This version of the page http://www.sokal.lviv.ua/osvita-shkola_internat.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-12. The original page over time could change.
неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
ЧАТ (Test 2)
 


Нам цікаво знати:


Як ви дізналися про нашу сторінку?

Випадково наткнувся
Через пошук в мережі
Дізнався через інші ЗМІ
Підказали друзі








 
 
Сокаль і Сокальщина :: освіта

Сокальська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ст.

Сокальська загальноосвітня санаторна школа-інтернат

Сокальська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів для дітей, хворих на сколіоз, заснована у 1969 році. Школа розташована в мальовничому містечку Сокалі Львівської області і є єдиним лікувально-навчальним закладом такого типу в західному регіоні України. У нас лікуються і навчаються діти з 8 областей України.

На території школи є навчальний, спальний, лікувальний корпуси, теплиця, великий фруктовий сад.

Школа розрахована на 260 дітей. Наповнюваність класів-20 учнів. У навчальному корпусі розміщено 18 кабінетів, велика бібліотека, музей "Берегиня", Християнська світлиця, комп'ютерний клас, актовий зал, шкільна майстерня та кабінет обслуговуючої праці. У спальному корпусі знаходяться 4 зали лікувальної фізкультури, ізолятор, їдальня та затишні кімнати.

В школі-інтернаті створені всі умови повноцінного лікування, побуту та життя вихованців. Працюють гуртки за інтересами, проходять дискотеки, виставки малюнків, вечори та ін. У вільний час діти можуть займатися музикою, хореографією.

Організацією лікувально-реабілітаційного та навчально-виховного процесів займається 52 педагоги, 19 медичних працівників. Життєдіяльність установи забезпечують 30 працівників обслуговуючого персоналу.

Навчання в 1-11 класах проводиться за програмою загальноосвітньої школи I-III ступенів. Додатково в розклад уроків внесено 7 занять лікувальної фізкультури та плавання.

Лікувально-навчально-виховний процес в школі регламентується режимом дня, який передбачає раціональне чергування режиму спокою і руху, створюючи адекватне навантаження, що сприяє відновленню порушеної функції опорно-рухового апарату. Протягом дня діти отримують 5 разове харчування.

За режимом денний сон триває 1 годину, прогулянки на свіжому повітрі – 2-3 години. Для розвантаження хребта на уроках певний час діти лежать на спеціальних тапчанах відповідно до призначення лікаря-ортопеда. На кожному уроці проводиться фізкультурна 5 – хвилинна пауза під музичний супровід, який транслюється через радіо по всіх кабінетах.

Для лікування сколіозу, оздоровлення та реабілітації дітей у школі є:
- 4 зали лікувальної фізкультури, оснащені відповідним обладнанням;
- кабінети масажу одночасно на 4-х дітей:
- фізіотерапевтичний кабінет:кабінет кисневої терапії:
- ізолятор на 13 ліжок:
- кабінет гідротерапії:
- кабінети педіатра, ортопеда, стоматолога, маніпуляційний кабінет.

Головними лікувально-оздоровчими заходами в нашій установі є:
дотримання всіма учнями ортопедичного режиму на протязі доби, проведення коригуючої гімнастики, масаж м'язів спини, лікувальне плавання, гідротерапія,фізіотерапія, вітамінна терапія, лікування супутніх захворювань, лежання під час денного і нічного сну на ліжках з твердими щитами. Зустрічі з випускниками минулих років підтверджують їх високу життєздатність, що свідчить про оптимальний варіант лікування дітей, хворих на сколіоз, в умовах санаторної школи.

Тільки своєчасне тривале комплексне лікування в спеціалізованих санаторних закладах дають позитивний ефект призупинки прогресування сколіозу, а в початкових і повне виздоровлення.

Сокальська загальоосвітня ім.Т.Шевченка санаторна школа-інтернат для дітей, хворих на сколіоз проводить прийом учнів 1-11 класів на навчання і консервативне лікування.

Покази для лікування:

Вроджений і набутий сколіоз I, II і II-IIIст.

Оздоровлення дітей в санаторії - безкоштовне.

Тривалість першого курсу лікування- від 0,5 до 1 року

Ольга Зигмунт, директор школи-інтернат
Микола Мусій, головний лікар школи-інттернат

НАША АДРЕСА: вул.Тартаківська,10, м.Сокаль,
Львівська обл., 80000
Контакти: тел. 8 (03257) 2-21-71 - директор
7-30-42 – лікар-ортопед
2-20-34 ізолятор
Е-mail: sokal_sanatorn@ukr.ne

 



http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
18:52, 12 грудня 2009 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
8-066-37-90-464