This version of the page http://vj.net.ua/mandry/1532 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-24. The original page over time could change.
Батурин та Сокиринці

Прем'єри цього тижня

Прем'єри наступного тижня

Законослухняний громадянин (Law Abiding Citizen)

Мелодія для шарманки (Мелодия для шарманки)

Планета 51 (Planet 51)

Молода Вікторія (The Young Victoria)

Сутінки: сага Новолуння (The Twilight Saga: New Moon)

Конкурси блогів
Цей блог є учасником
"UA Webstar 2009"
 

Будемо вдячні за Ваш голос
Розділи
  • Контакт
  • Про сайт
  • Відгуки про VJ.net.ua
Останні статті
  • Законослухняний громадянин (Law Abiding Citizen)
  • Полтергейст (Paranormal activity)
  • Зелена зона (The Green Zone)
  • Колекціонер (Collector)
  • Супермозок (Megamind / Master Mind / Oobermind)
Пошук по сайту
Наша стрічка
Батурин та Сокиринці
Хто пішов штовхатися на майдан (і потім розповідав мені, що нічого не побачив, бо організація параду була просто жахлива - втім, чого очікувати від дійства, яке було проведено виключно для можливості президенту попіаритись) чи виїхав на города, хто пішов на шашлики або просто сидів удома - ми ж вирішили витратити вихідні на поїздку до одного зі страшно дорогих і розрекламованих президентських проектів, "відродженого" міста Батурин. Ну і заразом заглянути в Сокиринці, до яких минулого разу (це була наша перша автопоїздка, яка вийшла великим "млинцем") не потрапили вчасно.



Найголовнішою перлиною Батурина є палац гетьмана Розумовського. Як він ще донедавна виглядав - можна побачити тут і тут. Відомо, що сам Розумовський палацу так і не дочекався, а сам палац кілька століть очікував на приведення його до ладу. Дочекався - прийшов президент і вирішив зробити тут ікону української нації. Ніхто не знає, скільки сюди було гепнуто грошей, але за три роки (реставрація почалася в 2006) спромоглися привести до ладу лише одну будівлю з трьох і сам двір. Ця одна будівля, власне сам палац, і є зараз головним туристичним об"єктом. От тільки скидається на те, що дирекція вирішила відбити всі витрачені з бюджету (а отже з наших податків) гроші за один рік. Найдорожчий з палаців, які ми відвідували, поки що коштував десять гривень, найдешевший, якщо не рахувати безкоштовних, одну гривню. Цей перевершив усі сподівання - 25 гривень за дорослого, 10 за дитину, тридцять - за фотоапарат. Нас було четверо з дитиною і фотоапаратом - отже витягни з кишені і поклади 140 гривень.



Враховуючи дорогу - виходить вельми непогана, як для пересічної української родини, сума - нам було такої шкода, оточуючим теж, враховуючи те, що з півсотні туристів, які зайшли до двору разом з нами, виявили бажання зайти лише п'ятеро. Ще один сюрприз - вхід лише в складі екскурсій, мінімальна група - п'ять чоловік, тому якщо вас двоє, то будете стояти і чекати, поки набереться ще трійко "нових українців". Третій сюрприз - заходить лише одна група, поки вона не вийде - нікого не впускають. Тривалість екскурсії, наскільки я зрозумів, десь хвилин тридцять-сорок - отже будете стільки чекати своєї черги, якщо не встигнете вчасно до попереднього гурту. Ми вирішили поекономити і заслати одну людину з фотоапаратом до вже зібраного гурту, аби всім іншим потім переглянути по світлинках, чи варто туди йти. Але дідька лисого - тут нас чекав четвертий сюрприз до пари третьому: це єдиний палац-музей, в якому ми зустрілися з таким дивом, як обідня перерва. А оскільки попередня група щойно зайшла, а на годиннику опів на першу, то найближчі півтори години, за словами охоронця, нам нічого не світило. Тому ми просто розвернулися і пішли далі. З відповідним "гарним" враженням від президентської цацки. Яка, до речі, не встигла здатися в експлуатацію, як вже почала розсипатись, оскільки зроблена, як завжди, косо-криво, аби до чергової дати - тому каміння з облямівки вже почало випадати.



Але здалеку і зовні - цяця, просто тобі "Білий дім".



Ще кілька видатних місць Батурина - церква-усипальниця Розумовського, місцевий історичний музей і "відбудована цитадель".



В цитаделі вхід більш нормальний - по п'ять гривень з дорослого, і по три - з дитини та фотоапарата. Але дивитись практично нема на що: псевдоісторичні стіни та церква



Палацик



Скарбниця



кілька муляжів гармат, відлиті в 2008 році на заводі МО, як свідчать таблички



Як водиться - гігантський хрест і кілька пам'ятників.





Оце і весь "розпіарений" Батурин. Звісно, там ще є кілька пам'яток - вони перелічені вище на фотографії, але після цих двох "найвизначніших" йти далі нам вже не захотілось.

В Сокиринцях, як свідчив путівник, знаходиться парк і палац. В палаці нині живе "аграрний коледж" (головне - гучно і сучасно назвати) і музей .



Відповідно дивитись там не дуже багато чого є. За палацом в дещо занехаяному парку заховалася ротонда, а під деревом причаївся ідол духа лісу.



Ось така вийшла мандрівка - остання на цей рік. Через великий гак та деяку затримку при старті в результаті на Сорочинський ярмарок ми так і не втрапили.
Якось не дуже вдало закінчився наш туристичний сезон - може наступного року буде краще.
  
Коментарі читачів

You must javascript enabled to use this form

Іменинники
24 листопада


Кетрін Хейгл (31)


Колін Хенкс (32)


Тьєрі Лерміт (57)
Free template "Frozen New Year" by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft! You have got this template gratis, so don't become a freak.