This version of the page http://novynar.com.ua/business/65127 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-02. The original page over time could change.
МВФ залучить $ 500 млрд. для нових кредитів » Бізнес та Економічні новини України » Новинар

МВФ залучить $ 500 млрд. для нових кредитів

27 квiтня, 09:22   
liberadamaria.org
МВФ залучить ще 500 млрд. доларів
Комітет, що представляє членів Міжнародного валютного фонду, підтримав ініціативу G20, спрямовану на збільшення ресурсів організації з $ 250 млрд. до $ 750 млрд. з метою розширення її можливостей з фінансової підтримки членів.

Щоб забезпечити залучення капіталу, Міжнародний валютно-фінансовий комітет (МВФК), який виробляє політику МВФ і складається з представників 24 країн, прийняв рішення почати перегляд квот країн-членів.

Однак, з огляду на те, що такий перегляд завершиться лише в січні 2011 року, вирішено забезпечити також "негайне фінансування" з боку країн, йдеться в комюніке.

Одним із варіантів залучення капіталу є випуск облігацій МВФ. Їх покупцями, зокрема, могли б виступити Росія та інші країни БРІК.

"Впевнений, що такий механізм буде використаний", - сказав журналістам у суботу глава МВФ Домінік Стросс-Кан, зазначивши, що з різними країнами вже обговорюються конкретні механізми реалізації плану із залучення грошових коштів з ринку і конкретні суми, які вони готові вкласти.

Росія може вкласти в облігації Міжнародного валютного фонду кошти із золотовалютних резервів, говорив міністр фінансів, віце-прем'єр Олексій Кудрін на нещодавньому з'їзді Асоціації російських банків.

Індія сказала, що може купити облігації на $ 10 млрд. Японія прямо дала МВФ позику $ 100 млрд., стільки ж виявив готовність дати Євросоюз, ще $ 100 млрд. можуть дати США.

Як повідомляє The Wall Street Journal, Китай, Індія, Росія, Бразилія провели спеціальну зустріч у Вашингтоні, щоб, зокрема, узгодити спільну позицію щодо можливих умов випуску облігацій МВФ, їх прибутковості.

Водночас, випуск облігацій розглядається членами МВФ як тимчасовий захід, що забезпечить швидке отримання коштів, але це не виключає залучення коштів Фондом через існуючий механізм (так званий New Arrangements to Borrow, NAB).

Активна участь Китаю, Індії, Росії, Бразилії у фінансовій підтримці МВФ співпала з дискусією про збільшення впливу країн, що розвиваються, у Фонді.

МВФК також констатував необхідність подальших кроків країн-членів щодо стимулювання економічного зростання, розчистки балансів банків від неліквідних активів.

Стросс-Кан зазначив успішність вже вжитих країнами кроків. Він не виключив, що вже реалізовані в 2009 заходи з фінансової підтримки економіки можуть виявитися достатніми.

Однак, сказав голова МВФ, члени МВФК домовилися, що реалізують заходи, які за масштабом будуть "достатні для відновлення зростання".

Раніше повідомлялося, що СБ, Міжамериканський банк розвитку, Міжамериканський інвестиційна корпорація та інші інститути розвитку виділять Латинській Америці та країнах карибського регіону кредити на загальну суму в 90 мільярдів доларів протягом двох років.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Теги: економічна криза, МВФ, фінансова криза
Сайти по темі: Міжнародний валютний фонд
  Версія для друку
  Відправити другу
  Лист редактору
  Обговорити у форумi
Коментувати можут тільки зареєстровані користувачі. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь
Коментарів (0)
Реклама
Статті по темі
  • СБ: Світова економічна криза перетворюється у гуманітарну катастрофу
    27 квiтня, 07:48   Бізнес  
  • Латинська Америка отримає $ 90 млрд кредитів
    23 квiтня, 11:55   Бізнес  
  • МВФ: ВВП Німеччини знизиться на 5,6%
    23 квiтня, 11:22   Бізнес  
Останні новини розділу
  • Радник Тимошенко назвав ціну російського газу  Сьогодні, 17:27
  • Валютні порушення: НБУ підвищив утричі штрафи для банків  Сьогодні, 17:03
  • Курс гривні на міжбанку майже не змінився  Сьогодні, 16:20
  • Медведєв похвалив Путіна за боротьбу з кризою  Сьогодні, 15:48
  • Аукціон Christie's продав рожевий діамант за рекордні $ 10,8 млн  Сьогодні, 14:50
Останні новини
  • У львівській міліції назвали "дешевим піаром" скандал з рекламою Ющенка і Тимошенко  Сьогодні, 17:38
  • Радник Тимошенко назвав ціну російського газу  Сьогодні, 17:27
  • Опитування: Більше половини українців вважають, що рішення суду можна купити  Сьогодні, 17:16
  • У Білорусі заборонили книгу про роман письменника і коханки президента  Сьогодні, 17:10
  • Голова Конституційного суду Росії заперечує "репресії" щодо суддів  Сьогодні, 17:04
Усi новини
Обзор сети
Финансы
Хочешь новую квартуру? Подбери кредит!
Вопрос-ответ
А куда за счастьем ходят?
Туризм
Турция от $374!
Приколы
Мужчины против женщин
Дневники
Дневники: Они живут среди нас
Приколы
Рисунки карандашом