This version of the page http://www.volnov.org.ua/gni29.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-10. The original page over time could change.
Звернення громадян| Волновахский городской портал



Волновахский городской портал
Главная
Добавить новость!
2009-12-10 [04:45:23]
Разделы сайта

ГНИ информирует...

О Волновахе
История города
История города (укр) Информация о районе
Природные территории
Большие и малые села
Села и посёлки (укр)
Карты, схемы
Расписание поездов
Расписание электричек
Расписание автобусов
Банки, банкоматы
Такси
Отдых, развлечения
Провайдеры, сети
Мобильная связь
Телевидение
Кабельное ТВ
Радиостанции
Библиотеки, музеи
Газеты
Учебные заведения
Организации города
Достопримечательности:
Великоанадольский лес
Дендрарий
Лесной колледж
Музей леса
Монастырь

Архив новостей

Друзья сайта

Устав территориальной громады

Форум

Фотогалерея

Поиск работы

Поиск одноклассников

Фирмы, организации

Обьявления

Знакомства

ГНИ в Волновахском районе информирует...

На сучасному етапі становлення громадянського суспільства в Україні звернення громадян є основним каналом зв'язків громадянина й держави.

Право громадян на звернення гарантується Конституцією України (стаття 40), в якій зазначено, що усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Право на звернення є важливим конституційно-правовим засобом захисту та однією з організаційно-правових гарантій дотримання прав і свобод громадян.

Із прийняттям Закону України «Про звернення громадян» від 2 жовтня 1996 року створена основа для законодавчого регулювання звернень громадян. Визначено питання, які регулюються цим законом, форми звернень і порядок їх розгляду, відповідальність за порушення конституційного права людини й громадянина на звернення.

Важливим кроком до підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян є прийняття 24 вересня 2008 року Постанови Кабінету Міністрів України № 858 «Про затвердження Класифікатора звернень громадян».

ДПІ у Волноваському районі повідомляє, що станом на 01.06.2009 р. на особистий прийом до керівників та інших посадових осіб ДПІ у Волноваському районі звернулося 22 громадянина з них 9 у ході виїзних прийомів. Відповіді на поставлені запитання були надані безпосередньо під час спілкування з платниками.

За п’ять місяців 2009 року 6 письмових звернень громадян з них 5 заяв та 1 скарга. На 4 заяви відповіді надано у встановлені законодавством строки, 1 звернення визнано анонімним. Громадянин Корнієвський В.М. скаржився на недоліки у роботі працівників ДПС. На скаргу була надана відмова. Дії працівників відповідали вимогам діючого законодавства.

Для покращення процесу обслуговування платників податків в інспекції обладнана відповідна кімната-приймальня громадян.

Як зазначено в Законі України “Про державну податкову службу України” статтею 2, одним із завдань органів державної податкової служби є роз’яснення законодавства. Роз’яснення законодавства ДПІ у Волноваському районі здійснюється шляхом проведення семінарів, “гарячих ліній”, “круглих столів”, розміщення матеріалів у засобах масової інформації, зустрічей з трудовими колективами тощо.



Информация предоставлена отделом массово разъяснительной работы и обращения граждан ГНИ в Волновахском районе


Адрес текущей страницы: www.volnov.org.ua/gni29.php