This version of the page http://www.capital.com.ua/lawer.php?p=17 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-18. The original page over time could change.
Вся недвижимость Одессы - агентство недвижимости Капитал, Одесса - 30 филиалов агенства в Одессе и области




Карта сайта
О компании Филиалы Вопрос юристу Оставить заявку Вакансии Партнеры Контакты
 Главная страница
Квартиры
 Дома, участки
 Коммерческая недвижимость
 Элитное жилье
 Новострой
 Аренда
 Купить-продать квартиру
 Эксклюзивный договор
 Аренда
 Оценка недвижимости
 Правовая поддержка
 Срочный выкуп
 Расселение, обмен
 Страхование сделок
 

Украина, Одесса,
Люстдорфская дорога, 140а
Справочная служба: 717-5555

 

Агентство Недвижимости "Капитал" в г.Беляевка, с.Усатово, с.В.Дальник, с.Августовка

ОНЛАЙН КОНСУЛЬТАЦИЯ ЮРИСТА агентства недвижимости "Капитал"
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  17  18 19 20 21 22 23 24 25 26
Олег 19:02, 26.10.2006
Вопрос: Здравствуйте,строительная фирма ведет работы на расстоянии 4 метров от моего жилого строения,нет никаких ограждений.В июне месяце 2006 г. было принято решение одесского горсовета,обязывающее фирму-застройщика произвести расселение жильцов нашего двора.При встрече с руководством строительной фирмы не достигнуто взаимной договорённости,только словесные обещания о нашем отселении."Козырем" строительной фирмы является отсутствие в решении исполкома точных сроков отселения.Многочисленные обращения в ГАСК,УКС,Райисполком,Кучуку,остаются без внимания.За прошедший период произошел рост цен на недвижимость,строительная фирма отказывается приобретать нам жилье по существующим коммерческим ценам.Подскажите пожалуйста какие существуют законные меры воздействия на фирму застройщика.Спасибо.

Адрес электронной почты salamanyan@mail.ru
Ответ: Відповідно до ч. ч. 1 та 2 ст. 18 Закону України „Про планування і забудову територій” від 20.04.2000 р, при здійсненні планування і забудови територій на місцевому рівні врахування громадський інтересів полягає у визначенні потреби територіальної громади в територіях, необхідних для розташування, утримання об`єктів житлово-комунального господарства, соціальної, інженерно-транспортної інфраструктури, вирішення інших завдань забезпечення сталого населеного пункту.
При здійсненні планування і забудови територій на місцевому рівні врахування приватних інтересів полягає у забезпеченні фізичними та юридичними особами рівних можливостей набуття у власність або у користування земельних ділянок, захисту майнових прав, а також безпечного функціонування об`єктів нерухомості.
Вам необхідно отримати зазначене рішення, уважно його проаналізувати в частині строків виконання обов`язку щодо відселення та звернутись з позовом до суду.
В зазначеному позові Ви повинні просити виконати свої зобов`язання фірмою – забудовником.
При поданні позову до суду Ви можете вжити заходи щодо його забезпечення до винесення рішення та вступу його в законну силу.
Згідно з ч. 1 ст. 152 ЦПК України, позов забезпечується, зокрема, забороною вчиняти певні дії. В данному випадку в заяві про забезпечення позову Ви маєте зазначити, вчинення яких саме дій Ви просите заборонити, а саме, - продовження будівництва до повного розселення.
Буде набагато ефективніше, якщо позов буде якумога колективніше.
Ирина (sulima2004@mail.ru) 12:38, 25.10.2006
Вопрос: Здраствуйте. У меня к Вам такой вопрос. Отец хочет подарить дочери большую часть огорода и хозяйственные постройки ( в техпаспорте обозначены как летняя кухня, душ и уборная). Необходима ли справка о дарении из БТИ ? Что это за справка? Нужны ли вообще какие-либо справки из БТИ? В БТИ сказали что летняя кухня не является капитальным строением и они не занимаются этим вопросом. Тогда к кому обращаться?
Заранее большое спасибо.
Ответ: БТІ довідок про дарування не дає.
БТІ проводить технічну інвентаризацію об`єктів нерухомості, що підлягають відчуженню та реєструє речові права на нерухоме майно, а саме на будинок (його частину), квартиру (її частину), нежитлові приміщення, що є об`єктом нерухомості.
Відповідно до п. 1.6 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженного наказом Міністерства Юстиції України від 7.02.2002 р. №7/5, реєстрації підлягають права власності тільки на об`єкти нерухомого майна, будівництво яких закінчено та, які прийняті в експлуатацію у встановленому порядку, за наявності матеріалів технічної інвентаризації, підготовлених БТІ.
Відповідно до п. 2 Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Державного будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.03.2001 р. №127, до об`єктів, що підлягають технічній інвентаризації, належать, зокрема, господарські будівлі (сараї, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні і т.п.).
Оскільки Ваш батько буде відчужувати земельну ділянку (яка буде предметом договору), на якій будуть відображені господарські побудови, радимо Вам узгодити питання щодо технічної інвентаризації зазначених побудов.
При посвідченні договору дарування, новий власник буде зобов`язаний лише зареєструвати своє право власності на земельну ділянку після отримання державного акту на право власності на земельну ділянку в Управлінні земельних ресурсів за місцем розташування цієї ділянки.
Светлана 14:11, 18.10.2006
Вопрос: Имеет ли право сосед по коммунальной квартире без согласия остальных жильцов продавать или сдавать свою комнату? Квартира приватизирована всеми жильцами (в долях). Спасибо.
Ответ: Ви спільно зі своїми свідками є співвласниками майна на правах спільної власності.
Відповідно до ч. 1 ст. 356 ЦК України, власність двох або більше осібіз визначенням часток кожного з них у праві власності є спільною частковою власністю.
Відповідно до ч. 1 ст. 319 ЦК України, здійснення права власності полягає у можливості власника на володіння, користування та розпорядження своїи майном на власний розсуд.
Відповідно до ч. 1 ст. 358 ЦК України, право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.
В данному випадку мова іде про розпорядження майном шляхом відчуження. Тому, здійснення розпорядження майном одним із співвласників, у тому числі продажу обо оренди здійснюється за згодою всіх співласників. При цьому форма цієї згоди законодавством не встановлена.
Також важливо пам`ятати наступне.
Відповідно до ч. 1 ст. 362 ЦК України, у разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має преважне право перед іншими особами на її купівлю за ціною, оголошеною для продажу, та на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів.
Татьяна 11:53, 14.10.2006
Вопрос: В 1995 мои родители расстались, в 1998 был оформлен развод . В 1991 на мою мать оформлен земельный участок и на нем к 1994 выстроем 2-х этажный дом. Гос. акт на землю и свидетельство на право собственности офорлены на мать в 2003г,прописана только она одна.В 2004 отец подал в суд на раздел , претендуя на 1/2 дома, но суд проиграл, и подписался в суде, что не имеет права обращаться по этому вопросу в суд повторно.Мать хочет продать дом , но он отказываеться выселяться, угрожает? Как можно решить вопрос с законным выселением как можно быстрее и правильнее?
Ответ: Відповідно до ч. 2 ст. 386 ЦК України, власник, який має підстави передбачити можливість порушення свого права власності іншою особою, може звернутися до суду з вимогою про заборону вчинення нею дій, які можуть порушити його право, або з вимогою про вчинення певних дій для запобігання такому порушенню.
Ваша мати може звернутись до суду з позовом до колишнього чоловіка про захист права власності та виселення.
Так як Ваш батько не є власником будинку, не має права претендувати на зазначений Вами будинок, він не має права порушувати права власника на володіння, користування та розпорядження своїм майном.
Відповідно до ст. 391 ЦК України, власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження майном.
Зазначений позов Ваша мати подає відповідно та з дотриманням ст. 119 ЦПК України.
Для того, щоб зазнакчене питання було вирішене швидше, радимо Вам звернутись до адвоката чи юриста, який компетентний в цьому питанні.
Людмила Днепропетровск 11:10, 03.10.2006
Вопрос: Я, хочу купить дом при сотрудничестве с "Капиталом" но меня смущает, почему сума кредита и процента в даной компании меньше, чем в банках. Чем это обусловленно? И можно ли верить данной процентной ставкой? С уважением Людмила! Заранее благодарна за ответ.
Ответ: За всіма питаннями, що виникають з приводу надання послу радимо Вам звертатись за консультацією до кредитного відділу фірми „Капітал” за телефонами: 35-92-06, 63-92-73, 717-60-45.
Кредитний відділ здій снює надання послуг з отримання кредиту на придбання житла за відсотковою ставкою, встановленою комерційним банком на день надання позики.
Наталия 12:44, 28.09.2006
Вопрос: Здравствуйте. Я являюсь собственником приватизированного на бесплатной основе садового участка размером 0,06 га в садовом товариществе, расположенном на землях сельского совета. К моему участку примыкает участок треугольной формы размером до 0,06 га, который по генплану 15-ти летней давности, относится к землям общего пользования (были запроектированы дорога и стоянка для автомобилей членов садового товарищества). Стоянку не оборудовали, а дорога проложена в другом месте. По моему заявлению решением правления товарищества я с 2003 года получила право пользования этим земельным треугольником для садово-огороднических целей. Подскажите , пожалуйста:
1. Как мне получить этот треугольный участок в собственность путем приватизации на бесплатной основе?
2. Как объединить треугольный участок, документально, с моим приватизированным участком в один общий участок?
3. Какие документы и в какие инстанции следует предоставит?
С уважением, Наталия.
Ответ прошу направить на e-mail: nrossokha@kv.ukrtelecom.net
Ответ: За всіма питаннями, що виникають з приводу надання послу радимо Вам звертатись за консультацією до кредитного відділу фірми „Капітал” за телефонами: 35-92-06, 63-92-73, 717-60-45.
Кредитний відділ здій снює надання послуг з отримання кредиту на придбання житла за відсотковою ставкою, встановленою комерційним банком на день надання позики.
Татьяна 10:54, 27.09.2006
Вопрос: Скажите, пожалуйста,мой муж иностранец с видом на жительство,может ли он как частное или юридическое лицо приобрести земельный участок у частрого лица с назначением на землю ОСГ,какие при этом должны быть документы у продавца,что такое ОСГи будет ли земля являтся частной собственностью?Заранее благодарна.Прошу ответить на мой e-mail: ctrelec-l@mail.ru
Ответ: Абривіатуру „ОСГ” діюче законодавство не передбачає.
Згідно з положеннями діючого земельного законодавства іноземці мають право придбавати у власність земельні ділянки будб-яких категорій, окрім земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Відповідно до ч. 2 ст. 81 Земельного кодексу України, іноземні громадяни можуть набувати права власності на земельні ділянки несільськогосподарського призначення в межах населених пунктів, а також на земельні ділянки несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, на яких розташовані об`єкти нерухомого майна, що належать їм на праві приватної власності.
На момент у власника земельної ділянки, яку від відчужує, повинен бути документ, що підтверджує право власника на землю і державний акт на право власності на земельну ділянку.
Відповідно зі ст. 126 Земельного кодексу України, право власності на земельну ділянку посвідчується державними актами.
Таня 16:02, 26.09.2006
Вопрос: Здравствуйте! Меня интересует вот какой вопрос. Мы с мужем расторгаем брак. У нас в собственности находится квартира, которую мы приобрели в кредит. Кредит еще не выплачен. Каким образом будет делиться данная квартира и как мы в дальнейшем будем погашать данный кредит?
Заранее большое спосибо!
Ответ: Відповідно до ч. 1 ст. 1054 ЦПК України, за кредитним договором банк або фінансова установа (кредитодавець) зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти.
Тому, на сьогодні Ваші відносини регулюються кредитним договором.
На сучасному етапі розвитку кредитних відносин, кредитні договори, які укладаються з фізичними особами, що перебувають в шлюбних правовідносинах передбачають окремими пунктами порядок погашення суми кредиту у разі розірвання шлюбу.
Якщо вищезазначене в договорі не передбачено, то обов`язок по поверненню суми кредиту та сплати відсотків лежить на позичальникові, який зазначений в договорі та є його стороною.
Що стосується розподілу квартири, то відповідно до ч. 1 ст. 60 Сімейного кодексу України, у разі розподілу майна, що є об`єктом права спільної власності подружжя, частки майна жінки і чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленністю між ними або шлюбним договором.
Відповідно до ч. 2 ст. 69 СК України, дружина та чоловік мають право розділяти майно зі взаємної згоди.
У разі виникнення розбіжностей у поглядах подружжя на визначення частки в спільному смайні спір може вирішуватись у судовому порядку.
Татьяна 16:27, 16.09.2006
Вопрос: в 1994году моей маме выдали квартиру в отселенческой квартире на срок 6 месецев до подбора квартиры по п.54 , квартира выделена не была, срок проживания продляли до 1999г, затем гор исполком продлять отказался, подал на нас в суд. На данный момент у нас нет другого жилья, в декабре прошлого года нашей квартире присвоили статус общежития, могут ли нас выселить без предоставления другого жилья?
Ответ: Ваше питання буде вирішуватися в судовому порядку.
Відповідно до ч. 1 ст. 109 Житлового кодксу України, виселення із займаного приміщення у будинку державного або громадськоо житлового фонду допускається лише з підстав, встановлених законом.
Виселення провіадиться в судовому порядку.
Відповідно до ч. 1 ст. 110 ЖК України, громадяни виселяються з жилих будинків державного і громадського житлового фонду з наданням іншого благоустроєного жилого приміщення, якщо:
- будинок, у якому знаходиться жиле приміщення, підлягає знесенню;
- будинок (жиле приміщення) загрожує обвалом;
- будинок (жиле приміщення) підлягає переобладнанню в нежилий;
Відповідно до п. 54 Правил обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській РСР, затверджених Постановою ради Міністрів УРСР і Укрсофпрофа від 11.12.1984 р. №470, в окремих випадках на прохання громадян, що перебувають на квартирному обліку (в першу чергу тих, у кого настала чершовість на отримання жилих приміщень), і громадян, що користуються правом першочеогового отримання житлових приміщень, в порядку тимчасового поліпшення житлових умов їм може бути надано житлове приміщення зі збереженням відповідного права перебування на обліку і в списках першочерговників або в списку позачергників.
Ніяких підстав для отримання житла при виселенні з вищезазначених житлових приміщень в законодавстві не наведено.
Інше житло Вам зобов`язані надати при отриманні його відповідно до Вашої черги на обліку.

Наталья 09:29, 15.09.2006
Вопрос: Здравствуйте!Мы хотим приобрести 2 -х комн. квартиру в кредит.Ситуация такова,что мы проживаем в 1 комн. квартире и с нами прописаны в ней 2 несовершенолетних детей.После продажи нашей квартиры мы будем иметь 60% от необходимой суммы.Мы обратились в ряд банков и нам сказали что мы не имеем права перепрописать своих детей в новую квартиру до тех пор пока не погасим задолженость перед банком.Кредим мы предполагаем взять на 21 год и рассмотрим самый худший вариант,что именно за это время мы его сможем погасить.То вообще какой существует выход и куда деть детей.В агенствах недвижимости нам сказали что если дети не участвовали в приватизации то их минуя опекунский совет по договорённости с паспортисткой и особой её благодарности с нашей стороны можно тихо перепрописать.Но банки в этом отказывают.Существует ли выход из данной ситуации.Как нам сказали что такая система во всех банках,просто в рекламных целях об этом умалчивается.
Спасибо.
Ответ: Надання кредиту є правом банку. Банк може відмовити у наданні кредиту за власним бажанням.
Ви маєте право на реєстрацію Ваших дітей в житловому приміщенні, в якому Ви мешкаєте. Більш того, при купівлі квартири в кредит, Ви набуваєте право власномті на цю квартру. Ви як власник квартири відповідно до ст. 150 ЖК України, користуєтесь нею для особистого проживання і проживання членів сім`ї і маєте право розпоряджатися цією власністю на свій власний розсуд (за відсутності заборон на відчуження квартири до погашення кредиту у повному обсязі).
Відповідно до ч. 1 ст. 160 Сімейного кодексу України, місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків.
Відповідно до ч. 2 ст. ст. 160 СК України, місце проживання дитини, щ досягла десяти років, визначається за спільною згодою батьків і самої дитини.
В даному випадку мова іде про місце проживання дитини. А відповідно до діючого законодавства місце проживання підлягає реєстрації в обов`язковому порядку.
Відповіднодо п. 9 Тимчасового порядку реєстрації фізичних осіб за місцем проживання, затвердженного Постановою Кабінету Міністрів України від 16.01.2003 р. №35, діти віком, від 15 до 18 років реєструються за погодженням з батьками.
Діти, які не досягли 15-ти річного віку і проживають разом з батьками (опікунами, піклувальниками), реєструються разом з батьками або однии з них.
Перелік документів, на підставі яких здійснюється реєстрація, у тому числі і дітей за місцем поживання встановлений вищенаведеною Постановою Кабінету Міністрів України та Законом України „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україниі” від 11.12.203 р.

Олег re@inet.ua 12:03, 14.09.2006
Вопрос: Стоимость компенсации земельных угодий при переводе в другое назначение (разделене: заболоченная местность, сенокос, пахотные земли)
Ответ: Відповідно до ч. 2 ст. 20 Земельного Кодексу України, зміна цільового призначення земель провадиться органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про передачу цих земель у власність або надання у користування, вилучення (викуп) земель і затверджують проекти землеустрою або приймають рішення про створення об`єктів природноохоронного та історико-культурного призначення.
Підстав та порядка компенсування вилучення земель у фізичних чи юридимчних осіб в законодавстві не наведено.
Александр 01:31, 14.09.2006
Вопрос: Добрый день!
Не подскажете ли минимальный размер жилой площади на человека, предоставляемый при расселении аварийного фонда местными властями?
Ответ: У відповідності до ст 112 ЖК України, якщо будинок (жиле приміщення) загрожує обвалом, громадянам, виселюваним з цього будинку (жилого приміщення), інше благоустроєне жиле приміщення залежно від належності будинку надається виконавчим комітетом місцевої Ради народних депутатів чи державною, кооперативною або іншою громадською організацією, а в разі неможливості надання жилого приміщення цією організацією – виконавчим комітетом місцевої Ради народних депутатів.
Відповідно до ст. 113 ЖК України, надаване громадянам у зв`язку з виселенням інше благоустроєне жиле приміщення повинно знаходитись у межах данного населенного пункту і відповідати санітарним і технічним вимогам,ё та має бути благоустроєним стосовно до умов данного населеного пункту. Громадянам, які займали окрему квартиру, повинно бути надано окрему квартиру. Якщо наймач займав більш як одну кімнату, йому надається жиле приміщення, що складається з того ж числа кімнат. За розміром жиле приміщення має бути не меншим за те, яке займав наймач, однак у межах норм жилої площі. Якщо наймач або член сім`ї, що проживає разом з ним, має право на додаткову жилу площу і фактично користується нею, жиле приміщення надається з урахуванням норми додаткової жилої площі. У разі виселення з жилого приміщення, меншого за розміром, ніж це передбачено для надання жилого приміщення в данному населеному пункті, виселюваному надається жиле приміщення відповідно до встановленог розміру.
Відповідно до ст 47 ЖК України, норма жилої площі встановлюється в розмірі 13,65 кв. м. на одну особу.
ГУРЧЕНКО ИГОРЬ МИХАЙЛОВИЧ 00:44, 14.09.2006
Вопрос: ИМЕЮ ПРИВАТИЗИРОВАННЫЙ УЧАСТОК,ХОЧУ СТРОИТЬСЯ , ГДЕ КАК УЧАСТНИК БОЕВЫХ ДЕЙСТВИЙ Я МОГУ ПОЛУЧИТЬ ЛЬГОТНЫЙ КРЕДИТ НА СТРОИТЕЛЬСТВО(ОБЕЩАННЫЙ ЗАКОНОМ О СОЦ.СТАТУСЕ ...)И НА КАКИХ УСЛОВИЯХ?
С УВАЖЕНИЕМ Г.И.М.
Ответ: Відповідно до п. 15 ст. 12 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, учасникам бойових дій надається пільга у вигляді одержання позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт жилих будинків і подвірних будівель, приєднання їх до інженерних мереж, комунікацій, а також позики на будівництво або придбання дачних будинків і благоустрій садових ділянок з погашенням її протягом 10 років, починаючи з п`ятого року після закінчення будівництва. Зазначені позики надаються в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
На сьогодні нормативно-правової бази з боку Кабінета Міністрів України, яка б регулювала вищенаведений порядок – не існує.
Ольга 21:09, 12.09.2006
Вопрос: Мы купили квартиру в 1994 году, оформлена она на меня, в 1999 году с мужем развелись, дочь осталась жить со мной. В этом же году бывший муж выписался, и не проживал в квартире.При разводе имущественных претензий у нас не было. В 1999 же году вышла замуж повторно, второй муж прописан в этой квартире. Имеет ли право мой бывший супруг на часть квартиры сейчас, спустя более 6 лет? Спасибо.
Ответ: Відповідно до ч. 2 ст. 72 Сімейного кодексу України, к вимогам про розподіл майна, що заявлені після розірвання шлюбу, застосовується позовна давність в три роки.
Тому, якщо після розлучення колишній чоловік не подавав позов до суду про розподіл майна, то на сьогодні вказаний позов не може бути поданий. А тому, зазначена Вами частина квартри не підлягає розподілу.

Наталья 12:13, 09.09.2006
Вопрос: shlema6@ua.fm
Могу ли я прописать своего мужа в квартиру ( не приватезированая) в которой прописаны кроме меня ещё мой отец и моя родная сестра , без их согласия? Какие документы для этого необходимы?
shlema6@ua.fm
Ответ: Згідно з ч. 1 ст. 65 ЖК України, наймач вправі з письмового дозволу всіх членів сім`ї, які проживають разом з ним вселити в займане ним жиле приміщення свою дружину, дітей, батьків, а також інших осіб.
Отже, якщо при вселенні Вашого чоловіка була вказана згода, то його зобов`язані зареєструвати за місцем проживання.
Згідно з ч. 1 ст. 6 Закону України „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в України” від 11.12.2003 р., громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах зобов`язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.
Для регистрации фізична особа подає:
- письмову заяву;
- паспортний документ;
- квитанцию про сплату державного мита або документ про звільнення від сплати;
- два примірники талону зняття з реєстрації.
Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання подання особою інших документів.
Оксана 14:22, 06.09.2006
Вопрос: Сводная сестра после смерти отца претендует на наследство по закону, на какую долю может расчитывать, если она никогда не приходила, и не помогала отцу(отец инвалид), и есть ли такой закон, что если отец при разводе с первой супругой не разменивался квартирой, то дети не могут претендовать на наследство нажитое в совместном браке с моей мамой. Заранее благодарна!
Ответ: После смерти отца наследуется его доля в имуществе, принадлежащем ему как наследодателю на праве собственности.
В соответствии с ч. 1 ст. 1258 ГК Украины наследники по закону получают право на наследование поочерёдно.
Согласно положениям Наследственного права Гражданского кодекса Украины существуют 5 очередей наследования.
В соответствии со ст. 1261 ГК Украины, в первую очередь право на наследование по закону имеют дети наследодателя, в том числе зачатые при жизни наследодателя и родившиеся после его смерти, переживший супруг и родители.
В соответствии с ч. 1 ст. 1267 ГК Украины, доли в наследстве каждого из наследников по закону равны.
Исходя из вышеизложенного, можно утверждать, что Ваша сводная сестра как дочь Вашего отца и наследодателя имеет право на наследование.
При наличии веских оснований и необходимых надлежащих доказательств Вы можете обратиться в суд с иском об устранении от наследования.
В соответствии с ч. 5 ст. 1224 ГК Украины, по решению суда лицо может быть устранено от права на наследования по закону, если будет установлено, что оно уклонялось от предоставления помощи наследодателю, который из-за преклонного возраста, тяжёлой болезни или увечья был в беспомощном состоянии.
VladiBog@bigmir.net 13:46, 06.09.2006
Вопрос: Мой отец в 1990 году был членом садового товарищества этом же году на сдовом участке началась постройка садового домика которая не была окончена. С 1995 года участком не пользовались периодически только заезжали. Членские взносы не платили. В 2004 году отца исключили из членов садового товарищества решением правления. Участок не приватизирован. Имели ли право отца исключить из членов тоарищества и отобрать земельный участок на котором есть незаконченое строение. Есть ли шансы в суде отстоять свои права.
Ответ: Для вирішення питання про звернення до суду для захисту своїх прав та законних інтересів, Вам треба з`ясувати підставу звільнення. Але виходячи з Вашого питання формальною підставою виключення Вашого батька з членів товариства могла бути несплата членських внесків.
Відповідно до ст. 13 Зкону України „Про кооперацію” від 10.07.2003 р., членство в кооперативі припиняється, зокрема, у разі несплати внесків у порядку, визначеному статутом кооперативу. Статут, в данному випадку є основним документом, яким керуються всі члени товариства в своїй господарській діяльності.
Що стосується земельної ділянки, то відповідно до ч. 3 ст. 21 зазначеного Закону, у разі виходу або виключення з кооперативу фізична чи юридична особа має право на одержання своєї загальної частки натурою, грішми або (за бажанням) цінними паперами відповідно до їх вартості на момент виходу, а земельної ділянки – у натурі. Строк та інші умови одержання членом кооперативу своєї загальної частки встановлюється статутом кооперативу (в данному випадку товариства), при цьому строк одержання зазначеної частки не може перевищувати двох років, а відлік його розпочинається з 1 січня року, що настає з моменту виходу або виключення з кооперативу.
Проблемним питанням у Вашій ситуації залишається будівництв садового будинку.
Якщо зазначений будинок будувався з дотриманням закону за наявності дозволу на будівництво, то вказану будівлю можна добудувати та ввести в експлуатацію та зареєструвати на неї право власності.
Відповідно до положень п. 1 Указу Президії Верховної Ради РСР „Про відповідальність за порушення правил будівництва літніх садових будиночків, а також організації і видання колективного садівництва” від 4.12.1985 р. №1407-XI, літні садові будиночки, будівництво яких не закінчено до 1.01.1985 р. або розпочато після цього строку, якщо це будівництво здійснюється без належного погодженного проекту або з відхиленням від норм, передбачених законодавством Союзу РСР та Української РСР, чинним на початок будівництва, за рішенням виконавчого комітету місцевої Ради народних депутатів, на території якої знаходиться садівницьке (виноградарське) товариство, приводиться у відповідність з зазначеними нормами або зносяться громадянами, які здійснюють таке будівництво, чи за їх рахунок.
Таким чином, факт відібрання земельної ділянки може бути оскаржений до суду.
Оксана 10:18, 06.09.2006
Вопрос: Дарственная оформлена на правнука. Должен ли он платить налог или он не является прямым родственником?
Ответ: Відповідно до п.п. „б” п. 1 ч. 2 ст. 13 з урахуванням положень ст. 14 Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” від 22.05.2003 р., об`єкти дарування у вигляді нерухомого майна неоподатковуються, якщо дарунок отримує член сім`ї першого ступеня споріднення, та другого ступіня споріднення.
Згідно з п.п 1.2.4 п. 1.20 ст 1 вищезазначеного закону, членами сім`ї першого та другого ступіня споріднення фізичної особи є її дружина або чоловік, діти як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка (у тому числі усиновлені), батьки, баба або дід як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка, брати чи сестри як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка, онуки як фізичної особи, так і її дружини або чоловіка, інші утриманці такої фізичної особи або її опікуни, визнані такими згіно із законом.
Ви не є членами сім`ї 1-го та 2-го ступінів споріднення, тому на Вас буде розповсюджуватися обов`язок по сплаті податку з доходів фізичних осіб. Згідно п. 22.3 ст. 22 перехідних та заключних положень Закону ставка податку буде складати 13%.

Оксана 10:10, 06.09.2006
Вопрос: Приватизированная квартира имеет деревянную пристройку, внесенную в техпаспорт. Что нужно для того, чтобы перестроить пристройку на кирпичную и расширить ее на 0,7 метра?
Спасибо.
Ответ: В соответствии с ч. 3 ст. 375 ГК Украины, право собственника на застройку осуществляется им при условии соблюдения архитектурных, строительных, санитарных, экологических и других норм и правил, а также при условии использования земельного участка по его целевому назначению.
Если указанная деревянная пристройка неузаконена, то в соответствии с ч. 1 ст. 24 Закона Украины «О планировании и застройке территорий» от 20.04.2000 р., физические лица, которые имеют намерение осуществить строительство объектов строительства на земельных участках, которые принадлежат им на праве собственности или пользования, обязаны получить от исполнительных органов соответствующих советов разрешение на строительство объекта градостроительства.
В соответствии с Положением «О порядке предоставления разрешения на выполнение строительных работ», утверждённым Приказом государственного комитета строительства, архитектуры и жилищной политики Украины от 5.12.2000 г. №273, указанное разрешение обязательно при реконструкции.
В соответствии со ст. 29 вышеуказанного закона разрешение на выполнение строительных работ – это документ, который удостоверяет право застройщика и подрядчика на выполнение строительных работ, подключения объекта строительства к инженерным сетям и сооружениям, выдачи ордеров на проведение земельных работ.
Таким образом, для осуществления перестройки недвижимого имущества Вам нужно получить на это соответствующее разрешение, которое будет подтверждать законность строительства (переоборудования).
Марина 10:06, 06.09.2006
Вопрос: Здравствуйте, проконсультируйте пожалуйста по такому вопросу. Моя мать- гражданка России, хотя родилась и до 30 лет жила на Украине. Сейчас на Украине умирает ее мать. Моя мама обратилась в какую-то юр. фирму, которая оформила ей наследство. Данная услуга обошлась ей в 400 долларов. Теперь ей посоветовали оформить Дарственную, что бы не ждать пол года после смери, и за эту услугу фирма так же просит 400 долларов. У меня вопрос к Вам - действительно ли такие цены на Украине за эти услуги. Я понимаю, что в первом случае - была еще и приведение документов в порядок, ну а сейчас - просто составления договра дарения и его регистрация, неужели это стоит 400 долларов? Email: 030778@mail.ru
Ответ: Если в указанную Вами плату входит только оказание услуг, то данные правоотношения между Вами и юридической фирмой являются договорными, и Вы как сторона этих отношений вправе оговаривать сумму.
Из Вашего вопроса непонятно будут ли входить в указанную Вами сумму затраты на нотариальное удостоверение и регистрацию договора, затраты по уплате обязательных платежей в бюджет от Вашего имени.
Из Вашего вопроса также непонятно, о какой «дарственной» идёт речь.
Вероятнее всего Вашей матери предложили отказаться от наследства в Вашу пользу в порядке, установленном ст. ст. 1269, 1270, 1273, 1274 ГК Украины.
Данный вариант возможен при отозвании Вашей матерью заявления о принятии наследства и осуществления отказа в пользу Вас.
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  17  18 19 20 21 22 23 24 25 26
В настоящее время многие жители нашего города озабочены теми или иными проблемами, связанными с недвижимостью. Из анализа вопросов, поступающих к юристам агентства недвижимости "Капитал", можно сделать вывод, что жилищные проблемы были, есть и остаются у большинства граждан одними из самых актуальных. Со своим вопросом Вы можете обратиться в юридический отдел А.Н. "Капитал" по адресу: г.Одесса, Люстдорфская дорога 140/а, тел. 35-98-90, 35-98-91, или оставить свой вопрос на сайте. Сразу после ответа юриста вы получите уведомление по электронной почте, о том, что ответ на Ваш вопрос опубликован.
Ваше имя:
Ваш вопрос:
 








Автосалон
Автосалон – магазин, частная собственность, 1149 кв.м, 23,6 сотки, потолки 4,5 м, отличная транспортная развязка, наличие паркинга для клиентов, в задней части павильона площадка для 20-ти футовых контейнеров, (50-60 шт). Можно докупить еще 2 салона...