This version of the page http://obk.lviv.ua/eventday/4536.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-26. The original page over time could change.
Львів промоційний. Якими побачить Європа львів’ян до Євро? (Фото, доповнено о 17.00) ||| ОБ’ЄКТИВНО про політику, економіку та життя міста
Четвер, 26 листопада

Загрузка...

Новини України

Подія дня

05.08.2009 12:47

Львів промоційний. Якими побачить Європа львів’ян до Євро? (Фото, доповнено о 17.00)

версія для друку

Активна підготовка Львова до футбольного чемпіонату Євро-2012 відтепер почала базуватися не лише на будівництві головних об’єктів, які є запорукою проведення чемпіонату: стадіону, аеропорту, доріг та готелів. Усе серйозніших обертів у Львові  набирає рекламна кампанія міста серед європейських країн у рамках проведення Євро-2012.

  Промоційні акції та ролики про Львів стартували  ще із дня оголошення  Польщі та України господарями футбольного європейського чемпіонату, проте зазвичай вони так і залишалися на містечковому рівні. Нині за рекламну кампанію міста Лева взялися самі представники УЄФА, які мають чималий досвід у цій справі.

  Наразі вони готують перший промоційний ролик, який зможе побачити уся Європа. Його зйомками займається професійна телевізійна команда УЄФА. У подальшому короткий фільм про Львів  будуть використовувати під час усіх офіційних заходів УЄФА, присвячених Євро-2012, та поширюватимуть серед найвідоміших світових телеканалів.

  Окрім того, паралельно свою рекламну кампанію українських міст - господарів футбольного чемпіонату вестиме Кабмін. Фінансування цих заходів передбачено окремим пунктом у нещодавно прийнятій Державній цільовій програмі підготовки до Євро-2012. 

    У львівській Ратуші посадовці покладають великі надії на активну рекламну кампанію нашого міста до Євро-2012. Адже переконані, що саме вдала промоція міста допоможе не лише провести футбольний чемпіонат, а й добре заробити на ньому.

  Як розповідає директор Департаменту Євро-2012 Львівської мерії Олег Засадний, сьогодні у Львові вдалося збільшити кількість туристів до 1 млн. чоловік – у більшості жителі Німеччини, Польщі та Китаю. Прогнозувати, у скільки більше людей відвідає наше місто під час чемпіонату з футболу в 2012 році, він не береться.

  «Я думаю, що чемпіонат – одна з великих подій, які можуть бути як спортивними, так і культурними. Головна наша ціль у Євро-2012 – залучити у місто інвестиції та туризм. Звичайно, щоб залучити туристів, потрібно мати чітку промоційну кампанію і показувати, що місто є вартим того, аби сюди приїжджати», - каже Засадний.

  Він наголошує, що коли в Україні про Львів без жодного сумніву відгукуються як про культурну столицю, то за кордоном, на жаль, місто Лева відоме далеко не усім. Переважно його сприймають ще як частину однієї країни - Радянський Союз.

  «На сьогодні роль українського уряду і роль УЄФА буде збігатися, вони будуть зацікавлені, щоб проводити активну промоцію України та приймаючих міст», - зазначає директор Департаменту Євро-2012 у Львові.

Проте, аби стати по праву туристичною Меккою для європейців, у Львові потрібно виправити ще багато недоліків, говорить Олег Засадний: поки що у нас замало авіаційних сполучень, адже наш аеропорт не дозволяє приймати велику кількість туристів. Також не є досконалим громадський транспорт, а саме недостатньо інформації, яким маршрутом необхідно скористатися, щоб дістатися певних пам’яток.

 Щодо готелів, хоч ситуація із ними і найкраща, але поза тим у цій сфері також залишаються недоліки. До прикладу, за словами Засадного, у Львові недостатньо розвинута схема бронювання готельних номерів через Інтернет. 

  «Але на час підготовки до чемпіонату ми маємо дуже серйозного партнера – УЄФА, який проходив такі чемпіонати низку разів. Усі такого роду дрібниці у них вже напрацьовані. Тому орієнтовно 200 фахівців УЄФА приїдуть працювати в Україну і виправлятимуть усі недопрацювання в цьому напрямку», - каже Засадний.

  Водночас масова маркетингова активність УЄФА щодо приймаючих міст розпочнеться вже із наступного року. «Туди входить участь у туристичних виставках, розсилка інформаційних матеріалів по усіх західних журналах. Одним словом, дуже правильна маркетингова кампанія, яка залучає усі джерела: Інтернет, спортивні канали та федерації футболу різних країн», - додав Олег Засадний.  



Як розповіла «Об’єктивно» начальник управління інформації та промоції Євро – 2012 Соломія Білонога, цього понеділка, на замовлення Кабміну, компанія «Сінема Хаус» також відзняла ролик про Львів у рамках проведення Євро.

  «Тому у нас Львів тільки те й робить, що знімається у роликах», - жартує вона.  Після того, як почалося будівництво стадіону, до Львова чи не щотижня приїжджають  іноземні журналісти, яким проводять екскурсії на місці спорудження спортивної арени.  Тепер місто Лева  виходить у світ. За словами Соломії Білоноги,  наразі це перший  промо-ролик, який знімає команда УЄФА про наше місто, як одного із господарів Євро-2012. За сценарієм, до відео мають увійти дуже багато визначних об’єктів у місті і, звичайно, ж самі львів’яни.

  «Зйомки почнуть з Оперного театру, далі - проспект Свободи, площа Ринок, вулиця Вірменська, церква Юра та ін. Окрім цього, будуть кадри, які мають презентувати львів’ян. Один із таких кадрів - це молода пара, яка питиме каву. На цю роль ми оголосили кастинг і намагалися обрати яскраві обличчя», - каже Соломія Білонога.

  За її словами, молодих людей, які представлять Львів перед Європою, обирали із 270 пар. До другого етапу кастингу потрапило всього 8 пар, з яких і виберуть найкращу.

  «Команда УЄФА приїжджала і знімала ролики у Донецьку, Києві, Харкові та Львові, отже зараз готуються матеріали чотирьох міст - господарів Євро-2012. Чи  є це відповіддю на запитання, яке усіх цікавить: Львів не втратить Євро? На це можна відповісти: можливо. Однак точну відповідь отримаємо лише від Мішеля Платіні», - підсумувала Білонога.

  Вона також наголосила, що представники УЄФА також готуються відзняти другий ролик про Львів, зокрема будівництво стадіону. «Це будуть зйомки із повітря», - сказала Білонога.


Самі ж пари (див. фото), які взяли участь у відборі до презентаційного ролика Львова, який знімає УЄФА, вважають, що, ставши обличчям міста, їм не вдасться якось кардинально вплинути на проведення Євро-2012 у місті. «Ми не думаємо, що зробимо щось добре для Євро. Буде приємно, просто приємно, коли нас оберуть і нас покажуть як представників львівських молодих пар у Європі», - говорять Юля та Святослав.

    Водночас, на думку двох закоханих, у Європі повинен бути представлений колорит Львова як міста закоханих. «Адже закохані у Львові чимось все-таки відрізняються від тих, що проживають у інших містах…», - додає Святослав.


Із наступного року у мерії обіцяють не лише випускати промоційні ролики на телебаченні, а й піти назустріч туристам, втіливши нарешті проект із ознакування Львова. Він передбачає встановлення інформаційних табличок іноземною мовою,  аби туристам, що відвідують наше місто, було комфортніше у ньому перебувати. Основні ж вказівники у Ратуші обіцяють встановити у центральній частині міста для позначення дороги до найбільших культурних пам’яток Львова.

  А вже у вересні  цього року в управлінні культури та туризму обіцяють нарешті відкрити усіма довгоочікуваний туристичний центр. Наразі ж виникає застереження, чи не розчарується турист, який побачить наше місто у ролику з екрана телевізора після того, як прибуде сюди?


У Державній програмі підготовки до Євро-2012 визначено, що гроші на ознакування міста повинні виділяти лише із місцевих бюджетів, натомість уряд взявся фінансувати багато інших заходів, пов’язаних із промоцією міст – господарів Євро-2012 в Україні.

  Зокрема, на розробку презентаційних роликів України для розміщення на зарубіжних каналах у 2010 році Кабмін має намір виділити 2,8 млн. грн., 2011 р. – 1,9 млн. грн., 2012 р. – 0,6 млн. Загальна сума, передбачена на ці заходи, становить 5,3 млн. грн.

  Окрім того, на пропагування України за кордоном до Євро-2012 буде виділено суму у 6,87 млн. грн. Розпорядником коштів буде Міністерство культури та туризму.


Водночас, як розповіли у Департаменті Євро-2012, заробити місту на сувенірах до Чемпіонату Європи з футболу - 2012 не вдасться. Адже УЄФА за посередництвом юридичної компанії визначила усі словосполучення та логотипи, які під час проведення Євро-2012 не мають права використовуватися. Відтак про сувеніри із логотипами УЄФА чи Євро на час проведення чемпіонату у Львові можна забути. Що більше, у відповідному департаменті мерії говорять, що місто повинно відслідковувати такі випадки.

  До прикладу, не так давно Львівський горілчаний завод хотів випустити горілку з тематикою Євро-2012, але це довелося їм заборонити.

  Єдине, що вдається використовувати у різного роду акціях, аби зробити рекламу Євро-2012 – це назву міського департаменту Євро-2012.

  Наразі ж в УЄФА вже починають продумувати якнайдрібніші деталі підготовки до Євро-2012 від оснащення трибун до вигляду прапорів та м’ячів.



У Львові визначали найкращу пару для промоційного ролику УЄФА

Із 16 учасників оберуть лише двох

Представляти Львів зголосився і киянин

Ця пара переконана, що Львів - місто для закоханих




Новини партнерів
Завантаження...

Відео новини

Завантаження...
Електронний mail

последние новости
Погода, Новини, завантаження...

Загрузка...


Інтерв'ю

Архиєпископ Львівський: «Церква також допомагає боротися з епідемією»

Ренато Гаравалья: Для оперного співака не достатньо мати лише гарний голос

Світлана Кміть: «Як і кожна сім’я, ми маємо гарні традиції»

Аналітика

Львів архітектурний – «заручник» фінансування

Нафтополітика: що буде із бензином?

«Дохнут, потому что больные»

Від редактора

Україна залишилась без прем’єра, всі пішли на вибори!

Опитування

Якщо би вибори Президента України відбулися завтра, за кого б Ви віддали свій голос?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   Результати

Новини від JOB.ukr.net

Загрузка...

Робота у Львові та Україні

Загрузка...
Тренінги, навчання

Технології

Загрузка...
работа на дому
Обирай собі авто

© 2009 ОБ’ЄКТИВНО
Використання матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.obk.lviv.ua

работа Продавец - консультант Киев, прогноз погоды в Чернигове на месяц, украинские новости, фильм Изгнанники, скачать арабскую музыку

створення сайту