This version of the page http://www.volnov.org.ua/gni20.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-09. The original page over time could change.
Чи може платник єдиного податку - фізична особа тимчасово не здійснювати підприємницьку діяльність, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною та отримати довідку в податковому органі про те, що не проводить підприємницьку діяльність для оформлення допомоги по догляду за дитиною? | Волновахский городской портал



Волновахский городской портал
Главная
Добавить новость!
2009-12-09 [22:47:30]
Разделы сайта

ГНИ информирует...

О Волновахе
История города
История города (укр) Информация о районе
Природные территории
Большие и малые села
Села и посёлки (укр)
Карты, схемы
Расписание поездов
Расписание электричек
Расписание автобусов
Банки, банкоматы
Такси
Отдых, развлечения
Провайдеры, сети
Мобильная связь
Телевидение
Кабельное ТВ
Радиостанции
Библиотеки, музеи
Газеты
Учебные заведения
Организации города
Достопримечательности:
Великоанадольский лес
Дендрарий
Лесной колледж
Музей леса
Монастырь

Архив новостей

Друзья сайта

Устав территориальной громады

Форум

Фотогалерея

Поиск работы

Поиск одноклассников

Фирмы, организации

Обьявления

Знакомства

ГНИ в Волновахском районе информирует...

Провадження підприємницької діяльності фізичними особами, які вибрали спрощену систему оподаткування, обліку і звітності шляхом придбання Свідоцтва про сплату єдиного податку, регулюється Указом Президента України від 03.07.98 р. N 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" в редакції Указу Президента України від 28.06.99 р. N 746/99 (далі – Указ).

Обравши спрощену систему оподаткування, обліку та звітності та отримавши Свідоцтво про сплату єдиного податку в порядку, визначеному Указом, зокрема, на підставі поданої заяви та документа, що засвідчує сплату єдиного податку, фізична особа - суб'єкт малого підприємництва стає платником єдиного податку і повинна щомісяця протягом календарного року, в якому вона застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, не пізніше 20 числа сплачувати єдиний податок (ст. 2 Указу) та дотримуватися всіх інших вимог Указу.

Якщо платник єдиного податку тимчасово не буде здійснювати підприємницьку діяльність, він може відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування.

Відмову від застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності і повернення до раніше встановленої системи оподаткування фізична особа - платник єдиного податку може здійснювати з початку наступного звітного (податкового) періоду (кварталу) за умови подання відповідної заяви до органів державної податкової служби не пізніше ніж за 15 днів до закінчення попереднього звітного (податкового) періоду (кварталу).

При недотриманні цієї норми (ст. 4) Указу, СПД продовжує залишатися платником єдиного податку та повинен сплачувати цей податок в установлений Указом термін.

Щодо питання надання органами ДПС платникам єдиного податку довідки про те, що вони не проводять підприємницьку діяльність, то враховуючи, що після закінчення звітного (податкового) періоду (кварталу) протягом 5 днів платник єдиного податку подає до податкового органу за місцем держреєстрації його як СПД звіт, в якому зазначається обсяг виручки від реалізації товарів, продукції (робіт, послуг) за звітний квартал наростаючим підсумком з початку терміну дії Свідоцтва про сплату податку в календарному році та сума фактично сплаченого єдиного податку у звітному кварталі, то податковим органом платнику єдиного податку може бути видано довідку про обсяг виручки, одержаної за відповідний звітний період. Якщо ж платник єдиного податку-фізична особа, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, тимчасово не здійснює підприємницьку діяльність, то податковим органом може бути видано довідку про те, що така фізична особа не проводить підприємницьку діяльність за умови, якщо вона напише заяву до податкового органу, що не буде здійснювати діяльність у період відпустки по догляду за дитиною та здасть до податкового органу на зберігання свідоцтво державної реєстрації СПД та свідоцтво платника єдиного податку, які будуть підшиті у справу платника.



Информация предоставлена отделом массово разъяснительной работы и обращения граждан ГНИ в Волновахском районе


Адрес текущей страницы: www.volnov.org.ua/gni20.php