Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

13 октября 2008 г., 15:00

Интернет-конференция
Ивана Васюника

Вице-премьер-министра Украины

Васюник Иван Васильевич родился 7 июля 1959 года в селе Большой Любинь Городоцкого района на Львовщине. В 1981 году окончил Львовский госуниверситет им.И.Франко (организация механизированной обработки экономической информации, инженер-экономист). Кандидат экономических наук (1989).

Получив диплом о высшем образовании, И.Васюник еще без малого 12 лет оставался в стенах альма-матер. В 1981-1982 гг. был ассистентом кафедры механизированной обработки экономической информации, инженером научно-исследовательского сектора Львовского университета. До конца 1985-го возглавлял университетский комитет комсомола. Затем три с половиной года был аспирантом, младшим научным сотрудником. В 1989-1993 гг. - ассистентом, доцентом кафедры.

С 1990–го по 1994–й был учредителем, исполнительным директором и ректором Львовского института менеджмента. 1995 г. по апрель 1997-го - возглавлял группу советников Первого вице-премьер-министра Украины, Вице-премьера.

После этого до апреля 2004 года руководил общественной организацией "Институт реформ" в Киеве. С трехмесячным перерывом в 2000-м, когда работал советником Премьера Виктора Ющенко и заместителем канцелярии главы Кабмина.

В 2002-м избран народным депутатом Украины по списку блока В.Ющенко "Наша Украина". На момент выборов состоял в рядах Партии "Реформы и порядок" Виктора Пинзеник. Позже стал членом партии "Народный союз "Наша Украина", входит в президиум НСНУ.

С марта 2005-го работал первым заместителем руководителя Секретариата Президента. Первым патроном И.Васюника на ул.Банковой был Александр Зинченко, потом – Олег Рыбачук. С сентября 2006 работал под началом "антикризисного менеджера" Ющенко Виктора Балоги. В декабре 2007 года назначен на пост Вице-премьер-министра Украины в правительстве Юлии Тимошенко.

По мнению наблюдателей, И.Васюник умеет подстраиваться под "большие политические расклады", при этом, не забывая о личных амбициях. Сумел приблизиться к главе государства после "коррупционного скандала", завершившегося отставкой Госсекретаря А.Зинченко и первого Кабмина Ю.Тимошенко.

Как писала "Украинская правда", при О.Рыбачуке И.Васюник со стороны Секретариата курировал целый ряд стратегических направлений, в том числе – НАК "Нефтегаз Украины". Тогда же, в декабре 2005-го, на должность замглавы "Нефтегаза" был назначен его брат Игорь, у которого были общие бизнес-интересы с тогдашним руководителем НАКа Алексеем Ивченко.

В число направлений деятельности И.Васюника в Секретариате входило "сопровождение и поддержка" политических проектов, в которых был заинтересован В.Ющенко. Так, при непосредственном участии И.Васюника в свое время удалось предотвратить раскол в партии НСНУ. На внеочередных парламентских выборах-2007 И.Васюник был заместителем избирательного штаба пропрезидентского блока "Наша Украина – Народная самооборона" (НУНС).Одним из протеже И.Васюника называют нынешнего лидера парламентской фракции НУНС, председателя НСНУ Вячеслава Кириленко.

Во второе правительство Ю.Тимошенко И.Васюник оказался "зачислен" по квоте НУНС. Там ему поручили курировать гуманитарные отрасли. Сейчас Иван Васюник курирует вопросы подготовки к чемпионату Европы по футболу, который состоится в Украине в 2012 году.

В марте 2008-го И.Васюник возглавил созданную Президентом комиссию по проведению служебного расследования деятельности столичного мэра Леонида Черновецкого. К превеликому сожалению экспертов и журналистов, полного и внятного отчета о результатах работы самой комиссии не последовало, а инициированные Блоком Юлии Тимошенко досрочные выборы Киевского градоначальника выиграл все тот же Л.Черновецкий.

Кроме того, Вице-премьер "засветился" в конфликте с американской компанией "Vanco", которая в 2005 году выиграла правительственный конкурс на разработку нефтегазового месторождения в прикерченском участке Черного моря. По версии второго Кабмина Тимошенко, конкурс тогда прошел с нарушениями, а победившая в нем компания - чуть ли не "пустышка", в учредителях которой фигурируют несколько иностранных студенток. Постановление правительства, принятое в мае 2008-го и предусматривающее односторонний выход Украины из соглашения с "Vanco", как оказалось, было инициировано И.Васюником. По словам его пресс-секретаря, Васюник исходил из того, что если есть вопросы к соглашению, то необходимо защищать национальные интересы, но при этом "оставаться исключительно в рамках правового поля".

Политик женат, воспитывает двух дочерей.

Хотите пообщаться с И.Васюником и узнать больше о Вице-премьер-министре Украины, а также о подготовке к проведению Евро-2012?

Я дякую за запитання, жалію, що у визначеному часі не зміг на них відповісти. Думаю, що ми разом з організаторами знайдемо можливість зробити це. Дякую всім за вашу підтримку проекту "Євро-2012" в Україні.

Итоги онлайн-опроса>>

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Приветствую, Вас! Сейчас Вы курируете вопросы подготовки к чемпионату Европы по футболу. Потому, как правительство относится к этому событию - это не просто футбол и праздник для УКРАИНЦЕВ, а по моему мнение лакмусовая бумажка, по которой можно определить умение чиновников созидать. На данный момент кроме разрушения, вымывания денег из бюджета чиновники так и не научились по настоящему работать. Так, все-таки, что конкретно Вы сделали для проведения первенства? Пожалуйста, конкретно.
Александр
09.10.08 21:56

И.В. Я, безперечно, задоволений і числом, і змістом запитань, що стосуються питань підготовки України до Євро. Я задоволений перш за все з того, що ваші читачі справді сприймають Євро не просто як футбольний турнір, а як великий шанс для України. Я пригадую, як відразу перед засіданням у Відні на "Інтері" у Савіка Шустера, тоді люди поділялися десь на 77% людей учасників цієї програми не були певні, що Євро залишиться в Україні. Я тоді сказав, що я не боюся своєї відставки з посади віце-прем’єр-міністра України, тому що я знаю, що Україна спроможна вийти з цієї кризи. Але, разом з тим, перед всіма нами, не тільки перед урядом, зараз є завдання змінити країну. Я хотів би, щоби ми всі були партнерами – і уряд, і громадяни України, і журналісти, і недержавні організації – в реалізації цього проекту. Україна повинна використати цей шанс не тільки для підготовки стадіонів, аеропортів і готелів, а повинна справді змінитися и стати кращим життя кожної української родини. Декілька прикладів: зараз Міністерство охорони здоров’я на основі вимог УЄФА до надання швидкої допомоги вболівальникам готує рішення по зміні всієї системи надання цієї допомоги всьому населенню України. Я певен, що Україна запровадить до Євро-2012 цілий ряд економічних програм, зокрема, одна з таких програм – це програма роздільного збирання побутових відходів. Ми практично змінимо всю туристичну структуру держави, а це десятки тисяч нових робочих місць. Нам треба український туристичний сервіс зробити багатомовним і програму вивчення іноземних мов треба запроваджувати вже в найближчий час. У кожній сфері суспільного життя Євро буде стимулювати зміни.

Я, перш за все, з однієї сторони, дякую за таке конкретне питання. Хоча я не розділяю цей скептицизм автора запитання. Я спробую його переконати в зворотньому. Я справді, починаючи з весни цього року віце-прем’єр-міністр в уряді, відповідальний за підготовку до Євро-2012. В цей час Україна, особливо після рішень засідання виконавчого комітету УЄФА у Відні була перед дуже серйозною проблемою. Питання було поставлено – справді бути або не бути Євро в Україні. Мотив УЄФА виходив з того, що за рік часу відтоді, коли навесні 2007 року було прийнято рішення про Україну і Польщу як переможця Євро-2012, Україна насправді не зробила прогресу у підготовці. Питання не в тому, що УЄФА очікувало за 2007 рік якогось чуда, питання в тому, що в 2007 році не було жодного позитивного досягнення, не була утворена структура, не було розпочато фізично жоден проект, крім тих стадіонів у Донецьку і Дніпропетровську, які почали будуватись ще до прийняття рішення у Кардіфі. У нас було декілька кризових ситуацій – НСК "Олімпійський", аеропорти і готелі. Я персонально очолив антикризовий штаб по реконструкції НСК "Олімпійський", і, як було відзначено вже у засіданні наглядової ради в Ліоні. А отім у Бордо, власне прогрес, який продемонструвала українська команда урядова і Федерації футболу по НСК, їх в основному і переконала у спроможності України не словами, а реально виконувати зобов’язання перед УЄФА. Наступний етап такої серйозності – це початок в кінці листопада на початку грудня фізичних робіт по реконструкції НСК. Я хочу з впевненістю сказати, що ці роботи будуть розпочаті, і вже в наступному році "Олімпійський" буде знято з червоної зони ризику. Те ж саме ми продемонстрували і в питанні підготовки аеропортів. Це для України взагалі було неоране поле, бо за 17 років жоден аеропорт крім Борисполя не зазнав розвитку, і тут Кабінет Міністрів за моєю пропозицією прийняв єдино правильне рішення, яке було єдино виправданим, - різко збільшити витрати держбюджету на підготовку аеропортів, а по суті - взяти на витрати держбюджету реконструкцію злітно-посадкових смуг у 6 аеропортах. Таким чином, УЄФА отримало гарантії, що до 2012 року 6 аеропортів зможуть приймати відповідні літаки. Останній штрих, який має важливе значення в частині убезпечення від наслідків фінансової кризи, є те, що у програмі підготовки до Євро, зміни до якої Кабмін прийняв декілька тижнів тому, ми загалом збільшили витрати з державного і місцевого бюджетів з 33 млрд. грн. до більш ніж 50 млрд.

Чи розумієте Ви це, пане Іване?...
Десятки мільярдів гривень витратить наша країна на організацію першості континенту. Але є небезпека, що сотні нових готелів так і можуть залишитися порожніми. Цілком ймовірно, що ФІФА скасує віковий ліміт гравців, збільшить квоти для європейських збірних і зробить футбольний турнір на Олімпіаді в Лондоні надзвичайно престижним. Родоначальники гри мільйонів у себе вдома захочуть обов’язково виграти футбол і виставити найсильнішу збірну. Тим більше, що вперше в історії буде грати не Англія, а Велика Британія. А останні успіхи цього Королівства на Олімпіаді і Паралімпіаді вражають. Звичайно, МОК піде назустріч господарям, які мають на це право як організатори. У такому випадку, в спорі двох змагань, які проходитимуть майже одночасно, континентальна першість перетвориться на таку собі прохідну і не зовсім популярну подію напередодні Олімпіади, як і у всіх інших видах спорту. Після того, як тенісисти вже поєднали Уїмблдон з Іграми, а боксери-професіонали вийдуть на лондонський ринг, футбол залишиться єдиним видом спорту де перемога на чемпіонаті світу, поки що престижніше за олімпійське "золото"...

Дмитро Нагорний
10.10.08 21:08

И.В. Я розумію ваше хвилювання, і видно, що ви професійно цікавитесь цією проблемою. Але хотів би вас заспокоїти – нема підстав зараз вважати, що за 4 наступні роки Євро загрожує втрата третього світового спортивного заходу. Тим більше, що УЄФА робить багато змін, які на часі, і за всіма прогнозами, і число туристів, і число телеглядачів Чемпіонату Європи в Україні та Польщі, може зрости за мінімальними оцінками десь на 30%. А це мільйони туристів і мільярди телеглядачів. Щодо небезпеки, що сотні нових готелів можуть лишитись порожніми – це не відповідає філософії УЄФА, УЄФА ставить вимогу будівництва тих об’єктів інфраструктури і такого масштабу, який би експлуатувався після чемпіонату. Ми зараз зіткнулись з цією проблемою по м.Донецьку, де найбільший дефіцит 5-зіркових готелів. Я хочу нагадати, що жоден готель в 6 приймаючих містах не будується за державні кошти, це все кошти приватних інвесторів. І таких інвесторів в Донецьку на 5-зіркові готелі немає, тому що фактично після цього вони б пустували. Тому ми ведемо переговори з УЄФА про те, щоб рівень 5-зіркових готелів був знижений до 4-зіркових, і щоб об’єднати приймаючі потужності Дніпропетровська та Донецька.

Господин Васюник, да конца текущего года ВР должна была принять ряд законов, направленных на подготовку к Евро-2012. Теперь ВР в Украине не будет минимум полгода. Вопрос... мы таки утратили возможность (долго подбирал эти два слова, чтобы не выразиться нецензурно) провести чемпионат? Горько как-то от всего этого...
Игорь, Киев. Футбольный болельщик и гражданин страны, за политиков которой стыдно.
11.10.08 00:03

И.В. Не спішіть розчаровуватися, шановний Ігоре. Ми не втратили і не втратимо права проводити Євро.

Шановний, Іване Васильовичу!
Наскільки відомо зі ЗМІ, від Уряду - ви персонально відповідаєте за підготовку до ЄВРО-2012, також останнім часом вас запрошує УЄФА на всі повязані з ЄВРО 2012 важливі зустрічі. Скажіть будь-ласка чи правда, що фінансова криза та не-ефективність системи управління - є головними негативними чинниками при підготовці до європейської першості? Чи буде створена єдина вертикаль з підготовки: Уряд-міністерства-регіони-міста. Чи так і залишиться окрема позиція КМУ, національного агентств та ФФУ?
Також буду вдячний, якщо ви поясните чому Польща створила струкурний підрозділ "переманивши" спеціалістів з приватного бізнесу за великі гроші для ефективної підготовки. а Україна пропонує 2000-3000 грн. за роботу в центральних, місцевих органах виконавчої влади і говорить про відсутність корупції, коли ціни навколо нас ростуть?
Дуже дякую вам, за персональну зацікавленість в підготовці, що ми не побачили від попередніх віце-прем`єр міністрів за останні 3 роки.
Бажаю успіхів в вашій нелегкій роботі.

Андрій
10.10.08 15:55

И.В. Я Андрію по питанню кризи вже відповів. Фінансова криза на цей час ще не встигла стати ризиком підготовки України до Євро. А от неспроможність чи неготовність системи державного управління певні проблеми створила. В першу чергу тому, що українська система державного управління до цього часу не планувала і не реалізовувала такі масштабні проекти. Я обіцяв, що в найближчий час я представлю Президенту України і Кабміну проект відкоригованої системи управління. Завершується підготовка такого рішення, воно, перш за все, передбачає посилення персональної відповідальності віце-прем’єр-міністра за реалізацію програми підготовки до Євро, а також створення в структурі Секретаріату КМУ координаційного департаменту з питань підготовки до турніру на чолі із заступником міністра Кабінету Міністрів. У найближчий час проект цих рішень будє винесен на обговорення.

Не являясь фанатом футбола, прошу ответить на мой вопрос. Что конкретно получит Сумщина от Евро-2012? 6-8 городов, безусловно - да! Проведут новые линии метро, проложат отличные дороги, построят гостиницы, отремонтируют сети водопровода и канализации, возведут новые стадионы. Все это за деньги бюджета, но что от этого тысячам других городов? Они окажутся отброшенными в своем развитии еще на
десятки лет назад. Престиж страны, потоки туристов. Раньше думай о Родине - потом о себе. Нас 70 лет кормили этими байками, может, стоит подумать о конкретном Человеке: накормлены ли его дети, тепло ли в его доме, может ли он оплатить крайне необходимую операцию, оплатить обучение в школе (я не говорю об институте), какие дороги (не только от п. А до п. Б, а и от его дома до работы), хорошо ли освещены улицы, вывезен ли вовремя мусор, заасфальтирован ли двор, может ли нормальный человек позволить себе хотя бы раз в месяц сходить в театр, купить лекарство... Показуха с этим Вашим ЕВРО. За красивыми витринами спрячете грязь городов, нищету народа, отсутствие элементарного порядка. Определитесь четко с тем местом, которое занимает Украина в Европе по уровню жизни, пенсиям... и соответственно думайте, своевременно ли проводить демонстрацию роскоши на фоне нищеты!?
Конкретизирую вопрос - что конкретно получат Сумы от проведения в стране Евро-2012? Какие бюджетные средства, и на какие цели? Приведите планы финансирования конкретно по областям.

Сумчанка
13.10.08 08:35

И.В. Перш за все я хотів би сказати, що до Євро будуть готуватись не тільки 6 приймаючих міст. У загальнодержавну програму підготовки включається програма підготовки всіх областей України. По Сумах тільки одна цифра – до 2012 року планується завершити дорогу до російського кордону Кіпті-Глухів-Бачиськ, яка по території Сумської області буде 100 км. Це буде сучасна дорога, з держбюджету на неї виділяється 430 млн. грн. Крім того, будуть на належному рівні облаштовані митні переходи на кордоні з РФ.

Іван Васильович. Наскільки раельним є дотримання термінів по зносу зобудови "Троїцбкого" біля НСК "Олімпійський", оскільки останній термін спливає 15 жовтня?
Юля
13.10.08 15:16

И.В. Проблеми забудови на площі Троїцькій біля НСК "Олімпійський" в Україні вже не існує. Роботи виконані на 93%, але вони вже ніяким чином не можуть негативно вплинути на процес реконструкції НСК "Олімпійський". День чи два запізнення ні нас, ні УЄФА не будуть тривожити.

Іване Васильвичу, ви коли-небудь їздили в метро?
Киянин
10.10.08 12:55

И.В. Їздив. Я був в метро київському, паризькому, вашингтонському. Київське найкраще. Років 10 я жив на Оболоні, і дуже часто з родиною, з дітьми їздив на метро. Це було швидше. Але метро, як і будь-що інше потребує розвитку в нових економічних умовах.

Здравствуйте! Поскольку вы родились на Львовщине, у меня к вам вопрос! Почему, когда мы везли детей на соревнования, проездом через Львов, нам на наши вопросы никто не ответил (где остановка, какой транспорт ходит в центр и т.д.)? Мы сами из Севастополя или мы со Львовом не в одной стране живем?
Татьяна
10.10.08 00:14

И.В. Відверто кажучи, я не вірю у щирість цього запитання. Я сам львів’янин, справді, я часто буваю у Львові, в тому числі у зв’язку з підготовкою до Євро, і у Львові завжди було багатоголосся. Там можна було почути не тільки українську, а й польську, російську, англійську мови. Львів’яни століттями формувалися у багатокультурному середовищі. А таке середовище в європейських обставинах завжди формує толерантність і відкритість до інших культур. І на велике щастя, за нетривалий період радянської влади цю терпимість і толерантність галичан не вдалося викорінити, як цього б комусь не хотілось. Водночас, на жаль, і від ряду українських політиків ми час від часу чуємо стереотипи образу нетерпимих чи агресивних "західняків-бандерівців". Будучи і учнем, і студентом ще в радянські часи, мені самому вдавалося на собі це відчувати, але я певен, що українці в абсолютній своїй більшості не підтримують і ніколи не підуть за такими нечистоплотними ідеологемами та політиками, які їх проголошують.

Не кажется ли Вам, что в настоящее время идет борьба не только за власть, а еще давит страх, в случае прихода такого Президента, как Путин? Половина из действующих руководителей и политиков будут сидеть в тюрьме.
Как Вам удалось, не работая ни одного дня в производстве, не имея никакого опыта, стать зам. Премъер-Министра?

Николай Сергеевич
09.10.08 17:26

И.В. Слава Богу, Україні і українським громадянам не загрожує авторитаризм і все, що з ним пов’язане. І це чи не головне завоювання української нації у 2004 році. Ні нам, ні нашим дітям нема чого боятися висловлювати свої політичні переконання. Щодо "сильної руки", то варто тільки оглянутися в історію, які нещастя ця так звана сильна рука приносила в Україну.

Есть ли в Украине потенциальный Пиночет? Если да, то кто, по-вашему, в претендентах?
Владимир Севастополь
13.10.08 08:56

И.В. Україні не потрібно Піночета, і всі стадіони в Україні будуть використовуватися виключно для проведення футбольних та інших спортивних змагань.

Шановний, пане Іване. Свого часу саме Ви ініціювали односторонній вихід України з угоди з компанією "Венко" і який був підтриманий урядом. Чи змінилася відтоді Ваша позиція щодо цієї угоди? Якщо так, то чому і якою є Ваша позиція нині?
Ірина
13.10.08 12:30

И.В. Ні, моя позиція по "Венко" не змінилася. Укладення угоди з компанією "Венко Прикерченська" практично перекреслило результати попередньо проведеного конкурсу, переможцем якого стала американська корпорація "Венко", яка справді має великий досвід у проведенні аналогічних робіт на шельфі. Єдиний розумний вихід із ситуації в найближчому – закріплення за державою монополії на шельф. Енергоресурси – це дефіцитний ресурс, на який має бути монополія української держави. Вона сама повинна займатися розробкою цих ресурсів, залучаючи на взаємовигідних умовах найпотужніші світові професійні корпорації. Але в жодному разі не тих, хто шантажем чи диктатом цін може й буде намагатись керувати політикою України. Я вважаю, що на цьому етапі нам вдалося захистити національні інтереси. Ми не можемо жити сьогоднішнім днем, щоб красиво поділити Україну між "хорошими хлопцями" і "гарними дівчатами". Уряд має думати про мільйони громадян, про наших нащадків, і про те, що ми їм залишимо через 5, 10 і 50 років.

Шановний пане Іване, я думаю, що держава повинна охороняти правопорядок і права людини, але вона не повинна контролювати і втручатися у церковні та сімейні відносини. Яке Ваше ставлення до скасування державної реєстрації шлюбу і церков?
Андрій
13.10.08 09:51

И.В. Я консерватор, і для мене цінності сім’ї є традиційними цінностями української нації, на яких вона, зокрема, в найважчі часи збереглася і розвивається.

Каков, по Вашему мнению, рейтинг НАШЕЙ УКРАИНЫ? Обычно после выборов Ваши партайгеноссе в шоке - они не ожидали таких рейтингов. Л.Кравчук о Ваших рейтингах написал в статье: 22%.12% (в прошлом году), в этом году дай бог 5% (в чем я сомневаюсь). С учетом участия Леонида Блаженного часть оранжевых голосов отойдет к нему. Но как говорил Зварич, выборы окончились и нас не интересуют рейтинги. Да и К.Ляпина сейчас говорит, что Вас не интересуют рейтинги.
бывший оранжевый
10.10.08 00:26


Когда опубликуют выводы комиссии по дерибану Л.Черновецким киевской земли? Хотя какие выводы, если мэр все время говорит: "Мы с Виктором Андреевичем"? Теперь его интересуют всеукраинские выборы и вся земля Украины?
мазурик
10.10.08 00:35


Доброго дня. Як Ви відноситесь до фінансової кризи на Україні?
Василь
10.10.08 12:31


Господин Васюник. С такими политиками, как Вы у страны нет будущего. Вскоре Вы покинете власть вместе с неконституционно избранным Президентом. Возьмете ли Вы на себя хоть часть вины, за четырехлетнюю турбулентность общества, с подачи Ющенко?
Арсений
10.10.08 12:48


Европейский выбор. ПДЧ. НАТО. Демократия. Бандитам - тюрьмы…Ведь он своим поведением, закрыл двери для Украины, по ПДЧ в НАТО для Украины. Неужели некому подсказать гаранту, что он стал посмешищем не только у нас в стране, но и в мире (судя по статьям в зарубежных СМИ)? Как Вы считаете: нужно ли депутатам проходить психиатрическую экспертизу перед выборами?
бывший оранжевый
11.10.08 02:47


Иван Васильевич! Объясните, пожалуйста, Вашу сегодняшнюю позицию по VENKO и результаты работы комиссии по Черновецкому, которые Вы подозрительно скрываете?
Олег
11.10.08 13:50


Что же это за злокачественное новообразование - Секретариат Президента? Кто дал право Балоге и ко вмешиваться в решение внутригосударственных проблем, совать нос во внешнеполитические вопросы? Захотелось поиграть в политику - ОК - выходи с программой на выборы, а МЫ посмотрим - голосовать или нет.

12.10.08 10:50


Пане Васюник, хочеться почути від Вас відверту відповідь, як від соратника діючого Президента нашої держави, члена блоку "Наша Україна": чи не здається Вам, що авторитет Президента Ющенка, блоку "Наша Україна" настільки втрачений, наскільки він був набутий під час "помаранчевої революції". Фактично Ющенко, як на мене, є некомпетентною людиною в питаннях керівництва такою немаленькою у Європі державою, як Україна. Я на початку політичної кар`єри Ющенка щиро його підтримував, а зараз він намагається, так би мовити "рубанути з плеча" - вирішити наскоком мовне питання, насильницькими методами нав`язуючи російськомовним громадянам України українську мову, забороняючи трансляцію російських телеканалів, хоча у країнах Європи, Африки, Америки такі канали спокійно транслюються, немає ніякого, вибачте, "гвалту", і мені дуже прикро за нашого Президента. На українських каналах, хоча я вважаю себе патріотом своєї країни, немає що дивитись, один плагіат з російських каналів, і робиться це на невисокому рівні. Ющенко займається розвитком бджільництва, археології, історії..., а що твориться з економікою, це ж жах!? Коли ж ми заживемо, на кінець, по-європейські, солідно, гордо, заможно, і не будемо весь час плакати і шукати неіснуючих ворогів нашої держави!? Дякую.
Володимир
12.10.08 14:59


Уважаемый, Иван Васильевич!!! 1500 семей остались без жилья - инвестировав деньги через фирмы"Киеввысотбуд" и "Агробудпереробка". А это - 5000-6000 киевлян! "Элита-2" - это результат полного паралича "помаранчевой" власти. Деньги инвесторов разворованы - хозяин фирм Маринеха убежал в Израиль! Соучастники аферы: Банк "Киев"- хозяин Марченко (член ПРП - входит в блок БЮТ) и банки "Европейский" и "Национальный стандарт" - хозяин Борулько (член Партии регионов) - кланово пытаются увести активы этих фирм через процедуру банкротства! Задними числами продаются активы названных фирм!!! Судовой системы в Украине нет!!! 1500 семей оплатив последние гроши - могут остаться с "носом". Десятки раз ходили к президенту Ющенко с детьми, семьями, днями стояли, просили о помощи – бессмысленно. Два года прошло!!! Это ж, как нужно не уважать свой народ, чтобы творить такой геноцид! Нет, он не наш президент!!! Десятки раз обращались в БЮТ (разные инстанции - перед выборами мера Киева прямо к Юле Владимировне, с просьбой остановить это беззаконие и беспредел!!! В бюрократическом ответе – "все робимо і все знаємо" - не нуждаемся! Устали! Обращаемся к Вам, как представителю власти - сделайте то, что обещали (нас же багато-5000-6000 КИЯН!!!). А если в Украине нет законов и реально власти - помогите решить наш вопрос через Европейский суд! Сделайте доброе дело для наших детей! После всех мытарств по судах понимаешь - страна доведена до краю пропасти! С уважением, Инициативная группа.
Владимир
13.10.08 10:05


Шановний Іван Васильович, як на Вашу думку, може відобразитись на ході підготовки до ЄВРО ситуація, що склалася у польській федерації футболу?
Євген Будерацький
13.10.08 15:50

       



Новости по теме:
24.11.09   Васюник уверен, что Украине не нужны 9,8 млрд.грн. для Евро-2012
23.11.09   Васюник и Суркис отчитываются перед УЕФА
17.11.09   Кабмину рекомендуют перейти на "локальный карантин"
16.11.09   Васюник заверил, что во время детского "Евровидения" будут проведены профилактические мероприятия
16.11.09   Васюник: Ситуация с гриппом в Украине не отличается от ситуации в других странах
Анонсы Пресс-центра
30 ноября состоится Круглый стол на тему: "Как вернуть доверие к банкам – миссия выполнима?"
 

Интернет-конференции
25.11.09Александр Гриневич
24.11.09Владимир Огрызко
19.11.09Вадим Карасев
17.11.09Сергей Савчук

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда