This version of the page http://www.citynet.kharkov.ua/citynet/index.jsp?pagename=zemel15&language=ru (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-11. The original page over time could change.
Городской информационный центр
Главная Нормативные документы Карта города IT новости Наши новости
Информатизация
  • Проекты и возможности
  • Наши услуги
  • IT-консалтинг и аудит
  • Передача данных и связь
  • Карта города
  • Системы документооборота
  • Система GPS-мониторинга
  • Заказ услуг
Наружная реклама
  • Оформление документов
  • Договорной отдел
  • Нормативные акты
 
 
ПОРЯДОК ПРОДАЖУ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК НЕСІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ У М. ХАРКОВІ, НА ЯКИХ РОЗТАШОВАНІ ОБ'ЄКТИ НЕРУХОМОГО МАЙНА, ЩО Є ВЛАСНІСТЮ ПОКУПЦІВ ЦИХ ДІЛЯНОК

ЗАТВЕРДЖЕНО:
рішенням XIII сесії Харківської міської ради
XXIV скликання "Про затвердження порядку
продажу земельних ділянок несільськогосподарського
призначення у м. Харкові, на яких розташовані об'єкти
нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок"
від 30.04.2003р. 105/03

Порядок
продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення у
м. Харкові, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок

1. Загальні положення

1.1. Порядок розроблено у відповідності до Конституції України, Земельного кодексу України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" і нормативно-правових актів, які прийняті згідно з цими законами.
Порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення у м. Харкові, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок, (далі - Порядок) визначає порядок підготовки документів для продажу та порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення у власність юридичним особам і громадянам за винятком земель, які не можуть бути передані у власність відповідно до п. 3 ст. 83 Земельного кодексу України.

1.2. Об'єктами продажу є земельні ділянки несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок. Ділянки повинні бути розташовані в межах м. Харкова, входити до категорії земель, що можуть бути придбані у власність згідно з чинним законодавством України.

1.3. Продаж земельних ділянок у власність проводиться шляхом викупу за заявами (клопотаннями) зацікавлених осіб (далі Заява). Продаж земельних ділянок шляхом викупу за заявами (клопотаннями) зацікавлених осіб (далі Покупець) полягає у передачі права власності Покупцю за ціною на підставі експертної грошової оцінки, визначеною в установленому порядку.

2. Продаж земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна

2.1. Громадяни та юридичні особи, зацікавлені у придбанні земельних ділянок у власність, подають заяву до Харківської міської ради, у якій зазначаються місце розташування земельної ділянки, цільове призначення та її розмір.
Міський голова розглядає подані заяви і дає доручення управлінню земельних відносин Головного управління містобудування, архітектури та земельних відносин (далі - Управління) на подальше опрацювання.

2.2. Після надходження заяви Покупці подають до Управління наступні документи:

2.2.1. Юридичні особи України:
а) документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою;
б) план земельної ділянки та документ про її надання у разі відсутності документа, що посвідчує право користування нею;
в) свідоцтво про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності (або нотаріально завірена копія);
г) установчі документи підприємства, установи, організації (нотаріально завірені копії);
д) довідку про внесення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України або нотаріально завірена копія;
е) документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно, зареєстровані в установленому порядку (нотаріально завірені копії);
ж) документ, що посвідчує право уповноваженої особи на виконання дій, передбачених цим порядком (нотаріально завірений);
з) гарантійний лист Покупця про відсутність відносно нього порушення справи про банкрутство або припинення його діяльності.

2.2.2. Громадяни України:
а) документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою;
б) план земельної ділянки та документ про її надання у разі відсутності документа, що посвідчує право користування нею;
в) свідоцтво про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, у випадку, якщо громадянин зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа (нотаріально завірена копія);
г) документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно, зареєстровані в установленому порядку (нотаріально завірені копії);
д) копія паспорта громадянина України.

2.2.3. Іноземні юридичні особи:
а) документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою;
б) план земельної ділянки та документ про її надання у разі відсутності документа, що посвідчує право користування нею;
в) документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно, зареєстровані в установленому порядку (нотаріально завірені копії);
г) копію свідоцтва про реєстрацію іноземною юридичною особою постійного представництва з правом ведення господарської діяльності на території України, посвідчену в установленому порядку.
д) гарантійний лист Покупця про відсутність відносно нього порушення справи про банкрутство або припинення його діяльності.

2.2.4. Іноземні громадяни та особи без громадянства:
а) документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою;
б) план земельної ділянки та документ про її надання у разі відсутності документа, що посвідчує право користування нею;
в) документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно, зареєстровані в установленому порядку;
г) копію документа, що підтверджує громадянство іноземця або посвідчує особу без громадянства, перекладеного українською мовою та завірену в установленому порядку.

2.3. При продажу земельної ділянки іноземним юридичним особам та спільним підприємствам, заснованим за участю іноземних юридичних та фізичних осіб, міська рада звертається в установленому порядку до Кабінету Міністрів України щодо погодження продажу даним особам.

(пункт 2.3. в редакції рішення XVII сесії Харківської міської ради
XXIV скликання від 19.11.2003 р. № 236/03)

В цьому випадку розгляд заяви (клопотання) Покупця і підготовка матеріалів, необхідних для продажу земельної ділянки, здійснюється після отримання погодження Кабінету Міністрів України.

2.4. Управління опрацьовує представлені документи і при можливості подальшого їх оформлення передає необхідні документи до Харківського міського управління земельних ресурсів для організації проведення експертної грошової оцінки та складання технічного паспорту з продажу земельної ділянки.

2.5. Міським управлінням земельних ресурсів (далі - УЗР) подаються необхідні технічні документи на розгляд та узгодження в управління містобудування та архітектури, яке у 5-ти денний термін надає до УЗР письмовий висновок щодо можливості викупу земельної ділянки, де в обов'язковому порядку вказуються відповідні обмеження та сервітути.

2.6. УЗР після розробки технічного паспорту та звіту про експертну грошову оцінку подає до Управління необхідні документи для підготовки проекту рішення міської ради про продаж земельної ділянки для розгляду на пленарному засіданні сесії міської ради.

2.7. В разі придбання громадянами, юридичними особами та особами без громадянства земельної ділянки, що не перебуває у їх користуванні, разом з проектом рішення про продаж земельної ділянки на розгляд пленарного засідання сесії міської ради Управлінням подається звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки, проект її відведення.

2.8. Міська рада приймає рішення про продаж земельних ділянок за ціною, яка визначається на підставі експертної грошової оцінки, що проводиться за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України. Дане рішення є підставою для укладення договору купівлі-продажу.
Міська рада може відмовити в продажу земельної ділянки. Підставою для відмови в продажу є:
- неподання документів, необхідних для прийняття рішення щодо продажу земельної ділянки;
- виявлення недостовірних відомостей у поданих документах;
- якщо до суб'єкта підприємницької діяльності порушена справа про банкрутство або припинення його діяльності.

2.9. Управління готує договір купівлі-продажу земельної ділянки, який підлягає нотаріальному посвідченню за рахунок Покупця.

2.10. Документ, який посвідчує повну сплату за договором купівлі-продажу земельної ділянки, є підставою для виготовлення та видачі державного акта на право власності на землю, а також його державної реєстрації.

Начальник Головного управління містобудування,
архітектури та земельних відносин В. Бобровський

 

 
 
Пишите нам | Ответы на вопросы
©2009 Коммунальное предприятие "Городской информационный центр". г. Харьков. Все права защищены.