This version of the page http://kpi.ua/press (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-11. The original page over time could change.
Новини НТУУ"КПІ" | Національний технічний університет України
Пропустити навігацію.
Національний технічний університет України
"Київський політехнічний інститут"

Новини НТУУ"КПІ"

Наукові заходи та події

Семінар з нанотехнології

20 листопада 2009 року в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбувся семінар за участю головного наукового співробітника Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона, наукового керівника Міжнародного центру електронно-променевих технологій, академіка НАН України  Б.А.Мовчана, проректора з міжнародних зв’язків, чл.-кор. НАН України проф. С.І.Сидоренка, науковців університету, науковців медичної галузі, консорціуму індустріальної групи та науковців Інституту електрозварювання ім.

Конференція з високих технологій

Міжнародна конференція з високих технологій у матеріалознавстві HighMatTech пройшла в НТУУ “КПІ” 19-23 жовтня. Її організаторами виступили Міносвіти і науки України, НАН України, Інститут проблем матеріалознавства ім. І.М.Францевича НАН України, НТУУ “КПІ” та ін.

Семінар з нових технологій на ІФФ

Кілька десятків провідних фахівців з України, Королівства Нідерланди, Федеративної Республіки Німеччина, Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Королівства Іспанія, Французької Республіки, Королівства Данія, Фінляндської Республіки, Австрійської Республіки, Швейцарської Конфедерації, Канади, Китайської Народної Республіки, Республіки Білорусь та Російської Федерації зібралися 23-24 вересня в НТУУ «КПІ» на семінар  виконавців міжнародного інтеграційного проекту з розроблення керамічних паливних коміро

Відкрито Науково-навчальний центр НТУУ «КПІ» – Бош

Відкриття спільного Науково-навчального центру НТУУ «КПІ» – Бош відбулося 2 жовтня 2009 р. у 6-му корпусі університету. Фірма Бош надала різноманітне теплогенеруюче обладнання, на якому передбачається проведення лабораторних робіт та виконання наукових досліджень студентами й науковцями нашого університету, зокрема і спільно з Бош.

Вшанування винахідників

Науково-практична конференція “Проблеми розвитку винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Україні”, організована Державним департаментом інтелектуальної власності та НТУУ “КПІ” і приурочена до Дня винахідника і раціоналізатора України, відбулася 16 вересня в нашому університеті.

Науково-технічне співробітництво

Дослідження в Німеччині: партнери для майбутнього

24 листопада в залі засідань Вченої ради НТУУ “КПІ” в рамках “Днів німецької науки в Україні – 2009” відбувся інформаційний захід “Дослідження в Німеччині: партнери для майбутнього”.

Відкриваючи зібрання, ректор НТУУ “КПI” академік НАН України М.З.Згуровський відзначив важливість поєднання зусиль науковців для вирішення глобальних проблем у сучасному світі.

Візит бразильських вчених до НТУУ «КПІ».

12 листопада 2009 відбувся візит групи професорів Федерального університету м. Бразиліа (Федеративна Республіка Бразиліа) до нашого університету. Відбулася зустріч з керівником управління міжнародних зв’язків проф. Б.А. Циганком . В зустрічі взяли участь представники ММІ, ФЕЛ та ФАКСу. Гості розповіли про свій університет, де навчається біля 25000 студентів, університет займає 204-е місце в міжнародному рейтингу.

Візит аргентинської делегації

Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентини в Україні п. Ліла Ролдан Васкес де Мун та перший секретар Посольства Аргентинської Республіки в Україні п. Крістіан Ніколас Соколовські 12 листопада відвідали Київську політехніку. Вони зустрілися з керівниками університету, ознайомилися з історією та сьогоденням НТУУ “КПІ”, мали екскурсію територією університету.

Візит ректорів університетів Швеції до НТУУ”КПІ”

5 листопада 2009 року НТУУ ”КПІ” відвідала делегація ректорів 7 університетів Швеції: Й.Толін (Gotland University College), Л.Нордхольм ( Boras University College), А.Альберт (Uppsala University College), Л.Оляуссон ( Malmо University College), Л.Ларсон ( Skovde University College), Л.Каріссон ( Kristianstad University College), М-Б.Йогансон (Galve University College).

У складі делегації були також координатори проекту з Національної Ради вищої освіти Швеції Л.Столе і Ж-П.З’юн та Королівського технологічного інституту Віктор Кордас та Ольга Кордас.

Співпраця з компанією NetCracker

З 1993 року міжнародна компанія NetCracker Technology успішно розробляє та впроваджує системи операційної підтримки (OSS) для постачальників послуг зв’язку, корпорацій і урядових організацій. Компанія є провідним провайдером комплексних рішень, які дозволяють операторам зв’язку забезпечувати швидке надання послуг і здійснювати ефективне управління своїми багатофункціональними та об’ємними сервісами. Сьогодні OSS-рішення NetCracker використовуються провідними операторами зв’язку в усьому світі.

Адміністративні новини

Тридцять четверте пленарне засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС

23-24 листопада 2009 року в Москві під головуванням п.Б.Гризлова, голови ПАЧЕС у 2009 році, голови Держдуми Росії, відбулось тридцять четверте пленарне засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС.

Дарунок музею

20 листопада до Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ» завітали шановні гості – Віталій Павлович Деркач, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії СРСР, і Михайло Іванович Васюхін, директор Міжнародного центру інноваційних і інформаційних технологій, доктор технічних наук. Вони привезли в дарунок музею створений В.П.Деркачем портрет академіка Віктора Михайловича Глушкова – засновника Інституту кібернетики АН УРСР.

Форум партнерства “КПІ запрошує до співпраці”

Щорічно НТУУ “КПІ” проводить Форум партнерства “КПІ запрошує до співпраці” з метою донесення до керівників підприємств, установ та організацій інформації про спеціальності, за якими в університеті готують фахівців (їх 118), спеціалізації та кваліфікаційний рівень випускників Київської політехніки. Між партнерами укладаються договори про фахову профільну підготовку спеціалістів за узгодженими планами і програмами. Розробляються заходи цільового спрямування для підготовки фахівців на замовлення підприємств.

Україна – Греція – США: мобільність студентів

Делегація Університету Індіанополіса (відділення в Афінах, Грецька Республіка) у складі проф. Васіліса Ботопоулоса – ректора Університету Індіанополіса в Афінах, проф. Сьюзі Міхайлідіс – проректора з академічного співробітництва та Іно Корбарі – директора відділу з питань людських ресурсів, 26-29 жовтня відвідала Київську політехніку.

Нове освітлення в ЦКМ: українсько-японська співпраця

Урочиста церемонія передачі освітлювального обладнання урядом Японії для Центру культури та мистецтв НТУУ «КПІ» відбулась 10 жовтня. Цей захід – перший у нашій країні, здійснений у рамках Програми грантової допомоги у сфері культури, що є частиною Японської програми офіційної допомоги розвитку України.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Тадаші Ідзава передав освітлювальне обладнання проректору НТУУ «КПІ» з міжнародних зв’язків С.І.Сидоренку.