This version of the page http://abetka.ukrlife.org/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-12. The original page over time could change.
Весела Абетка. Вступне слово-2

Якось, на автобусній зупинці почув, як маленький севастополець говорив до своєї мами: "А знаешь, как будет "спасибо" по-украински? ДЯКУЮ!" На мою радість, хлопчик правильно зробив наголос у всіх словах і в оченятах його була невимовна радість, що він знає щось таке, чого не знає мама.

Наші діти — майбутні громадяни України. Діти і онуки української діаспори — теж українці. Всі ми плекаємо надію, що жити їм буде краще, що вони будуть розумнішими за нас і все робимо задля того. І наша рідна мова просто мусить їм давати все, чого вони забажають знати, а держава, нарешті організувавши підтримку формально державної мови — надати щонайкращі умови для отримання знань і та можливості творчості українською мовою. Принаймні, зараз надія на захист духовних святинь після великого народного піднесення та виборів нового Президента України зміцнилась.

Дуже розчаровуюсь, коли бачу безплідне спілкування дітей з комп'ютерами — ігри в першу чергу розвивають пальці, автоматизм дій, шкодять очам. Ця шкода дитячому здоров'ю — незаперечна і на батьках лежить велика відповідальність. Не забуваймо про це!

На нашому сайті — знову велике поповнення. Окрім великої кількості нових матеріалів я подав ще близько 700 відгадок до загадок — сподіваюсь, це дуже потішить тих, хто не відгадав їх. Поповнення кращими зразками творчості для дітей триває постійно і досить часто. Сюрпризом і подарунком є також гра on-line "Розумійко-буквиця", зроблена севастопольцями.

Велика подяка авторам, які самостійно надіслали в електронному вигляді свою творчість. Така ж подяка тим авторам, які не відмовили у наданні можливості ознайомитись із їхніми кращими творами всім, хто цього захоче. Сайт "Весела Абетка" в Мережі від 13 липня 2002 року і виріс стократно, але досконалості і творчості немає меж, тому буду радий сам і потішу всіх дбайливих батьків і дітей, коли Ви надішлете щось своє чи скановане. Пишіть в гостьовій і надсилайте на e-mail. Після перечитування гостьової книги та Ваших листів відчуваю себе людиною, яка робить потрібну роботу.

Вступне слово — 1

Веселий подарунок зробив юним українцям і україночкам письменник
Олександр Виженко. Читайте його дитячі жартівливі вірші
у збірці ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ i ЛЕГЕНДИ ТА КАЗКИ ХОРТИЦІ

Валерій ШЕВЧУК «ІЗ ВЕРШИН ТА НИЗИН»
Подібного видання не було на Україні – це перша спроба у художній формі через короткі фактологічні оповіді відтворити в загальних рисах літературний процес упродовж його тисячолітньої історії – до революції 1917 р. Видання рекомендується для вчителів, учнів шкіл, ліцеїв і гімназій. Воно буде цікавим і дітям, і дорослим.

В розділі "Читанка" щойно розміщено багато матеріалів з народознавства.

Є немало звукових версій казок у виконанні Віталія Матвієнка,
записаних в телерадіокомпанії "Бриз" ВМС ЗС України

ЧИТАЙТЕ Історії в обробці Галини Манів УКРАЇНСЬКІ ІКОНИ

Нове! МІФИ ДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ з ілюстраціями

Пам’ятка для батьків: „Діти, Інтернет, Мобільний зв’язок”

Відкрите звернення
Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі до громадськості про шкоду мобільного контенту

Висловлюю щиру подяку п. доктору Марії Фішер-Слиж та п. Лесі Храпливій-Щур за підтримку і розуміння необхідності розвою національного життя і в Мережі.
Сайт з'явився у Мережі 13 липня 2002 року
Останні поповнення ресурсу були зроблені 24 листопада 2009 р.

Хто хоче розмістити наш банер

код його — <a href="http://abetka.ukrlife.org/" target="_blank"> <img src="http://abetka.ukrlife.org/bnr.gif" border=0 height=31 width=88 alt="&quot;Весела Абетка&quot; — Для дітей України"></a>

А хто захоче встановити на робочий стіл комп'ютера наші шпалери від "Веселої Абетки" - прошу. Вибирайте на розмір свого екрану.

[ 1500х1125 ] [ 1280х960 ] [ 1024х768 ] [ 800х600 ] [ 1280х1024 ]

"Весела Абетка" - складова великого сайту "Українське життя в Севастополі".
Ідея та наповнення - Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ.