.

    Teper z toboy vse jasno. Nam ne po dorozi.

  14. 68. Face

    А меня всегда возмущает противопоставление чего бы то ни было “передового” европейского и “ущербного” азиатского.Решительно не согласен с такой постановкой вопросов.”Азиатчина” стало словом ругательным.И Япония ,и Южная Корея ,и Сингапур – это что европейские страны?Да всем без исключения странам Европы следует у них очень многому подучиться,особенно в области человеческих взаимоотношений.Мне случилось долго ехать в поезде в обществе двух мусульманок.Они буквально излучали счастье всем своим видом.Мои стереотипы того времени не позволяли в это поверить и я их прямо спросил на эту тему.И они сказали мне тогда (не падайте со стула),что они искренне сочувствуют европейским женщинам.Вот нас сейчас кое кто буквально тянет в Европу,как будто там всё-всё благополучно.Отнюдь нет.Я,например,хочу жить в своей Украине в дружбе с Россией и с нашими далеко не всегда плохими обычаями,а Европа мне просто ЧУЖАЯ.

  15. 67. Автор

    57. lily 15.11.2008 04:30
    Забув пояснити панянкам, що існують різні типи сімей. У європейській сім’ї ніяких проблем статей не може бути. Бо у Європі на першому місці права людини. Тому у таких родинах між чоловіком і дружиною абсолютно рівноправні відносини, побудовані на глибокій повазі й любові і освячені Церквою. У азіатській родині чоловік – хан, жінка – рабиня. Бо у азіатів нема поняття рівності. У них ти або над кимось, або під кимось. Це ж із зазійщиної Росії до нас прийшло знамените прислів’я: “Я начальник – ты дурак. Ты начальник – я дурак”. Тобто, якщо я начальник, то можу тебе принижувати, гнобити, знущатися над тобою. І ти мусиш терпіти. Завтра ти станеш моїм начальником – і будеш зі мною робити те саме. Ця ментальність перейшла і на родинні стосунки: чоловік – господар, пан і повелитель. Жінка – прислуга і рабиня. Через зросійщеність і до нас це докотилося. Тому у нас, за моїми спостереженнями, в абсолютній більшості родин – напівазійські відносини. У Європі, якщо начальник торкнеться підлеглої, це можуть оцінити як сексуальні домагання і присудити круглу суму за моральну шкоду. У нас зовсім по-іншому. Через те жінки й борються за свої права. І пишуть про чоловіків так зло і категорично. Через те й суперечки про те, що краще – патріархат чи матріархат. А ніщо не краще! Краще – абсолютна рівноправність і взаємоповага. Я ж у деяких своїх коментах мав на увазі саме зазійщеність нашого суспільства.

  16. 66. Автор

    56. Цікавий 14.11.2008 21:35
    Не звертайте уваги. Молоде – зелене. Підросте трохи – зрозуміє.

  17. 65. Автор

    52. Сергей Зубков 14.11.2008 16:27
    Прочитайте Бхагавад-Гіту, там усе сказано. Біблія є лише збірником міфів різних народів, перероблених іудеями.

  18. 64. Лізка

    Автор, очевидно, і про жінок, і про євроремонти, і про тисячу баксів має уявлення виключно з літератури й чужих розповідей. Всі описані стереотипи, видається, правда стосовно автора.

  19. 63. To Face.

    Koly Avtor pogodytsa, sho zhinka tezh osobystist? – Mozhlyvo, jak i vsi inshi, ja zhalkujy za chasom, jaki ne provela razom iz ditmy. Z inshogo boku: U mene je kreatyvna potreba, kotra taka zh sylna, jak i moje pochutta materynstva- pysm. Hanne-Vibeke Holst.
    Koly kolezhanka Avtora zrozumie, sho my, chytachi, korystuemos ZMI dla togo, shchob pravylno orintuvatys u velykomu sviti? ZMI dla chystyx, a ne brudnyx rozvag. Pobachyt prychynu problem pokalichenyx vzajemovidn. mizh protylezhn. statamy? Kozhen cholovik – ce chyjs syn, batko i brat.

  20. 62. Face

    Діскусія набуває все більшої абстрагованості і все більше віддаляється від реального життя.Йде безплідне вияснення стосунків.Сторони так і залишаються на своїх позиціях.Це через те,що такі взаємостосунки академічній формальній логіці просто непіддатні.Вони за межами можливостей звичного людського розуміння.Тільки любов,виховання і добра воля водночас обох сторін можуть знищити стереотипи і взаємні звинувачення.

  21. 61. snaiper

    5. Клара Цеткин 12.11.2008 00:43

    нєасіліл многа букаф…

  22. 60. snaiper

    42. Сергей Зубков 14.11.2008 01:42

    нєасіліл многа букаф…

  23. 59. Олександр Саліженко

    Чоловіки не поступаються місцем у транспорті. Господи, кому поступатися? Напівчоловічим істотам у джинсах і з розпатланим волоссям, які курять цигарки і п’ють пиво з “горлА” прямо на зупинках?

    це дійсно факт уважуха і респект

  24. 58. Анонімний

    К уважаемой Lily)))
    Матушка, позвольте поинтересоваться, что такое “сучасне життя” в Вашем понимании и какими временными рамками ограничивается это понятие? Если уж Вы полагаете себя сучасною жiнкою, тобто – розумною, освiтченою, здатною до аналiзу, вынырните плз, из вашего окопа и взгляните на ситуацию шире, хотя бы в масштабе описанной истории человечества – жалких 2-3 тысячи лет. Ну и как? Много ли места на этом отрезке времени занимает это самое Ваше “сучасне життя”? Максимум, пятдесят лет! Два поколения! А теперь хотя бы эмпирически сравните рождаемость и общий прирост населения за тот же период в два поколения в обществах с патриархальной структурой и нашем “сучасном” на том же отрезке. Это просто форма естественного вымирания слабого вида при одновременной ассимиляции его со стороны сильного.. к несчастью.

    Ну а после этого продолжайте Вашу песню про самореализацию и домострой.
    Успешной умственной деятельности Вам, сударыня! )))))

  25. 57. lily

    Женская система размножения относится к группе забарьерных органов, т.е. организм женщины беспощадно рубит всем своими защитными механизмами любую попытку проникновения внешних воздействий в систему воспроизводства. От вирусных инфекций до алкоголя и радиации. Тогда как мужская половая система находится снаружи барьера, испытывая в значительно большей степени влияние среды, и те особи, которые вследствии внешних воздействий дали полезные мутации хромосомного набора, дают более жизнеспособное потомство и, соответственно носители вредных или неэффективных мутаций вымирают в основном за счет менее сильного потомства. Курс биологии средней школы)).
    _____________________________________
    Більшого бреда вже давно не чула, знаєте багато слів але не можете їх до купи скопонуювати і виходить, щось таке…, тіпа – імпотенція, аденома, операція. Якщо за Вашими словами призначення жінки сидіти дома і прислоговувати з такою позицією далеко не заїдите, то що виходить жінка сама себе геномодифікує йдучи на роботу, прагнучи чогось досягти в житті…????, Шановні схаменітся таке сучасне життя , що кожна жінка на даний момент розраховує тільки на себе, тому і здобуває освіту, робить кар`єру…Жінка працює на рівні з чоловіком з тим же навантаженням а то і більше , а ще і веде хатнє господарстов і виховує дітей…Ви згадайте нашу історію той же “Домострой” за яким жінка повинна була провести ніч з гістем чоловіка…., ходити тільки у супроводі брата або чоловіка…, мити ноги чоловіку у когось з цього блогу мабуть генетична ностальгія за тими часами. Справа просто в тому що поряд з упішними жінками чоловіки відчувають себе невдачниками, бо не можуть їй попрікнути у чомусь, згадати про те що саме він купив їй ліфчік , який вона носить вже десять років, сказати що вона живе зайого рахунок, ну просто він зможе самостверджуватись, так як є закомплексованою особистістю, він не задоволення від простого спілкування, гуляння…Просто у нашому суспільстві чоловіки повинні домінувати, це у них в генах, а тому успішна жінка яка працює, заробляє більше грошей, має вищу посаду завжди буде “емансипованою”……, бо на ній не можна їздити, вказувати що їй робити, і вона спокійніше переживе розрив стосунків, і не буде перейматися, куди іти???, як дати дітям освіту…, куди ідти працювати????, якщо вона за все життя не працювала, або працювала до дикрету, і все своє життя яке дається один раз провела біля мартена і біля шкарпеток…Тому більшість жінок просто для того щоб уникнути таких ситуацій, бо як нам відомо без чоловіка вони ніхто, просто внушають йому, що він герой…, принц…, а інша частина жінок яка бачить його з іншої сторони не сприймає його і для них він не герой, отже ці останні жінки – емансиповані гендерші…, стерви…Просто вони мають власну думку, і здорову впевнену в собі особистість, ось і все.

  26. 56. Цікавий

    Звертаю увагу шановного автора на те, що редактор сайту дозволяє собі знущатися зі смерті від голоду.
    Якщо ви закриєте цю падлюку у коморі і не даватимете їй їсти, це буде справедливо.

  27. 55. Face

    Только зачем такое противостояние?Кому оно нужно?

  28. 54. Бандерівець

    Цей блог – влучна відповідь на блог Стрижак Аліни про недоліки чоловіків. Гунько так тримати. Майже усе підтримую.

  29. 53. Руда

    гарно написано, з душею. Мені подобається

  30. 52. Сергей Зубков

    Автору.
    Пане Олександре!
    Вы уж меня, нехристя, простите великодушно!)) Просто я привык опираться на знания, здравый смысл и способность к анализу и синтезу. Видимо сумму этих качеств Вы и называете атеизмом)) Тогда это комплимент. Что же касается Бога)), то человек во все времена создавал его по своему образу и подобию и образ этот частенько был страшнее Фредди Крюгера.
    Братья Стругацкие как-то дали великолепное по точности и лаконичности определение чуда (это ведь и есть главное божественное проявление) Чудо – это технология, опережающая свое время. Все священные тексты, как правило, состоят из описания чудес и нравоучительных наставлений, основаных на смысловой интерпретации этих самых чудес. Ну не детский сад? Вы ж взрослый современный человек! И Вы не просто член общества – Вы его, так сказать, рупор! Журналист! Куда и зачем Вы тянете свою паству? В дикое средневековье? В рассказы о всемирном потопе или приходе Трех Царей к колыбели непорочно зачатого Помазанника? Кстати общая легенда и для индуизма и для египетских солцепоклонников и даже для крито-минойской культуры))) Не говоря уже об еврейско-христианско-мусульманских заимствованиях. Ну очнитесь же Вы )))

  31. 51. nefarbovani biljavky iz Holland

    22. Avtor.
    try moi znajomi, pid 2 metry gollandky,
    pracjyjyt na derzhavnyx robotax, takozh dopomagajyt svoim cholovikam na molochnyx fermax. Majyt po 4 ditej. Bigajyt marafon v zavirjyhu i doshch. Odna iz nyh zajmajetsa tancjamy. Nixto gerojamy ix ne nazyvaje.

  32. 50. kolir shkiry

    44. Kolir shkiry nemaje znachennja v suchasnomu sviti.
    Zinyjyt duhovni bagatstva. Talant, zdibnosti. Uminnja robyty shos horoshe, korysne. Napoleglyvist u praci.

  33. 49. i.лuxoбop

    47. Автор 14.11.2008 12:13

    Для різних людей є різні версії “царства божого”. Для простолюдинів є версія про “рай”, “царство небесне”, куди людська душа втрапляє (або не втрапляє – залежно від гріхів). От і б’ють поклони напропале в церкві (аж до розбитого лоба) і хрестяться, сповідаються, постяться, ходять регулярно до церкви, беруть участь у всіх церковно-релігійних піар-заходах, замолюючи буцім-то свої гріхи, щоби за всяку ціну втрапити в рай. Бо інаше – пекло, “де буде плач і скрегіт зубів” і “геєнна вогненна”.
    Для тих, хто трошки ворушить мізками, така версія вже не канає: запримітивно буде для них – можуть, не повірити, що гірше, відступитися і розірвати на шматки, “покуштувавши”, що то за “перли” їм кидають. Тому підкидають їм уже поживу для роздумів – версію про те, що, мовляв, “царство небесне” є в них самих, всередині. Воно вже тут! Нехай думають. От вони й думають: а що, це щось розумне, мудре – над цим варто подумати. Так і думають аж до смерті…

    А що то насправді за “царство небесне”? А кат його знає! Виходьте ліпше з Матриці… і ласкаво просимо до реального світу!

  34. 48. temy dlja dyskusij.

    1. Chym potribno dumaty golovojy chy s…(sidnycamy). Malolitnix divchat ne navchajyt likari, materi, vchytelky beregtysja, zapobigaty rannij vagitnosti.
    2. Sho krashche- molodi batky, kotri sami she dity, chy zrili batky, kotri ekonomichno staly na nogy?
    3. Shcho vashlyvishe dlja zhinky simja chy samostverdzhennja, ne buty bilshe kurcham.

  35. 47. Автор

    46. i.лuxoбop 14.11.2008 12:00
    Ні, це Обитель Бога, де “не женяться і не виходять заміж, але будуть, як ангели в небі” (Мф.22,30.

  36. 46. i.лuxoбop

    45. Автор 14.11.2008 11:12
    /// …І увійти в Царство Боже ще до того, як Землю опанують негрокитайці.

    А що то за “Царство Боже”? Кажуть, що то “лоно Авраамове”, так? Всістися, мовляв, на “лоні Авраамовому”…

  37. 45. Автор

    42. Сергей Зубков 14.11.2008 01:42
    В основному з вами згоден, хоча ваше пояснення грунтується більше на атеїзмі. Людина ж створена за образом і подобою Бога, тому може силою свого розуму прискорити еволюцію духу, оскільки еволюція тіла відбувається дуже повільно. І увійти в Царство Боже ще до того, як Землю опанують негрокитайці.

  38. 44. ЫЫЫ

    Зубков, хуйню ты гонишь. Почитай статистику. Процесс эмансипации и сокращения рождаемости идет ВО ВСЕХ обществах, включая Судан, Афганистан и Мозамбик. Кроме того, мы полным ходом движемся к Сингулярности и контролю Разума над эволюцией, а ты про какую-то кармическую биологию чешешь… сбейся с темы, не трать ресурс на этот флуд.

  39. 43. 1

    Багато зі стереотипів досить таки типові.

  40. 42. Сергей Зубков

    Здравствуйте, уважаемые любители,а особенно любительницы гендерной полемики!))
    Дорогой автор! Попробую перевести Ваши комменты про взаимоотношения полов с общефилософского на более понятный образованной части блогеров язык. Как мне кажется, уж простите, более убедительный.
    В основе любого поведения всегда преволирует биологическая составляющая. Если поведение индивида способствует выживанию и доминированию вида в ареале обитания и расширению этого ареала, такой вид рано или поздно вытесняет другие конкурентные. Если нет – тогда такое поведение приводит к вымиранию. Его место занимает другой, поведение которого в массе более эффективно. Грубый и неумолимый естественный отбор. Наследственность и изменчивость – два фактора отбора, влияющие на выживание и адаптацию к среде обитания любого биологического вида, будь то дроззофилы или гомо сапиенс. Природа назначила ответственными за наследственность и сохранение генотипа женские особи, мужские же отвечают за изменчивость – это изначальная данность, заложенная в хромосомном наборе. Любой медик вам ответит на вопрос, в чем состоит принципиальное отличие мужского и женского организмов. Женская система размножения относится к группе забарьерных органов, т.е. организм женщины беспощадно рубит всем своими защитными механизмами любую попытку проникновения внешних воздействий в систему воспроизводства. От вирусных инфекций до алкоголя и радиации. Тогда как мужская половая система находится снаружи барьера, испытывая в значительно большей степени влияние среды, и те особи, которые вследствии внешних воздействий дали полезные мутации хромосомного набора, дают более жизнеспособное потомство и, соответственно носители вредных или неэффективных мутаций вымирают в основном за счет менее сильного потомства. Курс биологии средней школы))
    Отсюда простой вывод – если поведение женских особей вида имеет главной целью самосохранение и сохранение потомства, т.е. генетическую стабильность, а мужских особей экспансию, соперничество, поиск и завоевание, а в результате повышенную изменчивость и приспосабливаемость, такой вид более конкурентен.
    В отличие от мира животных, человеческая цивилизция создала феномен социальной культуры. И тут появился еще один важнейший фактор видовой конкуренции. Внутриобщественные правила поведения. Со временем они приобрели формы современной морали, этики, традиции и наконец закона. Сдревних времен человеческие сообщества многократно и разновекторно экспериментировали с разными социальными схемами и, как результат рождались общества с совершенно, иногда диаметрально противоположными традициями. Традициями несущими силу абсолютного закона и имевшими одинаковую конечную цель – успешное выживание вида. Те сообщества, которые создавали неэффективные, малоконкурентные, иногда нелепые традиции, просто вымирали или ассимилировались племенами с доминантной культурой. Решающим фактором всегда становилась способность мужчин к завоеванию и исследованию технологий и способность женщин к быстрому многочисленному воспроизводству. Впрочем в случае ассимиляции воспроизводством занимались уже женщины побежденного народа, привнося в генотип победителя все достижения многих поколений истребленных мужчин своего племени. Позже появились религии. Как социальный институт, они изначально были призваны навязать определенный тип поведения значительному числу людей, объеденив их для более успешного выживания в совсем уже большие социумы, близкие по численности и географии к современным. Тут уж надо вспомнить добрым словом древнеиндийскую философию, столь почитаемую уважаемым автором. Со всеми ведическими мудростями и кармическими предначертаниями))
    Так вот, вся история развития человечества иллюстрирует простую истину. Патриархальные общества вытеснили другие типы социумов именно потому, что были и остаются наиболее близкими к биологии и психофизиологии человека. Они оказались естественно более конкурентными по отношению к матриархальным, гомосексуальным, кинднеперским(были и такие) обществам.
    Конечно, природа не остановила свои эксперименты, она управляет нашим все более сложным поведением через естественные мутации и теперь уже в основном через социальные институты. И мы постоянно становимся свидетелями побед одних общественных моделей над другими. К тому же никто из нас не является стопроцентным мужчиной или женщиной – психологи подтвердят. Гормональный фон может явного самца спровоцировать на женское поведение, а явную самку на мужское. Тем не менее общества, утрачивающие половые признаки, зараженные феминизмом, гомосексуализмом, массовым отказом от сексуального поведения, прочими психофлуктуациями всегда будет проигрывать в рождаемости, а соответственно быстро уйдет с исторической сцены, уступив место другим людям с другими убеждениями и ценностями.
    Так что прав автор, предрекая черное узкоглазое будущее нашим потомкам. Доиграются либералы вкупе с Кларами, прости гос.. Цеткиными)))
    С любовью к здравому смыслу Сергей Зубков..

  41. 41. Face

    Fizuk 13.11.2008 22:09
    Ты перегнул.Руководители-женщины тоже попадаются хорошие.Знаю массу примеров.Тут больше другое:не понимают они психологию подчинённых мужчин.Не понимают,что иногда мужика лучше не тормошить хоть какое-то время.Он потом с лихвой свой простой отработает с благодарностью.Но это отдельная тема.Знаю также ,с позволения сказать, существ мужского пола,которые дискредитируют весь наш род мужской.Многие женщины по подобным выродкам делают выводы и обо всех остальных мужчинах.Как их заблуждающихся разубеждать,не знаю?Наверное это проблема воспитания и общей культуры человека.

  42. 40. Fizuk

    Ще не видів хочаб більш-менш нормальну керівника жінку, гірше за керівника жінку може бути повний неліквід мужик.

  43. 39. Віта

    Лоро! Я тільки мала на увазі, що блогерша – то російською мовою, а блогерка – українською. Не знаю, хто з нас більш зверхній)

  44. 38. Автор

    36. Олена Гордієва 13.11.2008 18:12
    Чудово знаю, що професія журналістів одна з найнебезпечніших. Сама мала справу і з СБУ, і з міліцією, іще купу всяких неприємностей через роботу. Але свою роботу я люблю. Я не уявляю себе без неї – бо вона дає повністю реалізуватися. Шкода, що ви ще цього не оцінили.

    Я це давно оцінив – був головним редактором двох регіональних видань, боровся за свободу слова ще з горбачовських часів, пройшов 20 судових процесів по газетних публікаціях, відновлювався через суд на роботі після двох незаконних звільнень, підготував цілу плеяду молодих талановитих журналістів – нині вони працюють в “Корреспонденте”, “Деле”, “Телекритике”, “ГПУ” (Людмила Башкірова), очолюють 4 регіональні газети. Тому прийшов до висновку, що більшого вже у журналістиці не зроблю, мій пік минув. Тепер настав час для реалізації себе в літературі. Але це зовсім не значить, що в газеті я працюю “лівою ногою”. Усе, що від мене вимагається, виконую сумлінно і навіть більше.

  45. 37. Лора

    У Вас, Віто, такий ангельський вираз обличчя і таке зверхнє ставлення до людей. Це жіноча сутність – бути насправді не такою, якою здаєшся зовні? Це Ви читайте уважніше! Я ж і кажу, що обидва слова жіночого роду! Навіщо було повчати автора? Вами вигадане слово більше підходить до кухонних пристроїв – виделки, тарілки, блогерки, самоварки, духовки, витяжки. І слово “кумедно” в данному випадку кумедно звучить.

  46. 36. Олена Гордієва

    Та ради Бога – шукати себе можна в чому завгодно! Хоч у вирощуванні кроликів! Я б із задоволенням сидів на кухні і виховував дітей. Журналістика для мене – лише робота, яка дозволяє заробити на прожиття.

    _______________________________________

    Моя Вам добра порада – якщо відчуваєте, що це справді не Ваше, може ліпше піти глядіти дітей чи розводити кроликів? А загалом у чоловіків таке буває – “я б з задоволенням сів би з дітьми…” Повірте, вже перевірено – серед чоловіків сісти вдома можуть одиниці, жінки – сидять. Бо мусять – таке їх кармічне завдання.

    Чудово знаю, що професія журналістів одна з найнебезпечніших. Сама мала справу і з СБУ, і з міліцією, іще купу всяких неприємностей через роботу. Але свою роботу я люблю. Я не уявляю себе без неї – бо вона дає повністю реалізуватися. Шкода, що ви ще цього не оцінили. Я також пишу поезію і зважте, статті, дають не менше – це теж творча праця, щоправда не в риму.

  47. 35. Олена Гордієва

    Навіщо плутати релігію до гендеру чи то пак чоловічої і жіночої сутності? ТЕ, що Христос мив учням ноги і прислуговував – це одна справа, а чому жінка має прислуговувати і нести велику місію? Може варто бути взаємоввічливими – прислуговувати один одному? З вашого коменту виходить, що прислуговувати має жінка…
    Пане Олександре – то Ви б хотіли аби Вам прислуговували??? І як саме, якщо так – вірно, по собачому приносили капці? Бо звучить саме так.
    На взаємоповагу та щирість в стосунках я згодні. Згодна й з тим, що якщо ти жінка, то маєш народжувати дітей, шанувати чоловіка, навіть котрий носить сімейні труси чи твою торбинку. Але прислуговувати? Це нонсенс, а не кармічне завдання. Прислуговування ще ніколи нікому щастя не приносило.
    Мені здається, Ви дуже нещасна людина, або принаймі маєте якісь певні проблеми в сімейному житті?

  48. 34. Автор

    31. Олена Гордієва 13.11.2008 17:41
    Прислуговувати – це висока місія. Усі ми – слуги Божі. Усі служимо своїй справі. Ісус Христос перед таємною вечерею прислуговував своїм учням – мив їм ноги. Якщо ви не розумієте сакрального змісту цього слова, то це інша справа. Принизити свою гординю – найбільший духовний подвиг людини на Землі. Релігія, дійсно, опіум для народу. Але треба розділяти релігію і віру. Найбільші грішники – служителі культу, які використовують віру людей у Бога (Аллаха, Будду, Крішну тощо) для власного збагачення і задоволення низьких інстинктів. Але від цього віра не меркне. То вже їхні проблеми, і Господь розбереться з ними після того, як вони віддадуть йому душу. Людина може вірити і не відвідуючи церкву, мечеть чи синагогу. Вірити в Істину, Добро і Світло. І утверджувати їх своїми думками, почуттями і вчинками. При цьому не обов’язково приєднуватися до якоїсь конфесії чи секти. Однак – хочемо ми того чи ні – а наша територія знаходиться під егрегором православ’я, тому найбільша духовна підтримка Космосу приходить до тих, хто сповідує цю віру.

  49. 33. Віта

    Йой! Авторе, а Ви знаєте, що таке гендер? ))))))))))))))
    Лоро! Читайте уважніше! Я писала: не “блогерші”, а “блогерки”. Щодо засмічування, то це вже таке. В укр мові повно іншомовних слів, і лише гендер чомусь усім муляє. це насправді дуже кумедно))))

  50. 32. Автор

    30. Олена Гордієва 13.11.2008 16:31
    Та ради Бога – шукати себе можна в чому завгодно! Хоч у вирощуванні кроликів! Я б із задоволенням сидів на кухні і виховував дітей. Журналістика для мене – лише робота, яка дозволяє заробити на прожиття. Доводилося працювати і токарем, і бетонником, і слюсарем, і двірником, і директором фірми… Але найбільше реалізуюсь тільки в поезії. Тобто, вважаю, що це моє найбільше покликання. А журналістика – то взагалі покарання, бич Божий… “Трое суток шагать, трое суток не спать ради нескольких строчек в газете…” До речі, ви знаєте, що журналісти по смертності займають місце у першій п’ятірці?

  51. 31. Олена Гордієва

    Ну і словосполучення у Вас, пане Олександре – “слугувати чоловіку”… Навмисне не придумаєш. Щодо любити, турбуватися, народжувати – згодна. Але слугувати? Та ще й – що це кармічне завдання… Однозначно – у Вас, не ображайтеся, певно комплекси. Психологія прислуговування, рабства, чи що… Я особисто нікому не прислуговую і не хотіла б аби мені прислуговували.
    А Ви, пане авторе???

  52. 30. Олена Гордієва

    Щодо власного розвитку. Якщо ви не знайшли його у вихованні своєї дитини, то я вам співчуваю. Запам’ятайте: не тільки ми виховуємо дітей, а й вони нас.
    _______________________________________
    Автору – Ви судите дуже однобічно. Якщо жінка не зациклюється на “кітчен – кундер” – це не означає, що вона не знайшла себе. Приміром, можна спробувати суміщати – займатися вихованням дітей, мати домашні клопоти на кухні, але в той же час і себе шукати – правда в трохи інших іпостасях.
    Ви зізнаєтеся, що педагог – а Ви б особисто сіли б вдома з дітьми? Сиділи б – робили уроки, готували плови, тощо… Загалом, шановний авторе, Ви б могли присвятити себе повністю дому і дітям?
    Щодо ніжних стосунків в баптистських родинах… Це смішно. Релігія – опіум для народу, а Ви шановний авторе, бачите тільки однусторону медалі – ніжні стосунки. А що їм усім треба дати підтримку в житті, виховати, виплакати, переживати за кожну дитину, одягати – годувати – цього певно не помітно.

    Питання не в поділі людей на чоловіків та жінок. Питання в тому – чому чоловіки вважають, що призначення жінки – кухня і діти і там вона мусить себе знайти?
    Так, природою покладені певні зобовязання. Але ж можна виконувати свої обовязки і шукати себе в тих же сферах, що й чоловіки… В журналістиці, приміром

  53. 29. Автор

    26. Віта 13.11.2008 13:31
    Гендер – це ніякий не тест на мужність, а дурнувата вигадна лесбіянок і геїв. Чоловік і жінка – це не одне ціле, а дві різні половинки. У кожної з них – своє кармічне завдання. У чоловіка – любити жінку, турбуватися про неї та дітей, бути гарним головою сім’ї і батьком. У жінки – слугувати чоловіку, народжувати йому дітей, бути вірною дружиною. Так чи приблизно так говорять усі релігії світу.
    Серед моїх знайомих – кілька баптистських родин (хоча сам православний). У них, як відомо, заборонена контрацепція. Тому народжують стільки дітей, скільки Бог дає. Але які вони щасливі і які у них ніжні стосунки між дітьми й дорослими!

  54. 28. Лора

    Віто, я не зрозуміла, чому Ви тоді зробили зауваження авторові, якщо він написав слово в жіночому роді? Тепер моє зауваження Вам – не засмічуйте українську мову іншомовними словами, і тільки не кажіть мені, що вона від цього збагачується. Я маю на увазі слово “гендер”, яке Ви просто несамовито полюбили.

  55. 27. Автор

    23. Олена Гордієва 13.11.2008 13:12
    25. Олена Гордієва 13.11.2008 13:19
    Все у мене є: і дружина, і донька, і син, і навіть онук. Тепер чекаю онучку. У нас типова європейська родина, хоча моя жінка виросла в Узбекистані, наполовину узбечка. Кухнею і дітьми ми протягом всього життя завжди займалися разом. Я люблю готувати, особливо борщ. А от дружина шикарно готує плов.
    Щодо власного розвитку. Якщо ви не знайшли його у вихованні своєї дитини, то я вам співчуваю. Запам’ятайте: не тільки ми виховуємо дітей, а й вони нас. Взагалі вони нам даються саме для того, щоб ми розвивалися. Кажу вам це як педагог за освітою – майже 10 років працював у школі.

  56. 26. Віта

    Автор мене м”яко кажучи здивував своїми репліками у коментарях до тексту. Гендер як тест на мужність – то дієва штука. Достатньо дізнатися, що чоловік думає про гендерну рівність і ти вже дуже багато знаєш про цього чоловіка. Принаймні те, що він тобі зовсім не цікавий)
    Лоро, те про що Ви пишете, називається мовний фалоцентризм. Тобто, мовна дискримінація жінок. Українська мова в цьому відношенні досить прогресивна, бо практично всі форми, які Ви згадуєте, вживаються. власне, гендерна чутливість журналістів, зокрема, і передбачає вживання подібних форм. Бо коли кажуть: Леся Українка – поет, громадський діяч… тощо, то часом складно визначити стать “єдиного мужчини”)))

  57. 25. Олена Гордієва

    По собі скажу – народивши дитину і висидівши 2 місяці вдома, я дуже розвинулася, як особистість. Повірте, шановний авторе. Смажиш млинці, дивишся серіали і починаєш слідкувати за сусідами через паркан. Розвиток – будь здоров. Заміняє відразу всю журналістику і тим, чим я займалася до декрету. Треба було мабуть починати ще висіти ена жіночих форумах в унтернеті й описувати, як мій чоловік стриже нігті чи одягає труси. Жаль, що так швидко довелося вийти з – декрету.

  58. 24. Олена Гордієва

    Щодо Ірини Бочай… Спробуйте, поговорити з нею без телекамер і софітів. Гадаю, вона багато б чого могла розповісти вам цікавого про свою жіночу долю і недоспані ночі. Або ж це дійсно таки її призвання – бо нічого іншого, окрім, як бути мамою, вона не може. І ні до чого не прагне.
    Хоча… Іване, Ви ж журналіст. Хіба не знаєте цієї всієї кухні?
    Ну треба ж було жіночку якось представити. Читача на позитив зорієнтувати, на виправлення демографічної ситуації. А що, треба було вказати? “Такий – сякий муж не користується протизаплідними, а мені не можна за станом здоровя, а те, та се.. от якось воно і вийшло…” Глядачі проекту зацінили би.

  59. 23. Олена Гордієва

    Але нині жінки взагалі розперезалися. Увірували в те, що й справді існує гендерна рівність. Насправді рівність є лише юридична. В усьому іншому жінка має беззаперечно підкорятися чоловіку і ніколи йому не перечити.
    _______________________________________
    Автору – респект. Перепрошую, мені також була не зовсім зрозуміла доцільність блогів про те, чи має право чоловік носити жіночу сумочку чи що там класного і противного є в протилежній статі. Досить вдала ваша відповідь в блозі пані Аліні Стрижак. Але… Шановний, Ваш вищевказаний комент збиває з ніг. Це комплекс? Прагнення до патріархату?
    Особисте питання – а в вас є дружина, діти, зокрема дочки? Якщо так – цікаво, а ваша дружина займається кухнею й дітьми? А Ви б хотіли такого щастя для своєї доньки?
    А як же власні амбіції? Здійснення власних мрій? Як бути з цим жінці, якщо такі, як Ви, визначили її місце?

    Як на мене, то та сама гендерна рівність чи місце жінки залежить тільки від неї. Як себе поставиш – там і буде твоє місце і так і будуть до тебе відноситися чоловіки. Бо можна тягнути ту ж роботу на рівних, без поблажок, а можна ходити задницею матиляти. Раз на раз не попадає – є і ті, і інші. Справа тільки у виборі. Першій категорії ніколи на заїкнутиься за гендер, місце другої категорії – чи то на подіумах, чи то на кухнях…
    Іще одне – за власними спостереженнями, люди схильні обговорювати те, що їм найбільш допікає. Комусь допікає сильна стать, а хтось, схоже, ненавидить жінок… І хто?

  60. 22. Автор

    21. ex-4len KPSS. 13.11.2008 12:48
    Якщо жінка народжує і виховує дітей, то це не значить, що вона буде в покорі, темряві і забобоні. Виховуючи дітей, вона розвиватиметься сама. Ось наочний приклад:
    “Учасниці телепроекту Ірині Бочай 30 років, вона симпатична, струнка білявка, з веселою життєрадісною вдачею. Ніхто б, мабуть, і не здогадався, що Ірині присуджені такі звання, як багатодітна мати та мати-героїня! Адже у Ірини та її чоловіка Олега – восьмеро дітей (чотири доньки та четверо синів). Велика та дружня родина – ось справжнє жіноче щастя, впевнена Ірина!
    За освітою Ірина продавець, але основною своєю діяльність вважає материнство, оскільки 13 років провела в декретній відпустці. Перша донечка у Ірини та Олега народилася через 10 місяців після весілля, коли Ірині було лише 17 років. Взагалі стосунки у закоханих розвивалися дуже стрімко. Вже через тиждень після знайомства Олег запропонував Ірині руку та серце, ще через тиждень – вони одружилися. З тих пір щороку сім’я стає все більшою та більшою. Батьки прагнуть дати своїм дітям усе найкраще і забезпечити їм гідну дорогу в доросле життя, дати освіту та розвинути усі їхні творчі таланти”. (З офіційного сайте телепроекту “Танцюю для тебе”).
    Хто після цього може сказати, що Ірина – темна, забита і нещасна жінка? Усе якраз навпаки! Нещасні ті, хто у 30 років ще не пізнали радість материнства, живуть “шведською сім’єю” і глибокодумно розмірковують про те, які погані чоловіки.

  61. 21. ex-4len KPSS.

    Ni-ni, avtor prav. Rozpovidaty pravdu, buduchy zhurnalistom, pro ekonomichnu nezalezhnist zhinok na batkivshchyni Clary Zetkin nevarto. Nehaj ukrainski zhinky zhyvut u temrjavi, pokori, zaboboni. Zajmajytsa marafetom – dyskytyjyt pro sumky i trusy. Rego4ytsa na kutni. Temnoju masoju legko pravyty. Krasno djakyjy za pomi4.

  62. 20. Тетяна

    i.лuxoбop 13.11.2008 09:53
    “…Тої, що з Лондона? Хто вона така?..”
    Може її думки не є авторитетними, але надто вже дотепні (на мій смак), щоб утриматися від їх цитування, перепрошую.

  63. 19. Автор

    18. Олек 13.11.2008 12:02
    Дякую за розуміння.

  64. 18. Олек

    Автору огромный респект

  65. 17. Автор

    14. Тетяна 13.11.2008 09:20
    Я давно знаю, що сперечатися з жінками – даремна трата часу й енергії, бо навіть якщо чоловік у суто принциповому спорі припре жінку до стіни незаперечними аргументами, вона все одно вивернеться. Скаже, що це був жарт, стьоб, шютка. У крайньому разі застосує свою наймогутнішу зброю – сльози. Але нині жінки взагалі розперезалися. Увірували в те, що й справді існує гендерна рівність. Насправді рівність є лише юридична. В усьому іншому жінка має беззаперечно підкорятися чоловіку і ніколи йому не перечити. Її справа – діти, кухня і дім. Вже емансипація довела до того, що біла раса стрімко скорочується. У Європі і Північній Америці жінки не хочуть виконувати свою основну кармічну місію – народжувати дітей. Бо бажають, бачте, самостверджуватися, самовдосконалюватися,робити кар’єру, писати електронні листи з Лондона і Парижа. А ти народи 8-10 дітей і вигравай у якихось “Танцях до упаду”! А то ні того, ні цього. А в результаті через якихось пару сотень років на Землі не залишиться жодної білої людини. Будуть тільки темношкіро-вузькоокі афро-американо-євро-азіати без шкарпеток, але дуже сексуальні. Амінь!

  66. 16. Лора

    Віто (7 комент), Ви я бачу великий майстер слова і дуже розумієтесь на українській мові, то поясніть мені, чому ми пишемо і говоримо: “бухгалтер” замість “бухгалтерка”, “інженер” – “інженерка”, “професор” – професорка, “доцент” – доцентша, “поет” – “поетка”?

  67. 15. i.лuxoбop

    Когда человеку плохо, он, вместо того, чтобы биться головой об стенку, начинает извергать бурные потоки черного, чернее черной земли, юмора. И это правильно. В общем, пиши исчо, Клар-р-ра.

    2Тетяна:
    Кого Ви наводите цитати? Світлани Пиркало? Тої, що з Лондона? Хто вона така? Їй-богу, люди, не смішіть.

  68. 14. Тетяна

    Авторе, ну до чого такі злостиві відписки блогеркам? Та ще й з посиланнями на “Наталі”??? Подібні теми пишуться, щоб дружно і щиро посміятися і постьобатися як з протилежної статі, так і з себе коханих, і зробити висновок, що жити одне без одного не можемо
    А щодо шлунку і серця, то в тексті, на який Ви натякаєте, цей вислів не взято за аксіому і спонукання до дії.
    Погоджуся радше, що “дружина, яка намагається кудись потрапити через шлунок чоловіка, часто потрапляє туди ж, куди і решта вмісту шлунка” © С.Пиркало
    p.s. Існує велика різниця між звинуваченнями та добродушним висміюванням. Давайте в гендерних приріканнях віддавати перевагу другому;)

  69. 13. Шкура(проездом)

    Блин,Клара Цеткин!!!!Как мне уснуть теперь.Я блог до конца не дочитала.Дернуло же меня опять зайти на ГПУ.Ну насмешили.Олександр,что за комплексы,зачем эта статья-ответ.Ну,думают так некоторые женщины.Не повезло в жизни,бывает.Вы,что в ответе за всех мужчин или это своеобразная мужская солидарность.Для вас главное ,чтобы ваша жена вас любила,а остальное…

  70. 12. Автор

    11. Віта 12.11.2008 12:58
    По-перше, до мазохізму схильні тільки психічно хворі люди. У людини з нормальними рефлексами біль не може викликати блаженства. По-друге, якби шлях до серця чоловіка лежав тільки через шлунок, то сімейних проблем у світі поменшало б у кілька разів. Бо жінкам залишалося б тільке одне: годувати своїх чоловіків як на убій – і все. Типу: чим більше і смачніше годуєш, тим більше він тебе любитиме. Насправді це далеко не так. Бо у подружньому житті головне – духовна спорідненість. Зрозуміло, що чим нерозвиненіша істота, тим більше вона зациклюється на фізіологічних потребах. Для мене ж тема їжі взагалі неактуальна. Щоранку сам варю собі вівсянку. Якщо ж увечері дружина затримується, для мене буде втіхою самому приготувати вечерю, щоб нагодувати її. Взагалі не розумію, як можна робити із їжі якийсь культ і прирівнювати шлунок до серця? Ну а щодо шкарпеток, то час уже змінити платівку – це тема з радянських часів, яких нинішня молодь взагалі не знає.

  71. 11. Віта

    Зрозуміло. Тоді прокоментую ті три камінці, які Ви кинули в мій город))) Перший – мазохізм. До нього однаково схильні як чоловіки, так і жінки. текст грунтується на конкретному прикладі. Заголовок у стилі ГПУ. Сподіваюся, він не вкорінює стереотипи, а спонукає трішки подумати)
    Шкарпетки – то взагалі рефлексія, такий собі літературний твір, який кожен сприймає буквально чи шукає і знаходить там якісь образи. Тому, боронь Боже говорити про якийсь стереотипний образ чоловіка у протертих шкарах)
    Шлях до серця чоловіків лежить через шлунок – це не я вигадала. Але мої чоловік і син страшенно сердиті, коли голодні)) на мене ж цей стан впливає цілковито інакше. Втім, розумію, що це не показник)) Що чоловіки вічно голодні – не писала взагалі. Їстівна стать – це стать, у якої невистачає ані фантазії, ані почуттів, щоб якось інакше сказати на дружину і доньок, аніж “пельмень, вареник і пиріжок”.
    Хух! таке то)

  72. 10. Автор

    7. Віта 12.11.2008 07:17
    Із життєвого досвіду знаю (прожив у шлюбі 31 рік): якщо жінка говорить дурниці, а чоловік промовчить із делікатності, то це буде тільки на шкоду всім. Бо жінка подумає, що вона має рацію і йому просто нічого сказати. Провокативним теревеням жінок треба давати відсіч негайно і твердо, щоб збити з них пиху й зарозумілість. Їм це буде тільки на користь – трохи мізки прочистяться.

  73. 9. Автор

    3. z 11.11.2008 19:08
    Заспокойтесь, шановний, і не шукайте бліх у чужих блогах.

  74. 8. САН

    “Чоловіки не поступаються місцем у транспорті. Господи, кому поступатися? Напівчоловічим істотам у джинсах і з розпатланим волоссям, які курять цигарки і п’ють пиво з “горлА” прямо на зупинках?”
    І то правда! У дівчат та жінок скоро буде волосся між цицьками рости, борода та вуса!Рівень чоловічих гормонів зашкалюватиме у жіночому організмі!

  75. 7. Віта

    Дуже цікавий текст. Свідчить про виняткову гендерну чутливість блогів на ГПУ. От тільки тексти писали не “блогерші”, а блогерки)
    Коментувати не буду. Зауважу лишень, що людина завжди шукає логічних пояснень чи то пак виправдань, коли розуміє, що у тезах-звинуваченнях є доля правди)))

  76. 6. Клара Цеткин

    http://djv.ru/?xmlid=4588 Женский форум – избранное

  77. 5. Клара Цеткин

    Не выспалась!!! Муж возит пяткой по простыне всегда когда лежит, пока не уснёт крепко. Так раздражает, особенно когда уснуть трудно мне, тут еще он шаркает. Почти привыкла уже. Очень его люблю, но иногда завожусь. Особенно сегодня ночью. Крик души ))) Какие у Ваших мужей мелкие недостатки которые время от времени раздражают?

    Ответы:

    Хватание за соски, когда я снимаю лифчик. Так достало, иногда просто взрываюсь, “как триста тонн тротила”

    мой супруг тоже сучит ногами. Во сне. Просыпаемся, простынь задирается и скатывается на уровень коленок. Додумалась прикалывать ее концы булавками. Он так сучит , что булавки растегиваются. Потом уже напокупала простыней с резинкой, так и те умудряется засучить. Я не ругаюсь, со временем прывыкла. В детстве, до 12 лет спал на дивание с клопами, такая нищета была у его родителей. Раздражает, то что если что-то открыл (шкаф к примеру) то стопудово не закроет. Так и стоит распахнутый, а муж в упор не видит.

    Если еду не доест – ставит тарелки в раковину прям с остатками пищи, когда посуду мою – ковыряюсь в этом(

    А мой пердит в моем присутствии…

    крутит соски как будто радио настраивает, больно ! и думает что если сунет мне холодную руку между ног и нажмёт посильнее пальцами – то я схвачу многочисленные оргазмы

    Постоянно прижимает меня к стене во сне, мне негде спать!!!

    А мой ссыт на меня во сне. “Золотой дождь” говорит

    а мой ковыряется в носу, еле отучила его это делать во время еды

    А мой съедает все, что наковырял.

    Мой ковыряется во сне пальцем в поппе…..у меня причем. вот

    блин……постоянно тоже норовит мне засунуть в задницу палец. У меня конечно тоже поно недостатков таких. Например когда дома обедаем, я всегда закидываю под столом ногу на ногу и всем мешаю. Ну и наверное много чего такого

    А мой не уснет, если не положит свою руку, а точнее пальцы мне промеж ног, да так чтобы клитора касались, бесит прям не могу((((((((!!!!!!!!!!!!

    А у меня громко цокает во сне как лошадь в узде, причем долго так, я уже и воду ставила рядом, чтобы остановить этот приступ цоконья, БЕСПОЛЕЗНО! Проснусь и смотрю как он со смаком начинает это делать…а саму бесит!

    Закрывается в ванной чтоб ногти постричь, эстет, а потом по ванной валяются его обрубки. А я всё время пытаюсь найти у него какие то прыщики и ВЫДАВИТЬ!!!!))))

    Всё время просит меня повилять задом. Сиськи мои так вообще наверное скоро или открутит или вырвет с корнем. Кусается больно. И если я вдруг поранюсь, ломится меня лечить. Больно. Но очень люблю!

    ой, а еще первый муж, как-то в холода завалился спать в тельняшке, свитере, трениках и под кучей одеял,а я голая сплю , иначе не могу, короче просыпаюсь – муж одетый лежит в куче одеял, как, блин таджик на вокзале или бомж какой-то…. ужас…

    Мой имеет дурацкую привычку дрынькать пальцами у меня по ребрам как по стиральной доске, гусляр хренов. Ночью ссучивает всю простынь книзу, даже если я ее на метр заправлю под матрац, к утру у него она на уровне щиколоток собирается, а у меня на уровне талии. Сиськи тоже обгрызанные, это вообще как я понимаю, они все любители. Засыпает тревожно, поцокивает. Ну а ногти?? Ногти это классика жанра, он когда их стрижет, собирает в кучку на стиральной машине в ванной, потом выкидывает, но иногда забывает.

    Мой постоянно подкараулит, когда я чуть нагнусь, потом, подскочит сзади, типа пристроится и давай пол. акт имитировать. Чувсвтую себя жЫвотным!

    Боже мой!!! ОНИ ОДИНАКОВЫЕ. Чуть нагнусь – он тут как тут

    А мой прячется за какой0нибудь дверью голый. Потом выпрыгивает оттуда как кот и трясет своим достоинством, типа Вот он я во всей красе! Хвалю его, оцениваю размеры – довольный уходит

    Похоже у нас общий муж! бугага всё, хана ему вечером блядун!

    А мой все время хочет засунуть мне во влагалище свою противную ступню.

    Мой жужмом бросает вещи после работы, возится с собакой на супружеской постели, регулярно засыпает в наполненной ванне (после работы ляжет, проснется в три ночи и в постель перебирается). но самое страшное – он лунатик! встает в туалет ночью – не выключает за собой свет и не сливает воду. стульчак не поднимает никогда. машину оставляет открытой во дворе, пока зайдет поссать.в общем, тварина!!!!!

    Господи, девченки, сколько же животных на свете! Почитала и мне легче стало, значит, не у меня одной такой…

    Ой, девочки…У меня уже колики от смеха…Все точь в точь, даже не думала, что настолько все одинаково…А мой в ванной когда плещется, наливает море воды на пол, да так сильно, что каждый раз боюсь соседей затопить…И тоже за грудь хватает и приговаривает при этом каким-нибудь мультяшным голосом :”Сисюлички мои ма-а-а-аленькие”…И сзади пристраивается, когда наклоняюсь…Ой!!!

    Мой так помнет,помнет,протянет умильно “тииитечки” и башку свою дурную на них пристраивает калачиком свернется(детина 187/80) и лежит минуты две,я начинаю задыхаться и скидываю башку с “тиииитечек” а он с видом обиженного теленка “вот всю ночь так бы спал”.

    еще во сне подергиваетяс сильно и бывает что слюни текут=))хахахахах редко

    А мой с голой писько перд зерколом стоит минут по 20 и думает что меня это заводит а меня потом спрашивает что я так долго крашусь минуты 3. В носу ковыряется и незаметно козявки куда нибудь за диван, а еще изменяет и думает что незнаю чмо

    щас расскажу, как мой муж утром после душа свежие трусы надевает. Подходит к шкафу, открывает дверцу, вынимает всю стопку тусов, несколько минут перебирает их, что-то бормоча себе под нос, потом берет выбранные трусы и начинает их растягивать – вдоль, потом поперек, потом натягивает их до середины бедер и, придерживая одной рукой, кулаком другой руки вращательными движениями растягивает то место, куда хозяйство укладывается. Зрелищщщщеееее…. цирк уехал, а клоун у меня дома….

    А мой все просит в ванной во время совместного душа мне в рот пописать ( Я пока не даюсь , но сопротивление , чувствую , сломает . Уже на грудь и лицо принимаю … Вообще-то , в этом есть что-то возбуждающее своей грубостью – ощущаешь себя жертвой сексуального маньяка ) А для него это просто игра , его заводит , ну и мне в какой-то степени приятно сделать ему приятно … У меня муж какой-то неласковый – стоит мне хоть чуть-чуть переварить или недоварить его любимые пельмени , он берет скалку и бац меня по голове со всей дури … я , конечно , брык на пол и лежу , скучаю , а он , шалун , переступая через меня , еще пинает меня ногой пару раз в ухо . Через двадцать лет такой жизни мозги мне окончательно поотшибало и поэтому , частенько , на интернет-форумах я пишу абсолютный бред .

    мой пердит постоянно, особенно во сне, ужас просто, иногда такую газовую камеру под одеялом устраивает, мне приходится вставать из идти куда-нибудь ждать, когда проветрится. А еще он любит свои трусы натягивать как можно выше, чуть ли не на грудь и получаются такие стринги, и он танцует все время передо мной так, приколько на самом деле, я смеюсь )))

    Мне вот мой МЧ и анус вылизывает и ступни и куни и чего еще только не делает – я просто счастлива , где еще такого найдешь ))

    А мой, если раньше меня поест, а я еще в кухне сижу, уйдет в комнату, а потом из-за угла свое достоинство выставит и ждет, когда я замечу. Еще любит мне его под нос сунуть со словами “пару слов о вашей работе”, микрофон типа. Когда спит, одеяло с меня стягивает и заматывается в него, а когда я просыпаюсь, стуча зубами от холода, высвободить одеяло невозможно, он так плотно в нем завернут, как в коконе.

    А мой во сне все время трогает свою письку, улыбается и пускает слюни…Тем же самым занимается наш пятимесячный сын))))))))))))))))))))

    А мне говорит, раз ты такая вредная, быстро целуй писю! А если слушаться не будешь – отдеру тебя в попу без смазки. Пугает. Научился делать бедненькие глазки – уговаривает дать в попу))) Знает что я пожалею такого бедненького))))

    аааа. еще у него во сне бывает 5тисекундная трясучка. ну как у эпилептиков – ноги руки трясутся и успокаивается сразу. я пугаюсь. ещё бывает – спим и вдруг он матом пятиэтажным громко так проорет и спит себе дальше спокойненько. я опять пугаюсь. пишу – самой смешно)))

    Девченки,а я сама стала имитировать половой акт…стоит он нагнувшись ,а я сзади подскакиваю …и давай…телодвижения совершать..)))А он стоит нагнувшись и ржет ,как конь сивый….а ещё бывает стоит рядом письку оголит и смотрит искоса когда я замечу и сделаю удивленно-восхищенное лицо,и как раненый вепрь с воплями убегает в ванную…

    оййййййййй, не могу девки уссалась! А мой любит козявки поутрам складывать, причем сегодняшние на вчерашние, как снежный ком и в конце недели показывает кослько собралось на неделе.И не дай Бог я выкину эти шарики, обижается.

    У меня сегодня весь рабочий день, девки, пропал))))Мы всем отделом ржем, вслух зачитываем, а два наших мужика краснеют, грят, что мы дуры и бегают курить… Не, ну это правда жизни, ей Богу! Это надо издать – Оксана Робски нервно курит!!!!!!!!!!! Мой, кстати, каждый вечер подсчитывает волосы на груди – у него их семнадцать, все ждет, когда восемнадцатый вырастит))))

    Да, дамы……. Вот так почитал тут что вы пишите……. вроде с одной стороны и не верится что такие мужики бывают и что вы таких терпите. Но если это всё правда – то становится реально стыдно за принадлежность к сильной половине человечества. Мрак просто. Шутки шутками, а в мужке, и тем более в собственном муже, надо воспитывать аккуратность и уважение к себе (если уже его родители не научили и у него самого мозгов не хватает вести себя по человечески а не по свински).

    а мой любит руку себе в штаны засунуть и чего то там шуруборить пока телек смотрит, сто раз замечание делала, бестолку, один раз у моих родителей уснул и по привычке во сне руку туда запихал при всех так и спал умиротворенный ))

    женщины, это вы специально такое пишите, чтобы нам, девушкам, замуж не хотелося? Мне что теперь, пердящему животному свою невинность отдавать?!!!!!!!

    А мой любит гладить по пузу своему, и приговаривать: “Ну ничего малыш,еще немного осталось”.Причем, когда спрашиваю,а малыш мальчик или девочка,он говорит:”У мужчин только мальчики рождаются”
    еще вспомнила одну привычку мужа. когда он по телефону разговаривает и нервный или важный разговор получается, то так сильно сжимает свой член,и при этом закрывает глаза или жмурится. интересно ,а на работе также делает? но я его одергиваю и он прекращает.

    Кстати о чистюлях.Мой первый муж таким был что бы козявки там или ногти-никогда.Дезиком 3 раза в день мазался, такой чистенький всегда ходил,в душ по 2 раза в день,как заляжет там ,так не выгонишь ))).Иногда такое чистоплюйство так раздражало!Но во 2 муже именно этого и не хватает (((
    козявки,ногти ,пуканье кошмаррр! не угодишь мне ))))

    моего хрен уговоришь в душ и еще брится не любит. я придумала как заставить: утром пока спит мажу пеной одну щеку и брею, он просыпается, но уже поздно, идет сам добривает

  78. 4. Антон

    Я считаю,что по плавной шкале перехода от фригидной женщины до нимфоманки значение таких стереотипов плавно изменяется от максимума до нуля.Ой,сколько ещё упрёков можно найти друг другу!При соответствующем желании.Но нужно ли находить?!Неужели больше некуда приложить ум свой,силы и нервы?А недостатки свои и каждому и каждой надо у себя стараться самокритично увидеть и бороться с ними всеми возможными средствами самостоятельно.

  79. 3. z

    Олександр Петрович, ви знову спілкуєтесь самі з собою))?!

  80. 2. Автор

    1. САН 11.11.2008 17:24
    Ну я не налаштований настільки песимістично. Гадаю, що чоловіки і жінки все-таки існуватимуть вічно. Ми ж – дві половинки одного прояву Всесвітньої Душі.

  81. 1. САН

    Колись, в майбутньому подібних тем, Олександре, не буде! По одній причині – люди стануть гермафродитами, і всі ці питання стосовно чоловічого чи жіночого відійдуть у далеке минуле! Прикро, що лідерами найбільш коментуючих тем є переважно теми, мовляв “Хто ж все таки кращий і потрібніший світу – жінка чи чоловік!”, а не теми, що наприклад стосуються питань життя загалом! Насправді здавна, люди вели міжусобні війни не між державами, не між релігіями, а за право домінувати у цьому світі! Хтозна, можливо дочекаємось війни між чоловіками та жінками всього нашого дивного світу!
    А результат буде трагічним…

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!