Номер 158 за 29.08.2009
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вплине епідемія грипу А/H1N1 на ваш спосіб життя в цей період?
так, буду уникати місць великого скупчення людей, підвищуватиму імунітет, носитиму маску
імунітет зміцнюватиму, натовпи обходитиму, але намордника - не начеплю
хіба що цибулі з'їм і перцівки перехилю
ніяк не вплине
а що, в нас є якась епідемія?
ще не визначився(-лася)
     

Вибори Гетьмана
Мер Полтави збирається в день виборів Президента влаштувати міський референдум про пам’ятник Івану Мазепі
Олег СНІГУР   

Про це мер Полтави Андрій Матковський заявив учора в ефірі телерадіокомпанії «Місто». «Серед депутатів міськради побутує більш серйозна думка: якщо ставити такий пам’ятник, то, передусім, треба враховувати думку полтавців, — сказав Матковський. — І депутати сьогодні, — є вже такі пропозиції, які я повністю підтримую, — готові розглянути на найближчій сесії і винести питання про встановлення пам’ятника Мазепі на всенародне обговорення в Полтаві, з наступним проведенням референдуму». Проводити референдум міськрада запросить «соціологічні служби», а дату його полтавський мер, «для економії коштів», «приторочив» до виборів Президента України 17 січня.


Казна–що у святому місці
Тернопільська облрада поставила під сумнів законність перебування Почаївської лаври в оренді Московського патріархату
Світлана МИЧКО   

На останній сесії Тернопільської обласної ради з подачі фракції Української народної партії ухвалено рішення про створення спеціальної комісії, яка перевірятиме законність передачі храмового комплексу почаївської святині Українській православній церкві Московського патріархату, а також дотримання останнім земельного та міграційного законодавства України.


Кров із присмаком політики
Одеська міліція затримала учасників побоїща на ринку «Північний». «Комітет оборони Одеси» твердить, що натхненник бійки Ігор Марков уже за кордоном
Михайло АКСАНЮК   

За фактами кривавих зіткнень на одеському ринку «Північний» 21 серпня правоохоронці порушили і розслідують низку кримінальних справ. Стає ясно, що у бійках на ринку замішана політика. Таку заяву оприлюднив начальник УМВС України в Одесі Едуард Добринін, зазначивши, що «міліція розслідує справи за фактом побиття підприємців охороною директора ринку, а також за фактом підпалу адміністративного будинку ринку та опору працівникам правоохоронних органів». Третю кримінальну справу порушила міськпрокуратура — за фактом нанесення тілесних ушкоджень працівникові міліції під час забезпечення порядку. Полковник Добринін уточнив, що, внаслідок травми ока, один з офіцерів на 60 відсотків утратив зір.


Бунт у «зоні»
Новий керівник Департаменту з виконання покарань пояснює, чому у вінницькій установі повстали в’язні

Днями Вінницька правозахисна група розповсюдила інформацію про надзвичайну ситуацію в тамтешній установі покарань №1. За інформацією правозахисників, 21 серпня тут було побито кілька в’язнів із тих, хто вимагав дотримуватися прав людини. Ввечері того ж дня на територію закладу прибув спецпідрозділ «Беркут». Але після появи під стінами тюрми родичів в’язнів, журналістів і правозахисників групу швидкого реагування було виведено. На знак протесту проти спроб задіяти «Беркут» деякі в’язні відмовлялися впродовж дня від їжі. На додачу, Вінницька правозахисна група розмістила в інтернеті відео побитого в’язня цієї установи — Тушинського, а також записала на відео його свідчення про те, що його побили в. о. начальника УВП Козачишин та оперативний працівник Коврига. Правозахисники зізнаються: саме відео вони придбали за досить невеликі гроші у працівників виправного закладу.


Зі світу — по новинці
Українські націоналісти заснували у столиці інформаційну службу
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

Днями ОУН (р) презентувала агентство «Українська інформаційна служба» та інформаційно–аналітичний сайт «Український погляд». Її завдання — стати колективною прес–службою громадських об’єднань національного спрямування та подавати правдиві відомості про різні аспекти українського життя в країні й за кордоном. «За кожним нашим кроком, що підкреслює нашу незалежність — чи то визнання Голодомору, чи економічні питання, — Росія намагається інформаційно розбити наш поступ. Ми зобов’язані адекватно діяти щодо агресії Кремля, в першу чергу — на інформаційному фронті. Маємо висвітлювати наші погляди й позиції», — зазначив голова ОУН Стефан Романів.


Небачене небо
Незрячі українці поставили світовий рекорд зі стрибків із парашутом
Андрій СВИРИДОВСЬКИЙ   

Ще зовсім недавно єдиною інформацією про незрячих парашутистів в інтернеті були анекдоти. Хіба може людина, яка не бачить, робити те, на що не наважується більшість зрячих? Попри це на День Незалежності п’ятеро незрячих українців довели, що у світі немає нічого неможливого. Микола Мацько, Володимир Петровський, Володимир Носков, Лєнур Кираджиєв та Алла Полюхович здійснили перший у світі масовий стрибок із парашутом у відкрите море. Цей сміливий вчинок уже зафіксувала Книга рекордів України, а відповідні документи направлено в Книгу рекордів Гіннесса.


«Бригантина» пливе. Але з іншою назвою
Сьогодні у Бердянську відкривається традиційний міжнародний кінофестиваль
Андрій БАГНЮК   

Відійдемо від узвичаєного, і спершу — про неприємне. Відтоді, як навесні 2008 року в Бердянську обрали нового міського голову, «пораженці» з усіх своїх сил пнулися, аби фестивальна «Бригантина» вже ніколи більше не пришвартовувалася у «втраченому» для команди Валерія Баранова місті. Добилися ж «доброзичливці» лише того, що після десятого запливу «Бригантини» кінофест дещо несподівано втратив своє звичне ім’я, і черговий, одинадцятий, форум оргкомітет анонсував у 2008 році вже як «Бердянський міжнародний кінофестиваль» (БМКФ). Адже кількома місяцями раніше «Бригантина», з примхи деяких можновладців, перевтілилася у фестиваль «Золотий Бриг», учасники якого з теплохода «Зірка Дніпра» десантували у містах лише Подніпров’я.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ і Україна
Економіка
Освіта
СоцiУМ
Кримінал
Суспільство
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ