This version of the page http://www.uaua.info/news/5522.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-22. The original page over time could change.
UAUA.INFO / Про ситуацію щодо пологового будинку №1 міста Кривий Ріг
Обратная связь  |  Регистрация  |  Реклама
Поиск
Регистрация Логин: Пароль:
 /  Новости  /  Новости из Украины  /  Про ситуацію щодо пологового будинку №1 міста Кривий Ріг

Новости

РУБРИКИ:

Новости со всего мира
Новости из Украины
АРХИВ:
C
По 
12 Августа 2009

Про ситуацію щодо пологового будинку №1 міста Кривий Ріг

За попередньою інформацією Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської ОДА 6 серпня 2009 року у м. Кривому Розі Центрально-Міською прокуратурою було порушено кримінальну справу щодо посадових осіб комунального закладу “Міський клінічний пологовий будинок № 1”, згідно якої медичним працівникам пологового будинку № 1 пред`явлено звинувачення у нецільовому використанні лікарського засобу “Куросурф”, придбаного за рахунок бюджетних коштів, в корисних цілях.

З метою перевірки фактів, викладених у Постанові прокуратури та висвітлених засобами масової інформації, наказом Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА від 6 серпня 2009 року № 392 “Про створення комісії” була створена Комісія, яка виїхала до пологового будинку № 1 і на теперішній час продовжує роботу в лікувально-профілактичному закладі.

У зв’язку з тим, що 6 серпня 2009 року медична та бухгалтерська документація пологового будинку була вилучена прокуратурою Центрально-Міського району, здійснення перевірки Комісією вищезазначених фактів унеможливлюється.

Довідково:

Дихальні розлади у новонароджених є провідною причиною захворюваності та смертності новонароджених, що потребує забезпечення родопомічних закладів та неонатологічних відділень дитячих лікарень препаратами для лікування розладів дихання. Ефективність надання медичної допомоги визначає ранній початок лікування новонародженої дитини в перші години та дні життя.

Основними причинами легеневої патології недоношених новонароджених є синдром дихальних розладів, що розвивається внаслідок дефіциту сурфактанту.

Вирішення проблеми своєчасного лікування та профілактики розладів дихання у недоношених новонароджених полягає в забезпеченні родопомічних лікувальних закладів препаратами фосфоліпідів природного походження з метою включення їх в комплекс лікувально-профілактичних заходів при бронхо-легеневих захворюваннях у новонароджених дітей шляхом здійснення замісної сурфактантної терапії.

На жаль, навіть при застосуванні всього необхідного комплексу лікування, навіть в таких країнах, як США та Європейські країни, рівень виживаємості немовлят до 1000,0 гр. вагою не перевищує 30%, а від 1000,0 до 1500,0 – 70%.

За даними Державного фармакологічного центру МОЗ України на території України зареєстровані і можуть використовуватися в медичній практиці лікарські засоби "Неосурф", "Сузакрин", "Куросурф", які вводяться через дихальні шляхи (трахею).

На виконання заходів Державної програми "Репродуктивне здоров`я нації" на період до 2015 року"", згідно розрахунків фахівців на новонароджених немовлят з вагою тіла від 500 до 1499 грамів потреба у лікарських препаратах для лікування дихальних розладів сягає понад 11,0 млн. грн., у 2009 році виділено для закупівлі 3156,0 тис. грн. У тому числі на Дніпропетровську область виділено 268,0 тис. грн., що складає 20% від потреби, яка вказувалась у заявці регіону. Подібна ситуація і по Україні в цілому.

У відповідності до процедури МОЗ України передає закуплені препарати до обласних управлінь охорони здоров’я, які надалі розподіляють їх по території.

Наслідки світової фінансово-економічної кризи призвели до збільшення ціни на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що, у свою чергу, зменшило обсяги їх закупівлі. За результатами вже проведених торгів ціни зросли на 40%.

Зокрема, МОЗ України під час формування проекту Державного бюджету на 2010 рік подало пропозиції про збільшення кількості коштів на суму понад 10,0 млн. грн.

У 2008 році для Дніпропетровської області централізовано закуплено було 54 флаконів препарату "Куросурф" та 111 флаконів "Неосурфа" для введення через дихальні шляхи. В поточному році Міністерством для області здійснено закупівлю препарату "Куросурф" 33 флакони (потреба 250 флаконів) та поставлено в липні до регіону. Препарату "Неосурф" закуплено 66 флаконів (потреба 127 флаконів) та буде поставлено в регіон.

Источник: LIKAR.INFO за даними мiнiстерства охорони здоров`я України

Интересные факты

Загрузка...


Новости Кино

Загрузка...


Новости ТВ

Загрузка...
Календарь UAUA®

[16-19 декабря 2009, Винница]
Рождественские подарки-2009
12-я Межрегиональная универсальная выставка-ярмарка

[18-20 декабря 2008, Киев ]
Щедрий Миколай-2009
Праздничная ярмарка


Гороскоп на сегодня
Загрузка...
Форум для родителей  |  Обратная связь  |  Регистрация