This version of the page http://www.zhytomyr.ukrtelecom.ua/about/today (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-14. The original page over time could change.
Житомирська філія ВАТ Укртелеком - Філія сьогодні
Прес-центр Про філію Послуги і тарифи Довідка Ресурси

Філії ВАТ "Укртелеком"
Сьогодні
14/12/2009
Житомирська філія / Про філію / Філія сьогодні

Філія сьогодні

Галузь телекомунікації -  одна з найважливіших складових частин економіки держави. Нові досягнення у галузі телекомунікацій - це нові, більш якісні підходи в отриманні інформації, задоволенні зростаючих потреб населення в послугах зв'язку. Загальновідомо - де якісний зв'язок там розквітає економіка. Без добре налагодженого зв'язку не можливо розвивати бізнес, вести народне господарство, задовольняти культурні потреби населення, організовувати чітку роботу державного апарату. Житомирська філія є невід'ємною частиною національного оператора електрозв'язку - Відкритого Акціонерного Товариства "Укртелеком". За обсягом та діапазоном послуг електрозв'язку підприємство є беззаперечним лідером у сфері телекомунікації. Надає такі види послуг як міжнародний, міжміський та місцевий телефонний зв'язок, проводове мовлення, радіозв'язок, доступ до глобальної мережі Інтернет. Житомирська філія ВАТ "Укртелеком" - провідний оператор в області з комплексного надання послуг зв'язку, єдиний оператор, який обслуговує найвіддаленіші куточки Житомирщини. На території області ми забезпечуємо телефонним зв'язком майже 263 тисячі абонентів. Досвід, професіоналізм, відданість справі, наполегливість колективу дозволили зберегти позитивні тенденції розвитку засобів електрозв'язку області, нарощувати обсяги традиційних та впроваджувати сучасні послуги на базі новітніх технологій. Нині в структурі філії 34 підрозділів, серед яких 5 центрів електрозв'язку, центр технічної експлуатації міжміського телефонно-телеграфного зв'язку, центр технічної експлуатації сільських з'єднувальних ліній, центр інформаційних технологій та технічного забезпечення, центр технічної експлуатації мереж передачі даних, центр телекомунікаційних послуг, центр механізації, будівництва та ремонту засобів електрозв'язку, 22 цехи електрозв'язку. Колектив Житомирської філії це понад 3 тисяч високопрофесійних фахівців, які підтримують традиції новаторства у своїй галузі. Сьогодні у телефонній мережі Житомирської філії ВАТ "Укртелеком" працює 700 АТС монтованою ємністю 297 тисяч номерів.

З початку 2007 року зв’язківцями області надано телекомунікаційних послуг на 160,5 млн. грн., в тому числі бізнес-абонентам на 6,7 млн. грн. Доходи від продажу нових послуг становлять 10,5 млн. грн. Доходи від послуг Інтернет зросли в 1,4, з них 4,5 млн. грн доходи від послуг Інтернет за технологією ADSL. Середньомісячний рівень споживання нових послуг у розрахунку на один ОТА станом на 01.01.2008 року склав 3,09 грн.

Доходи від послуг ДВО в 1,49 рази більше у порівнянні з 2006 роком. Кількість телефонних апаратів, на які замовлено послуги ДВО збільшилась з початку року і становить більше 8 тис.од.

Фахівцями Житомирської філії введено в експлуатацію 8291 номерів АТС, з них в смт. Довбиш Баранівського району – 400 номерів, у м. Овруч – 3940 номерів, в м. Коростишів -560 номерів, АТС в м.Житомирі на 3391 номер. Збудовано і введено в експлуатацію 2544 порта мережі широкосмугового доступу (на базі обладнання ISKRATEL – 2208 портів, на базі обладнання Smartax – 336 портів).

План технічного переозброєння телекомунікаційних мереж філії за 2007 рік виконано. Впроваджено 12 систем передачі до САТС, 136 комплектів електронних АВН з пультами завантаження категорій АВН на САТС.

Плани поточних та капітальних ремонтів ЛКС в цілому за 12 місяців виконані по всім показникам.

За 2007 рік встановлено 11,3 тис. основних телефонних апаратів, в тому числі у населення 9,1 тис. од., з них пільговій категорії - 2006 од. Приріст ОТА склав 6,0 тис. од.

Одне із головних місць у нашій діяльності займає робота зі споживачами послуг електрозв'язку. Поступово проходять реконструкції у приміщеннях відділень "Телекомсервіс". Згідно сучасних вимог такі відділення працюють у містах Житомир, Бердичів, Коростень, Коростишів, Новоград-Волинський, Черняхів, Овруч, Малин. У сервісних центрах споживачам створюються зручні умови та надається широкий спектр як традиційних так і нових послуг.

Станом на 1.01.2008 року по філії нараховується 37 відділень “Телекомсервіс” та 10 пунктів колективного користування послугами Інтернет, в тому Інтернет-клуби (м. Житомир, м. Бердичів).

Таксофонна мережа області на початок 2008 року нараховує більше 1 тис. універсальних таксофонів.

Введено в експлуатацію система управління таксофонами „Гамма” та 25 комбінованих таксофонів Ротор-2000У у яких розрахуноки за послуги міського, міжміського та міжнародного зв’язку здійснюються за допомогою карток і монет всіх номіналів.

З метою задоволення попиту споживачів на телекомунікаційні послуги та розширення видів послуг, що надаються з універсальних таксофонів у м.Житомирі та м.Бердичеві на таксофонах типу Телекарт-121 впроваджено послугу вхідного зв’язку.

В 2007 році проводилась робота по оптимізації і модернізації мережі проводового мовлення, підтримці механічної міцності лінійних споруд, забезпеченню необхідних електричних параметрів на лінійних і станційних мережах, покращенню якості роботи засобів ПМ і відновлення тривало непрацюючих радіоточок.

Відкрито п’ять станції АРТВ у селах Любовичі Малинського, Піщев Н.Волинського, Стрижівка Коростишівського, Ясногород і М.Козара Романівського районів на базі економних транзисторних підсилювачів.

Житомирська філія ВАТ "Укртелеком" однією із перших в Україні забезпечила можливість доступу користувачів до мережі Інтернет з будь-якого населеного пункту області, де існує телефонний зв'язок. Нині фахівцями Житомирської філії створена розгалужена мережа, яка нараховує 30 вузлів Інтернет. Популярна серед споживачів послуга відкритий доступ до мережі Інтернет запроваджена у містах Житомир, Бердичів, Андрушівка, Попільня, Новоград-Волинський, Коростень.

Активно розвивається надання послуги широкосмугового доступу до мережі Інтернет за допомогою ADSL обладнання. Така технологія є революційною, оскільки дозволяє отримати доступ до Глобальної мережі на швидкості до 4 мегабіт на секунду по існуючий абонентській телефонній лінії, причому у абонента є можливість користуватись і телефоном. Раніше доступ на таких швидкостях можливо було організувати лише по виділеній лінії зв'язку, доступному тільки установам та підприємствам, які в змозі були оплатити багатотисячні рахунки за користування доступом до мережі Інтернет. Станом на 1.01.2008 року по філії змонтовано 5274 портів широкосмугового доступу до мережі Інтернет за технологією АDSL, задіяно 4520 портів, що складає 86 % монтованої ємності портів.

В 2007році проведено роботи по розгортанню мереж безпроводового доступу до мережі Інтернет за технологією Wi-Fi, станом на 01.01.2008р. підключено 10 точок доступу у м.Житомирі, 5 точок у м.Бердичеві, 4 точки у м.Коростень, 2 точки в м.Новоград- Волинський, по одній точці в м.Малині та м.Коростишеві.

Житомирська філія виступає активним учасником громадського життя області, бере участь у загально - обласних та державних заходах присвячених тій чи іншій події. З метою висвітлення діяльності Житомирської філії, популяризації новітніх послуг Укртелекому, систематично проводяться прес-конференції. Крім того організовано Web-сайт філії, де висвітлюється щоденна інформація про діяльність нашого підприємства, розвиток засобів зв'язку області.
Галузь зв'язку є однією з найбільш наукомістких галузей, гарантом технологічних інновацій. Розвиток галузі вирішальним чином залежить від постійного притоку кадрів нової генерації, які мають високу кваліфікацію як у технічній сфері, так і володіють сучасними навичками підприємницької діяльності, менеджменту, маркетингу. У вирішенні кадрових питань ми спрямовуємо свої зусилля на збереженні та примножені кадрового потенціалу галузі.
З цією метою філією направляються на навчання у вузах молодь, яка потім продовжить роботу у нашій галузі. Динамічний розвиток сучасних телекомунікацій потребує адекватного рівня кваліфікаційних вимог до інженерно-технічного та адміністративного складу нашого підприємства. Відповідно суттєво переглянуті підходи до перепідготовки та підвищення кваліфікації персоналу на всіх рівнях.
Нині, у Житомирській філії ВАТ "Укртелеком" працює 426 працівника, які відзначені почесними грамотами та нагородами, з них 7 носять звання "Заслужений працівник сфери послуг".
Щоденною працею інженерів та техніків, електромонтерів та телефоністів, кабельників та операторів забезпечується безперебійна передача та розподіл інформаційних потоків, ефективне управління економічним комплексом та іншими галузями господарства Житомирщини. Наше підприємство допомагає зробити зв'язок доступним для кожного.

Версія для друку





 

МІЙ УКРТЕЛЕКОМ



Карта сайту

Житомирська філія ВАТ «Укртелеком»
Довідка за телефоном: 176 (по Житомиру)
Поштова адреса: Україна, м.Житомир, 10014, вул.Київська, 20