This version of the page http://kpi.ua/fsp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-11. The original page over time could change.
ФСП | Національний технічний університет України
Пропустити навігацію.
Національний технічний університет України
"Київський політехнічний інститут"

ФСП

Факультет соціології і права

Декан: проф. Новiков Борис Володимирович
Адреса: 03056, Київ-56, просп. Перемоги, 37, корпус 7, кiмн.513, 521
Телефон для довiдок: 454-90-22
e-mail: fs@ntu-kpi.kiev.ua
Cайт: http://fsp.kpi.ua

Пісенний фестиваль

Третій фестиваль авторської пісні “Вертифест-2009” пройшов 5-6 червня поблизу села Старі Петрівці. Звання лауреата на ньому отримав дует “СонЦе” у складі Наталії Богути та викладача кафедри філософії КПІ Вадима Пенюка. Вони виконали власну пісню з фольклорними мотивами “Сили Перуна”. А в минулому році лауреатом цього фестивалю був художній керівник галереї-клубу “ЕХО” Володимир Пушкін. Можна сказали, що перемоги політехніків на “Вертифесті” стають доброю традицією.

«Викладання психолого-педагогічних дисциплін в технічному університеті: методологія, досвід, перспективи»

VІ Міжнародна науково-методична конференція «Викладання психолого-педагогічних дисциплін в технічному університеті: методологія, досвід, перспективи» відбудеться 13-15 жовтня 2009

Країни-учасниці - Україна, США, Словакія, Росія

Зустріч біля рояля, або Філософія музики

14 квітня всі бажаючі мали можливість долучитися до живлющої сили музики у ЦКМ НТУУ “КПІ”. На зустріч біля чорного рояля студентів, викладачів і співробітників Київської політехніки запросив доцент кафедри філософії Станіслав Костянтинович Тимченко. Йому, людині з вищою музичною освітою, музика відкрила більше секретів ніж іншим, тож Станіслав Костянтинович на зустрічі біля рояля ділився цими таємницями.

Олімпіада з історії України

“Необхідно зрозуміти, що історія – це не лише дати і місця, не лише імена у запилених підручниках або експонати в музеях, історія – це вибір, котрий ми робимо. Кожний з нас”, – говорив свого часу відомий британський письменник і журналіст Джеймс Сваллоу, обстоюючі важливість вивчення історії для виховання громадянської позиції особистості.

Декан про деканат

За часів моєї молодості ходив такий анекдот, а чи то бувальщина. Хлопцеві кажуть у військкоматі: «Синку, йди в армію. Там тобі буде добре, як удома. Ротний командир буде тобі як батько – він строгий, але справедливий. А старшина буде як рідна мати – він і розбудить, і нагодує, і спати покладе». А хлопець послухав і каже: «Краще я буду круглим сиротою».

Проводячи певні аналогії, можна сказати, що декан для студентів має бути як батько – строгий і справедливий. А деканат – як мати. Тому що до декана або його заступників ходять із серйозними проблемами. А з повсякденними клопотами, проблемами бігають у деканат.

Викладання корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) в університетах: із чого розпочати?

Київ, 19-21 лютого 2009 р. – Центр Розвиток КСВ провів перший тренінг для викладачів соціальної роботи й економічних факультетів із 22 ВНЗів України 13 регіонів України «Викладання корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) в університетах: із чого розпочати?». Партнерами тренінгу виступили компанії: Київстар, Philips-Україна, ГК «Воля». Інформаційним партнером тренінгу став Освітній портал www.osvita.org.ua , аналітичним – радник Асоціації з питань розвитку КСВ (Туреччина) Брайян Майкл.

Творчі звершення митця

У виставковій залі ім. Веніаміна Кушніра факультету соціології і права відбулася виставка фотографій скульптурних творів відомого київського скульптора Володимира Павловича Луцака, присвячена 80-річному ювілею митця і 55-річчю його творчої діяльності. В організації виставки брав участь музей шістдесятництва.

Сайт науково-методичного центру «Системного аналізу і статистики» (НМЦ «АІСТ» НТУУ «КПІ»)

  • Доступ: InterNet, Intranet
  • Мова: uk, ru, en

Микола Степанович Свідло

8 листопада 2008 р. на 67-му році після короткої, але тяжкої хвороби пішов з життя доктор філософських наук, професор кафедри філософії факультету соціології і права Микола Степанович Свідло.

М.С.Свідло був обдарованим філософом і талановитим організатором. Де б він не працював: на викладацькій роботі у вищих навчальних закладах, в Міністерстві освіти, завідувачем кафедри в Київському інженерно-будівельному інституті, на посаді професора в нашому університеті, всюди він залишав за собою хорошу пам'ять як відповідальна і чуйна людина.

Сайт кафедри фiлософiї

  • Опис розділів та матеріалів сайту: "Інформація про кафедру". "Викладачі кафедри" - професори кафедри філософії, доценти кафедри філософії, старші викладачі кафедри філософії, викладачі кафедри філософії. "Методичні матеріали" - Пронский В.Н. "Философия: учебное пособие по философской подготовке аспирантов, соискателей и научного резерва".

Сайт кафедри психології і педагогіки

  • Опис сайту: сайт кафедри психології і педагогіки у структурі факультету соціології і права
  • Опис розділів, служб та матеріалів сайту: "Кафедра" - About Department (english). О кафедре (русский). Наша кафедра (українська). "Історія кафедри" - Основні події кафедри. "Навчання" - Навчальні дисципліни. Навчання у магістратурі. Документи до вступу. Прийом документів та довідки за адресою. Спеціальність 8.000005 "Педагогіка вищої школи". Спеціальність 8.000009 "Управління навчальним закладом".

Мальовничими стежками України

Виставка пейзажів видатного українського митця-шістдесятника Веніаміна Кушніра (1926-1992) “Стежками України” відбулася у виставковій залі його імені, що на факультеті соціології і права.

Народився художник на Хмельниччині, художню освіту здобув у Львівському інституті декоративного і прикладного мистецтва на факультеті монументального та декоративного мистецтва, де навчався у майстернях Романа Седоського та Йосипа Бокшая. В.Кушнір відомий як майстер тематичних картин із виразним національно-патріотичним спрямуванням. Його картини “Трембіта”, “Лісоруби”, “Плотогони”, “Ковалі”, “Олекса Довбуш”, “Кобза”, “Рапсоди”, “Апостол правди” (Т.Г.Шевченко), “Леся Українка” широко відомі. Більшість з них неодноразово експонувалися в КПІ. Пейзажні твори митця до теперішнього часу залишилися майже невідомими шанувальникам живопису. Наша виставкова зала вперше почала популяризувати пейзажі митця, експонувавши його виставку “Гори і люди Кавказу”.

Молоді викладачі-дослідники: Мої перемоги – це мої студенти

У списку переможців конкурсу «Молодий викладач-дослідник» можна побачити ім'я директора науково-дослідного центру прикладної соціології «Соціоплюс», викладача факультету соціології, вченого секретаря НТУУ “КПІ” к.філософ.н. Анатолія Анатолійовича Мельниченка. У своєму юному, як для науковця, віці він уже багато чого досяг: став одним з найкращих вик­ладачів факультету со­ціології (за відгуками студенів), очолює солідну науково-дослідну організацію, має великий науковий доробок. Він – людина, яка віддає науці багато сил.

Сайт факультету соцiологiї і права

  • Опис розділів та матеріалів сайту:

    Інформація про факультет (Загальна інформація. Структура факультету. Форми навчання. Ознайомча, виробнича та переддипломна практика студентів).

    Кафедри факультету:
    • Кафедра філософії: (cайт кафедри філософії, основні напрямки наукових досліджень кафедри, викладачі кафедри, посібнк).
12далі ›в кінець »