Номер 158 за 29.08.2009
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вплине епідемія грипу А/H1N1 на ваш спосіб життя в цей період?
так, буду уникати місць великого скупчення людей, підвищуватиму імунітет, носитиму маску
імунітет зміцнюватиму, натовпи обходитиму, але намордника - не начеплю
хіба що цибулі з'їм і перцівки перехилю
ніяк не вплине
а що, в нас є якась епідемія?
ще не визначився(-лася)
     

Дельфіни та русалка — вони, якщо чесно...
Мор риби на Херсонщині: у Дніпро–Бузькому лимані загинуло понад 300 тисяч бичків, а на чорноморський берег викидаються дельфіни
Ірина КИРПА   

Як повідомив «УМ» заступник начальника Державної екологічної інспекції в Херсонський області Василь Розиськул, фахівці інструментально–лабораторно­го контролю вже відібрали проби води з Дніпро–Бузького лиману. У місці масової загибелі бичка встановлено значне перевищення норм «хімії»: амонію (у 4,4 раза), фосфатів (у 8,8 раза) і хлоридів (у 7,4 раза). Такий «коктейль» могли скинути промислові підприємства, розташовані у Миколаївській області. Проте доти, доки не буде знайдено винуватця, а його протиправні дії не отримають підтвердження, офіційною версією того, що трапилося, в обласному управлінні охорони навколишнього середовища вважають «традиційний» викид сірководню.


«Боржомі» сповільненої дії
Харківські експерти виявили у відомій мінералці миш’як
Лариса САЛІМОНОВИЧ   

Під час чергового засідання Громадської ради з питань якості питної води Головний санітарний лікар Харківщини Сергій Савенков озвучив, без перебільшення, сенсаційну новину. У відомій грузинській мінералці «Боржомі» місцеві експерти знайшли рештки небезпечної отрути — миш’яку. Його слова підтвердив і голова облдержадміністрації Арсен Аваков. «Ми тричі відправляли запит виробникам води з проханням надати нам дані про її параметри, — каже він. — Але відповіді так і не отримали. Лише після цього було прийнято рішення оприлюднити цю інформацію».


Цирк без дроту
Вінниччина отримала унікальний досвід із заміни проводового радіомовлення ефірним і... набила великі ґулі
Вiктор МЕЛЬНИК   

До кінця минулого десятиліття система проводового мовлення на Вінниччині та, певно, і по всій Україні, поступово вмирала через невідповідність тарифів експлуатаційним витратам (збитки «Укртелеком» покривав за рахунок прибутків від інших видів діяльності, причому процес був загальноукраїнським). Досить сказати, що в області із приблизно мільйона радіоточок станом на останній «радянський» рік до листопада 2000–го залишилося тільки 370 тисяч. Це до того моменту, коли мережі завдала фатального удару небачена ожеледь — тоді тисячі кілометрів повітряних радіоліній опинились на землі, без радіо залишились дев’яносто відсотків абонентів.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ і Україна
Економіка
Освіта
СоцiУМ
Кримінал
Суспільство
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ