This version of the page http://www.uaan.gov.ua/akademiki.php?id=23 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-12. The original page over time could change.
Українська академія аграрних наук УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК

УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК


заснована в 1931 році і є самоврядною
науковою організацією



БАЛЮК Святослав Антонович

Дата народження: 27 серпня 1946 р.
Дата обрання: 22 листопада 2007 р.
Відділення землеробства, меліорації та агроекології

Кандидатську дисертацію – “Водно-сольовий режим темно-каштанових солонуюватих грунтів Північно-Кримського зрошуваного масиву на фоні горизонтального дренажу” захистив у 1979 р.


Докторську дисертацію – “Зрошувані чорноземи Лісостепу і Північного Степу України: оцінка степу, охорона і підвищення родючості” захистив у 1996 р.


Балюк С.А. є відомим вченим в галузі агроекології зрошувальних земель, меліоративного грунтознавства та родючості грунтів. До основних наукових здобутків Балюка С.А. належать встановлення закономірності агрогенної еволюції грунтів при зрошенні; нормативна база агроекологічного моніторингу зрошуваних земель; заходи щодо охорони і підвищення родючості зрошуваних грунтів; агроекологічна концепція зрошення чорноземів тощо. Високо оцінено фахівцями зі стандартизації та метрології науковий внесок Балюка С.А. у розробленні Концепції стандартизації в галузі охорони грунтів, яка дозволяє поставити на науковий базис розроблення державних стандартів та інших нормативних документів для галузі грунтознавства і агрохімії.
Опубліковано 179 наукових праць, в тому числі 15 книг, має 3 авторських свідоцтва і 4 патенти.


Під керівництвом Балюка С.А. підготовлено 3 кандидатських дисертації.

Працює в Національному науковому центрі “Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н.Соколовського”.

01010, м. Київ, вул. Суворова, 9. E-mail: prezid@ukr.net
© 2006-2009 Українська академія аграрних наук
Web-admin: Igor Shevchenko