This version of the page http://www.useti.org.ua/ua/news/416/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-14. The original page over time could change.
Державне замовлення на спеціалістів, магістрів та докторантуру не скоротять
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

Державне замовлення на спеціалістів, магістрів та докторантуру не скоротять

04.08.2009

За ініціативи Міністерства освіти і науки України та підтримки Міністерства економіки України  і особисто міністрів Івана Вакарчука та Богдана Данилишина минулого тижня Урядом прийняте рішення відновити обсяги державного замовлення на підготовку спеціалістів та магістрів на рівні 2008 року.

Відповідні зміни внесено до розпорядження КМУ N 416 від 14 квітня 2009 року, яким передбачалося скорочення державного замовлення на підготовку магістрів та спеціалістів на 10 відсотків, а докторантури - вдвічі.

Також скасовано скорочення державного замовлення на навчання в докторантурі.

Такий крок дасть можливість випускникам-бакалаврам продовжити навчання за державні кошти.

Раніше повідомлялося, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) для державних потреб у 2009 році", передбачалося зменшення обсягу прийому на умовах державного замовлення порівняно з 2008 роком на 50% (крім профільних вищих навчальних закладів, для яких обсяг прийому зменшується на 10%) за економічними та юридичними напрямами підготовки, не менш як на 10% - молодших спеціалістів, бакалаврів, спеціалістів, магістрів за іншими спеціальностями, напрямами підготовки, галузями знань, не менш як на 50% - до докторантури.

www.mon.gov.ua

www.kmu.gov.ua


Інші новини:

Десять кроків майбутнього абітурієнта
05.11.2009
Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив правила реєстрації осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році. Реєстрація розпочнеться о 9.00 15 грудня 2009 р., триватиме до 18.00 31 березня 2010 р. та відбуватиметься в пунктах реєстрації. докладніше
ЗНО повністю усунуло можливості проявів будь-яких корупційних дій
27.10.2009
Моніторингові дослідження, проведені проектом "Гідна Україна" протягом 2007-2009 років, показали: загальнонаціональне впровадження ЗНО сприяло значному зниженню рівня корупції при вступі до вищих навчальних закладів та сприймається громадою як перспективний метод протидії корупції та підвищення якості знань випускників шкіл. докладніше
МОН збирається відрахувати псевдопільговиків з вишів.
21.10.2009
Міністерство освіти виявило перше порушення під час вступу пільговиків. докладніше