This version of the page http://www.ea-ua.info/news.php?news_id=11686&news_show_type=1& (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-27. The original page over time could change.
Єврокомісія: прогнози ВВП можуть бути надто оптимістичними   Євроатлантична Україна

НОВИНИ

05.03.2009 | Єврокомісія: прогнози ВВП можуть бути надто оптимістичними
За матеріалами - УНІАН "Новини ЄС"

Єврокомісія не виключає, що її прогнози щодо ВВП можуть виявитися занадто оптимістичними.

Про це заявив свчора комісар ЄС з економічних та монетарних справ Йоакін Алмунія, виступаючи на зустрічі в Європейському політичному центрі.

“В нашому прогнозі, якій ми представляли 19 січня, я казав, що ризики збалансовані... Зараз я можу сказати, що ризики погіршення переважають”, - сказав він.

Відповідно до прогнозу, представленого Єврокомісією 19 січня, передбачалося скорочення ВВП цього року в єврозоні на 1,9%, в ЄС-27 – на 1,8% з незначним відновленням у 2010 році в 0,4% для країн зони євро та 0,5% - для всіх країн-членів ЄС.

Комісар також висловився проти ідеї збільшення національних планів стимулювання економіки у випадку, якщо падіння триватиме, зазначивши, що це призведе до зростання дефіциту бюджетів, що також небажано в умовах економічної кризи.

Говорячи про ідею випуску спільних європейських бондів для всіх країн-членів ЄС Й.Алмунія зазначив, що це розумна ідея, однак визначатися щодо неї повинні країни-члени.

“Це політично неможливо сьогодні, однак, може бути в майбутньому”, - сказав комісар.



До списку статей    
EN
| | |
Пошук
Підписка
Забули пароль?
Переваги реєстрації
Зареєструватись
Прокат авто в Киеве


ЗАКОНОДАВСТВО | ПЕРСОНИ | КОРИСНІ ЛІНКИ
Проект здійснено за підтримки
Міжнародного Фонду "Відродження"
Проект здійснено за підтримки
Центру інформації та документації НАТО в Україні
© 2004 - 2008. ЄВРОАТЛАНТИКА.UA
Всі права захищено.

Даний проект фінансується, зокрема, за підтримки Гранту Відділу зв'язків із громадськістю Посольства США в Україні. Точки зору, висновки або рекомендації відображають позиції авторів і не обов'язково збігаються із позицією Державного Департаменту США.
На головну Анонси подій Новини Аналітика Топ новини та коментарі Мережа експертів Про проект